HIJABERS BLOGGERS PILIHAN


Salam..today cik iena nk join segmen "HIJABERS BLOGGERS PILIHAN" oleh seorang blogger yg famous .
haa tgk header kt atas tu pn dh tau sape blogger tu kn (^_~).
14 blogger yang bertuah akan dipilih dan Mak Dara akan  promote 14 blog tersebut bermula pada 23 April hingga 13 May nanti...

So ape lagi ,jika anda blogger perempuan yang berhijab..moh ler kiter join (^_~)
KLIK SINI UTK JOIN

SYARAT SYARAT NYA



1) Buatkan satu entry bertajuk: HIJABERS BLOGGERS PILIHAN dan tepekkan header mak dara di entry itu.

2) Tepekkan gambar gambar anda/keluarga/teman anda yang mengenakan pakaian/tudung/hijab/alat aksesori ala ala Hijabers ataupun gambar makeup yang sesuai untuk para hijabers dan terangkan fesyen yang anda/keluarga/teman kenakan di gambar itu

3) Selesai. Tinggalkan link anda di kotak komen.





1 . Jubah + Inner Ayunar + Pashmina



Fashion nie sesuai untuk ke majlis kenduri kawen atau mungkin untuk g Dinner ke..heheh tu pun tgk tema dinner tu lh yer..kalau xbersesuaian xblh la..

Jubah yg dipakai dikenakan dengan inner ayunar dan pashmina yg di lilit ditambah dengan aksesori untuk menambah kelaian dan seri pada tudung
(^_~)



2. Selendang dari Rina Salleh

 Selendang nie cik iena beli kt Rina Salleh mase cik iena g kelas mekap dkt De Palma Ampang.
Mase tu Rina Salleh jadi cikgu tuk ajar style2 tudung 
(^_~)
cantik kn selendang nie ade 3 layer
Baju cik iena pakai baju lengan panjang bese tu + vest.
Pastu pakai seluar slack + short skirt yg warna nye sama dgn vest..
huhu xselesa klu nmpk punggung..
sb tu pki short skirt tu




3. Inner Ayunar + shawl ala2 ct
Inner ayunar nie ade 3 layer(3 color)
dan blh pakai dgn pelbagai gaya..
cik iena pakai inner ayunar + shawl ala2 ct..
ehh tp kene la pakai outer syia klu x nty nmpk plak leher kn ..
lepas tu cik iena pakai sedikit aksesori kt kepala..
hairben je


4. Inner Ayunar + shawl hitam
simple je..pakai inner ayunar + selendang hitam di lilit kan dan tambah siket aksesori
(^_~)
nk bg nmpk serasi dgn baju pakai belt warna hitam


5.  Inner Ayunar + selendang Kuning + Outer syria pink
cik iena pakai inner ayunar + outer syria pink..
nk kasi warna naik :) kalau pakai outer syria kuning nty tenggelam plak..
selendang kuning nie d belit je..
cik iena tak pakai aksesori sebab selendang kuning tu ade beads dh kt ats dia tu..
tp x berapa nmpk laa dlm pic nie..
hehehe


6. Hoodies
yg ni plak cik iena pakai jubah ala2 hoodies
so da xpayah nk pakai shawl lain dh..pakai inner je
(^_~)

7. Tudung Ct + kaftan
Ouchh sgt suke baju nie..
kaftan + tudung ct
simple but nice
(^_~)

8. Jubah + syria + shawl
Cik iena mengenakan jubah polkadot merah hiam dan tudung syria merah di lilit dgn shawl hitam
ditambah dengan aksesori d kepala untuk menambah kelainan..
Kwan cik iena plak pakai jeans + jaket and shawl.
(^_~)


9. Kebaya + syria

Simple je cik iena pakai kebaya hijau + kain batik dengan tudung syria.
kawan cik iena plak kebaya pepel + kain batik dengan shawl
(^_~)


10. Selendang Zulaika Butik Mama

Cik iena dan kwn cik iena
kedua2 nya pakai selendang zulaikha dari butik mama
(^_~)
opss nie tgh shoot product butik mama
menyempat je snap pic






Maaf ler pic kebanyakan nye bermekap sb pic2 diatas nie mmg cik iena kene memake up kn diri..
time gmbr2 ni diambil ade photoshoot(^_~)





haaa kalau yg suke ber mekap tu nk mekap2 xpe lorhh
tp lebey baik d kurang kn sedikit mekap nye yer kalau untuk daily..
(^_~)

Okiess sekian ...
jgn lupe join yer adek cantik manis yg berhijab :)






Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)


8 comments:

  1. cantinya cik iena..model ye? mcm mne nk jd model ye?..teringin jgk hehe...^__^ dh follow u...

    ReplyDelete
  2. thanks dear:)
    ouh nk jd model mule2 kene ade portfolio modelling dlu..

    ade yg join modelling agency utk dptkn job modelling..

    cik iena gerak sndri je
    xjoin mane2 modelling agency

    buat modelling portfolio bnyk2 dlu
    lpas tu try cari job kt butik2..

    ReplyDelete
  3. cik iena mmg always cantik & fashionista women :)

    ReplyDelete
  4. cantiknya bermekap..

    akak x pernah bermekap dan rasa macam janggal jer,.. biasa akak lpstick dan bedak jer,..ringkas dan cepat ..

    selamat menjoinkan diri dalam segmen mak dara tu..

    ReplyDelete
  5. thanks:)
    cik iena mekap if perlu jer
    kalau g keje tak mekap sgt pun(^_~)

    ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog