Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Friday, July 22, 2016

Makan Makan Raya dengan Aplikasi MyUMobile

Sangkaya Ice Cream

Sempena Musim Perayaan Aidilfitri , U mobile dengan kerjasama Maven Communications telah menganjurkan satu kempen yang di panggil  'Makan-Makan Raya' yang membolehkan pelanggan menikmati promosi istimewa daripada enam jenama F & B  iaitu Sangkaya, Sweet Hut, Fish & Co, Caffe Bene dan Yoshinoya & Hanamaru .

Istimewa buat pelanggan U Mobile anda cuma perlu memuat turun / download aplikasi MyUMobile  untuk menikmati diskaun hebat ini .


Muat Turun Dari Google Play : http://bit.ly/myUmobileAndroid
Muat Turun Dari App Store : http://bit.ly/myUmobile



Langkah mudah untuk menikmati diskaun: 


  Langkah mudah untuk menikmati diskaun:
  Langkah mudah untuk menikmati diskaun:


Langkah 1

Pastikan langganan U Mobile anda adalah aktif & daftar sebagai ahli U Card melalui aplikasi MyUMobile.

Langkah 2

Daftar masuk aplikasi MyUMobile untuk melihat ganjaran U Card & baucar anda.

Langkah 3

Nikmati tawaran hebat diatas dengan memaparkan skrin baucar MyUMobile di cawangan F&B yang terpilih.

Rebut peluang untuk menikmati percutian 3 Hari 2 Malam di Mango Tree Place, Pulau Pinang bernilai RM1,550*


Langkah mudah untuk menang percutianke Pulau Pinang  


 
Langkah mudah untuk menang percutianke Pulau Pinang
Langkah mudah untuk menang percutianke Pulau Pinang 

Langkah 1
Muat turun aplikasi MyUMobile & daftar masuk ke akaun anda.
Langkah 2
Tambah nilai atau bayar bil minimum RM50 melalui aplikasi MyUMobile.
Langkah 3
SMS ke 28128 untuk menyertai peraduan ini.



Tempoh Promosi : 1 Julai 2016 Hingga 31 Julai 2016


Menarikkan promosi yang sedang hangat berlansung dari U Mobile . Beruntung pengguna U Mobile, download apps boleh dapat diskaun hebat dari beberapa F & B terpilih.


Makan Makan Raya dengan Aplikasi U Mobile


Sempena kempen ini, baru baru ini U mobile dengan kerjasama Maven Communications dan Ketchup telah mengadakan satu majlis exclusive foodie festival pada 16 dan 17 Julai 2016 di mana cik iena telah di jemput sama untuk memeriahkan majlis ini. Akan tetapi cik iena hanya berkesempatan hadir pada 16 Julai 2016.

Makan Makan Raya dengan Aplikasi U Mobile


Untuk itu cik iena akan kongsikan sedikit pengalaman cik iena pada majlis tersebut dan apakah makanan yang telah cik iena cuba semasa exclusive foodie festival tersebut.

Exclusive Foodie Festival 


Untuk tarikh 16 julai 2016 kami telah membuat kunjungan ke 3  jenama F & B  iaitu Sangkaya, Sweet Hut dan Fish & Co , Cik iena berkesempatan untuk menyertai ketiga-tiga lokasi ini .


Destinasi Pertama : Sangkaya

Sangkaya merupakan restoran yang menjual pencuci mulut yang berasaskan kelapa. Sebelum ini cik iena pernah cuba cendol dan signature coconut ice cream . Kedua-dua memang menepati cita rasa cik iena.


Destinasi Pertama : Sangkaya

Pada pukul 11 pagi kami berkumpul di Sangkaya Jalan Alor . Disini kami di sambut baik oleh pihak Sangkaya Jalan Alor. Kami di hidangkan dengan beberapa hidangan dari sangkaya. 




Sangkaya Durian Cendol


Pada majlis ini cik iena berpeluang merasa Durian Cendol yang sangat Sedap . Kalau tak percaya boleh tengok hasilnya :)

Cik iena memang penggemar durian . Tahun ni Durian di Dusun cik iena tak berapa menjadi buahnya jadi tak merasa lagi lah makan durian .

Alhamdulillah dapat juga makan Durian tau. Cendol Durial lagi. Memang sedap. Ada tiga ulas durian dalam cendol ni. Durian yang di gunakan pula Durian D24 . Memang sedaplah durian ni.



Sangkaya Durian Cendol
Sangkaya Durian Cendol

Sangkaya Durian Cendol
Sangkaya Durian Cendol

 Buat anda yang ingin merasai kelazatan Durian Cendol ini, menu ini cuma ada di Sangkaya Jalan Alor tau. Berdekatan dengan bukit bintang dan time square. Durian Cendol ini akan di jual sehingga musim durian habis. Jadi anda semua perlu cepat-cepat terjah Sangkaya Jalan Alor untuk merasai keenakan Durian Cendol ini.



Sangkaya Ice Cream( Original + tea + green tea)
Sangkaya Ice Cream( Original + tea + green tea)


 Selain Durian Cendol, cik iena juga sempat rasa 2 lagi perasa  aiskrim di sangkaya ni . Biasanya cik iena makan yang original(coconut) tapi kali ini cik iena cuba perasa Tea dan Green Tea . Boleh tahan rasa nya tapi cik iena tetap suka original flavour :) dan perasa tea pun cik iena suka . Green tea cik iena tak minum jadi cik iena rasa pelik lah bila makan aiskrim green tea.


Sangkaya Ice Cream( Original + tea + green tea)
Sangkaya Ice Cream( Original + tea + green tea)

Sangkaya Ice Cream( Original + tea + green tea)
Sangkaya Ice Cream( Original + tea + green tea)

Sangkaya Durian Cendol


Destinasi Kedua : Fish & Co



 Fish & Co
Welcome to Fish & Co

Selepas menikmati hidangan dari Sangkaya kami meneruskan perjalanan ke Fish & Co yang terletak di Pavilion. Lokasinya dengan Sangkaya tidak berapa jauh. Kami berada di Fish & Co sekitar jam 12.30 tgh hari untuk menikmati hidangan tengah hari pula.



 Fish & Co
possing dengan tulang ikan  Fish & Co :)


Sementara menunggu hidangan di siapkan cik iena sempat berbual-bual bertukar pendapat bersama rakan blogger yang lain terutama buat rakan blogger yang baru di kenali .Mereka sangat peramah walaupun berlainan bangsa.

Cik iena suka dengan blogger yang tidak sombong dan bertegur sapa sesama blogger tanpa mengira kaum dan sebagainya. Seharusnya itulah contoh yang terbaik yang harus di tunjukkan dikalangan blogger.   Setelah berborak dan bertukar pendapat cik iena dan rakan blogger sempat mengambil gambar di sekitar Fish & Co .


 Fish & Co
Dekorasi yang cantik juga membuatkan anda berasa seronok menikmati hidangan makanan anda di sini :)

 Fish & Co
Suka betul cik blogger dengan tulang ikan Fish & Co ni

Fish & Chips
Fish & Chips

Ini bukan merupakan kali pertama cik iena makan di Fish & Co.  Seperti biasa Fish & Co masih mengekalkan keenakan makanan nya. Hidangan Fish & Chips ini memang enak untuk di nikmati . Rasa ikan yang sedap, tidak berbau yang hanyir yang meloyakan tekak gituw.

Untuk pengetahuan cik iena memilih jika makan ikan . Fish & Chips di sini berbeza dengan Fish & Chips di restoran western di luar sana. Cik iena suka Fish & Chips di sini sebab dia tak berbau hanyir tak rasa hanyir lah .


Soup of the day
Soup of the day

starters
starters


bergambar bersama rakan blogger yang lain
bergambar bersama rakan blogger yang lain



Destinasi Ketiga : Sweet Hut

Selepas menikmati hidangan di Fish & Co kami ke Sweet Hut Kuchai lama berhampiran Giant Cheras Selatan.  MEngikut itinerary sepatutnya kami berada di sini pada jam 2.30 . Akan tetapi pada hari tersebut hujan jalan yang sesak bertambah sesak. Jadi cik iena lewat sampai . Tapi Alhamdulillah cik iena dan rafzan tomomi berjaya menyahut cabaran makan makan raya untuk ke tiga-tiga tempat yang di senaraikan.


kami masih menerukan misi makan makan raya kami
kami masih menerukan misi makan makan raya kami

Walaupun rakan blogger dari sangkaya dan fish & co tidak mengikuti kami ke destinasi berikutnya , kami masih menerukan misi makan makan raya kami dengan blogger baru yang lain. Wahh meriah tau cik iena sangat suka blogger-blogger cina yang peramah . Kali ini kami berdua je blogger malay .

Tapi tak rasa kekok sebab mereka semua tak sombong . Itu sangat penting untuk dunia blogger. Dont sombong-sombong okay .

 Okay sambung cerita destinasi seterusnga Sweet Hut . REstoran ini menjual pelbagai jenis dessert yang cantik cantik dan sedap sedap. Cik iena pasti anda akan teruja dengan dekorari makanan yang cantik dan rasa yang enak.





Sweet Hut



Di sini cik iena cuba pelbagai jenis Dessert. Maaf cik iena tak dapat nak ingat semua nama


Sweet Hut : Durian Crepe
Sweet Hut : Durian Crepe
 Durian Crepe ni memang sangat sangat sedap . MEmang tak cukup satu kalau makan . Opss peminat durian memang macam nie.


Sweet Hut : Durian Ice Cream With Jelly
Sweet Hut : Durian Ice Cream With Jelly
 Durian Ice Cream With Jelly memang sesuai buat penggemar durian . Rasa durian yang sangat pekat likat . Tapi cik iena lupa tanya dia guna durian apa :)


Sweet Hut

Yang ni cik iena lupa nama tapi memang super duper sedap ice cream vanila tu dengan oreo, ditambah lagi dengan caramel tu . Memang gabungan yang sangat sedap untuk di nikmati. Ini antara yang paling cik iena gemari di sini. Makan banyak pun tak Muak.


Sweet Hut : Bubur Pulut Hitam
Sweet Hut : Bubur Pulut Hitam

Sweet Hut

Yang tengah-tengah tu larva cake . Di hidangkan panas-panas. Memang sedap.


Sweet Hut : waffle
Sweet Hut : waffle

Sweet Hut : waffle

Sweet Hut

Ini memang cik iena suka . Seharian makan banyak. jadi sangat sesuai makan dessert ni. Betik :)



Sweet Hut

Yang ni pun cik iena tak ingat nama yang pasti mesti sedap sebabnya cik iena tak sempat rasa lagi dah habis. Sedap sangat lah tu T______T.  Nasib baik banyak makanan lain lagi. Di Sweet Hut ni lah cik iena makan puas-puas sebab destinasi akhir kan tambahan pula sebelum sampai sini hari hujan. Cik iena jadi krik krik lapar.




Sweet Hut : egg tart
Sweet Hut : egg tart
 Egg tart di sini memang sangat istimewa. Ianya di hidangkan panas-panas. Maknanya bila ada order baru mereka akan masak . Berbeza dengan egg tart di kedai bakery dah siap di masak :)

Bila makan bibir melecur sebab tak tau ianya baru di masak. Sememangnya telur nya sangat panas. Berbeza tau makan yang baru masak dengan yang dah lama masak .


Sweet Hut



Makan Makan Raya dengan Aplikasi U Mobile



Makan Makan Raya dengan Aplikasi U Mobile


Makan Makan Raya dengan Aplikasi U Mobile

Makan Makan Raya dengan Aplikasi U Mobile

Best tau makan dessert dekat Sweet Hut ni . Banyak lagi dessert yang ada di sini. Tak mampu nak cuba semua. Kadang-kadang rasa sayang je nak makan tau sebab dekorasi makanan nya cantik cantik. tapi kalau tak makan rugi pula . Jadi tempat ni sesuai sangat lah nak bawa girl friend anda (kenyit mata sikit) .   Kalau bawa makan berat-berat nanti girl friend gemuk marah . Haa bawa makan dessert pun ok .



Makan Makan Raya dengan Aplikasi U Mobile
bersama rakan blogger






Makan Makan Raya dengan Aplikasi U Mobile
bersama rakan blogger baru yang sangat peramah. Sebenarnya ini kali kedua berjumpa tetapi macam dah kawan lama je. Suka sangat dengan blogger macam ni , merendah diri, tak sombong, peramah & ceria


Okies menarik kan makanan makanan di lokasi terpilih untuk kempen U Mobile ni. Beruntunglah pengguna U mobile . Download apps je dah boleh dapat diskaun untuk restoran terpilih. Bukan itu sahaja, berpeluang pula memenangi percutian 3 hari 2 malam ke pulau pinang.

Jika anda pengguna U Mobile. Jangan lepaskan peluang ini okay .


Untuk mengetahui lebih lanjut tentang diskaun diskaun yang bakal anda perolehi sila layari http://www.u.com.my/promo/makan-makan-raya



iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


2 comments:

  1. sedapnya sangkaya ngan fish nco lama tak layan huuhuu....cantik baju iena

    ReplyDelete

Mini Lazada