Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo

Warna warni Aidilfitri Miss Ratu Kebaya


Istimewa buat adik-adik dan kakak kakak yang meminati dunia peragaan, satu pertandingan Miss Ratu Kebaya akan diadakan di Sungei Wang Plaza pada 23 July 2016 .
 
 
 
 
Warna warni Aidilfitri Miss Ratu Kebaya
Pertandingan ini berkonsepkan  "Baju Kebaya" di mana para peserta di kehendaki memperagakan Busana Kebaya dari koleksi sendiri mahupun dari mana-mana penaja yang sudi menaja peserta .
 
Peserta juga di kehendaki menyediakan juru make up sendiri atau peseta juga boleh menyolek diri sendiri jika jika mempunyai bakat solekan terpendam :)
 
Untuk pengetahuan semua, cik iena pernah menjadi model suatu ketika dulu di mana cik iena mula bertapak dari pertandingan-pertandingan seperti ini . Jadi kepada yang bertanya kepada cik iena bagaimana cik iena memulakan karier sebagai model sambilan suatu ketika dulu, ini adalah jawapannya dari pertandingan-pertandingan yang cik iena sertai.
 
Untuk menonjolkan bakat kita supaya di ketahui umum kita seharusnya berani menonjolkan diri dengan menyertai mana-mana pertangdingan yang ada kaitan dalam dunia peragaan . Kita tidak boleh mengharap pada paras wajah sahaja. Kita seharunya berusaha agar orang ramai dapat melihat bakat yang kita ada.
 
Tanpa usaha kita tidak akan berjaya . Dengan ada nya usaha itu suatu hari kelak kita pasti di kenali.
wahh cewahhhh.. ehh tapi sekarang cik iena dah kurang aktif modelling sebab cik iena lebih prefer jadi part time blogger . Auchh masyuk.. banyak sponsor gituh tapi portfolio kerjaya as part time model pun membantu iena juga untuk job  beauty blogger or  job fashion blogger :) 

Jadi jadi jadi, jika anda meminati dunia peragaan ini berusahalah agar anda di kenali ramai. Bukan hanya duduk berdiam diri mengharap job dari orang tanpa usaha untuk menaikkan nama sendiri (^_~)



 Okay jemput baca syarat syarat yang di tetapkan oleh pihak penganjur .
 
Warna warni Aidilfitri Miss Ratu Kebaya

Syarat syarat penyertaan


* berumur 13 tahun keatas...
* pakaian sendiri
* Mua sendiri
* yuran rm80
* percuma gambar saiz a4 siap print
* tarikh tutup 15 julai 2016

Untuk Sebarang pertanyaan Sila hubungi...


Call : 017-6403593
Whatsapp : 012-5073556
Nak tahu lebih lanjut mengenai hadiah semua sila rujuk facebook mereka ya 
Facebook Event : Miss Ratu Kebaya 
Location Map : Sungei Wang Plaza






iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Photoshoot Pre Aidilfitri 2016 bersama rakan pejabat


Isnin yang lepas, iaitu beberapa hari sebelum raya . Cik iena dan rakan pejabat sempat mengambil gambar berbaju raya bersama rakan pejabat di pejabat cik iena yang terletak di level 15 Q Sentral Kuala Lumpur .

Walaupun ada yang sudah bercuti hari raya namun kami masih meneruskan niat untuk mengambil gambar raya. Pada hari tersebut, rakan-rakan yang beragama islam hadir dengan memakai baju raya masing-masing.

Photoshoot Pre Aidilfitri 2016 bersama rakan pejabat
Tiru gaya cik iena katanya


Cik iena pun sudah pasti lah berbaju raya sendiri juga. Cuma nya kalau yang lain pakai baju raya tahun lepas. Cik iena pula pakai baju raya tahun ni sebab cik iena ada banyak baju raya . Naik pitam juga nak pakai 15 pasang baju raya . 10 diantaranya adalah baju sponsor .


Terima kasih tidak terhingga buat butik-butik yang sudi menaja baju raya cik iena pada tahun ini. Di harap pada tahun akan datang kita akan bekerjasama lagi yeayyy..

Okay jemput layan gambar yang sempat diambil

Photoshoot Pre Aidilfitri 2016 bersama rakan pejabat
Awek2 ionnex

Photoshoot Pre Aidilfitri 2016 bersama rakan pejabat
amacam macam pinang di belah 22 tak sebelah kiri and kanan.. yang tengah tu takde yang sedondon haha


Photoshoot Pre Aidilfitri 2016 bersama rakan pejabat
Ini semua membahan cik iena la ni


Photoshoot Pre Aidilfitri 2016 bersama rakan pejabat
Next top model



Photoshoot Pre Aidilfitri 2016 bersama rakan pejabat
Pantang di offer bergambar hahaha

Photoshoot Pre Aidilfitri 2016 bersama rakan pejabat
sebahagian besar rakan pejabat dan boss2

Photoshoot Pre Aidilfitri 2016 bersama rakan pejabat
possing aihh

Photoshoot Pre Aidilfitri 2016 bersama rakan pejabat
Nak main meriam buluh

Photoshoot Pre Aidilfitri 2016 bersama rakan pejabat
belakang tu otomen sesat

Photoshoot Pre Aidilfitri 2016 bersama rakan pejabat
antara pekerja beragama islam di Ionnex

Photoshoot Pre Aidilfitri 2016 bersama rakan pejabat
peaceeeeeeeeeee

Photoshoot Pre Aidilfitri 2016 bersama rakan pejabat
possing lagi

Photoshoot Pre Aidilfitri 2016 bersama rakan pejabat
jom main meriam buluh kat opis haha




Okies nanti kita sambung ambik gambar dinner raya okay. Hope semua ada la masa tu

Nota Blog : Untuk pengetahuan cik iena bukan lah fulltime blogger . Ini kerja fulltime cik iena.
Cik iena bekerja sebagai Programmer (Pengaturcara komputer) . Krik krik kurlas kak ton kerja programmer tau. Bukan calang calang perempuan yang bertahan kerja sebagai programmer. Kebanyakan programmer adalah lelaki. Banyak cabaran nya bekerja sebagai programmer ni . Terutama dari segi Masa . Bertabahlah wahai cik programmer..




iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Innergie LifeHub The Best USB Charging Hubs


Innergie LifeHub The Best USB Charging Hubs

Pada musim perayaan ini sudah pastinya anda akan berebut-rebut power supply untuk mengecas telefon bimbit anda ketika keluar beraya di rumah sanak saudara mahupun rakan-rakan. Ada yang membawa power extension balik kampung semata-mata untuk memastikan yang kita dapat mengecas telefon bimbit mahupun tablet yang lain ketika pulang berhari raya.
Innergie LifeHub The Best USB Charging Hubs



Innergie LifeHub The Best USB Charging Hubs
Alhamdulillah ianya tidak terjadi pada cik iena kerana dengan adanya Innergie LifeHub, amat mudah untuk cik iena mengecas telefon bimbit beserta powerbank tanpa perlu berebut power supply malahan keluarga yang lain juga boleh turut sama menggunakan caj tersebut kerana Innergie LifeHub mempunyai 3 hub untuk di gunakan. Tambahan pula kadar pengecasan nya sangat pantas sama seperti charger original telefon bimbit anda.



Innergie LifeHub The Best USB Charging Hubs
Dengan kadar kepantasan pengecasan ini juga memudahkan sanak saudara saling tumpang menumpang untuk mengecas telefon bimbit masing-masing ketika pulang berhari raya. 
Untuk pengetahuan, Cik iena sendiri telah pun mencubanya sejak hari raya pertama dan cik iena sangat suka akan kadar kepantasan mengecas Innergie LifeHub . Dan kini cik iena tak perlu menunggu handphone penuh bateri untuk mengecas handphone cik iena yang lain serta powerbank powerbank koleksi cik iena . 

Almaklumlah cik iena blogger, memang ada banyak handphone and powerbank. Semua perlu di charge. jadi dengan adanya Innergie LifeHub ianya tersangatlah membantu cik iena tau.
Innergie LifeHub The Best USB Charging Hubs
Gambar ketika raya :Balik rumah je semua cari charge, okay tak perlu berebut dah..iena pakai satu yang lain mak n abah


Innergie LifeHub The Best USB Charging Hubs
Gambar ketika waktu rehat di pejabat, cik iena dan rakan pejabat makan sambil charge handphone dan powerbank. Tak perlu risau jauh dari plug sebab wayar nya sangat panjang so sambil makan tu boleh je jeling-jeling hanphone. Nak online fb ke ig ke..memang takde masalah dengan Innergie ni tau :)


Innergie LifeHub The Best USB Charging Hubs
Gambar ketika waktu rehat di pejabat, cik iena dan rakan pejabat makan sambil charge handphone dan powerbank. Tak perlu risau jauh dari plug sebab wayar nya sangat panjang so sambil makan tu boleh je jeling-jeling hanphone. Nak online fb ke ig ke..memang takde masalah dengan Innergie ni tau :)

 Innergie LifeHub (3 USB Power Hub with Extended Reach)


Innergie LifeHub The Best USB Charging Hubs
  • Dalam bentuk titik air mata Aesthetics yang sangat menarik
  • Output 6.3A untuk mengecas lebih cepat
  • Tiga port USB untuk mengecas secara Serentak
  • InnerShield ™ Perlindungan Kuasa
  • Teknologi Bersepadu Greensense ™

Specifications

Innergie LifeHub The Best USB Charging Hubs

  •     AC Input
  •     100-240V AC / 1.2A 50-60 Hz
  •     USB Output
  •     5V DC / 2.1A (Each Port)
  •     USB Port
  •     3 Ports
  •     Output Power
  •     31.5W
  •     Dimensions (L × W × H)
  •     81.9 × 45.5 × 18.2 mm
  •     3.3 × 1.8 × 0.7 in
  •     Weight*
  •     79.2 g / 2.8 oz
  •     Cable Length
  •     4.5 m / 14.7 ft.
  •     * Weight excluding cables & accessories (+/- 10g)

Innergie LifeHub The Best USB Charging Hubs
Macam mana ? menarik kan. Cik iena memang suka sangat. Alhamdulillah cik iena antara yang terawal dapat mencuba produk ini . Nantikan produk ini di pasaran Malaysia tidak lama lagi tau .

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang produk ini sila layari http://www.myinnergie.com/us/product/11

Okay now boleh dapatkan produk ini di Lazada tau . Klik http://bit.ly/InnergieLifeHub3


iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


5 perkara yang menarik tentang Microsoft Wisepad 7

5 perkara yang menarik dengan Microsoft Wisepad 7



Microsoft Wisepad 7 adalah gabungan telefon dan tab.Anda boleh menyimpan data dan membuat panggilan dengan menggunakan hanya satu device sahaja. Ini adalah salah satu ciri-ciri yang menarik yang terdapat pada Microsoft Wise Pad W7.


5 perkara yang menarik dengan Microsoft Wisepad 7
Metal body ● Slim design ● Nice to hold


Bersaiz 7 inci dan menggunakan sistem operasi Window Mobile 10. Malah, ia juga mempunyai ruang simpanan sebanyak 16GB ROM + 2GB RAM.  Jadi anda tidak perlu risau jika membuka banyak aplikasi dalam masa yang sama.


Productivity at your fingertips Get familiar with built-in Office Mobile



Mempunyai kamera depan 2MP dan kamera belakang 5MP dengan Autofokus (Flash).  peranti ini Menerima 4G LTE dan mempunyai fungsi Wifi dan Bluetooth 4.0.




Baca ebook kegemaran anda dengan selesa dengan satu tangan
Baca ebook kegemaran anda dengan selesa dengan satu tangan




5 Perkara yang cik iena suka mengenai Microsoft Wisepad 7





1.  Mempunyai dua fungi gabungan tab dan telefon yang mana ianya sangat berguna buat blogger seperti cik iena . Selain daripada itu cik iena juga boleh mebuat kerja-kerja pejabat dengan Microsoft Wisepad 7 ini.


2.  Nota Peringatan. Untuk kehidupan seorang programmer dan juga blogger,pelbagai tugasan dan event memang tidak dapat dipisahkan. Boleh dikatakan setiap minggu boleh akan ada event yang perlu di hadiri cik iena. Oleh itu, dengan adanya applikasi 'Reminder' yang boleh mengingatkan  cik iena akan tarikh-tarikh yang penting. Sedikit sebanyak dapat membantu cik iena dalam mengatur waktu mahupun berada di event pada masa yang di tetapkan.


Nota Peringatan
Nota Peringatan









3.  Outlook Mail.  Dalam zaman serba moden ini  kebanyakan urusan rasmi akan di hantar melalui email . Kadangkala keadaan internet yang slow juga menyukarkan untuk kita membuka email-email penting . Jadi  dengan adanya Outlook Mail ini, Anda  boleh menyemak email secara offline. Free of charge.



4.  USB on the go  . Fungsi ini sangat menarik perhatian cik iena dimana cik iena rasa ianya akan memudahkan lagi kerja kerja cik iena di luar pejabat tanpa perlu membuka laptop untuk membuat kerja-kerja pejabat yang menggunakan microsoft office.




USB on the go
USB on the go

5.  Boleh bekerja dimana-mana menggunakan Bluetooth 4.0 . Dengan fungsi ini kita juga boleh menggunakan keyboard dan juga mouse dengan fungsi bluetooth 4.0 yang ada pada peranti ini. Ianya akan memudah kan lagi kerja kerja anda .


Work everywhere with Bluetooth 4.0 Office Mobile ● OneDrive ● Outlook
Work everywhere with Bluetooth 4.0
Office Mobile ● OneDrive ● Outlook


 Berikut merupakan spesifikasi yang terdapat pada Microsoft Wisepad 7.

 Microsoft Wisepad 7 Specification


Specification for Model:
 Wise Pad W7
Dimension:
 9.3 mm thickness; 260g
Network:
 4G: B3/7 ; 1800/2600 MHz
 3G: 900/2100 MHz
 2G: 900/1800 MHz
 Voice & Data
Operating System:
 Windows Mobile 10
Processor:
 Qualcomm MSM8909 1.3GHz A7 28nm
GPU:
 Adreno 304 400MHz
Memory:
 16GB eMCP + 2GB LPDDR3
Display Screen:
 7” 600 x 1024 IPS
Touchpanel:
 G+G Capacitive 5-point multi-touch
Camera:
 Front 2MP; Rear 5MP (Autofocus with flash)
WiFi:
 IEEE802.11 b/g/n
GPS:
 GPS/A-GPS
Bluetooth:
 4.0 (can connect 2 device at once)
USB OTG:
 Support USB On-The-Go
Physical Buttons:
 Power; Volume
Battery:
 3200 mAh, 3.7V
External Memory:
 MicroSD support up to 64GB
Connector:
 Micro USB 5 pins; Earphone jack 3.5mm
SIM Card:
 Single SIM 3.0V/1.8V
Built-in Hardware:
 Accelerometer/G-sensor, Mic, Vibrator & Speaker
Video:
 1080P HD video @ 30fps decode
 720p HD video @ 30fps encode
Standby:
 1000 hours Airplane mode; 3-4 hours continuous Game/Video Playback
 


Menarikkan Phablet ni, harga yang di tawarkan cuma RM599. Pada anda yang berminat untuk mendapatkan peranti ini anda boleh dapatkan secara online di lazada . Untuk pembelian online sila klik gambar di bawah


Lazada Malaysia


iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Cetak T-Shirt Sendiri dengan SOBI



Cetak T-Shirt  Sendiri dengan SOBI

 
 
Cetak T Shirt mengikut design rekaan anda sendiri dengan SOBI. Kini anda boleh memiliki T Shirt dengan rekaan anda sendiri dengan menggunakan satu-satunya website yang menawarkan servis "Self Design" secara online .
 
 
 
Cetak T-Shirt  Sendiri dengan SOBI


Cetak T-Shirt  Sendiri dengan SOBI
cetakan nama pada hujung lengan

 

Cik iena tidak melepaskan peluang untuk mencetak T Shirt yang mempunyai cetakan wajah cik iena . Biasanya kita tengok artis je ada T Shirt muka sendiri kan . Kali ini cik iena teringin mencuba mencetak gambar selfie cik iena pada T Shirt Tersebut . Ternyata Hasil nya cukup cantik. Kualiti gambar pada kain yang di cetak sangat cantik dan tidak merekah-rekah seperti T Shirt T shirt lain.
 
 
 
 
Cetak T-Shirt  Sendiri dengan SOBI
memandangkan ini pertama kali cik iena membuat tempahan di sini. Cik iena nak cuba cetak gambar selfie. Gambar diatas merupakan gambar selfie yang diambil dari handphone
 

Untuk pengetahuan semua anda boleh memuat naik apa-apa gambar kesukaan anda untuk di cetak pada t shirt . Anda boleh mengubah kedudukan dan sebagainya mengikut citarasa anda . Terdapat pelbagai tools yang boleh anda gunakan untuk merea t shirt anda sendiri.


Kualiti kain yang tebal dan tidak jarang serta tidak panas sangat sesuai untuk cik iena. Terdapat pelbagai pilihan warna T Shirt yang boleh anda Pilih . Cik iena memilih warna kuning kerana ingin kelihatan menonjol .

Istimewa sempena Hari Raya Aidilfitri ini , pihak SOBI menawarkan perkhidmatan perhantaran secara percuma bagi anda yang menempah T Shirt di SOBI
 
 
 
Cetak T-Shirt  Sendiri dengan SOBI
 
Untuk tempahan secara online sila layari
 



Lepasni cik iena nak print t shirt untuk family pula tapi lepasni taknak la letak gambar selfie cik iena. Memerlukan bantuan designer ni nak design cantik cantik. Almaklumlah cik iena bukan designer hehe.. letak gambar selfie je. nangis adik2 nak pakai (^_~)
 



iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve