Tutorial Churp Churp For Facebook User

Firstly sory sebab lambat buat tuto nie.Cik iena bz sket.most of my entry kt blog nie dh ditaip awal dan d schedule kan(^_~)

Tuto nie request dr member2 facebook iena wahab & iena eliena

Mula-mula korang kene ada account churp churp dlu..
mana yang takde lagi KLIK SINI UNTUK DAFTAR


Setiap hari korang mesti bukak facebook kan.
So lepas bukak facebook korang kene bukak churp churp jugak
Cik iena memang akan bukak churp churp hari hari untuk tgk campaign baru untuk d share.
kalau nak dpt earning banyak kene lah rajin kan
tapi tak susah pun..
sambil2 on9 fb blh je share2 campaign yg ade

okies..
setiap hari cik iena mmg akn bukak


senang je..korang taip kt browser tu my.churpchurp.com




Untuk tgk campaign baru boleh klik EARN
lepas tu korang klik EARN MORE atau SHARE NOW



lepas klik SHARE NOW tadi ,
page utk campaign yg kita pilih akan keluar.
mcm kt atas nie
scroll bwh sket



okies meh cik iena terangkan siket


untuk pengguna facebook & twitter
better korang set auto sharing..
tick kan ruangan yg berkaitan..

cik iena akan pilih publish ONCE A DAY
huhu hari2 okeyhh
tu pasal la wall cik iena banyak je update kan..

ade je member yg merungut asal on fb je
muke cik iena kua

huhu ade ku kesah..
kalau ade yg berkenan dorang akan klik link tu
kalau xde xpe la kan
kite mencuba je..

lagi pun kite bukan post kat wall orang
kt wall kite

cume ape yg kita post akn keluar kt home fb..
haaa kat sini yg korang kene pandai pilih time untuk d publish kan

korang kene tau kebiasaan nya kawan2 fb korang online pukul berapa..
so bile korang publish je time dorang bukak home fb tu..tentu keluar ape yg korang share ni kan..

tergerak hati dia nk klik
kite gak dpt earn per click

waktu yg cik iena cadangkan :

utk pekerja office dorang besenye
masuk2 opis akan online fb dlu sebelum mulakan keje..
huhu sarapan pagi org ckp(^_~)

lepastu sebelum dan selepas rehat..
sebelum kua rehat..jap jap nk on fb jap
(^_~)
balik pd makan tu pun sblm amek semangat wt keje
bukak fb dlu kan
(^_~)

haa sebelum org balik kerja pun 
org akn bukak fb 

hihihi terpulanglah ikut list friend yg ade kt korang
sama ade bekerja atau student
semua ade time online masing2
(^_~)

nie tips je..



haa yg ni korang blh je copy link ni letak kt blog or email ke..
tak pun klik je icon2 comel yg berkaitan utk korang share dkt platform mane yg korang nak










 yg ni menarik jugak
cik iena selalu jgk send dkt group2 yg ade kt fb..
kalau klik fb send 
kuar yg bwh nie



 kalau korang pilih hantar kt member
dorang akan dpt inbox..
so lg best korang pilih group
haaa sume group yg korang ade kt fb korang tu
korang blh pilih..

kalau pilih group nty dia akn post dkt group..
so semua yg ade dalam group blh tgk link korang share dkt wall group

tapi pandai2 la jgn share semua kt group..
tgk iklan yg rase2 menarik..

tapi rase2 kalau muka tembok tu post je la
hahaha cik iena pun slalu gak wt cmnie
(^_~)




 korang pn blh share through gmail contact..yahooo
mcm2 la
klik je icon comel2 tu
(^_~)

Untuk yang ade blog
korang blh buat blog post tentang campaign tu

contoh utk campaign bwh nie




cik iena post kt blog
tp sebaiknya sebelum post kt blog
korang pergi link yg kite share dlu
baca details supaya senang kite nk buat penerangan ringkas
kalau boleh kt blog entry korang jangan story semua
story siket2 yg menarik je
nak tau details dorang kene klik link yg kite share tu
haa kt situ da dpt earn da

cth blog post cik iena..
xler menarik sgt..




tapi tajuk dia menarik kan
hahahha

cik iena pulak guna networkblog utk auto publish dkt facebook utk ape2 blog post yg cik iena buat..
haa cm bwh nie
kua kt fb



Tips utk blog : 100 perkataan pertama penting untuk menarik minat pembaca
(^_~)

tapi kadang2 kalau cik iena malas
cik iena copy bulat2 je yg churp churp punye
(^_~)
ikut kerajinan laaa

Untuk yg ade blog jgak blh je letak iklan churp churp dekat header blog atau pun sidebar
(^_~)


cth cm atas nie

huhu
kalau bloggers mesti tau cmner nak buat kan
(^_~)



smlm cik iena post gmbr nie kt dua2 acc fb cik iena



so ramai yg inbox bertanya mcm mane nk buat
:)


okiesss sekian tutorial utk hari ini utk kwn2 facebook cik iena yg bertanya

(^_~)














Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)


0 comments:

Post a Comment

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve