Resepi Ayam MasaK lemak Cili Api dengan Kentang

Memandangkan akaun instagram kene block dari like,comment dan posting jadi iena banyak buat video content untuk youtube. Tunggu queue nak upload je semuanya.Kalau buat video content dekat instagram tak dapat payment kan. kalau buat dekat youtube boleh dapat komisyen. 

Resepi Ayam MasaK lemak Cili Api dengan Kentang
Resepi Ayam MasaK lemak Cili Api dengan Kentang





Satu dari youtube sendiri dan satu lagi cik iena dapat dari productlink . Boleh baca dekat sini kepada yang berminat nak earn commision macam cik iena .

Jadi hari ni Cik iena nak kongsikan Resepi Ayam MasaK lemak Cili Api dengan Kentang dari Cik iena. Sebenarnya bahan tak cukup sebab barang dapur nak habis. Iena masak apa yang ada je. 

Resepi Ayam MasaK lemak Cili Api dengan Kentang
Ayam MasaK lemak Cili Api dengan Kentang


 Bahan-bahan Ayam MasaK lemak Cili Api dengan Kentang untuk dua orang makan



Resepi Ayam MasaK lemak Cili Api dengan Kentang
Bahan-bahan Ayam MasaK lemak Cili Api dengan Kentang

  1. 1/4 ekor ayam 
  2.  ulas bawang merah kecil (dikisar Kering)
  3. 3 ulas bawang kecil (dikisar kering)
  4. 30 biji Cili api (dikisar kering)
  5. Dua batang Serai (diketuk)
  6. 1 biji kentang ( size besar)
  7. 1 keping Asam Keping
  8. Daun kunyit (Di hiris macam bunga rampai) - tapi iena tak guna sebab takde
  9. Kunyit hidup (dikisar dengan bawang ) tapi iena tak guna sebab takde
  10. Serbuk kunyit (kalau dah guna kunyit hidup tak perlu) 
  11. 1 Kotak kecil santan (Cik iena guna santan KARA)
    Resepi Ayam MasaK lemak Cili Api dengan Kentang
    Ayam MasaK lemak Cili Api dengan Kentang
Cara-cara memasak boleh tonton video :)





Beli Baju raya di https://bit.ly/zaloraraya20 (Trusted seller-iena biasa beli dekat sini.Beli harini esok dapat) Beli Electric Oven di https://t.productlink.io/a611m7 Beli Mixer di https://t.productlink.io/a611m8 Beli Air fryer di https://t.productlink.io/a611ma Beli Microwave di https://t.productlink.io/a611mc



7 comments:

  1. belum masak lg menu ayam masak lemak cili api ni..byk btul cili api tu smp 30biji...mau berasap...hehe..akak tk kuat sgt mkn pedas so ltk cili api tkde la byk sgt.....yummmyyy

    ReplyDelete
  2. Shedap....hartu baru masak ayam masak lemak gak, seminggu sekali je boleh, sebab santan kan hehehehe...

    ReplyDelete
  3. sedap ni..tapi banyak betul cili api tu..
    saya kalau buat letak sikit je..jenis tak tahan pedas..hihi

    ReplyDelete
  4. sedapnya. masak lemak ni memang all time favourite. terliur tengok haha

    ReplyDelete
  5. Fuhhhh terliur kita nampak ayam masak lemak cili api dia. Menu ni pun salah satu favourite family ni.

    ReplyDelete
  6. Ayam masak lemak cili api dengan kentang memang sedapkan. Terbayang bayang pulak kepekatan kuah maska lemak tu. Aduh

    ReplyDelete
  7. huyoo cili api tu tak pedas nyengat ke ina? mesti suka makan pedas ni. dont worry masakan dan makanan ni subjektif ikut selera. macam akak cili api 5 aje. bleh berhingus makan pedas ni.

    ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve