Grab The Promo
Grab The Promo

ENERZ FAMILY DAY OUT

Pada 9 Mei 2015 yang lepas, lebih 20 orang ibu bersama keluarga diraikan di Enerz Inndoor Extreme Park Subang Jaya.


ENERZ FAMILY DAY OUT
Terdapat pelbagai aktiviti menarik yang dianjurkan untuk mereka menghabiskan masa yang berkualiti bersama keluarga.


Menurut Alvin TeyManaging Director, EnerZ Extreme Park,


"Agak normal hari ini melihat ahli keluarga duduk di restoran tanpa berinterasi antara satu sama lain. Tepi lebih utamakan phone dan juga table.
Di EnerZ, kami ingin mewujudkan kesedaran betapa pentingnya meluangkan masa berkualiti dan eratkan ikatan kekeluargaan dengan melakukan aktivti yang menyeronokan bersama-sama. Inilah matlamat sebenar untuk event ini.
"Aktiviti dimulakan dengan pengenalan dan taklimat ringkas keselamatan ,  Kemudian para ibu bapa didedahkan dengan Kids Edutainment Programme.


ENERZ FAMILY DAY OUT

ENERZ FAMILY DAY OUT

ENERZ FAMILY DAY OUT

ENERZ FAMILY DAY OUT
kakngah and naqib
Selepas itu jurulatih EnerZ menunjukkan pergerakan asas untuk Trampolin dan para 
peserta dikehendaki untuk turut sama melakukan pergerakan asas tersebut.
ENERZ FAMILY DAY OUT
bergambar dengan kak atiera ariatie selepas belajar melompat trampoline

ENERZ FAMILY DAY OUT
selfie dengan kak atiera ariatie selepas belajar melompat trampoline

ENERZ FAMILY DAY OUT
blogger gedik kaki selfie, kepenatan melompat, terbaring pun boleh selfieSetelah sesi pembelajaran cara-cara lompatan di atas trampoline . Para blogger dan keluarga di beri peluang untuk mencuba pelbagai permainan yang berada di sana termasuklah Sky Ropes dan Guts Builder.


Pada kali ini cik iena memilih untuk mencuba Sky Ropes . Sebelum ini cik iena pernah mencuba Guts Builder . Kali ni nak lebih mencabar.ENERZ FAMILY DAY OUT
bergambar sebelum naik keatas untuk mencuba sky ropes


ENERZ FAMILY DAY OUT
selfie topi sengetSelepas aktiviti bebas, blogger dan keluarga menikmati makanan tengah hari. Pada waktu makan tengah hari cik iena dan 4 lagi rakan masih dalam misi sky ropes. Jadi kami terlewat untuk makan . Tapi makan tetap makan . Tugasan task 4 untuk amek gamba sedang makan harus di buat :)Selepas selesai makan bermula lah aktiviti berkeluarga , terdapat 3 game yang perlu setiap keluarga sertai . Setiap keluarga dibahagikan kepada beberapa kumpulan.

Cik iena merupakan kumpulan pertama yang diberi nama Super Hero oleh adik Naqib .
Permainan pertama di beri nama

slam dunk time attack

 

Markah dikira melalui jaringan yang dilakukan


Permainan kedua di beri nama

Dodgeball

 


ENERZ FAMILY DAY OUTSetiap kumpulan perlu bertanding sesama kumpulan untuk menentukan pemenang . Untuk permainan ini . Kumpulan cik iena telah menjuarai permainan ini . Permainan yang cukup membakar lemak cik iena. Penat berlari menyelamatkan diri. Dan akhirnya apabila hanya tinggal cik iena seorang dalam ahli kumpulan yang masih hidup untuk teruskan permainan. Cik iena terpaksa melancarkan serangan. Sehinggalah akhirnya tinggal satu di pihak cik iena dan satu di pihak lawan . Disaat cik iena membuat balingan putus asa, akhirnya balingan tersebut mengenai kaki pihak lawan dan kemenangan jatuh pada pihak kami . Yeayyyyyyy Alhamdulillah cik iena berjaya menumbangkan hero kumpulan lawan .Permainan yang terakhir di beri nama

Air Bag Long JumpAtau lebih dikenali dengan nama "GALAH PANJANG"
Selepas tamat kesemua permainan . Acara ditamatkan dengan sesi bergambar , sesi pengunguman pemenang , pemberian hadiah dan juga cendera hati.


Pemenang keseluruhan kumpulan jatuh kepada kumpulan super hero iaitu kumpulan cik iena. Dan pemenang bertuah untuk memiliki ipad adalah mommy lin. Tahniah dear

ENERZ FAMILY DAY OUT
+Bro Framestone  bersama pemenang Ipad 
ENERZ FAMILY DAY OUT
Add caption

Persembahan Trampoline oleh Enerz
ENERZ FAMILY DAY OUT
bersama coach jimmy

Cik iena berkesempatan berborak dengan jimmy , salah seoarang coach di sini, menurut jimmy  ibu bapa yang hadir di sini boleh meminta staff Enerz untuk menjaga anak-anak mereka. Jadi para ibu bapa boleh lah menikmati segala permainan disini dengan tenang kerana disini anak-anak mereka akan dijaga oleh ahli keluarga Enerz seperti keluarga sendiri. 

Cik iena sendiri menyaksikan keakraban staff & coach enerz bersama beberapa kanak-kanak yang berada disitu.
Kebanyakan ibu bapa yang hadir disitu memohon bantuan staff dan coach enerz untuk memerhatikan gerak geri anak mereka sementara mereka melakukan aktiviti-aktiviti lain di situ.

Ada juga diantara ibu bapa yang menghantar anak-anak mereka di Enerz selepas waktu sekolah dan menjemput kembali anak mereka selepas waktu bekerja . 
Disni terdapat pelbagai kemudahan termasuk cafe untuk anak2 mereka makan .
Jadi mungkin mereka boleh menjimatkan kos membayar upah orang untuk menjaga anak dengan hanya duduk di rumah. ditukarkan dengan aktiviti yang lebih sihat di Enerz.Untuk maklumat lanjut mengenai EnerZ Indoor Extreme Park , termasuk butir-butir kemudahan, aktiviti dan perkhidmatan mereka, sila layari https://www.facebook.com/EnerZIndoorExtremePark


Alamat : Lot 791, Persiaran Subang Indah, 47500 Subang Jaya, Selangor

 

Iklan dari EnerZ Indoor Extreme Park, Subang Jaya

 


Cik iena & Enerz

Enerz Family day out Youtube Playlist

iena elienaThanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com


0 comments:

Post a Comment

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve