Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo

Roasted Lamb dan Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

Bulan ramadhan makin menghampiri kita. Walaupun kita masih lagi dalam ancaman pandemik Covid-19 namun terdapat aktiviti ekonomi yang mesih diteruskan bagi melansungkan ekonomi negara kita. Namun pembukaan pembukaan aktiviti ekonomi ini haruslah mengikut SOP yang telah ditetapkan bagi mengelakkan penularan wabak Covid-19.



Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

 

 

Buffet Ramadhan 2021 Me'nate Steak Hub 

Baru baru ini Cik iena berkesempatan menghadiri majlis preview buffet ramadhan oleh Me'nate Steak Hub  di Shah Alam. Terdapat aneka makanan yang disajikan. Seperti kita sedia maklum Me’nate Steak Hub merupakan satu jenama restoran yang tidak asing lagi dan ianya merupakan antara steakhouse Halal terbaik di Malaysia buat masa ini.

Bersempena Ramadan kali ini, Me’nate steak hub juga tidak ketinggalan untuk turut serta dalam memeriahkannya . Ramadan Kali ini Me'nate masih mengekalkan buffet ramadan @ berbuka puasa namun kali ini semua perlu mematuhi SOP yang di tetapkan oleh KKM.


Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

 

Buffet ramadhan kali ini Me'nate Steak Hub  menyajikan lebih daripada 70 hidangan dari pelbagai pilihan makanan barat dan tempatan.Menu menu yang disajikan  disediakan oleh Chef-Chef Me’nate yang cukup  berpengalaman dan kesemua menu yang ditawarkan adalah mengikut kepelbagaian citarasa para pelanggan yang sering berkunjung ke Me’nate.

Seperti kita sedia maklum Me'nate Steak Hub memang cukup dikenali dikalangan mereka yang gemar hidangan barat yang menggunakan daging premium dengan resepi terbaik . Jadi kesemua menu pastinya akan menjanjikan kualiti dan keenakan masakan yang terbaik dari Chef Chef terbaik Me'nate Steak Hub .

Roasted Lamb dan Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

 

Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

 

Antara menu istimewa Me’nate Steak Hub adalah Roasted Lamb and Nasi Bukhari. MEnu istimewa yang dimasak istimewa dari Chef Me'nate yang cukup berpengalaman dan faham akan citarasa pelanggan mereka. Keenakan hidangan ini pastinya menjadi buah mulut tetamu yang hadir. Pastinya inimerupakan antara menu yang akan habis dahulu. Jadi sekuranya anda berkunjung kesini pastikan ia adalah menu wajib yang anda perlu ambil terlebih dahulu.


Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

Selain daripada  itu juga Me’nate Steak Hub juga ada menyediakan pakej Ramadan Special Group Steak untuk pelanggan-pelanggan setia Me’nate Steak Hub yang inginkan kelainan.
 


Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

 

Masih mengekalkan konsep tradisi Me’nate,  iaitu menu steak dan makanan barat dan Mediterranean sebagai pilihan utama sajian. Istimewanya Kambing Panggang Bukhari bersama nasi Mandhi menjadi taruhan untuk memuaskan para pelanggan yang meminati kambing panggang. 

 

Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

Selain daripada menu masakan barat yang disajikan, bagi memenuhi citarasa Ramadan, Me’nate juga menawarkan menu makanan tempatan lain seperti Nasi Tomato, Mee Soto,Nasi Himpit, Bubur Lambok, Mee Kari Nyonya, Kueh Teow yang di goreng panas dan pelbagai lagi menu lain disamping  hidangan pencuci mulut kuih-muih tempatan.

 

Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub


Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

 

Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

 
Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

 

Harga Buffet Ramadhan Me'nate Steak Hub RM89.90 untuk dewasa dan RM49.90 untuk kanak-kanak


Pakej buffet ramadan Me'nate Steak Hub  kali ini menawarkan harga yang sangat berbaloi iaitu RM89.90 untuk dewasa manakala RM49.90 untuk kanak-kanak.  Untuk pengetahuan kanak-kanak
berusia 5 tahun dan ke bawah tidak dikenakan sebarang bayaran.


Early Bird Price Me'nate Steak Hub
Early Bird Price Me'nate Steak Hub

Early Bird Price RM62.90

Istimewa Untuk setiap tempahan awal pihak Me’nate akan memberi potongan sebanyak 10% hingga ke 30% bergantung kepada terma dan syarat. Setiap menu Ramadan kali ini disediakan oleh Chef-Chef Me’nate yang berpengalaman dan sudah pasti ianya mengikut kepelbagaian citarasa para pelanggan yang sering berkunjung ke Me’nate.



Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

 

Istimewa buat pelanggan setia Me'nate Steak Hub , bagi memenuhi permintaan pelanggan di Ramadan 2021 ini yang menggemari daging premium, Me’nate memperkenalkan juga pakej makanan barat premium yang boleh di nikmati seisi keluarga dengan harga yang berpatutan iaitu hidangan "GROUP STEAK" FAMILY PLATTER. 

Me’nate memperkenalkan 2 jenis pakej iaitu 

  1. SET A (PREMIUM FAMILY PACKAGE)  
  2. SET B (SUPER PREMIUM FAMILY PACKAGE)

Dimana untuk setiap set,  satu set boleh dimakan sehingga 5 ke 6 orang. Terdapat sehingga sebelas menu bagi setiap hidangan dalam FAMILY PLATTER ini . Istimewanya lagi  hidangan pemanis mulut@dessert diberikan secara PERCUMA dari kaunter buffet. 

 

Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

Me'nate Steak Hub  menjanjikan  hidangan dalam FAMILY PLATTER ini akan mengekalkan kualiti penggunaan daging dan bahan-bahan yang digunakan untuk pelanggan merasai keistimewaan yang di tawarkan oleh Me’nate pada kali ini. Buat anda yang berkeluarga inilah masanya untuk menikmati serta merasai pengalaman berbuka puasa dengan hidangan daging premium enak yang disediakan untuk keluarga anda.

 

 

MeatLab dari Me'nate


Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

Bagi memeriahkan kempen ramadan kali ini juga, Me’nate memperkenalkan produk sejuk beku terbaru mereka iaitu jenama MeatLab yang boleh di jadikan hidangan berbuka bila masa di rumah atau sebagai ole-ole semasa balik ke kampung dan juga semasa menyambut Hari Raya Aidilfitri nanti. 

Terdapat 5 jenis pilihan yang boleh nikmati iaitu 

  1. BBQ Beef Ribs
  2. Lamb Shank
  3. Marinated Lamb
  4. Lamb Shabu
  5. Peri-Peri Chicken. 

 


Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

Selain itu MeatLab juga  memperkenalkan Rendang Daging edisi terhad sempena Ramadan dan Aidilfitri ini. Me’nate juga ingin menjemput Syarikat atau badan-badan Korporat serta individu yang ingin bekerjasama dengan pihak Me’nate untuk menganjurkan sebarang bentuk majlis tanggungjawab sosial korporat di Me’nate contoh seperti majlis berbuka puasa dengan anak yatim dan sebagainya sepanjang ramadan ini. Diskaun korporat akan diberikan kepada syarikat yang berminat.


Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub


Buat masa ini restoran Me’nate Steak Hub mempunyai 7 (tujuh) cawangan di seluruh Malaysia
yang berada di Setapak, Ampang, Bangi, Shah Alam, Seremban, Melaka serta Johor Bahru
dan hanya enam (6) sahaja cawangan yang menganjurkanya Buffet Ramadan kecuali di Ampang yang hanya menyediakan menu Istimewa Heavenly Lamb dan Heavenly Beef bersama nasi Bukhari yang boleh di nikmati empat hingga ke lima orang. 

Selain itu di Me’nate Steak Hub Ampang juga ada menyediakan pakej Istimewa Group Steak Iftar untuk lima hingga ke enam orang, sesuai untuk di nikmati seisi keluarga dan juga pakej Istimewa Iftar
untuk 2 orang.
 

Para pelanggan dan Syarikat yang berminat boleh menghubungi cawangan-cawangan
Me’nate Steak Hub terdekat untuk membuat tempahan atau bertanya tentang pakej yang di
sediakan.


Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

Pakej Buffet Ramadan • Pakej Group Steak • Ala Carte

• SETAPAK +6019 3911 047
• SHAH ALAM +6019 4771 047
• BANGI +6019 2611 047
• SEREMBAN +6014 3511 047
• MELAKA +6014 6040 047
• JOHOR BAHRU +6013 7510 347


Pakej Heavenly Beef/Lamb • Pakej 2 Pax • Pakej Group Steak • Ala Carte

• AMPANG +6016 8795 947
Restoran Me’nate Steak Hub juga menyediakan surau yang selesa untuk para pelanggan
menunaikan ibadah solat.


Buffet Ramadhan 2021| Roasted Lamb and Nasi Bukhari Istimewa dari Me'nate Steak Hub

Untuk Maklumat Lanjut

FAcebook : Me'nate Steak Hub
Instagram : @menatesteakhub 
Twitter : @menatesteakhub

 


 







11 comments:

  1. Makan dekat Menate memang tak pernah mengecewakan langsung. Semuanya sedap. Time ni nak makan menu-menu yang lain dari kebiasaan. Harga pun ok jugak yer. Kadang tak payah tunggu Ramadhan pun datang sini makan sebab sedap dan best.

    ReplyDelete
  2. Ada pilihan jugak la. Kalau pergi sekali ngan anak mesti dia dok makan yang spaghetti tu. Ok lah takdelah menu dia steak ajer.

    ReplyDelete
  3. cantiknya gambar iena! tengok gambar pun boleh terliur. so lepas ni bolehlah pergi berbuka dekat sini kan! rindu pulak nak buffet

    ReplyDelete
  4. kemainnn seronok iena posing ye haha. harga early bird murah yakmattt. jom grb before terlmbat

    ReplyDelete
  5. Wowwww..banyak pilihan. Nak la plan datang sini berbuka dengan tim office. Harga pun not bad. Sesekali di bulan Ramadan 🥰

    ReplyDelete
  6. Menate mmg best. Tahun ni konpem nak mai bufet Ramadhan dia. Sedapnya menu daging, stik semua. Yumssss!

    ReplyDelete
  7. Recently nampak ramai yang post about Menate buffet baru tahu mereka ada buat Ramadan buffet taw.. menarik ni.nak pergi yang Setapak punya la nanti..

    ReplyDelete
  8. Marvelous Marvelous! Heheehe. Kalau bulan Ramadan mesti ada 1 hari allocate untuk berbuka di Menate. Memang tak mengecewakan. 🤗

    ReplyDelete
  9. Ishhh geram nengok menu dia, kalau makan sini memang berbaloi laaa.. bayar mahal pun takpe, memang tau sedap.. kat JB ni rasa ada, nanti nak skodeng...

    ReplyDelete
  10. Sedap makanan kat sini.. esp yg kambing golek tu. Puas makan

    ReplyDelete
  11. Selamat berpuasa dan selamat berbuka Iena hehehe kita suka makan kat Me'nate ini sebab banyak pilihan dan juga harga sangat berpatutan cuma tempat agak kecil mungkin boleh buat kat dewan lepas ni hehehehe..

    ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve