Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Thursday, November 13, 2014

Halal Foods at Platinum Fashion Mall Bangkok


Disepanjang percutian cik iena di bangkok, dua kali cik iena makan di Platinum Fashion Mall.Lokasi mall berhampiran dengan tempat penginapan cik iena iaitu MyHotel,Pratunam Bangkok.

Misi mencari kedai yang  menjual makanan halal pada hari pertama, berjaya menemukan kedai bernombor 20 .Kedai yang bernama INDIAN FOOD . Kalau dah namanya INDIAN FOOD  tentu makanan nye makanan2 india kan.

Kalau di Malaysia cik iena tak berapa suka makan macam ni, bila berada di negara orang ni terpaksa lah makan (^_~)
Alhamdulillah pekerja kedai very peramah. Cik iena suggest siapa datang Platinum Fashion Mall, makan lah dekat sini. Nasi Beriani dia memang sedap. Cik iena memang bukan penggemar nasi beriani, tapi makan nasi beriani kat sini memang habis cik iena makan. Sedap la tu (^_~)




Ess sebelum order, jangan lupa beli kad ni dulu ye, sebab kat sini kene bayar guna kad ni



Tara, Ni vegetable beriani saye




Pada hari terakhir berada di bangkok, cik iena pun makan di Platinum Fashion Mall, hari kedua menjelajah Platinum Fashion Mall baru lah terjumpa satu kedai ni, yang menjual makanan halal. Kedai nombor 5, tapi cik iena tak nasihatkan agar makan disitu, pekerja dia very the sombong and kurang ajar.
Cik iena nak ambil gambar nama kedai je kot. Nak suggest dekat kawan2 muslim if datangPlatinum Fashion Mall boleh makan kt situ. Tapi dia marah. memang sakit hati lah. Ambil order muka masam2, nak pulang kad yang kami bayar tu pun hulur dengan very the kurang ajar.
Memang kurang ajar sangat. Sila jangan makan di stall nombor 5. Biadap nak mampus dengan client.
Stall nombor P20 service terbaik dengan pelanggan.
Kedai ni terletak di tingkat 6, zone 2, Platinum Fashion Mall

Okay, setakat ini untuk info makanan halal di Platinum Fashion Mall Bangkok.

Jemput tengok video yang cik iena record , kedai ni sporting je cik iena amek gambar and record video. Kedai No 5 sangat2 kurang ajar.








Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

No comments:

Post a Comment

Facebook Comment