RM98 nett Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020

Beberapa bulan sahaja lagi akan tiba bulan ramadhan. Pasti ada yang sudah mula mencari destinasi buffet ramadhan terutama buat syarikat-syarikat kecil mahupun besar yang kebiasaannya akan mengadakan majlis berbuka puasa bersama pekerja-pekerja yang dihargai. Tidak terlepas juga salah satu daripadanya adalah Syarikat tempat Cik iena bekerja. Kebiasaannya mereka akan tanya review  buffet ramadhan. Pastinya yang diutamakan adalah lokasi san harga.

RM98 nett Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020



Untuk mendapatkan harga yang murah , harus membuat pembelian awal semasa promosi harga Early Bird. Jadi disini Cik iena ingin kongsikan antara salah satu buffet ramadhan di Hotel bertaraf 5 bintang yang mungkin anda boleh masukkan dalam senarai lokasi berbuka puasa tahun 2020.

Bertemakan FIESTA RASA MUHIBAH, Essence di   Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel   menawarkan aneka juadah yang dimasak istimewa oleh Eksekutif Sous Chef kelahiran selangor iaitu  Chef Hazif Ramli dan pasukannya.

Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020




Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel merupakan antara lokasi Hotel yang strategik di tengah-tengah kota Kuala Lumpur. Selain menaiki kenderaan sendiri, anda juga boleh ke sini dengan menaiki kenderaan perkhidmatan awam iaitu  LRT dan Monorail.



Untuk makluman anda yang menaiki kenderaan awam, sekiranya anda menaiki LRT, anda perlu turun di Stesen LRT Dang Wangi Manakala bagi yang menaiki monorail, anda perlu turun di stesen Monorail Medan Tuanku.

Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020


Essence di Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel menawarkan suasana yang tenang untuk anda bersama keluarga mahupun rakan-rakan menikmati hidangan berbuka puasa. Keluasan ruang makan yang besar juga pasti buat anda teruja berbuka puasa di Hotel 5 bintang ini.

Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020



Antara menu istimewa yang di sediakan adalah  Kambing Carik aromatik yang telah dimasak dengan aromatik yang di perap dan dimasak menggunakan rempah rempah khas buatan sendiri dan  dilengkapi pula dengan Nasi Hujan Panas yang berwarna-warni yang menggunakan pewarna semulajadi dari daun kunyit, beetroot  dan daun pandan segar. Tidak ketinggalan anda boleh nikmati ramuan hebat Sup Tulang Berempah dengan Roti Bengali yang dibakar.

Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020



Buat anda penggemar makanan berempah, anda boleh mencuba  Itik Salai Masak Lemak Cili Padi atau istimewa Asam Pedas Ikan Chef Hazif. Gulai kawah kambing juga tidak kurang hebatnya. Selain daripada itu terdapat juga Daging Dendeng panas yang dihidangkan dengan Lemang kegemaran rakyat Malaysia.

Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020


Bagi mewujudkan  suasana Bazar Ramadan yang meriah, Gulai Kawah yang pekat dengan kandungan rempah-rempah, serta gerai-gerai yang menawarkan aneka jenis makanan  kuih muih tradisional yang sering dijamu semasa bulan ramadhan juga boleh didapati  disini seperti goreng pisang, nangka goreng dan ubi jalar, aneka pilihan sate,  Roti John yang baru dimasak, Roti Canai, Ayam Murtabak dan Ayam Sharwarma. Gerai-gerai ini akan berada disini sepanjang tempoh buffet ramadhan berlansung.


Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020



Perjalanan kuliner ilahi berakhir dengan hidangan pencuci mulut Malaysia yang asli seperti Sira Pisang Raja klasik, Sago Gula Melaka berkrim dan Pengat Durian Hulu Langat yang terkenal dan antara lain.

Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020



Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020

Antara Menu istimewa Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel

  • Kambing Carik aromatik 
  • Nasi Hujan Panas 
  • Sup Tulang Berempah dengan Roti Bengali.
  • Itik Salai Masak Lemak Cili Padi 
  • Asam Pedas Ikan Chef Hazif
  • Daging Dendeng 
  • Leman
  • Gulai Kawah
  • variasi snek makanan jalanan sama seperti goreng pisang, nangka goreng dan ubi jalar, pilihan sate yang lezat, pemilihan Roti John yang baru dimasak, Roti Canai, Ayam Murtabak dan Ayam Sharwarma.
  • pencuci mulut Malaysia yang asli seperti
    • Sira Pisang Raja klasik
    • Sago Gula Melaka
    • Pengat Durian Hulu Langat

Bukan menu diatas saja yang ada, terdapat banyak lagi aneka makanan yang dapat anda lihat didalam vlog cik iena danjuga gambar dibawah.

Gambar Aneka Juadah Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel




RM98 nett Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020


Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020


Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020

Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020


Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020


Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020

Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020

Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020

Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020

Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020

Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020


Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020

Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020

Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020



Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020

Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020

Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020

Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020

Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020

Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020

Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020

Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020

Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020

Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020

Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020
Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020



Early Bird Price Buffet Ramadhan Sheraton Imperial KL



Buffet Ramadhan Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel | BUFFET RAMADHAN 2020


Istimewa untuk anda semua, Sheraton Imperial Kuala Lumpur Hotel akan  menawarkan harga promosi  awal seprti yang berikut .

Dewasa :  RM98 nett setiap orang dari 1 Mac hingga 23 April 2020

Kepada anda diluar sana yang berminat untuk menikmati hidangan buffet ramadhan yang menarik dengan suasana yang cukup indah dan servis yang terbaik serta rasa masakan yang enak anda boleh buat tempahan awal untuk menikmati harga istimewa ini. Untuk pengetahuan harga normal adalah seperti berikut.

Harga Normal : (24 April hingga 23 Mei 2020)

Dewasa :  RM148 nett bagi setiap orang dewasa
Kanak-kanak :  RM74nett





Sepanjang tempoh ini, ahli Club Marriott dan Marriott Bonvoy, bersama dengan Pemegang Kad Bank yang berpengalaman boleh menikmati diskaun sebanyak 20%.



Fiesta Rasa Muhibah, Kita-Kita Aje – Catering Promotion


Sepanjang bulan ini, syarikat swasta atau korporat juga boleh dianjurkan di ruang acara hotel yang segar dan bertingkat. Harga dari RM 98 nett bagi setiap orang, promosi katering ini memerlukan tempahan minima 50 orang. Tetamu boleh beristirahat di suasana Muhibah pada waktu matahari terbenam yang pasti akan meninggalkan pengalaman  indah untuk diingati.


Pakej Kareem - Stay Package


Buat and ayang ingin beristirehat di Hotel ini, dengan menikmati susana kemewahan dan keselesaan dengan Pakej Kareem, pakej bilik termasuk sahur (hidangan pbersahur) dengan diskaun 20% untuk makan malam Fiesta Rasa Muhibah di Essence berharga RM 315 ++ setiap malam.  Disamping itu  juga anda dapat menikmati kemudahan hotel. Sarapan bufet, untuk pakej, juga boleh didapati sebagai pilihan di Essence jika diperlukan. Para tetamu juga boleh memilih untuk menempah bilik Kelab kami untuk menikmati faedah di atas bersama dengan Sheraton Club Lounge Acceess.



VLOG MAJLIS PREVIEW BUFFET RAMADHAN 2020 di SHERATON IMPERIAL KUALA LUMPUR HOTEL





Untuk Maklumat Lanjut


• Tempahan tempat makan, hubungi +6012 337 9980 atau e-mel ke dining.specialist@sheraton.com
• Tempahan katering (minimum 50 orang), e-mel kepada sales.kulsi@sheraton.com
• Tempahan bilik, e-mel kepada res.kulsi@sheraton.com
• Pertanyaan umum, hubungi +603 2717 9900

Website : www.sheratonimperialkualalumpur.com
Facebook :https://web.facebook.com/sheraton.imperial.kuala.lumpur/
Instagram :  @sheratonimperialkl

 


26 comments:

  1. Once you gain a strong portfolio, you can start reaching out to potential big clients to earn more money online. Programmatic media buying utilizes data insights and algorithms to serve ads to the right user at the right time, and at the right price. Most product websites handle affiliate link generation and payouts so you don't need to worry about how you'll get your commissions. Often they form two departments of an agency that specializes in media buying and planning, as opposed to forming part of a larger creative agency. We're going to start first with the top ten ways to make money online (with a long-term focus) and sustainable future. 4. Content Creation - Since you are already posting content on your website it means that you are creating a lot of content online.

    Some websites may even require you to create a personal listing with the details of your skillset, so that interested clients can contact you directly. Most of the methods of making money from a website can all apply to a popular blog you've created. You can also get the business from companies & individuals to develop a customize application for their business or services. You can sign up for the app for free, and then earn money each time you tweet a message from one of their advertisers out to your followers. You can signup for Free Training so that we can send you one of the best guide on affiliate marketing that can help you to earn great income. We hope our Media Buying 101 glossary serves as the guide you need to speak intelligently with your internal stakeholders, media buying agencies, and industry peers.

    We work closely with your marketing team to fine-tune mobile strategy, helping put content and context together. It can also be a platform, which is used to set up new direct ad buying campaigns, optimize existing ones, and analyze the results of your activity. BlogAds - The average blogger makes anywhere from $50 to $5000 dollars a month selling blog ads. If you'd like to start making money online with online trading and the stock market, you need to start by learning about it as much as you can, so that you're not gambling but making smart decisions based on your knowledge. And if you'd like to go the independent route, check out Kevin Mercadante's post The Perfect Side Hustle: Freelance Blog Writer He's already living the life of an online freelance writer, and even offers an inexpensive program to help you get started.

    If you'd like to make money online legally by selling your stock photos, you'll need to find different places where you can upload your work so that you'll have more potential clients to pay for them. From beginning to start earning all explained and we only have to take action, be persistent and money will start to come. You're definitely right man, Cryptocurrencies are one of the biggest opportunities out there for people to make money online if they want. Here you can work on variety of different tasks like identifying an object, rating & commenting on different sites, visiting some websites, finding contact details, doing small research, writing small articles etc. Of course, companies need to get user feedback related to their designs and the functionality of their sites and apps, and some are willing to pay people to provide that feedback. https://www.reviewengin.com/how-media-buying-will-help-you-to-make-money-online/

    ReplyDelete
  2. awak buat kita terliur-liur membaca perkataan Itik Salai Masak Lemak Cili Padi tuuu

    ReplyDelete
  3. skrnng ni da mula da musim promo untuk ramadhan. mula da pening nak decide nanti nak pergi mana hehehe.. cepat2 la kes virus ni berlalu.. semoga kita semua blh kembali bebas nak gerak sana sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah..tgh covid ni rasanya tak ramai yg pergi buffet...harap covid ni segera sembuh..blh la hidup normal mcm biasa..haha bosan dok uma :D

      Delete
  4. Saya dan keluarga tak pernah menghadiri majlis berbuka puasa secara buffet. Semoga saya dapat merasai satu hari nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. INsya Allah ade rezeki nty blh pergi mkn buffet :)

      Delete
  5. Wah. Banyak betul menu masakan melayu dekat sini. Terliur pulak. Hopefully ada rezeki untuk cuba iftar disini

    ReplyDelete
  6. banyak nyaaa menu best-best! terliur tengok boleh lah try buffet ni time ramadhon nanti

    ReplyDelete
  7. Untuk harga Rm98 memang berbaloi buat early bid dpt makan banyak2

    ReplyDelete
    Replies
    1. yups RM98 kira murah sebab menu dia banyak plus environment 5 star hotel :)

      Delete
  8. Banyak betul menu yang adaa...kalau datang sini mau semua nak di makannya hehehe...cantiknya baju dia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahh bnyk menu dia..penat jugak la pusing2 amek makanan..bnyk sgt :D
      hehe mekasih..baju raya lama2 ni :D

      Delete
  9. Heheheh ni pergi review Ramadan ker atau pergi Dating heheheheh bestnya tengok temapt ni kita tak pernah lagi berbuka kat sini makanan banyak pilihan dan sedap-sedap belaka ni hehehehe...

    ReplyDelete
  10. dengar itik salai masak lemak cili api je dah terliur dah kelaparan ni sis iena uiii... best2 plak lauk2 nya ... kena pergi ni masa ramadan..

    ReplyDelete
  11. Wah macam2 jenis hidangan dengan pelbagai pakej ditawarkan. Dan ini agak.menarik

    ReplyDelete
  12. wah banyaknya jenis cheese dia tu. mesti sedap! berbaloilah dengan harga, agak menarik juga hidangan dia semua

    ReplyDelete
  13. Sedapnya semua hidangan. Huhu moga keadaan semasa kita kembali pulih so dapat lah merasa hidangan di sini nanti. Harga pun kira berbaloi dah ni

    ReplyDelete
  14. Sheraton Imperial nie memang dalam senarai lokasi lawatan bulan Ramadhan bagi Rawlins dan frens. Harapnya kita dapat berpuasa dengan tenang kelak. Amin

    ReplyDelete
  15. Looks yum! Looks like a fashion show at first, tapi scroll, scroll tu... eh makanan! ehehe! Thanks for sharing!

    ReplyDelete
  16. Oh yumss! spotted banyak dishes yang i suka kat sana, the Kambing Carik tu nampak sangat mengancam.

    ReplyDelete
  17. makanan di Sheraton Imperial memang tak pernah mengecewakan. semuanya sedap2. btw kalau beli awal memang sangat jimat tu.

    ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve