Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Wednesday, August 10, 2016

Street Churros IOI City Mall Putrajaya


 Street Churros IOI City Mall Putrajaya
Churros merupakan sejenis makanan ringan atau snack atau sejenis pastri yang digoreng rangup, dibuat dari adunan asas choux.,Choux sendiri merupakan adunan pastri ringan yang biasa digunakan untuk membuat kuih.

Churros sangat terkenal di Sepanyol, Perancis, Filipina, Portugis, Amerika Latin dan U.S.

Selain daripada itu Churros juga terkenal di Korea Selatan , ianya di jual di tempat tempat tarikan pelancong dan juga di dalam mall  mahupun di jalanan. Cik iena sendiri telah menikmati keenakan Churros di taman tema Everland Korea Selatan
Terdapat dua  jenis churros di Sepanyol, jenis yang pertama umumnya tipis (kadang-kadang dengan bentuk simpul) manakala yang lain berbentuk panjang, dan tebal. Churros biasanya dimakan semasa sarapan pagi dengan dicelupkan pada minuman coklat panas yang kental. 
Istimewa buat peminat Churros di Malaysia, Kini anda tidak lagi perlu ke Korea atau mana-mana negara lain untuk menikmati keenakan sebenar Churros . Kenapa cik iena katakan keenakan sebenar Churros kerana dari apa yang cik iena rasakan Churros yang di jual di stall-stall di Kuala Lumpur yang pernah cik iena cuba tidak sama dengan apa yang cik iena makan di Korea .  Di  Street Churros IOI City Mall Putrajaya anda dapat nikmati keenakan Churros yang di goreng panas panas buat anda di mana dohnya di adun sendiri di kedai tersebut dan bukan frozen daugh.



Setiap Churros yang di sediakan akan di buat apabila terdapat permintaan maka dengan itu kesegaran, kerangupan, kelembutan  dan keenakan churros asli dapat di kekalkan .

Berbeza dengan churros di jalanan di Kuala Lumpur yang cik iena pernah beli di mana ianya telah di goreng terlebih dahulu dan dohnya seakan lembik dan tidak rangup kerana telah di goreng terlebih awal.


Baru-baru ini cik iena berkesempatan menghadirkan diri pada sesi food review bersama blogger anjuran blogger yang  tidak asing lagi iaitu  +Bro Framestone  .

Terima kasih di ucapkan kepada beliau kerana menjemput cik iena. Sudah pasti cik iena tidak akan melepaskan peluang kerana cik iena juga merupakan penggemar Churros . Pertama kali menikmati churros adalah di Korea kemudian cik iena buat sendiri di rumah  dan seterusnya cik iena juga ada membeli di kedai di sekitar kuala lumpur yang pastinya rasa nya berbeza dengan Churros yang pernah cik iena makan di Korea.

Jadi peluang ini cik iena ambil untuk menikmatikeenakan Churros resepi dari Korea. Okay untuk itu cik iena tunjukkan sedikit gambar sewaktu di  Street Churros IOI City Mall Putrajaya.





Gambar Cawangan Pertama  Street Churros di  IOI City Mall Putrajaya


Street Churros IOI City Mall Putrajaya merupakan cawangan pertama yang di buka dan  selepas ini akan ada lagi cawangan-cawangan lain yang akan di buka di sekitar kawasan hotspot di Malaysia .
 Street Churros IOI City Mall Putrajaya
 Street Churros IOI City Mall Putrajaya

 Street Churros IOI City Mall Putrajaya
 Street Churros IOI City Mall Putrajaya

 Street Churros IOI City Mall Putrajaya
 Street Churros IOI City Mall Putrajaya

 Street Churros IOI City Mall Putrajaya
 Street Churros IOI City Mall Putrajaya

 Street Churros IOI City Mall Putrajaya
 Street Churros IOI City Mall Putrajaya

 Street Churros IOI City Mall Putrajaya
 Street Churros IOI City Mall Putrajaya

 Street Churros IOI City Mall Putrajaya
 Street Churros IOI City Mall Putrajaya


 Okay dibawah pula cik iena kongsikan gambar Churros yang terdapat di sini .



 Street Churros IOI City Mall Putrajaya
Antara minuman yang terdapat di sini .

 Street Churros IOI City Mall Putrajaya
Churros dengan perisa Cinnamon, cheese dan coklat  RM4.90 setiap satu
 Diantara ketiga tiga perasa cik iena lebih menggemari Cheese. Sudah pasti cik iena suka cheese kerana cik iena sememangnya penggemar cheese .  Namun perasa Cinnamon dan coklat juga enak di makan semasa panas.


 Street Churros IOI City Mall Putrajaya
Filling Chu dengan krim perisa Coklat, Cheese atau Blueberry , RM7.90 setiap satu


Untuk filling Chu ini , buat masa ini hanya terdapat perisa coklat dan blueberry . Akan datang akan ada perasa cheese. Haa ini memang cik iena tak sabar nak cuba tau. Peminat tegar cheese lah katakan. 
 Kepada anda yang keluar makan dengan insan istimewa pendek kata Dating, mohon jangan pesan yang filling chu tau. Kalau comot cik iena tak jamin sebab isinya memang banyak. Meleleh gitu . tak rugi bayar RM7.90 tu tau . Haa tak mau bawa pakwe tau nanti tak comel. Tapi boleh je nak makan cik iena cuma bagi cadangan sebabnya cik iena makan comot hahaha. tapi memang best la sebab isi nya banyak . Makn sopan sopan tau.

 Street Churros IOI City Mall Putrajaya
Ah Chu' - Churros  bersama Ais krim - Choco Choco, Choco Berry, Strawberry dan Vanilla , RM7.90 setiap satu

Ah Chu ni sangat  sedap tau . Kombinasi Churros dengan aiskrim memang terangkat. Jangan lupa cuba tau . cik iena juga di beritahu akan ada lagi menu menu lain yang di bawa khas dari Korea pada masa akan datang . Diantaranya Churros dengan ice blended . Tak sabar cik iena nak cuba :)

 Street Churros IOI City Mall Putrajaya
Banana Shake

 Haaaa Banana Shake ni cik iena bagi 10 Bintang. Pada yang suka minum banana milk pasti akan jatuh cinta dengan banana shake ni . Sewaktu cik iena di Korea Banana Milk adalah minumah wajib cik iena pada setiap hari . Apabila menikmati Banana shake ini terasa seolah memori lama di Korea kembali.
 Rasa pisang yang tidak terlalu pekat dan manis serta tidak muak  membuatkan anda pasti akan jatuh cinta. Air ini sangat sesuai untuk sistem pencernaan badan kita. Memang bagus untuk kesihatan.

 Street Churros IOI City Mall Putrajaya
Ah Chu' - Churros  bersama Ais krim - Choco Choco, Choco Berry, Strawberry dan Vanilla

 Street Churros IOI City Mall Putrajaya
ehh cik iena dengan anak +Bro Framestone , baby fyna . alaaa manjanya. dia tinggalkan kesan kat cik iena okay hahahha..kite kene cencing ahahah


 Street Churros IOI City Mall Putrajaya
Terima Kasih +Bro Framestone  dan Leon atas jemputan


Untuk Maklumat Lanjut Sila Layari
Alamat : Street Churros ,Lot LG-66A ,   IOI City Mall Putrajaya




iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


4 comments:

  1. sedapnya churros. haritu dah lalu depan nih tapi ramai sgt orang

    ReplyDelete
    Replies
    1. @ain rahman
      ahh sedap dear .. tu la time iena pergi pun ramai juga (^_~)

      Delete
  2. Baby fyna sudah... Bro bila lagi ek he...23x

    ReplyDelete
    Replies
    1. @bro framestone
      hahaha da kenapa nak kencing kat iena :p

      Delete

UBER PROMO CODE - IENA

UBER PROMO CODE - IENA