Travel Log : Check in at HYUNDAI RESIDENCE Chungmuro 5(o)-ga, Jung-gu, Seoul, South Korea --> Myeongdong

                                                                         

Sambung story smlm yeay 
Dari airport ke tempat penginapan kami naik Subway je.
 1st Subway: Incheon Airport Station to Seoul Station
2nd Subway: Seoul Station to Dongdaemun Cultural Park Station (Exit 6)
Walking distance 15 minutes to the west, then arrive to destinaion
Hyundai Residence Hotel
Gather at lobby for check in process Yeayy
Tapi masa ni takde gambar la
Cik iena jejak kaki kat korea terus demam
Mood bergambar kurang
Hensem tak mamat korea kat atas
(^_~)
 
 
Ni lah tempat cik iena beli sarapan, 7 eleven

eyhh bergambar dpn signboard hotel, tp ni bukan masa check in





Wokeyhh lepas check In
kami pergi jalan2 dekat  Myeongdong
jalan2 cari makan
(^_~)







Dari Chungmuro  ke  Myeongdong
kami jalan kaki je
cuaca pulak hujan renyai
sejuk woo



Time ni blh la nk bergambar sb tak bawak beg yg beso beso
haha masa nak check in tadi
beg punye lah beso kan
mmg tak boley la nk pegang henset amek gambar
Nasib lah ramai hero2 nak tolong angkat beg time naik turun tangga

Setiba nya di Myeongdong
fist sekali cari tempat makan yg halal
Lama jugak lah carik
Akhirnya jumpa






Pstttttt ini first time cik iena makan kimchi
and this is my first meal setibanya di korea
Errrr pedas gile kimchi nye

kat korea dia serve air masak je tau,  mmg order makan ape2 pn dia akan bagi air masak
tapi kalau korang nk request air lain boleh je
Patut lah kulit org korea chantek2
dorang banyak minum air masak
(^_~)

Okies sampai sini je utk hari ini
next update
hari yang sama
pergi Gyeongbokgung pulak
Nak tau ape ade kat Gyeongbokgung
tunggu eyhhh
kat situ banyak siket gambar
(^_~)
 
 
 Nota : korangg yang pic mamat korea kat atas tuh, haha bukan lah mmat korea pon, masa upload kt fb ckp mamat korea sume percaya. Maap maap, tu officemate cik iena. Tapi dia bukan org Malaysia lah. Dia org German. Kalau nk borak ngan dia sila jangan cakap bahasa melayu dia tak paham.But now dia dah belajar sikit2.
 
Prev Travel Log :  http://www.ienaeliena.com/2014/08/travel-log-arriving-at-incheon.html
 





Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com


0 comments:

Post a Comment

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve