Perodua Axia Kuning WB 8012 Q Pemandu Kurang Ajar

Artikel ini sengaja Cik iena tulis supaya bila pemandu WB 8012 Q google nombor kereta dia jumpa Cerita tak elok tentang dia. Sikap kurang ajar dan tidak mematuhi peraturan jalan raya tak patot di contohi.

Semua orang nak balik cepat tapi jangan lah sampai membahayakan orang lain. WB 8012 Q berada di lorong yang salah untuk masuk simpang akan tetapi disebabkan sikap kurang ajar beliau, beliau terus masuk simpang dan langgar side mirror kereta cik iena yang di pandu rakan pejabat Cik iena. Berdesup jantung dengar dia langgar tau. Memang sangat kurang ajar.


Kita ni queue punya panjang  daripada MRT Muzium negara untuk  exit left ke(Use the left lane to take the ramp to Seremban/Melaka/J. Bahru utk ke Jalan damansara) , tapi dia tak queue. Ikut lorong terus. Bila sampai simpang terus pancung masuk dan langgar side mirror iena. Tanpa rasa bersalah dia bawak je kereta tak turunkan tingkap tu nak angkat tangan minta maaf ke. Dia terus blah. Cik iena tak nampak pemandu siapa sebab kereta beliau tinted sangat.

Sakit hati sangat. Semua orang nak balik cepat tapi hati-hati la memandu. Sakit hati tau kita sangkut dalam jammed ikut queue yang betul untuk masuk lorong sekali ada orang yang tak ikut queue tu langgar je kereta kita sebab dia salah lorong dan tak nak terlepas lorong, sanggup langgar kereta orang. Sungguh takde akal dan sangat penting kan diri sendiri. Dah lah tak queue, lepastu pancung dan langgar side mirror  kereta orang.

Walaupun side mirror iena takde lah tercabut tapi tetap salah tindakan dia tu. Iena sebelah driver terkejut dengar bunyi kuat kene langgar side mirror. Belajar lah hormat orang lain kat jalan raya. Walaupun anda tak queue sekalipun nak masuk lorong pastikan tak langgar kereta orang.Jangan selfish wahai Perodua Axia Kuning WB 8012 Q .


Perodua Axia Kuning WB 8012 Q Pemandu Kurang Ajar



Kejadian Lebih kurang jam 8:25 pm to 8:30 PM 24 Oct 2019  .

haha Cik iena tulis untuk peringatan juga. Yang lain tu kalau boleh jangan lah terlalu pentingkan diri dekat jalan raya. Untuk kenangan Perodua Axia Kuning WB 8012 Q  biar awak google no plat awak jumpa record tak elok.















1 comments:

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve