Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog



ZTE Blade V7 Lite Only RM 499

Flash Plus 2 2GB/16GB RM599 | 3GB/32GB RM729 Lazada Malaysia
Lazada Malaysia

cosmoderm

Friday, May 28, 2010

Janji Syahid Allah itu memang benar!Mari kita semua kembali kepada Amal Islami

----- Forwarded Message ----From: My Friend Sent: Sat, May 22, 2010 11:21:44 AMSubject: Fw:Janji Syahid Allah itu memang benar!Mari kita semua kembali kepada Amal Islami

 

KISAH BENAR!!!(BUKTI GAMBAR DISERTAKAN..) Assalamualaikum Semua Warga BP, Pada 4/5/2010 (Selasa Pukul 10.00 pagi) saya dikejutkan dengan satu panggilan memberitahu anak saudara saya (anak abang) talah meninggal kerana mati lemas ketika keluar berdakwah selama 40 hari mengikut Jemaah Tabligh ke pendalaman Sabah. Tempat sebenar kejadian di Daerah Beluran, lebih kuran 21/2 jam perjalanan ke Bandar Sandakan. Remaja ini bernama Muhammad Huzaifah Bin Muhammad Huzazi. Berumur 21 tahun. Pelajar Ijazah Teknologi Alam Sekitar, Universiti Malaysia Terengganu. Kami berusaha membawa balik ke rumahnya di Sabak Bernam secepat mungkin. Namun kerana peraturan dan dokumentasi, jenazah hanya berjaya di bawa balik pada keesokan harinya. Tiba di Masjid Sri Petaling sebaik sahaja solat Asar berakhir. Sebaik sahaja kain kapan di buka saya melihat wajahnya seperti sedang tidur tanpa menunjukkan kulit pucat dan kaku seperti kebiasaan mayat.Saya  teringat beberapa hadis yang memberikan tanda-tanda orang yangmati dalam  keadaan baik(Husnul khatimah). Antaranya dahi berpeluh.Saya cuba mengusap dahi dan mukanya memang terasa berpeluh dan lembab. Darah juga masih mengalir segar. Ketika saya cuba menggantikan kapas di mulutnya kerana kapas tersebut telah penuh dengan darah, saya terkejut kerana darah segar merah masih keluar dari mulutnya dan mengenai kapas baru. Saya menyangkakan dia seperti masih hidup. Ramai jemaah selepas solat asar juga bertanya adakah benar dia sudah  mati kerana nampak seperti sedang tidur. Ketika ibunya ingin menciumnya untuk kali terakhir, ibunya tertekan dadanya. Sekali lagi darah merah cair keluar dari mulutnya. Mengikut kelaziman, selepas hampir 2 hari dan disimpan didalam peti aiS jenazah ketika menunggu untuk dihantar pulang, sudah tentu mayat menjadi beku dan pucat. Darah pun sudah tentu telah menjadi beku dan mati. Namun kebesaran Allah s.w.t dan janjinya memang benar. Ketika manusia berlumba-lumba mengejar keduniaan, masih kedapatan manusia-manusia yang terpilih untuk mati syahid. Saya terpanggil menulis dan berkongsi cerita ini kerana dalam keadaan sosial para remaja yang semakin larut dengan budaya barat, marilah kita mengajak diri kita, anak2 dan kaum keluarga untuk kembali kepada ajaran Islam sebenar dan mengamalkan amal-amal Islami secara bersungguh-sungguh. Mudah-mudahan suatu hari nanti kita akan TERPILIH dalam golongan orang-orang yang mati syahid di jalan Allah s.w.t. Mengikut Ayahnya, Ayah angkatnya dan rakan2 universitinya, Huzaifah ini seorang remaja sangat berakhlak. Setiap masa terluang dihabiskan dengan berkunjung ke masjid dan surau bagi menunaikan ibadah dan kerja-kerja agama. Malahan sebahagian wang pinjamannya PTPTN; selain dari untuk yuran pengajian, digunakan untuk dakwah dan kerja-kerja agama. Malahan beliau beberapa kali memberitahu kepada ayahnya yang setiap kali cuti semester panjang, beliau akan ke Sabah kerana disana terlalu ramai orang sudah tinggal kan Islam (Murtad) dan jika masih Islam pun tapi tiada amalan Islam.  Masjid dan surau kosong tiada jemaah. Ketika selepas sembahyang Subuh hari sebelum beliau meninggal lemas ketika mandi di sungai, beliau telah berpesan kepada rakan-rakannya supaya meneruskan usaha dakwah dan mengembalikan orang-orang yang jauh daripada Islam kepada Islam semula. Amat mengagumkan dan membuatkan saya terasa amat kerdil dan tiada nilai. Semoga roh beliau ditempatkan dalam golongan syuhada sebagaimana yang dijanjikan oleh Allah s.w.t. PERSOALANNYA, diri kita, keluarga dan anak-anak kita bagaimana? adakah telah pasti terselamat dari seksa alam akhirat? sama-sama kita renungkan. ** gambar2 diambil ketika jenazah sampai di masjid sri petaling.

 wassalam الس?م عليكم Rujukan Hadis 1: Abu Hurairah r.a. telah meriwayatkan bahawa Rasulullah SAW telah bersabda: ” Terdapat 7 golongan yang akan mendapat lindungan arasyNya pada hari yang tiada lindungan melainkan lindungan daripadaNya. 1.      Pemimpin yand adil; 2.      pemuda yang masanya dihabiskan untuk beribadah kepada Allah SWT ; 3.      seseorang yang hatinya terpaut pada masjid; 4.      2 lelaki yang berkasih sayang dan bertemu dan berpisah kerana Allah SWT; 5.      lelaki yang digoda oleh perempuan cantik dan berpengaruh untuk melakukan maksiat tetapi dia menolak dengan mengatakan Aku Takutkan Allah; 6.      seseorang yang bersedekah dan menyembunyikannya sehinggakan tangan kanannya tidak mengetahui apa yang diberikan oleh tangan kirinya; 7.      dan seseorang yang mengingati Allah ketika bersendirian sehinggakan mengalir air matanya kerana Allah SWT.” Hadis Riwayat Muslim Rujukan Hadis 2: MENINGGAL DENGAN BERPELUH DI DAHI. Buraidah ibnul Hushaib radhiyallahu ‘anhu ketika berada di Khurasan menjenguk saudaranya yang sedang sakit. Didapatkannya saudaranya ini menjelang ajalnya dalam keadaan berkeringat di dahinya. Ia pun berkata, “Allahu Akbar! Aku pernah mendengar Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda: مَوْتُ الْمُؤْمِنِ بِعَرَقِ الْجَبِيْنِ “Meninggalnya seorang mukmin dengan keringat di dahi.” (HR. Ahmad, An-Nasa`i, dll. Sanad An-Nasa`i shahih di atas syarat Al-Bukhari) Rujukan Hadis 3: MENINGGAL DI JALAN ALLAH SUBHANAHU WA TA’ALA. Abu Hurairah radhiyallahu ‘anhu menyampaikan sabda Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa sallam: مَا تَعُدُّوْنَ الشَّهِيْدَ فِيْكُمْ؟ قَالُوْا: يَا رَسُوْلَ اللهِ، مَنْ قُتِلَ فِي سَبِيْلِ اللهِ فَهُوَ شَهِيْدٌ. قَالَ: إِنَّ شُهَدَاءَ أُمَّتِي إِذًا لَقَلِيْلٌ. قَالُوْا: فَمَنْ هُمْ يَا رَسُوْلَ اللهِ؟ قَالَ: مَنْ قُتِلَ فِي سَبِيْلِ اللهِ فَهُوَ شَهِيْدٌ, وَمَنْ مَاتَ فِي سَبِيْلِ اللهِ فَهُوَ شَهِيْدٌ، وَمَنْ مَاتَ فيِ الطَّاعُوْنَ فَهُوَ شَهِيْدٌ، وَمَنْ مَاتَ فِي الْبَطْنِ فَهُوَ شَهِيْدٌ، وَالْغَرِيْقُ شَهِيْدٌ “Siapa yang terhitung syahid menurut anggapan kalian?” Mereka menjawab, “Wahai Rasulullah, siapa yang terbunuh di jalan Allah maka ia syahid.” Beliau menanggapi, “Kalau begitu, syuhada dari kalangan umatku hanya sedikit.” “Bila demikian, siapakah mereka yang dikatakan mati syahid, wahai Rasulullah?” tanya para sahabat. Beliau menjawab, “Siapa yang terbunuh di jalan Allah maka ia syahid, siapa yang meninggal di jalan Allah maka ia syahid, siapa yang meninggal kerana penyakit tha’un2 maka ia syahid, siapa yang meninggal kerana penyakit perut maka ia syahid, dan siapa yang tenggelam ia syahid.” (HR. Muslim) Rujukan Hadis 4: MENINGGAL KERANA PENYAKIT DI PERUT, KERANA TENGGELAM, DAN DITIMPA RUNTUHAN. berdasarkan sabda Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa sallam: الشُّهَدَاءُ خَمْسَةٌ: الْمَطْعُوْنُ وَالْمَبْطُوْنُ وَالْغَرِقُ وَصاَحِبُ الْهَدْمِ وَالشَّهِيْدُ فِي سَبِيْلِ اللهِ “Syuhada itu ada lima, yaitu orang yang meninggal kerana penyakit tha’un, orang yang meninggal kerana penyakit perut, orang yang mati tenggelam, orang yang meninggal kerana tertimpa reruntuhan, dan orang yang gugur di jalan Allah.” (HR. Al-Bukhari dan Muslim dari hadits Abu Hurairah radhiyallahu ‘anhu)

 

read more

Shaved Monkey

----- Forwarded Message ----

From: My Friend

Sent: Fri, May 21, 2010 11:22:44 AM

Subject: Fw:Shaved Monkey.......

 










read more

Portraits Made Out of Cassette Tapes

----- Forwarded Message ----

From: My Friend

Sent: Sat, May 22, 2010 11:21:44 AM

Subject: Fw: Portraits Made Out of Cassette Tapes...

 



















read more

Bantulah Adik Muhammad Danial Hakimi sebelum 9 Jun 2010

----- Forwarded Message ----

From: My Friend

Sent: Fri, May 21, 2010 11:22:44 AM

Subject: Fw:Bantulah Adik Muhammad Danial Hakimi sebelum 9 Jun 2010

 



Assalamualaikum wrt wbt.

Sabtu baru2 ni rumah kami dikunjungi seorang ibu muda (Mas Inzati namanya)

bersama2 anaknya (Muhammad Danial Hakimi) yg kurang upaya. Beliau datang dengan hajat ingin memohon derma untuk anak sulungnya itu menjalani pembedahan jantung yg dijadualkan pada tanggal 9 Jun 2010 yang menelan kos perbelanjaan berjumlah RM28,000. Beliau sudah merayu pada hospital yang merawat dan berjaya mendapat bantuan drpd hospital sebanyak RM10,000 dan telah berusaha meminta derma di banyak tempat dan setakat ini masih kekurangan beberapa ribu  lagi untuk pembedahan tersebut.



Beliau datang ke rumah kami dengan mengendong anaknya yg sakit itu di bawah terik matahari tengah hari berjalan dari rumah ke rumah ingin memohon bantuan kewangan demi mempastikan pembedahan tersebut dpt dilaksanakan untuk anak yg dikasihi. Pilu hati kami melihatkan keadaan anak nye yg tidak sihat,

berpeluh2 dan merengek2 kerana tidak selesa malah kelaparan dan kehausan dek panas yg menyengat tetapi terpaksa berpanas terik demi memohon bantuan. 

Ibunya berkata terpaksa berbuat demikian kerana pernah sekali beliau datang seorang diri ke taman perumahan kami untuk memohon derma tetapi dimarahi dan dihalau seorang hamba Allah kerana mengatakan beliau menipu yg kanak2 itu adalah anaknya dan cuba mendapatkan 'easy money' dgn penipuan itu walaupun telah ditunjuk surat beranak, gambar, kad OKU, dan kad appointment doktor milik anaknya.



Lalu beliau tekad membawa anaknya sekali walaupun doktor sudah berpesan agar anaknya tidak dibawa keluar rumah berdasarkan keadaan kesihatannya itu kerana merasakan mungkin dgn cara itu org ramai akan mempercayainya.

Bertambah sayu hati kami mendengar penjelasan itu, kasihan melihatkan anak kecil yang tidak bermaya itu dan hati sedikit kesal dan malu mendengarkan peristiwa tersebut. Malangnya usahanya kali ini hampir sia2 kerana tiada satu rumah pun yg membuka pintu ketika beliau datang membunyikan loceng pagar mereka kecuali rumah kami, barangkali kebetulan semua org tiada di rumah masing2 ketika itu.



Melihatkan anaknya yg keletihan dan lemah tidak bermaya itu, tidak tergamak bila mendengar beliau ingin pulang sendiri dgn kenderaan awam, tak dapat dibayangkan dengan keadaan kesihatan anaknya yg tidak seberapa itu terpaksa menunggu dan menahan kenderaan awam di bawah kepanasan sang mentari. Lalu kami tekad menghantarnya pulang kerana rumahnya terletak di Kg Bukit Lanchong bersebelahan Putra Heights dan tidakla jauh mana drpd rumah kami di Puchong. Gambar attached diambil ketika di dalam kereta dalam perjalanan menghantar mereka pulang ke rumah. Anak comel tersebut berumur 2 tahun tetapi tampak lebih kurus dan kecil berbanding kanak2 seusianya.



Sempat berbual panjang di dalam kereta, menurut Mas, tempurung kepala serta otak anaknya yg semakin membesar dan membenjol itu turut memerlukan pembedahan major namun tidak diberikan lagi kos perbelanjaan untuk itu oleh doktor di hospital yg merawatnya. Setakat ini, doktor menasihatkan agar diutamakan dahulu masalah jantung anak beliau yang semakin lemah. Suami beliau bekerja di kedai basikal di kampungnya dan bergaji hanya RM700 dan terpaksa menyara beliau anak beranak termasuk ayahnya yg berpenyakit usus yg kronik, ibu, adik serta 2 org anaknya. Manakan cukup RM700 untuk perbelanjaan sebulan di ibu kota yang kos hidup serba tinggi ini. Beliau cuba juga mendapatkan bantuan Baitulmal tetapi ditolak kerana, syarat bantuan Baitulmal ialah hanya seorang sahaja di dalam sebuah rumah yg layak untuk mendapatkan bantuan, dan di dalam kes Mas Inzati, bapanya yang juga berpenyakit kronik itu telah diberikan hak tersebut terlebih dahulu.



Agak jauh ke dalam dari simpang untuk ke kampung tersebut. Menurut Mas Inzati, beliau terpaksa berjalan kaki keluar ke bus stop kerana bas awam tidak masuk ke dalam kampungnya. Tidak dapat digambarkan kesusahan yang dilalui anak kecil itu. Adik Muhammad sering terpaksa ke hospital untuk menjalani pemeriksaan dan ujian rutinnya dan kebiasaan dibawa oleh ibubapanya menaiki hanya motosikal. Mas Inzati tidak mempunyai lesen motor.

Kadangkala keadaan yang mana suami sedang sibuk, memaksa beliau membawa sendiri motosikal demi menghantar anaknya ke hospital yang merawat dengan ibunya memegang anaknya di belakang. Pernah ditahan Polis dan JPJ dalam perjalanan beberapa kali, mujur mereka memahami kesusahannya dan melepaskan beliau tanpa syarat setelah mendengar penjelasan beliau. Rumahnya kecil dan daif sahaja tanpa perabot dan kemewahan, mungkin hanya sebesar bilik tidur standard sebuah rumah teres. Sukarnya hidup mereka, sebak dan malu kerana terasa diri kurang bersyukur dengan rezeki Allah swt telah kurniakan kepada diri dan keluarga.



Saya cuba mendapatkan no akaun banknya agar dapat saya sebarkan kisah sedihnya ini kepada org ramai untuk memohon bantuan kewangan malangnya beliau tidak mempunyai sebarang akaun bank. Tidak ada wang untuk disimpan maka merasakan tidak perlu mempunyai akaun bank, menurut Mas Inzati. Saya fikirkan, begitu perih dan susah payah cara beliau ingin mencari wang pembedahan anaknya sehingga terpaksa mengheret anaknya ke sana ke mari walhal anaknye sepatutnya dibiarkan rehat di rumah, mungkin saya dpt membantu dgn mengutip derma dan menyerahkan kepada beliau 'by hand'.



Kepada orang ramai yang ingin menghulurkan bantuan dan dapat mempercayai saya dengan wang derma anda, boleh la maybank2u kepada akaun saya seperti maklumat tertera di bawah dan saya akan mengunjungi beliau di rumahnya untuk menghulurkan bantuan tersebut 'by hand' memandangkan tidak ada cara lain untuk berbuat demikian. Memandangkan ini adalah akaun peribadi saya, please email me the transaction slip stating the amount transferred and describe the payment as "Derma Mohd Danial Hakimi" as soon as you've transferred wang derma tersebut agar saya tahu wang tersebut adalah untuk Puan Mas Inzati dan saya tidak akan termakan wang haram dan disoal di akhirat kelak, nauzubillahiminzalik..



Nama: AISHAH BINTI ABDUL RAZAK

Maybank A/C No: 164490157567

Email: aishah.ar@gmail.com



Saya telah mendapatkan no telefon suami Mas Inzati oleh itu kepada yg ingin menghulurkan bantuan sendiri by hand, boleh la menghubungi Puan Mas Inzati di no. ini: 017 372 9230 dan terus ke Kg Bukit Lanchong untuk berjumpa sendiri dengan Puan Mas Inzati.



Sekian, terima kasih. Wassalam.



Maklumat Sampingan: Kg Bukit Lanchong yg terletak bersebelahan Putra Heights adalah merupakan penempatan khas yg disediakan kerajaan untuk golongan OKU dan yg kurang berkemampuan. Oleh itu, kepada orang ramai yg berhajat untuk bersedekah amal jariah atau menunaikan zakat pada bila2 masa bolehlah mengunjungi kampung tersebut kerana ramai golongan yang memerlukan boleh dibantu di situ.





Kind Regards,

Aishah Abdul Razak

Project Engineer

Ultimate Engineering Solutions (M) S/B

012-3125820

read more

kucing2 yang gemok

----- Forwarded Message ----

From: My Friend

Sent: Fri, May 21, 2010 11:21:44 AM

Subject: Fw: kucing2 yang gemok...

 




adoiii penat nyer berjalan..rilek kejap eyyy


mak ehh..berat nyerr..gemok gedempol


alalaaaaa tak larat nk bwak perut..tido jap


tak larat nk dukung tpakse stand kt kayu nie


mak aii tak seimbang nyer..kepale kecik..badan beso


besar kucing dr tuan


tak larat nk dukung nyer ha..terbaring suda..


jom tido..tak larat jalan


haha..jalan seret perut..


beso kucing dr baby..huhu


read more

Snake found.......(Don't simply park your car)...

----- Forwarded Message ----

From: My Friend

Sent: Fri, May 21, 2010 11:22:44 AM

Subject: Fw: Snake found.......(Don't simply park your car)...

 



Hati-hati time parking kereta!!



Anggota BOMBA berusaha menyelamatkan nyawa spesis Ular sawa yang bersembunyi didalam bonet Kereta ketika pemiliknya meletakkan kenderaan untuk keluar berjogging......

 







Credit To
Jabatan Bomba & Penyelamat Malaysia (Fire & Rescue Department of Malaysia)

read more

Wednesday, May 26, 2010

Capuchino cake @ Louis Cakes You, Batang Kali

Assalammualaikum n salam sejahtera to all reader..
ehheee wlupun tak banyak org yg komen2 entry iena tp i know i got many sillent readers..
ahaa i know ler bcoz iena slalu je pantau traffic kt my blog ni..
owkeh ni nk share dgn korang tentang kedai kek..
opss pesal ler iena nk citer tentang kdai kek yer..
cmnie minggu lepas iena & family celebrate bday anak buah..
so beli lah kek dkt btg kali jer..hehe sb anak buah je kn beli je kt btg kali..
klu bday yg beso2 tu memilih sket dorang nk kek secret recipe je..
Kek yg beli kt btg kali tu mmg sedap..capuchino kek..
nyuUuummmmMMyyy sedap gilerrr..setanding secret recipe..peweettt..
hehe walaupun tu capuchino kek bese jer..iena tetap nk publish gambo
nGeee~~ jum layan..




oOOOpppSSSSSS jGn Close window dlu..
ader lg nk story..
Memandangkan kek nyer sangat sedap...
ni nk promote cket..
yg mane2 dok area batang kali tu atau yg berdekatan tu kalau nk
beli atau tempah kek boleh lah g kt kdai kek nie
sedap tauuu..
mmg dr kecik2 lagi kami slalu beli kek kat situ..
hehe time kecik2 dlu mane ler mkn secret recipe kn..da beso ni bru ler merase..
almaklum lh secret recipe kn agak mahal cket..
harga kek kt kdai nie mmg berpatutan..
kedai kek ni terletak dekat pekan batang kali..
berhampiran dgn terminal bus btg kali..pejabat majlis daerah..berdekatan parking lot yg sgt beso..
hehe kedai yg first tau..
owkay jom kiter tgk siket kek2 yg ader..

World Of BARBIE











Cakes










Speciality Cakes




LV n bags n gift box n pearl necklace n gold.....=*

roulet

Place Your Bets~~~

Fashionista~

Fashionista 2~~







Special Creation




Chocolate Ice-Cream inside






Fondant Cake Hantaran










ButterCream Wedding Selection












ButterCream Cake










3D sculptured cakes




Crab

Digger Scoop

Basketball

MyVi

Drum

LV bag

Pirate Ship for kids

Roasted Chicken

Pirate Ship







Fondant Wedding Cakes




Yellow-Wishes

Oriental Wedding Cake

5 Tier blossom







owkeh ler kalau nk tgk lagi kek-kek yg ader ..
boleh klik gambar bwh nie eyyy..
nie facebook kdai kek nie..

read more