Al-Fateh meraikan anak yatim sempena majlis Meet & Greet 2020

Bertempat di Hotel Concorde Kuala Lumpur pada 5 Februari 2020,  seramai 50 orang anak yatim dan kurang berkemampuan dari Rumah Kasih Harmoni, Taman Keramat di rai dengan meriah sempena majlis “Meet & Greet” Al-Fateh.

Al-Fateh meraikan anak yatim sempena majlis “Meet & Greet” 2020
Al-Fateh meraikan anak yatim sempena majlis “Meet & Greet” 2020


Majlis yang julung kali diadakan itu  bertujuan untuk memupuk semangat bersedekah dikalangan stokis dan ejen-ejen syarikat makanan tambahan Al-Fateh Alami Sdn Bhd. Syarikat Al-Fateh Alami Sdn Bhd beribu pejabat di Batang Kali, Selangor



Al-Fateh Junior
Al-Fateh Junior





Al-Fateh Alami Sdn Bhd merupakan sebuah syarikat makanan tambahan kanak-kanak yang dikenali sebagai Al-Fateh Junior. Produk Al-Fateh Junior yang dikeluarkan merupakan produk yang menggunakan kandungan makanan Sunnah, produk ini telah berada di pasaran selama 3 tahun .

VLOG Majlis  Al-Fateh Meet & Greet 2020




Al-Fateh meraikan anak yatim sempena majlis “Meet & Greet” 2020


Menurut Tuan Arif bin Subri, selaku pengasas Al-Fateh berkata
 “Misi utama syarikat adalah ke arah “ Child Development & Nurturing”  yang mengangkat anak-anak sebagai aset kepada agama, bangsa dan negara. Selari dengan perjuangan Al-Fateh iaitu menyediakan pentas terbaik untuk pembangunan dan asuhan kanak-kanak dan dengan itu, Al Fateh bersedia mewujudkan kelengkapan atau produk pemakanan sihat untuk generasi millenia yang terbaik, optimum dan selamat sebagai alternative kepada ibu bapa diluar sana”.


Majlis juga diserikan dengan persembahan Mawi, pemenang Akademi Fantasia Musim ke -3 . Selain itu juga, pihak Al-Fateh Alami Sdn Bhd juga akan melancar produk minuman susu coklat Al-Fateh yang mengandungi makanan sunnah serta keenakan buah kurma pada April nanti.


Selain meraikan anak-anak yatim dan kurang berkemampuan dari Rumah Kasih Harmoni, majlis “Meet & Greet” dimulakan dengan seminar penjualan oleh Puan Azlina Othman dan juga ceramah bertajuk “Pembangunan Akhlak Generasi Millenia Melalui Pemakanan Sunnah Antara Jihad Ekonomi dan Fardu Kifayah” oleh Ustaz Abu Aswad Al-Kubra pada sebelah paginya.



Al-Fateh meraikan anak yatim sempena majlis “Meet & Greet” 2020
Al-Fateh meraikan anak yatim sempena majlis “Meet & Greet” 2020



 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur



 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur
 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur

 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur
 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur

 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur
 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur

 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur
 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur

 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur
 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur


 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur
 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur

 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur
 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur

 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur
 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur

 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur
 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur




Cik iena sendiri berkesempatan untuk menghadiri majlis yang cukup meriah ini. Jika sebelum ini Cik iena pernah menghadiri majlis yang sama dimana Al-Fateh meraikan anak-anak yatim juga. Alhamdulillah semoga rezeki Al-FAteh sentiasa berpanjangan. Mereka sentiasa ingat akan anak-anak yatim yang harus diraikan.



 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur
 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur


Bagi iena disebabkan mereka sentiasa beringat kepad Allah dengan sentiasa meraikan anak-anak yatim maka pintu rezeki mereka terbuka luas. Aktiviti seperti ini amat bagus di amalkan untuk sayarikat-syarikat islam khususnya. Kita seharusnya berkongsi rezeki dengan golongan yang memerlukan.



 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur
 Al-Fateh meraikan anak yatim  di Hotel Concorde Kuala Lumpur


Sekali sekala kita raikan mereka dengan mengadakan majlis seperti ini. Tidak perlu untuk tunggu bulan ramadhan untuk raikan mereka.










15 comments:

  1. semoga makin banyak event2 meraikan anak2 yatim ni diadakan..
    murah rezeki selalu =)

    ReplyDelete
  2. meraikan mereka, buat mereka gembira.
    yes la. mereka tiada parents. bila kita ramai2 memeriahkan suasana, mereka rasa la yg kita semua ambil berat pasal mereka :)

    ReplyDelete
  3. Alahaii comelnya maskot dia, kanak-kanaklah yang paling suka tuu...Tahniah buat mereka yang menganjurkan program sebegini..

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah..anak anak yatim tidak di lupakan...moga menjadi pemangkin pada syarikat lain untuk turut meraikan anak2 yatim

    ReplyDelete
  5. Bagusnya pengurusan. Sentiasa berkongsi rezeki dengan golongan yang memerlukan. Moga diberkati bisnes mereka.

    ReplyDelete
  6. Bagus Al-Fateh meraikan anak2 yatim. Kalau x mereka yg senang, siapa lagi mahu raikan anak2 kecil nie. Semoga terus dimurahkan rezeki hendaknya.

    ReplyDelete
  7. Dah ada minuman coklat terbaru. Betul tu tak semestinya tunggu bulan Ramadhan sahaja nak bersedekah. tapi ganjaran lebih la di bulan suci. Tahniah buat Al-Fateh meraikan anak-anak yatim ni.

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah..bagus usaha diorg. Sekuranya anak2 ini happy dan dpt mengurangkan beban mereka. Moga byk lagi usaha sebegini dimasa akan dtg..jgn tunggu bulan puasa n raya je

    ReplyDelete
  9. wah best yer event ni ada Mawi perform. dah lama tak nampak dia kuar TV kan.. Tahniah juga untuk Al-Fateh, semoga terus maju jaya

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah bagus lah usaha sebegini oleh al fateh. tahniah! semoga terus maju

    ReplyDelete
  11. Sewajarnya gini la kan. Takyah tunggu Ramadhan untuk meraikan mereka yang perlu. Tahniah AlFateh

    ReplyDelete
  12. Comel tengok adik-adik tu. Lama rasanya tak buat program dengan anak yatim. Alhamdulillah masih ada yang ingat kat dorang. Terima kasih Al-Fateh

    ReplyDelete
  13. Seronok tengok anak anak ytaim yang diraikan al Fateh gembira dan teruja. Bagus program sebegini dibuat untuk sama sama menggembirakan hati mereka.

    ReplyDelete
  14. Allah comelnya adik-adik tu semua kak iena. Syukur alhamdulillah, masih ada lagi pihak yang prihatin akan kebajikan anak-anak ni.

    ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve