Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Tuesday, January 24, 2017

Bridesmaid Penyeri Majlis Perkahwinan | The Cosry Bridesmaid

The Cosry Bridesmaid

Dayang pengantin atau lebih dikenali dengan gelaran bridesmaids sering menjadi penyeri atau penghias  kepada sesebuah Majlis perkahwinan. Kehadiran bridesmaids di majlis perkahwinan pastinya akan memukau pengunjung yang hadir. Dengan susun atur dan baju mereka yang indah berseri seri menampakkan kehadiran mereka begitu cantik sekali sebagai penyeri majlis. Semuanya tersusun indah di sulam dengan warna yang memukau yang menaikkan lagi seri Majlis. 


The Cosry Bridesmaid

The Cosry Bridesmaid
The Cosry Bridesmaid

Di sini cik iena nak kongsikan bersama rakan pembaca sekalian idea dan inspirasi baju yang dipakai oleh cik iena dan rakan-rakan semasa sesi Photoshoot post wedding bersempena wedding anniversary rakan blogger pada 12.12 yang lepas.

Alhamdulillah cik iena tersangat berpuas hati dengan Koleksi Bridesmaid dari The Cosry . Design yang simple namun sangat cantik dan sangat sesuai di gayakan oleh bridesmaid .  Dress yang di hasilkan ini di datangkan dengan Riben besar yang cantik. Ianya di suaipadankan dengan Riben yang di ikat tepi bagi menaikkan lagi seri baju tersebut. Walaupun rekaan nya agak simple tetapi potongan kain sangat unik serta jahitan yang kemas, ditambah lagi dengan material yang  berkualiti tinggi.


The Cosry Bridesmaid
The Cosry Bridesmaid
Untuk makluman semua, cik iena sememangnya seorang yang sukakan warna yang menonjol . Jadi kali ini cik iena dan rakan-rakan ingin tampil berani dengan rona warna yang menonjol untuk bridesmaid. Jika kebiasaannya warna baju bridesmaid yang menjadi pilihan adalah warna lembut, berbeza pada kali ini warna pilihan cik iena dan rakan-rakan adalah warna yang terang dan menonjol.


The Cosry Bridesmaid
The Cosry Bridesmaid
Cik iena meletakkan 100% kepercayaan kepada pihak The Cosry untuk menentukan warna cuma apa yang cik iena nyatakan adalah lokasi photoshoot di sebuah taman di Kuala Lumpur . Memandangkan pada waktu  tempahan di buat kami masih tidak dapat keputusan mengenai  warna baju pengantin.Jadi kami meletakkan sepenuh kepercayaan kepada pihak The Cosry untuk menentukan warna yang sesuai di Taman.


The Cosry Bridesmaid
The Cosry Bridesmaid
Semasa cik iena datang mengambil baju, cik iena sangat teruja melihat baju bridesmaid Rona Royal Blue yang cukup memukau yang  dan menaikkan lagi seri pada gambar photoshoot yang bakal kami rakamkan  di taman yang kehijauan. Ternyata apa yang di fikiran cik iena memang sama seperti waktu photoshoot. Warna Royal Blue sangat cantik di ambil gambar di Taman.

The Cosry Bridesmaid
The Cosry Bridesmaid

The Cosry Bridesmaid
The Cosry Bridesmaid

The Cosry Bridesmaid
The Cosry Bridesmaid

The Cosry Bridesmaid
The Cosry Bridesmaid

The Cosry Bridesmaid
The Cosry Bridesmaid

The Cosry Bridesmaid

The Cosry Bridesmaid


Baiklah untuk itu cik iena kongsikan gambar semasa cik iena Photoshoot Post Wedding sempena wedding Anniversarry Blogger terkenal Malaysia iaitu +Bro Framestone  dan kak +iera kan 



Post Wedding Photoshoot Bro Framestone Dan Iera Kan


The Cosry Bridesmaid


The Cosry Bridesmaid




The Cosry Bridesmaid




The Cosry Bridesmaid

The Cosry Bridesmaid

The Cosry Bridesmaid

The Cosry Bridesmaid


The Cosry Bridesmaid

Untuk melihat coretan dari yang di raikan klik http://www.broframestone.com/2016/12/pengalaman-berkahwin-lagi/


Gambar Di instagram #thecosrybridesmaid
Gambar di facebook  #thecosrybridesmaid 
 

 
 
Untuk maklumat lanjut  mengenai The Cosry sila layari :-
Website | www.thecosry.com


Cawangan The Cosry :-
THE COSRY NU CENTRAL
NU Sentral, Lot L3.11, Level 3, Nu Sentral, 50470 Kuala Lumpur 
03 2276859
THE COSRY THE CURVE
The Curve, Lot 163, The Curve Mutiara Damansara, Jalan PJU 7/3 47800 Petaling Jaya
03 77330677

THE COSRY HQ
D-G-5 Block D Casa Suites No 1, Jalan SS 20/27, 47400 Petaling Jaya.
010 627 3537





Pengantin laki : Bro Framestone – www.broframestone.com
Pengantin perempuan : Iera Kan – www.nurseira.com
Photo by : @faeezezuan (Memorable Photography Services)
Bridemaid :-
Sponsor makeup pengantin : @makeupbyaemylia
Sponsor baju pengantin : @aurora_by_aireens
Sponsor baju bridesmaid : @thecosry / www.thecosry.com
Sponsor bunga : @ienaeliena
Copyright Memorable Photography Services. Do visit : www.facebook.com/memorablephotographyservices



iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


12 comments:

  1. Replies
    1. hehe kan.. iena suka warna royal blue..cantik..naik warna nya

      Delete
  2. Baju dia cantik kot... walaupun lelakinyer takde baju biru... tetap nak matchkan dengan biru dr The Cosry tu...gigih cari kain kan... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe nanti mesti ade koleksi utk baju lelaki..hari tu tak de tanya sb ingat perempuan je bridesmaid..
      Xpe..pengalaman x dpt lupakan dengaN kawan2 pergi cari baju bridesmaid lelaki..hehe comel sangat korang fitting baju hahah walau tengok gamba wassap je..haha teruk btl bz kalahkn org nk kawen berpecah sb nk kejo masa..beli bunga n baju bridesmaid..huhu

      Delete
  3. cantik....cuwit cuuwwittt gitteww....ceewahhhh

    ReplyDelete
  4. Nanti you kahwin I jadi bridemaid you OK...

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay you :)
      doa2 kan i kawen cepat ye u hahahah

      Delete
  5. all of u flattered in this cobalt blue dress 😉

    ReplyDelete
  6. all of us flattered in this cobalt blue bridesmaid dress..nice write up..😉

    ReplyDelete

Facebook Comment