Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo
Showing posts with label nuffnang. Show all posts
Showing posts with label nuffnang. Show all posts

Nufnang Blog Analystics (Last week & this week)

Last week (8 dec 2011 to 14 dec 2011)



This Week (15 dec 2011 to 21 dec 2011)


Wahh thanks ye my sillent reader(^_~)
cik nuffnang sayer bergerak dgn laju..
yeayyyyyyy dapat duit Merry Crithmas (^_~)

Terkezut Nuffnang Naik Mendadak




Morning !!
Today agak terkezut dgn kenaikan nuffnang yg agak mendadak..
hehe yer lorr..
skrg da tak rajin update blog kn..
setiap ari isnin nengok updates earning..ciput jerk..
lmbt naik..last week RM24.++
pg nie bru nk mengupdate dpt cek ketiga from nuffnang
tetibe tgk earning dh RM52.04
aiyoyooo bnyk gak naik tuh..
hhehe pada top2 blogger nmpk tak bnyk ler kn..
tp xper la iena tulis blog sajer2 jerk..
rase semangat plaks nk merajinkn diri update blog biler tgk nuffnang naik bnyk nie
huhu tp arini rase cm awal lak nuffnang update earning..
slalu petang isnin or tgh ari..
nie pas subuh dah update..hehehe bgn solat subuh kot :)
okies2 nti if ade mase iena update pasal cek ke 3 dr nuffnang
tak bnyk pon tp syukur lh ade juge masyukk kn ;)

ahahah okiess selamat bersiap utk ke opis
:)

NUFFNANG CLICK




Ouhh pasal nuffnang lagi...
ade member ym iena n tanya

TAK BOLEH KE KALAU KLIK PAKAI KOMPUTER LAIN KAT OPIS NIE

ahaha iena jawab..
aku sepak ko kang..
tak paham2 lg ker..

ahahaha sangat ganas dowhhh..
so sorry la botak..
ko paham2 ler aku ni kn hangin kalau aku dh ckp bnyk kali tp ko x paham2..
maka sb itu aku x boleh jadik cikgu or lecturer..
lalalalaaaa

memang lah boleh nk click pakai komputer lain..
tp ingat..nuffnang simpan ip komputer tu
dah ko klik bnyk kali pakai komputer tu ip tu
same ler juge kn..
serupa ko klik bnyk kali pakai pc ko jerk..

aku dh bg tau ape yg aku tau jer..
nti jgn merungut kalau nuffnang ko x naik2 earning nyer tau

Ni nak bold kn skali lg..

Di antara perbuatan click fraud yang umum ialah:

- klik pada unit iklan milik blogger lain dan meninggalkan komen di blognya bagi meminta blogger tersebut untuk klik pada unit iklan milik sendiri.

- mendaftar sejumlah besar blog dan klik pada iklan dalam setiap satu.

- menukar alamat IP komputer dan klik pada unit iklan secara berulang-ulang .



Tindakan akan diambil sekiranya perbuatan di atas dapat dikesan oleh pihak kami.

Sekiranya anda mengetahui mana-mana rakan anda atau pihak lain yang terlibat dengan aktiviti ini, kami amat menghargai usaha anda menasihati mereka untuk tidak berbuat demikian. Mana-mana ahli yang dikesan melakukan aktiviti click fraud akan diambil tindakan tegas oleh pihak kami, sama ada melalui penggantungan atau penutupan akaun miliknya.


NAK BACA LEBIH LIK SINI
uhuhu..
so sayer dh nasihatkan kamu yer encik botak
jgn kate aku tak bg tau pulak yer wahai encik botak



weh botak ..ni pantun 2 kerat yg x baper nk pantun ni tuk ko..

Encik botak memasang pelita..

maaf kan sayer kalau terlebih kata..





A Nuffnang Community Announcement





Dear Nuffnangers,



We take a break from our regular programming to bring you a community service message about something that is rather worrying to us lately.



As you might already know, there are 2 types of Nuffnang campaigns that bloggers may earn from: Metered Cost per Impression (mCPM) Campaigns, which pay according to the number of blog visitors who view the ads running on blogs; and Cost-Per-Click (CPC) campaigns, which pay bloggers based on the number of clicks generated on the ads.



We've noticed that certain groups have been engaging click fraud, which is defined as clicking on CPC advertisements intentionally just to generate earnings for a blog's owner. We understand that some of you may just be anxious about earning some side income from displaying the banner ads, but do note that this is in fact a violation of our Terms & Conditions under Section 6.



Among some of the actions which constitute click fraud are;

- clicking on other bloggers' ads and leaving a comment behind asking/hinting to the owner to click on their ads back

- asking for blog visitors' help to click on the ads

- registering a large number of blogs and clicking on ads on each of them

- repeatedly switching to a different IP to click on own ads



Banner ads spaces are bought by advertisers to promote their advertising campaign. Ads are are only supposed to be clicked on if the viewer is interested to find out more about the advertising campaign, not for the intention of earning extra money. Merely clicking on banner ads for the intention of earning extra money would jeopardize the effectiveness of a campaign. It may seem harmless, but click fraud benefits no one in the long run because should this situation worsen, the frequency of ad campaigns might be significantly reduced as advertisers will be selective to only advertise on blogs with no records of click fraud, reducing the number of ad space available to advertisers.



Our system is capable of tracking these actions mentioned above, which are documented and if necessary, be used as evidence for any legal purposes. In the past, Nuffnang has suspended and banned various individuals and groups for involved with this offence. However, as the number of bloggers who engage in click fraud has been growing in an alarming rate within our community, we are forced to be more vigilant to bring this to an end. We would take the necessary action to preserve the quality of blogs and ad space available to advertisers so other members of the community are not affected by those who engage in click fraud.   



We realize that many Nuffnangers may not be aware that they might unintentionally be involved with click fraud, therefore we ask that you please help us spread the word. If you are aware of any of your friends or other Nuffnangers who have been engaging in such acts, we would appreciate it if you could kindly educate them on the harms of engaging in click fraud activities. 

Thank you for your attention. 



Say NO to click Fraud.



Cheers

Robb Chew

Blogger Relations Department

Nuffanng Sdn Bhd



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Salam sejahtera Nuffnanger,



Seperti yang anda mungkin sedia maklum, terdapat 2 jenis kempen iklan yang diberikan oleh Nuffnang iaitu Metered (mCPM) Campaign yang dibayar berdasarkan jumlah pengunjung yang melihat iklan dan Cost-Per-Click (CPC) Campaign yang dibayar berdasarkan jumlah klik terkumpul dari iklan yang disiarkan.



Kami menyedari bahawa terdapat sebilangan ahli yang terlibat dengan aktiviti click fraud, iaitu perbuatan klik pada iklan CPC dengan sengaja demi menjana pendapatan pemilik unit iklan tersebut. 

Aktiviti click fraud melanggari terma & syarat kami di bawah seksyen 6.



Suatu unit iklan itu sepatutnya diklik oleh pengunjung yang berminat untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai kempen iklan yang dipapar, dan bukan semata-mata bertujuan untuk menjanakan pendapatan. Sekiranya situasi ini bertambah buruk, kadar penyiaran kempen iklan akan turut berkurangan oleh kerana pihak kami hanya dapat menjual ruangan iklan di dalam blog yang tidak mempunyai rekod aktiviti click fraud.



Sistem kami mampu untuk menjejak serta merekodkan aktiviti click fraud dan sekiranya perlu, rekod-rekod yang terkumpul boleh digunakan sebagai bahan bukti bagi tujuan kehakiman. Sebelum ini, pihak Nuffnang telah pun menggantung dan menyenarai hitam pelbagai individu dan kumpulan yang terlibat dalam aktiviti click fraud. Namun, disebabkan bilangan ahli di dalam komuniti yang melakukan click fraud semakin bertambah ke suatu tahap yang membimbangkan, kami dipaksa untuk lebih berwaspada dan tegas dalam mengambil tindakan. Ini bagi memastikan ahli komuniti yang lain tidak berasa tertindas dalam jangka masa panjang. 



Di antara perbuatan click fraud yang umum ialah:

- klik pada unit iklan milik blogger lain dan meninggalkan komen di blognya bagi meminta blogger tersebut untuk klik pada unit iklan milik sendiri.

- mendaftar sejumlah besar blog dan klik pada iklan dalam setiap satu.

- menukar alamat IP komputer dan klik pada unit iklan secara berulang-ulang .



Tindakan akan diambil sekiranya perbuatan di atas dapat dikesan oleh pihak kami.



Sekiranya anda mengetahui mana-mana rakan anda atau pihak lain yang terlibat dengan aktiviti ini, kami amat menghargai usaha anda menasihati mereka untuk tidak berbuat demikian. Mana-mana ahli yang dikesan melakukan aktiviti click fraud akan diambil tindakan tegas oleh pihak kami, sama ada melalui penggantungan atau penutupan akaun miliknya.



Terima kasih atas perhatian anda.



Sekian,

Robb Chew

Jabatan Perhubungan Blogger

Nuffnang Sdn Bhd



 

p/s : okehh jadi korang2 kalau rase2 kat blog korang nuffnang selalu jer ade tapi korang x dpt ape2 earning..
maknenyer nuffnang ader detect ip yang sama klik iklan nuffnang for many times..ini dah melanggar syarat kami di bawah seksyen 6.
so ape yg perlu korang buat adalah cari jalan supaya traffic kt blog korang naik supaya iklan nuffnang akan selalu keluar..
hanya yg berminat pd iklan boleh klik..
no need to singgah2 blog org bg tau nuffclick yg menyatakan korang dh klik nuff dorang dan mitak dorang klik nuffnang korang..
ouhh sangat bahaya tuh..kiter di pantau oleh org2 nuffnang okeh..
ahahaha...

pesanan tolong jgn anta suh klik nuffnang2 anda tu di tuju khas kpd my friend botak http://zulzol.blogspot.com/
botak tlg paham k..kang kalau aku klik bnyk kali n bnyk dari IP aku pon engkau juga yg x dapat earn ape2 ..
tlg baca betul2 ape yg nuffnang kt anta tu..
walau pun aku dh g tau ko tp ko tetap tak paham n masih suruh klik nuffnang ko..
adehh aku bukan x nk tlg klik tapi kalau aku klik selalu pun ko akan melanggar seksyen 6..
ahahahaaa dan akan d blacklist oleh nuffnang..
adehh plz paham eyy botak

NUFFNANG

Assalammuailaikum semua..
okeh arini iena nk story pasal nuffnang..
as requested oleh member2 blogger..
they all nk tau mengenai nuffnang & cmner nk kasi duit nuffnang tu bergerak cepat;)
actually iena ni tak banyak gak tau pasal nuffnang nie sb iena baru jer hujung tahun 2009 berblogging nie..
iena pn tau from member & yg lain tu study sendiri la..
okeh yg nie iena cerita berdasarkan ape yg iena tau eyyhh...

 


Nuffnang adalah sebuah program buat duit seperti program yang lain iaitu berlandaskan kepada konsep Pay Per Click atau pengiklanan seperti Google Adsense, Bidvertiser dan beberapa program PPC yang lain.

Nuffnang memberi kemudahan pengiklan untuk mengiklankan produk mereka di blog-blog yang mendaftar dengan Nuffnang.

Antara pengiklan yang yang mengiklankan produk mereka ialah:


Okehh pada yg masih belum register tu..kene register dlu lh kn..

Nie sedikit info mengenai nuffnang yg iena tau

1.Korang mesti selalu update survey kat nuffnang tu (maybe dlm sebulan sekali kot) serta pastikan survey tu complete.



dekat home nuffnang tu..click BLOG MANAGER..
kemudian akan keluar list blog korang..


klik pada Update Survey dkt blog yg nk d update..
klu blh update semua blog yg ader...


2.Letakkan ketiga2 jenis add (skyscraper, leader board and large rectangle)dlm blog anda.
Kalau skyscraper tu, letak bhgn atas sekali sebelum widget2 lain ok?
Jika ketiga2 add ade dlm blog anda, maka chances nak dapat advertiser iklankan kat kita adalah tinggi.
Utk letak ketiga2 jenis add tu korang leh klik pada ADD ADD
lepastu nanti follow je ape yg dia suruh eyy




3.Ahli Nuffnang Glitterati mendapat perrhatian lebih dari ahli biasa.Ahli Glitterati cuma meletak iklan Nuffnang shj..kalau ade iklan berbayar yang lain, kita akan jadi ordinary member je…
hurmm yg nie iena agak musykil sket knp sblm ni status iena Glitterati..baru hari ni bertukar kpd ordinary..
padahal iena xder masukkan iklan berbayar lain..adeh..xper2 pas cuti rayer nti nk study knp jd cmtu ;)


4. okehh ape lg nk story eyy..hahah kan nuffnang ni di bayar per click..so kite mesti lah ajak kengkawan baca blog kite kn..
biler blog kiter kerap ader visitor..posibility nuffnang keluarkan iklan kat blog kiter tinggi..tapi kalau xder orang klick pun tak gune..kene ader org yg klik iklan tu jgak bru leh earn duit.
so.. pada fikiran iena tak semua org nk klik nuffnang kiter nie..rase cm sapelah kiter org nk bukak blog kiter kn..xder keje la pulak org tu nk klik nuffnang kiter..kehkeh..ape yg iena buat..iena klik sendiri jer la..haha..mcm blog iena time tengah2 mlm kol 11 ke 1 pagi tu memang ader kuar iklan nuffnang..so tiap2 mlm bukak la blog tuk klik nuffnang sndri..hahaha..tapi berhasil lah..siket2 lame2 jadi bukit…;)
dan hasil nyer dah 2 cheque keluar from nuffnang..
yeahhh suker..walaupun tak banyak tapi ade jugak hasil kan..
sikit2 lama2 jadi bukit..

5. ehh ade lg..yg nk kasi kengkawan bace blog kite nie kn...
iena wat camnie..iena guna NETWORKBLOG n setkan autopublish ..
so nanti every time iena update blog..kat fb pon akan kuar..
so nanti maybe akan adelah rakan2 fb yg akan klik..
ini adalah salah satu cara nk kasi up traffic la..
selain tu nk kasi up traffic kene rajin terjah blog org and kumen2 each other,bertukar2 link..



owkehh..kalau korang nk tau cmner nk masuk kn network blog tuh click sini

Utk new blogger plak yg masih x masukkan nuffnang tuh..klik sini untuk register nuffnang

owkehh rase nye stakat nie je dlu kot...
ade keje lg yg perlu diselesaikan..
uhuuu masih bekerja lg nie..
ptg kang balik keje bru balik kampung terus..

okeh nti pas raye sambung details sket la..
;)

Surat Dari NUFFNANG

Hari ni hujan lebat..
Balik umah tadi tgk ade surat kt mailbox..
ouhh tidakkkk BASAhhhhHHH!!!
surat from NUFFNANG..
dapat cheque yg iena redem ari tu..
risau nyer...
takot cheque tu rosak..
masuk dlm umh terus cek condition cheque tu..


nasib baik cheque tak basah..
sampul n sedikit bahagian surat yg basah..
syukur alhamdulillah..
klu x melepas duit raye from NUFFNANG...

Ini adalah kali kedua iena redem kat NUFFNANG semenjak iena wat blog hujung tahun yg lepas..
hehe ok lah tu kan ade gak hasil nyer...
berbloging pn ley dpt duit tau..

seperti yg d jangka masa iena redem ni..cheque akn dpt sebelum raye..
yeahhh betulll...hehe dah pandai dh cmner nk redem ..kalau tersilap date redem..haha boleh sampai 2 bulan gak la proses nye..
klu btl tarikh nya cuma sebulan jerk
;)



hehe jom2 berbloging..
ley dpt duit..
yeahh rezeki bulan ramadhan
;)

Nuffnang Earnings

Assalammualaikum & Selamat Pagi Sumer..
uhuuu bgn awal lagi arini..
bersahur kiter
;)
okeyh pepagi nie nk wat entry pasal nuffnang
mesti pnh dgr kn nuffnang..
ala yg ade iklan kt radio tu..berbloging pun boley dapat duit tau
nGee~~ best tuh..
nk tau btl ke tidak sejauh kebenaran nyer
iena try ler cash out kn..
bace terms n condition dpt dlm 1 month slps cashout date..
so need to wait ler..
huuhu jom tgk print screen nugffnang tuk cacamerba blog iena nie

cashout date- 10 mei 2010



12 April 2010



12 April 2010



22 April 2010



22 April 2010



6 Mei 2010



6 Mei 2010



10 Mei 2010



10 Mei 2010




17 Mei 2010



17 Mei 2010



hehe ni jer lh yg sempat d printscreen kn..
kehkeh mcm dpt bnyk jer kn..ala tak kesah ler siket pun..nk publish jgak..to any bloggers yg penah cashout duit nuffnang jom ler share2 sket info..sy budak bru blaja..huhu..thanks yerp kpd anda2 sumer yg telah klik my nuffnang
thanks jgak adek mia sara kerana telah menaikkan traffic kt blog iena..
sayang mia..muahhhhhhhhhhhh
hehe sbenarnye entry pasal mia ler yg paling ngetop n ramai org terjah..
so traffic pn naik ler..nuffnang pn naik jgak
thanks u ollss~~
jgN luper click My nuffnang yerp..
yg maner ade blog tuh siler tinggalkan jejak..
nti iena blogwalking kt sane n klik ur nuffnang..
okeyh nti iena update eyy pasal cashout kn duit nuffnang nie
;)

Top Entry(thanks mia or amani)

http://ienaeliena.blogspot.com/2010/04/adik-amani-adamaya-tv3-mia-sara-nasuha.html

http://ienaeliena.blogspot.com/2010/05/video-mia-sara-nasuha-amani-adamaya.html

http://ienaeliena.blogspot.com/2010/05/episod-akhir-adamaya-we-will-mis-u.html

 

 

Why I Like It Longer




peeweettt...
cantek kn handphone kat atas tu..leper je..kehkeh leper mcm iena..panjang pn cam iena..
mmg sesuai ler kalau pakai henset nie..kehkeh..
tapi hmmmm tak mampu lg lorr nk beli..harga dia RM2,199..
alangkah indah nye kalau dapat free
DAPAT FREE ???
hah nk dpt free jom kite wat entry mengenai LG Chocolate BL40..
Nuffnang dan LG nak bagi handphone ni FREE tau..
PERCUMA..tak yah bayar..takyah duit..tak yah modal. Bukan satu, tapi untuk TIGA orang yang bertuah
wahhhhhhhh hebat kan...best tu...ape yg perlu cume jari jemari anda menaip entry mengenai LG Chocolate BL40..
jom kiter tgk sket pasal LG Chocolate BL40







LG BL40 Mobile Phone


Mobile Phone with 4.0” WVGA TFT touchscreen, Dual Screen UI, 5 MP Camera


The new LG Chocolate BL40 phone has a 4.0-inch wide HD LCD screen with 800x345 pixel resolution to maximize visual experience. The wide HD LCD “Real VGA” screen presents a vibrant range of natural colours, allowing photos to appear sharper, videos more true-to-life, games naturally vivid and documents more readable.





Basic Specification

  • Type
    • Bar phone
  • RF Band
    • GSM 850/900/1800/1900, UMTS 900/2100, HSDPA 7.2
  • Dimension: L x W x D (mm)
    • 128 x 51 x 10.9

  • Weight with Batt. Standard (g)
    • 129

  • Standby Time, Max (hrs)
    • Up to 400hrs(2G), 370hrs(3G)*

  • Talk Time (hrs)
    • Up to 6hrs(2G), Up to 5 hrs(3G)*

  • External LCD (Pixel)
    • TFT touchscreen,16M Colors, WVGA 345 x 800 pixels, 4.0 inches

  • Vibration
    • Yes






Messaging

  • SMS / EMS / MMS
    • Yes / No / Yes
  • E Mail
    • Yes
  • Video MMS
    • Yes




Internet

  • WAP (version)
    • Yes (2.0)
  • Wi-Fi
    • Yes




PIM

  • Scheduler/Alarm
    • Yes / Yes
  • Phonebook (# of names)
    • Yes (1000)








Advanced Features

  • Java (version)
    • Yes (2.0)
  • MIDI (poly)
    • 64 poly
  • Built-In Game
    • Yes (7)
  • FM Radio
    • Yes
  • Camera
    • Yes
  • Camera Resolution (MP)
    • 5
  • Internal Memory
    • 1.1GB
  • External Memory
    • MicroSD up to 32GB (not included)
  • MP3
    • Yes
  • Bluetooth
    • Yes
  • Touch Screen
    • Yes
  • Video Recording
    • Yes
  • Document Viewer
    • Yes



hehe da bace ..

hurmm menarikkan..tu basic specification LG Chocolate phone (BL40)

ehh blm stop kat sini..

jom layan lagi..

cuci mate tgk gambar LG Chocolate phone (BL40)

Pandangan depan

comel nyer..leper je..snang nk bwk kemane2

 

Pandangan depan-MENU

nice view!!

 

Pandangan 3D

leper kn..senang nk pegang

 

Pandangan tepi

leper dan panjang..like me..kehkeh

 

Pandangan belakang

cantek nyer!!

Why I Like It Longer??

here is my answer...


iena suke handphone nie sb dia kurus n tinggi(panjang)
mcm iena gak ler kurus tinggi..
senang sket nk ckp dlm tepon..
klu henset biasa kn tak ler panjang pn..
so suara kite tak clear sangat..
yeler mane tak nyer bile kte bercakap..
mesti la nk letak btol2 kt telinga nk dengar ape org cakap kn..
pastu biler kiter ckp lak tak org xdgr
sb nyer microfonnya tertutup dgn pipi kite ni ha..
so terpaksa lah terpekik ckp2..
tak pun alih kn kejap microfonnya kat mulut..
pastu alih balik speaker kat telinga
hehehe cam tu la smp abes ckp..
hah kn susah tu
biler ade yg longer nie..
dah tentu lah memudah kan..
no need to alih2 lagi
hehe
handphone ni pun nipis jer tau
senang je nk pegang tau..
tangan perempuan kan kecik..kiut jer..comel2
kalau henset tu tebal susah lak nak pegang..
tak sampai jari nk genggam handphone..
kang senang2 jer peragut tarik dari tangan kan..
kalau nipis kn senang nk genggam kuat2..
:)
owkay ler jom kite tgk lg ape features2 yg ade

The Shape of the Future

 

Key Features
  • 4 inch widescreen HD LCDperghh besar tu..
  • Complete Web Displayleh ler berblogging..
  • Dual Screen UIleh tgk 2 skrin tanpa switching skrin.menarik.
  • Panoramic Entertainment4.0 inch wide screen
  • One Touch Copy & Pastewahh one touch je da blh copy paste.cepat tu.

4 inch widescreen HD LCD





Unconventional 21:9 aspect ratio of the screen makes the design of the phone strikingly unique in style.

Dual Screen UI





View two screens at once without switching windows

One Touch Copy & Paste





Quick content transfer with one touch copy & paste

 

Complete Web Display
Full screen web browsing with minimal side-scrolling
Panoramic Entertainment
Magnified multimedia environment optimized for 4.0 inch wide screen; theater-like movie player, rapid access using diverse operation

 

Jom kiter layan video New LG Chocolate




hurmmm nanti dlu..belum abes lagi..belum cukup syarat lagi..hehe
at the end of your post mesti attach mage nie...
so meh ler klik gambar ni..
tak rugi pn klik..
:)



lg









Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve