Nak Jam Tangan Daniel Wellington Murah !

Baru-baru ni Cik iena berkenan dengan Jam tangan  Daniel Wellington yang rakan pejabat pakai . Berhajat nak beli satu tapi apabila Cik iena bertanya beli di mana dia pun tak tau . Menurut rakan cik iena jam tersebut adalah hadiah dari seseorang . Jadi beliau tidak mengetahui harganya .

Rasa tak seronok la tanya pada Si pemberi beli di mana mestilah kita tau harga . Tak Bestla. Maka dengan itu Rakan Cik iena , Afni bantu Cik iena google harga Jam Tangan  Daniel Wellington dan di mana untuk beli Jam tersebut .

Jam Tangan Daniel Wellington Murah


Ya Allah boleh tahan harga  Daniel Wellington . Cik iena ni sebenarnya tak pernah beli jam untuk diri sendiri pun. Pada Cik iena agak Mahal lah . Ya ianya sebab Jenama itu sendiri . Tiba-tiba rasa ouhh Mahalnya  T___T . Tapi dalam masa yang sama Cik iena nak jugak .

Daniel Wellington
Mak jemah sangat Cik iena menyibuk selidik jam tangan orang


Lagi-lagi bila dah terbuka website dia tertengok Warna Rose Gold lagi Cantik . Alaaa kenapa mahal sangat ni . Lari budget lah . Kalau ada yang OEM pun boleh juga, murah sikit dari yang Original . Tapi kalau boleh nak OEM   Daniel Wellington yang berkualiti dan ada Warranty.


Daniel Wellington
Daniel Wellington


Amboi nak murah , lepas tu nak yang ada warranty . Agak-agak ada tak ?
Okay ni Cik iena  sreenshoot Harga Jam Tangan Original  Daniel Wellington di website mereka  .

Jam Tangan Daniel Wellington
 Jam Tangan Daniel Wellington RM759




Daniel Wellington
Daniel Wellington


Yang ni pula hasil survey Harga jam  Daniel Wellington dekat Web E-Commerse yang lain . Kalau anda yang terbaca ceritera Cik iena ni yang tau mana tempat nak beli boleh lah suggest masuk dalam List Cik iena . Cik iena ni kedekut juga sebenarnya nak beli barang. Memang suka survey dan buat perbandingan dulu.



Daniel Wellington
yang ni Daniel Wellington dekat ezbuy RM 928 ..wow mahal dari website rasmi




Daniel Wellington
Daniel Wellington di Zalora RM680



Daniel Wellington
Daniel Wellington di Shopee RM 204.60 Tulis original tapi Cik iena rasa OEM ni sb yang ori pun RM600++





Daniel Wellington
Daniel Wellington di LAzada RM253.44


Daniel Wellington
Daniel Wellington di Qoo10 RM350




Dalam masa survey tu teringin juga nak cek  sama atau tidak jam tangan  Daniel Wellington Afni dengan yang original. Sibuk-sibuk je Cik iena ni nak tau Original ke tidak . Bertabah je la Afni dengan Kak iena ni Tapi Afni ni layan juga . Kalau tengok dengan teliti memang sama macam Original  Daniel Wellington . Sama je Cik iena tengok . Untunglah Afni.

Daniel Wellington
Daniel Wellington

Kalau anda pernah beli jenama ni yang OEM boleh lah kongsi dengan Cik iena, sama atau tidak. Kalau boleh Cik iena ingin beli Jam Tangan  Daniel Wellington yang persis Original . Teruk betul perangai. Ahaa tak nak la beli mahal-mahal sangat kan. Saja gegedik tersuka Jam tangan Afni.

Okay Cik iena masih misi mencari nak beli dekat mana. Kalau ada website yang ok boleh share dekat Cik iena ya (^_~)


New Update (6 Feb 2018)


Yeayy Cik iena dah beli jam ni, nak tunggu sampai je. Disebabkan banyak seller Jual jadi iena pilih beli tempat sama dengan kawan afni beli jam tu. Alahai rupanya kawan kawannya juga yang jual .

Afni pula dah pergi Butik Daniel Wellington dekat Mid Valley tanya jam yang di dapat Hadiah tu Original ke tidak . Yeayyyy original katanya . Sebenarnya CIk iena rasa ni OEM tapi memang persis original dan kualiti sama macam original.

Jadi disebabkan Butik kata Original Cik iena pun beli lah. NAk beli dekat butik dia mahal giler tau .
So iena beli dekat http://bit.ly/jam-daniel-wellington

Mula-mula tengok link tu macam takot nak beli. Betul ke tak . Macam tak yakin, takde akaun sosial media semua tu   tapi di sebabkan kawan kepada kawan yang jual dia cakap betul. So iena beli dan iena suggest suruh dia bukak instagram atau facebook kalau link macam ni takot orang tak yakin sebagai contoh cik iena sendiri first impression cik iena ingat ni spam ke apa. Website tipu hahaha..

Ni review jujur dari hati lah . Biasalah mind set orang malaysia taku sikit nak beli online terutama dari page yang tak pernah di dengari dan takde main page. Kita rasa ragu-ragu lah.

Okay jom tengok macam mana nak beli :)


Jam Tangan Daniel Wellington Murah

Jam Tangan Daniel Wellington Murah

Jam Tangan Daniel Wellington Murah

Jam Tangan Daniel Wellington Murah









9 comments:

  1. Smartnyaa. Harga not bad. Boleh beli kat sini je nanti.

    ReplyDelete
  2. Survey juga nih, Itula harganya tu, nampak ramai pakai and promosi di IG tapi tak pasti original atau bukan kan ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kawan iena yg dapat hadiah tu dia pergi butik Daniel Wellington dekat Mid Valley tanya pekerja tu jam dia ori ke tidak dia cakap ori..haha nk kene tanya yg bg hadiah tu la beli kat mana

      Delete
  3. Replies
    1. ha ah, iena da beli dekat sini
      http://bit.ly/jam-daniel-wellington
      ;)

      Delete
  4. salam..nk tny jam daniel wellington yg cik iena beli tu ok ke?

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. slm sis... so lepas buat payment mcm mna nak tahu status delivery dia yep

    ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog