Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Friday, November 21, 2014

Cara Mudah Membuat Luka Palsu

 
 
Cik iena tertarik dengan cara mudah buat luka ni , macam menarik je. Selalu buat photoshoot nak nampak cantik-cantik je kan. Cik iena suka photoshoot yang pelik-pelik and mencabar ni. Takkan nak orang tengok kita cantik je kan.Macam menarik je ni buat conceptual photoshoot luka-luka kat badan.

Sebelum nie ada pernah jadi pocong. ehehe tapi yang make up kan cik iena guna tepung kalau tak silap.
Tapi ok lah jugak

comel kan pocong mengintai blkg tu haha
 
Jom tengok macam mana orang cina buat luka palsu, tapi korang jangan lah salah guna kan dekat malaysia ni yer,
kalau di china dorang buat luka palsu ni untuk minta sedekah (^_~)


Okay jom tengok

Berikut adalah bahan-bahan yang diperlukan dan cara menghasilkannya:-
- Gam
- Pewarna merah
- Span pencuci pinggan
- Pencungkil gigi
- Cotton buds (pengorek telinga)
 

1. Sapukan gam pada kulit dan dibiar sehingga kering.


2. Selepas kering, gosokkan sedikit bahagian gam itu dengan span pencuci pinggan.


3. Pewarna merah disapukan sedikit di bahagian gam.

4. Gam yang sudah kering dicungkil pada bahagian tepinya dengan pencungkil gigi bagi melihatkan kesan terkopek pada kulit. 

5. Sapukan pewarna merah dengan cotton buds di bahagian yang menampakkan luka dalam dan biarkannya sehingga kering. 

Dan inilah hasilnya~Jeng..Jeng..Jeng...


 
Nampak real kan, Dua pic yang dkat atas tu pic lama cik iena tahun 2011 (^_~)
 
 





Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

No comments:

Post a Comment

Facebook Comment