Accessories Untuk Hari Raya




Penampilan seseorang akan kelihatan lebih menarik jika pakaiannya dipadankan bersama "matching
accessories". Bagi wanita, aksesori adalah antara fashion item yang  penting bagi mereka.Sesetengah jenis aksesori mungkin kelihatan kecil dipandangan mata tetapi ianya mampu memberikan perubahan yang agak significant keatas penampilan seseorang wanita agar kelihatan lebih bergaya  dan lebih berkeyakinan dengan penampilannya.
 

pic credit to hijab by emma maembong

pic credit to hijab by emma maembong




Jika anda adalah seorang pencinta fesyen dan sering mengambil tahu akan trend atau berita fesyen terkini, pastinya anda tahu terdapat banyak jenis aksesori di luar sana. Antaranya ialah jewellery, eyewear, belts, scarves dan hair accessories untuk wanita.












Sama seperti fashion item yang lain, anda boleh dapatkan banyak jenis aksesori dalam pasaran. Tidak kiralah sama ada ianya kecil atau besar, pastinya mereka mempunyai kegunaan dan memberi erti yang berbeza. Setiap aksesori yang dipakai juga boleh melambangkan keperibadian seseorang wanita.

Sebagai contoh seorang wanita yang suka memakai aksesori yang besar atau warna-warna yang agak terang, wanita itu adalah wanita yang berani menonjolkn diri dan mempunyai daya keyakinan yang tinggi

ehem ehem nak cakap diri sendiri lah tu cik iena (^_~)

Apa apa pun kita sendiri perlu yakin dengan apa yang kita pakai barulah kita rasa cantik gituw..bila dah pakai aksesori tu jangan lah dok belek2 depan orang ramai yer. Jalan lah penuh comel dan yakin (^_~) 
cik iena guna hair clip kat tudung

ahaha buat muka diva siket  sambil catwalk (^_~)
Yang penting yakin okeyhh  .

tak semestinya catwalk kat fashion show je okey , cik iena kalau da pakai heels automatik catwalk sampai member tegur tak payah la catwalk kat sini huhu
tapi cik iena catwalk jugak tapi bukan lah catwalk mcm fashion show tu ..over  pulak kan.
Apa yang penting posture badan korang jalan tu pon melambang kan identiti korang.Takmau jalan bongkok2 tau nampak macam kita tak yakin dengan diri sendiri.
wahh colour block betol kan..yeayy yang penting yakin..nie cik iena guna hairben & hairclip as accessories untuk tudung & pakai belt utk aksesori baju (^_~)

Haishh cik iena nie dah terbawak pulak apa yang dibelajar dalam modelling class (^_~)
okay2 kita sambung topik asal ;)
Hari Raya Aidilfitri bakal menjelma tidak lama lagi dalam masa kurang daripada dua bulan sahaja. Banyak persiapan sudah mula dilakukan oleh orang ramai. Bagaimana pula dengan anda? Sekarang kita masih mempunyai masa untuk membuat persiapan bagi menyambut Lebaran.

Seperti kebiasaannya pada waktu beginilah kita akan mula mencari baju raya dan mungkin ramai sudah lama membuat tempahan baju raya sebenarnya. Jika tahun lepas baju raya 2013 di dominasi dengan baju kurung peplum moden namun untuk koleksi baju raya 2-14 terkini mungkin baju kurung moden lace akan mencuri perhatian.
  
 
Tidak kiralah apa pun pilihan baju raya anda, pastikan untuk tahun ini anda padankan pakaian tradisional anda dengan matching
accessories yang sesuai seperti rantai, anting-anting, cincin, bracelet atau skarf. Penampilan anda di pagi raya pastinya akan kelihatan lebih anggun bergaya.

Pilih aksesori yang boleh dipakai bukan sahaja untuk majlis-majlis istimewa malah cukup versatile untuk digayakan pada hari biasa juga.

Hadiri rumah terbuka atau pergi bergaya kerumah sanak saudara dengan bajukurung dipadankan bersama women accessories, clutch atau tote bag berserta sepasang kasut tumit tinggi untuk gaya yang glamorous.

Anda pasti akan menjadi bahan pujian teman-teman yang melihat!

dimana nak dapatkan aksesori?

soalan senang je kan. kat kedai aksesori lah kan
TAPI sekarang ni kan dunia dihujung jari jer tau
kita boleh je boleh beli secara online
klik klik hah esok lusa barang da dapat
cik iena memang suka beli online sebab cik iena takde masa nak keluar
weekly kerja as programmer weekend buat part time modelling & make up & amek tempahan jahit manik tuk butik pengantin. Huh super duper bz.
so untuk anda2 yang bz mcm cik iena nie boleh lah beli secara online di ZALORA
macam2 ada tau kat zalora
Tapi kt sini cik iena nak cakap pasal aksesori gituh

          meh tgk siket menu tuk accessories
cik iena print screen
 (^_~)

http://www.zalora.com.my/women/accessories/

 Ni baru katageori aksesori
ade banyak lagi yg d jual kat zalora
jom tinjau sub2 catagories tuk accessories


JEWELLERY

http://www.zalora.com.my/women/accessories/jewellery/


EYEWEAR

http://www.zalora.com.my/women/accessories/eyewear/


                                            BELTS

http://www.zalora.com.my/women/accessories/belts/

 SCARVE

http://www.zalora.com.my/women/accessories/scarves/

Memang banyak  aksesori kat zalora . Nak print screen semua pitam cik iena (^_~)
Banyak sangat ;)

Jangan lupa tinjau2 yer kot ade yang berkenan di hati.
Boleh lah pakai tuk raya ni.







Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)


0 comments:

Post a Comment

Powered by Jasper Roberts - Blog