Kisah paranormal di AJL-From klubbkidd.com

haha citer dah basi iena baru tau..
bese lh iena nie jarang bukak2 foward2 email nie
petang nie tergerak hati nak bace..
so nie iena copy sebijik dr owner website tu ey
klubbkidd


Ok so I posted this pic smalam. I didn't say much about it... and most
of you yang baca sini tak amik pot sangat pon pasal pic tuh.


Tapi pas aku paste kat forum, and ramai discuss about it, and aku risik sikit agik... banyak persoalan timbul - just a picture of WHAT did I take?


This is the original photo. Click on it to see a bigger version.




I asked you guys if you saw anything. Try looking at the second 'b' in my watermark.


The facts of the case. Aku ngan kengkawan what looked like a person up there, tengah-tengah lagu Aizat - Kau Aku, sebelum Bencinta. I didn't think anything about it, neither did anyone sebab kami ingat penari Faizal Tahir yang turun pakai harness tuh.


But yesterday morning after I posted it more as a joke... so much was said about it, aku besarkan pakai Photoshop and cleared up the pic a little.


And this is the close-up.




The facts now are this.


1. Five of us saw the 'figure', and yes it wasn't an illusion of the light or anything. Because I was using a simple camera with not much of a zoom - you can't really see anything but a cloudy blurrd figure.


2. Among the movements were a sort of movement, like a wave. It also stared down at the audience.


3. Aku da bertanyakan orang kuat production TV3 dan setelah gambar dikaji, memang sesuatu yang pelik sebab -

a. Bahagian beam dia dok tuh, terlalu jauh dari tempat bebudak penari Faizal yang pakai harness gayut. They came down in the middle of the stage area, above the pit that had hydraulics to lower or raise performers. This was right above the front end of the stage near the audience.


b. Tidak kelihatan kelibat pon orang lain - dan tak mungkin dancer unsupervised alone kalao betol. There had to be a technical/production person to act as a spotter and there was none. Besides, point a. pon da buktikan it's not a dancer.


c. Tempat itu terlalu jauh kedepan, memandangkan dia da keluar zon pentas, dan tidak ada staff production yang akan ke sana sebab tak ada kena mengena atau fungsi. On top of that - orang production akan pakai warna hitam sahaja.


d. Memang juga disahkan itu bukan pakaian penari Faizal.



So balik soalan nya. What is that in the picture? Bukan ilusi cahaya, kain terbang, penari Faizal yang gayut dari atas pentas mahupun ahli production. Renungkanlah.


The whole of last night borak ngan kengkawan yang da tengok pic ni and everyone tried to rationalise it.


Seb baik dua orang kawan yang nampak benda tu malam AJL ada sekali so meka pon backing story aku cakap what they saw.


And no one had an answer... a real answer. Spekulasi memacam.


Question is now - what did we see that was in the photographs?

aiyok..
agak seram sejuk membaca dan melihatnyer
ngeeee~~~~
rumah lame ku berhantu..
naseb baik umah baru skrg xder hantu..
alhamdulillah
:)


2 comments:

  1. uumm...apa nak dihairankan..manusia pun ada yg lebih teruk dari hantu...anak pun sanggup tinggalkan bapa dan kata bapa pengacau..

    Ada Apa Dengan Hanis Zalikha

    ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog