Grab The Promo

Majlis Pelancaran GT Dollar Malaysia


 
Majlis Pelancaran GT Dollar Malaysia
Pada 16 Januari 2017 yang lalu telah berlangsung Majlis Pelancaran GT Dollar Malaysia di Pusat Konvensyen Sime Darby, , Bukit Kiara, Kuala Lumpur . Dimana ianya telah dirasmikan oleh Timbalan Menteri Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia, Y.B. Datuk Mas Ermieyati Binti Samsudin.

Majlis Pelancaran GT Dollar Malaysia

Majlis tersebut turut dihadiri oleh pegawai-pegawai kerajaan dan lebih daripada 3,000 orang pemimpin industri IT dan e-Dagang yang menyokong pembangunan Sektor FinTech dinamik seterusnya membuka jalan untuk inovasi SMART seperti GT Dollar, menjadikan Malaysia satu kuasa yang berpengaruh dalam sektor FinTech.


Pada Majlis Pelancaran GT Dollar Malaysia tersebut, GT Dollar turut melancarkan produk terbaru mereka iaitu Aplikasi GT Dollar dan juga GT Robot. Sedikit sebanyak ini akan membawa kelainan kepada dunia teknologi di Malaysia sebagai permulaan tahun 2017.


Kerjasama diantara kerajaan Malaysia dan GT Dollar dilihat dapat membantu mempermudahkan gaya hidup rakyat melalui pelancaran aplikasi mudah alih GT Dollar dan beberapa produk lain yang bakal memberikan impak pada pembanggunan teknologi Malaysia khususnya dalam sektor FinTech.

Ia merupakan “one-stop mobile e-commerce platform” yang bertujuan untuk membina sebuah masyarakat yang padu untuk pengguna dan peniaga dari pelbagai industri untuk berinteraksi dalam pasarannya.

Majlis Pelancaran GT Dollar Malaysia
Bagi melengkapkan usaha sama ini, GT Robot bentuk tinggi-teknologi inovatif di bawah Kumpulan GT, pakar kemajuan dalam penyelesaian robot humanoid. Sebagai mengiktiraf ia kemajuan, kerajaan Malaysia sedang merancang untuk memperuntukkan suatu kawasan di sepanjang sempadan Sembilan Melaka-Negeri untuk pembuatan dan pemasangan sendiri kilang GT Robot, yang bernilai lebih kurang RM 300 juta dalam pelaburan. 
Pertumbuhan ini dianggarkan akan menjana pendapatan untuk syarikat sebanyak lebih kurang USD 20 Billon (yang sama dengan 10 Juta keping Mobile Robot) dan mewujudkan lebih 10,000 peluang kerja bagi penduduk tempatan dalam tempoh 5 tahun akan datang. 

Majlis Pelancaran GT Dollar MalaysiaGT kilang Robot akan menjadi yang pertama di Asia dengan pembuatan yang mesra alam dengan peralatan teknologi tinggi selepas China.

Pada hari perlancaran tersebut sebagai menandakan pelancaran acara pecah tanah turut diadakan dalam sejarah. Melancarkan kemas kini utama improvisasi semua baru aplikasi Dolar GT, sosial mudah alih perisian e-dagang yang pertama di dunia.

Konsep baru pertama kali ditemui pada tahun 2014 oleh Presiden Kumpulan dan Ketua Pegawai Eksekutif GT Dr. Paul Zhang Baolu, yang dilengkapi dengan lebih daripada 30 tahun pengalaman industri dalam pengurusan berteknologi tinggi, pembangunan ekonomi dan pelancongan di seluruh dunia. Syarikat itu yang bernilai lebih daripada $ 4.7 bilion. Persidangan itu bertujuan untuk memacu pembangunan penggunaan Interne serantau, di mana pengguna dan perniagaan berhubung dengan lancar tanpa halangan. Ini memberi manfaat kepada pengguna yang besar apabila perniagaan menjadi lebih murah sekali gus merangsang pertumbuhan ekonomi, hasil cukai negara dan pertumbuhan pekerjaan.


 
Majlis Pelancaran GT Dollar Malaysia

Sebagai kemas kini utama, akan ada ciri-ciri utama yang baru dipertingkatkan untuk membantu mengurangkan pengalaman pengguna secara keseluruhan. Melalui penggunaan teknologi SMART yang terdiri daripada teknologi AR untuk bagi melaksanakan "yang mendapatkan ciri madu", "menangkap lebah untuk mendapatkan ciri-GT Tunai" yang boleh digunakan untuk pembelian dalam pasaran interaktif serta menjadi berkesan alat yang Bee Commerce untuk membantu pengguna menguruskan kewangan mereka dengan berkesan dengan menikmati simpanan jangka panjang yang eksklusif, muncul sebagai trend Malaysia dalam dunia e-dagang.

Permohonan ini bertujuan untuk menggunakan teknologi, sekali gus menyumbang kepada pertumbuhan ekonomi negara. A platform komprehensif untuk kedua-dua pengguna dan peniaga, menggalakkan transaksi tunai percuma di seluruh dunia. Dengan yuran sifar pendaftaran, langganan dan pengiklanan, pedagang perlu membeli Dollar GT (Virtual Mata Wang) dan mengedarkannya kepada pengguna mereka bila-bila masa, di mana sahaja. Ini akan dalam bentuk bertukar menjadi e-promosi atau e-pengiklanan dengan caj minimum. Pembayaran Online Gateway akan digunakan untuk menerima bayaran dalam talian - E-wallet / Visa (Kredit, Debit, Prepaid) / MasterCard (. Kredit Debit, Prepaid) / CUP Kad (Kredit, Debit, Prepaid) / Akaun Debit langsung untuk melaksanakan transaksi caj.


Pengenalan GT Dollar? 

GT  Dollar  mempunyai fokus utama untuk mewujudkan satu dunia kemudahan berpusat di sekitar akaun kredit maya untuk membolehkan pengguna untuk membuat pembayaran melalui sistem e-wallet yang membolehkan carian luas untuk produk atau perkhidmatan melalui pasaran.

GT  Dollar membolehkan PKS untuk berfungsi hampir. Ia menghubungkan mereka dengan pengguna baru dan sedia ada dan mengekalkan program kesetiaan melalui pengagihan kredit maya (GTD). Komunikasi antara peniaga dan pengguna dipermudahkan melalui lokasi GPS- lancar dan platform tempahan user-friendly.

Aplikasi ini berfungsi sebagai komposit gaya hidup seharian seseorang dan panduan bandar untuk melengkapkan dan memudahkan gaya hidup yang semakin sibuk dengan menyediakan pengguna dengan akses pernah berlaku sebelum ke pangkalan data yang besar lebih 80,000 peniaga di seluruh dunia sehingga kini tidak di Internet atau mudah alih, tetapi yang menawarkan yang besar pelbagai produk. Peniaga dan pengguna boleh menikmati peUntuk pengetahuan anda, GT Dollar merupakan salah satu platform e-Dagang terbesar yang telah meluaskan pasarannya di lima buah negara antaranya Malaysia, Singapura, Indonesia, Thailand dan Brunei.


Ia menawarkan penyelesaian sehenti untuk mereka yang sibuk dengan kerja seharian dan membantu dalam mengurangkan kos sara hidup yang tinggi dengan sistem bersepadu e-Commerce, Virtual Wallet dan memberikan kemudahan kepada masyarakat untuk berbelanja secara atas dan talian dengan potongan hebat.

Dengan platfom yang diperkenalkan oleh GT Dollar, pengguna boleh menggunakan virtual credit dan bukannya wang sebenar untuk sebarang transaksi pembelian mereka, mendapatkan akses kepada produk dan perkhidmatan dan mendapat manfaat daripada diskaun dan tawaran hebat pada bila-bila masa sahaja.

Yang bagusnya aplikasi ini sangat menjimatkan masa dan wang, TIADA yuran pendaftaran, TIADA yuran keahlian dan TIADA gangguan iklan.


Selain daripada Aplikasi GT Dollar terdapat Produk Lain juga Yang Diperkenalkan oleh GT Group.

Antara produk-produk lain yang turut dikembangkan dan diperkenalkan oleh GT Group ini adalah :

GT MobileMajlis Pelancaran GT Dollar Malaysia
    Telah menghasilkan beberapa siri telefon pintar antaranya GT 888, GT 886 dan GT 883.

GT SmartwatchMajlis Pelancaran GT Dollar Malaysia
GT Smartwatch dilengkapi dengan beberapa teknologi iaitu Google/Apple Maps, perbualan dua hala, penguat suara, kalis air, membantu mengesan lokasi si pemakai, memberi amaran sekiranya anak-anak memasuki kawasan atau zon bahaya, terdapat butang bantuan kecemasan, boleh menyimpan nombor telefon sehingga 5 nombor, boleh merakam dan mendengar perbualan sehingga 2 nombor teleon dan dilengkapi bateri yang boleh dicas.

GT Wonder Boy- GT Robot – Robot Humanoid


Majlis Pelancaran GT Dollar Malaysia
Robot yang dibangunkan seperti manusia yang mempunyai kecerdasan, emosi dan kebijaksanaan. Robot ini mampu menjadi pembantu peribadi, boleh berbual, jadi jurukamera, tenaga pengajar, boleh menyanyi dan menari, boleh menjadi pelayan pelanggan dan boleh bercakap dalam perbagai bahasa.
Majlis Pelancaran GT Dollar Malaysia


Menarik bukan yeknologi yang dibawa oleh GT Dollar,  Apa yang  perlu lakukan hanyalah muat turun aplikasi GT Dollar di Google Play Store dan IOS dan secara automatik anda akan mendapat kredit GT Dollar sebanyak RM300 secara PERCUMA. Melalui aplikasi GT Dollar ini anda  boleh mendapatkan pengurangan harga dan diskaun bagi pembelian produk dan servis melalui atas talian.
 

Untuk maklumat lanjut mengenai Gt Dollar, sila layari www.gtdollar.com
iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com
2 comments:

  1. menarik tengok GT Watch tu...alangkah bestnya kalau dapat, leh pantau anak..:D

    ReplyDelete
  2. wah...menariknya baca pengalaman hiking you...teringin nak hiking jugak lepas2 covid ni...

    ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve