Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Monday, September 26, 2016

8 Sebab untuk Dapatkan Honor 8


8 Sebab untuk Dapatkan Honor 8

Honor merupakan salah satu syarikat subsidiari dibawah pihak Huawei, dimana Honor memfokuskan kepada penjualan peranti melalui dalam-talian .Baru baru ini Honor 8 Telah di keluarkan di Malaysia .  Untuk pengetahuan semua .Antara 8 Sebab mengapa cik iena teringin untuk memiliki Honor 8 adalah seperti berikut .



1 . Kamera utama Dual 12 MP + 12 MP, f / 2.2, laser autofocus, dual-LED (dual tone) 

Kamera utama Dual 12 MP + 12 MP, f / 2.2, laser autofocus, dual-LED (dual tone)

Kamera utama Honor 8 menggunakan lensa 12 MP bagi menghasilkan gambar yang cantik dengan kuantiti cahaya yang cukup di tambah lagi dengan Dual LED ini pastinya gambar yang di hasilkan cantik. Fungsi Laser Autofocus juga sangat menarik bagi memastikan gambar yang kita ambil lebih sharp .

Dengan adanya fungsi ini pastinya gambar yang akan cik iena ambil tidak blur. Dengan fungsi fungsi yang ada ini juga mesti video yang cik iena rakamkan akan lagi cantik dan berkualiti gituw . Haa mudah lah lepasni nak buat video review atau tutorial . Kalau sebelum ni bila record video . fokus asyik lari je  T_________T.

Nah belanja gambar cik iena terbang jalan jalan.. dek kerana suka bergambar dan ambil gambar. Gambar ni pun nak ambil. Kalau boleh semua moment cik iena nak ambik


 

2 . Kamera depan 8 MP + LED flash


Kamera depan beserta LED flash ini sangat mengujakan cik iena kerana ianya sangat sesuai dengan cik iena yang suka berselfie tidak kira tempat . Walaupun keadaan gelap atau ditempat minimum cahaya, gambar selfie dapat diambil dengan terang dan cantik dengan adanya LED Flash. Tak perlu lagi bersusah susah mencari lighting . Mencari lighting yang cantik di bawah sinaran matahari sering di lakukan oleh penggemar selfie untuk mendapatkan gambar yang cantik .
 
Kamera depan 8 MP + LED flash
Jadi dengan adanya LED flash di kamera depan ini tak perlu lagi tercari cari lighting. Tambahan pula Honor 8 ada fungsi Perfect Selfie mode . Mesti gambar cik iena akan jadi lebih cantik lagi.

Okay nah cik iena belanja gambar ratu selfie :)




3 . RAM 3 / 4GB dan memori dalaman 32/64 GB


Kandungan RAM 3/4GB beserta memori dalaman/internal memory 32/64 GB ini sudah pastinya akan membuatkan prestasi multitasking cepat dan responsif. Jadi boleh lah cik iena bermain pokemongo dengan lancar walaupun sedang membuka pelbagai aplikasi dalam masa yang sama . Sambil-sambil jalan cari pokemon sambil-sambil tu boleh update blog atau pun ber online shopping di Lazada :) .


RAM 3 / 4GB dan memori dalaman 32/64 GB
Online shopping ni aktiviti wajib cik iena setiap bulan . Kalau takde barang yang cik iena nak beli pun nanti puan ibunda akan message kakngah mak nak itu mak nak ini . Haaa pantang keluar iklan menarik mengenai barangan lazada kat fb tu mesti mak berkenan :)

4 . Mempunyai kemampuan Dual-SIM Standby


Fungsi Dual-SIM Standby yang dimiliki oleh Honor 8 ini membolehkan cik iena menggunakan dua simcard dalam masa yang sama . Tak perlu lagi lah cik iena guna dua atau tiga handphone untuk di usung ke sana sini . Almaklum lah cik iena buat sms services dan ada banyak nombor telefon . Setiap telco ada nombor tau . Pening juga banyak banyak phone . Kalau boleh guna serentak dua sim dalam satu phone ken lebih mudah .

 5 . Fungsi 3D Finger Print

Telefon pintar yang mempunyai Fungsi Finger print sememangnya menjadi pilihan cik iena kerana ianya memudahkan cik iena untuk mengakses talifon cik iena dalam apa jua keadaan mahupun posisi. Honor 8 ini mempunyai fungsi 3D Fingerprint yang memboleh kan talifon di unlock dalam masa 0.4 saat tidak kira dikeadaan/posisi mana pun jari kita jika jari di imbas di bahagian belakang.

Fungsi 3D Finger Print

Fungsi ini memang sangat menarik . Kebiasaannya cik iena sering menggunakan telefon ketika sedang menunggu LRT mahupun didalam LRT yang ramai orang .Cik iena cek email  dan sebagainya termasuk bermain pokemon go . Dengan fungsi 3D finger print ini pasti ianya lebih mudah untuk di buka walau dalam pelbagai kedudukan.

Cuba bayangkan dalam LRT yang penuh orang kalau kita tak cukup ruang nak unlock telefon kita. Dengan Honor 8 ni mudah je. sentuh jari di bahagian pengimbas jeng jeng kemudian dengan pantas telefon akan unlock .

6. Menyokong keupayaan 4G LTE

Antara fungsi yang cik iena suka juga adalah fungsi 4G LTE yang Menyokong keupayaan untuk akses internet dengan super cepat . Fungsi ini sangat cik iena perlukan untuk kerja kerja harian cik iena . Cik iena juga menggunakan talifon dan internet untuk membuat kerja tau . Jadi ianya sangat sangat penting

7.  Mengecas Dengan Pantas


Selain dari sebab sebab diatas, apa yang membuat cik iena teringin memiliki Honor 8 ini adalah ianya mudah di cas dengan pantas. Mampu mengecas sehingga 47% dalam masa 30 minit sahaja .
Powerhouse 3000mAh bateri bagi Honor 8 dilengkapi dengan Smart Power 4.0 untuk meningkatkan stand-by efficiency . Fungsi mengecas dengan pantas ini sangat sangat di perlukan untuk cik iena yang sentiasa sibuk . 

Mengecas Dengan Pantas

Kadang-kadang cik iena terlupa charge handphone dan kelam kabut pergi ke kerja , bila bateri habis cik iena tak bawa powerbank jadi ianya sangat sukar untuk cik iena semak email di pagi hari ketike dalam perjalanan ke kerja . Cik iena ke tempat kerja menaiki kenderaan awam iaitu LRT . Cik iena sejenis orang yang tidak suka membazir masa . Banyak yang cik iena boleh buat dengan menggunakan handphone termasuk kerja-kerja blogging . Jadi dengan fungi mengecas yang pantas ini sambil sambil cik iena mandi dan bersiap ke pejabat handphone boleh di cas dengan pantas :)


8. Free Gift Bila Beli Honor 8 di Lazada

8 Sebab untuk Dapatkan Honor 8

Haaaaa Free Gift NI semua pasti suka kan . Antara Sebab kenapa anda perlu beli Honor 8 (ehh tapi mesti beli di Lazada tau . Tempat lain takde ) Bersempena MyCyberSale ni ni Lazada bagi hadiah istimewa buat anda yang beli Honor 8 di Lazada.
  • Honor 8 32GB (Black or White) – RM1,699 : FREE Honor Hybrid Earphone AM175 + Tempered Glass (Harga keseluruhan bernilai RM326)
  • Honor 8 64GB (Gold or Blue) – RM1,899 : FREE Honor Power Bank +Honor Hybrid Earphone AM175 + Tempered Glass (Harga keseluruhan bernilai RM575)

Siapa lagi nak bagi free gift kan . Jadi amatlah berbaloi jika anda beli Honor 8 Di Lazada . Jangan risau Lazada merupakan pengedar Sah Honor . Cik iena sendiri membeli Honor 7 cik iena di Lazada tau . Di jamin tip top servis lazada . Kalau Ragu ragu juga ni cik iena screenshoot kan


Honor 7


Lazada merupakan pengedar Sah Honor tau . Haaa jangan lepaskan peluang beli dekat lazada. Dapat Free gift lagi . Telefon Honor 7 ni pun cik iena masih pakai sampai sekarang . Elok je takde rosak . Sampai pada cik iena pun cepat dan dalam keadaan yang elok. Handphone beli di Lazada ni jugalah banyak membantu cik iena dalam berblogging :)

Pada yang nak dapatkan Honor 8 Sila klik Honor 8 from RM1699 atau klik gambar di bawah .

honor 8



Product NameSelling Price
Honor 8 32GB (Black) FREE Honor Hybrid Earphone AM175 + Tempered Glass (Total Worth RM326)1699
Honor 8 32GB (White) FREE Honor Hybrid Earphone AM175 + Tempered Glass (Total Worth RM326)1699
Honor 8 64GB (Blue) FREE Honor Power Bank +Honor Hybrid Earphone AM175 + Tempered Glass (Total Worth RM575)1899
Honor 8 64GB (Gold) FREE Honor Power Bank +Honor Hybrid Earphone AM175 + Tempered Glass (Total Worth RM575)1899

MyCyberSale




Selain Honor 8 Terdapat pelbagai lagi promosi menarik bersempena MyCyberSale ni tau  . Untuk pengetahuan semua MyCyberSale  ini sedang rancak di jalankan di Lazada bermula dari 26 September 2016 hingga 30 September 2016 . Terdapat pelbagai barangan menarik beserta diskaun sehingga 95% yang pasti buat anda teruja. Selain daripada itu anda juga boleh mendapatkan lagi diskaun sebanyak 25% . Tertakluk pada terma dan syarat.

mycybersale










iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


No comments:

Post a Comment

Facebook Comment