Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo

AIK CHEONG IT’S SIX PACK

Kopi Merupakan antara minuman paling digemari kerana ia dapat mengurangkan rasa mengantuk. Tahukah anda kopi sebenarnya mempunyai banyak manfaat untuk kesihatan tubuh badan. Malah, kopi adalah minuman yang selamat untuk diminum setiap hari. Namun sebagai langkah yang selamat, minumlah sekadar yang perlu iaitu satu atau dua cawan sehari sahaja.


AIK CHEONG IT’S SIX PACK
AIK CHEONG IT’S SIX PACK

 
Di Malaysia terdapat pelbagai jenis kopi  segera yang berada di pasaran. Mungkin ada sesetengah yang Anda pernah cuba dan mungkin juga belum. Antara jenama kopi yang dikenali di Malaysia adalah Aik Cheong Coffee. Berikut Cik iena kongsikan mengenai Aik Cheong Coffee dan beberapa jenis produk Aik Cheong Coffee yang telah Cik iena cuba sendiri keenakannya.

 

AIK CHEONG COFFEE

Aik Cheong merupakan Jenama kopi yang dikenali ramai di Malaysi. Aik Cheong telah menjangkau usia 66 tahun yang mana ianya telah ditubuhkan pada  tahun 1955. Jenama ini menawarkan air yang segar, sihat dan berkualiti kepada pelanggan. Mempunyai pelbagai rangkaian produk minuman segera yang popular dari Kopi-O, “White Coffee”, Teh Susu, Minuman Coklat Malt, Minuman Bijiran dan lain-lain.

 

AIK CHEONG IT’S SIX PACK
AIK CHEONG IT’S SIX PACK

Aik Cheong Coffee sentiasa menekankan “nikmati kopi sebenar di rumah” dan dengan inisiatif kuat dalam mengembangkan produk. Selepas kejayaan minuman panas cawan segera yang dikenali IT’S Coffee series  kini Aik Cheong Coffee hadir dengan keluaran baru iaitu It's Six Pack series.

Sebelum Cik iena kongsikan mengenai It's Six Pack series, Cik iena kongsikan terlebih dahulu versi awal It's Six Pack series iaitu  IT'S More Than Just Series dan juga salah satu produk Aik Cheong Coffee yang menjadi kegemaran Cik iena juga iaitu IT’S Granola.


AIK CHEONG IT’S MORE THAN JUST SERIES

 

AIK CHEONG IT’S MORE THAN JUST SERIES
AIK CHEONG IT’S MORE THAN JUST SERIES

 

IT'S More Than Just Series merupakan minuman panas cawan segera .IT'S More Than Just Series atau  IT’S Coffee series ini sememangnya sangat catchy dan membuat mata mata terpaku dan terpukau dengan pembungkusannya yang memilih rona warna yang terang. Pemilihan warna yang terang ini membuatkan IT’S Coffee series ini menjadi lebih menarik.


AIK CHEONG IT’S MORE THAN JUST SERIES
AIK CHEONG IT’S MORE THAN JUST SERIES

 

Ianya juga sangat mudah disediakan dan sangat sesuai untuk anda yang sibuk seperti Cik iena khususnya. Dalam kesibukan bekerja dengan IT’S Cup series, dapatlah Cik iena menikmati aneka IT’S Cup series yang sedap dengan kepelbagaian perasa yang ada.

IT’S Cup series atau IT'S More Than Just Series ini terdiri daripada  6 perasa iaitu

  • Long Black (Extra Shot)
  • Flat White (Extra Shot)
  • Cappuccino (Choco Toppings)
  • Matcha Latte (Nata De Coco)
  • Teh Tarik (Gula Melaka)
  • Chocolate (Mashmallow)

 

AIK CHEONG IT’S MORE THAN JUST SERIES
AIK CHEONG IT’S MORE THAN JUST SERIES

 

AIK CHEONG IT’S GRANOLA

Granola adalah salah satu makanan sihat yang baik untuk diet .Ianya merupakan sejenis makanan yang terdiri dari beberapa komponen, seperti oat, kacang-kacangan, biji-bijian, dan buah-buahan kering. Granola merupakan makanan tinggi fiber  dan juga merupakan sumber protein. Sangat sesuai dimakan ketika sarapan mahupun ketika minum petang.


AIK CHEONG IT’S GRANOLA
AIK CHEONG IT’S GRANOLA

 

Aik Cheong juga menawarkan It's Granola yang terdiri dari dua jenis granola yang pastinya akan membuat anda suka akan campuran dua jenis granola yang ditawarkan. Tambahan lagi Granola ini tidak mengandungi artificial flavour ataupun gula tambahan, ianya adalah berasaskan kandungan semulajadi. Dua jenis granola dari Aik Cheong tersebut adalah It's granola berries cup 50g dan it's granola mix fruits and nuts 50g.



AIK CHEONG  IT’S Granola
IT'S GRANOLA MIX FRUITS AND NUTS

 


IT'S GRANOLA BERRIES
IT'S GRANOLA BERRIES



AIK CHEONG IT’S GRANOLA
AIK CHEONG IT’S GRANOLA

 

 AIK CHEONG IT’S SIX PACK

It's Six Pack series merupakan keluaran terbaru Aik Cheong dimana ianya berkonsepkan “Family-styled boxed” . Tt's sixpax series mengekalkan konsep nikmati kopi sebenar di rumah . Ianya juga merupakan lanjutan dari IT’S Cup series atau IT'S More Than Just Series. It's Cup series hanya menawarkan 1 hidangan minuman segera manakala  It's Six Pack serie ini lanjutan dari It's cup yang mana ianya menawarkan 6 hidangan minuman segera dalam 1 box yang sangat cantik , menarik dan eksklusif. Pembungkusannya juga sesuai untuk di jadikan hadiah buat teman mahu keluraga tercinta.


AIK CHEONG IT’S SIX PACK

 

Terdapat empat pilihan untuk  It's SixPack series iaitu

  1.  IT’S SIX PACK Chocolate Marshmallow
  2. IT’S SIX PACK Cappuccino Choco Topping
  3. IT’S SIX PACK Teh Tarik Gula Melaka
  4. IT’S SIX PACK  White Coffee Salted Gula Melaka

 

 

1. AIK CHEONG IT’S SIX PACK Chocolate Marshmallow

 


AIK CHEONG IT’S SIX PACK Chocolate Marshmallow
AIK CHEONG IT’S SIX PACK Chocolate Marshmallow

Chocolate sering dikaitan dengan penurunan tekanan kerana ia mengandungii enzim dalam rasa coklat yang mampu membuat  anda berasa tenang. Bagi menampilkan kelainan dan rasa unik menggoda,  Marshmallow  ditambah  bagi memberi rasa kemanisan yang lebih sekata. Dalam cawan bewarna merah jambu ini pasti membuatkan anda lebih relax dan santai menikmati minuman coklat panas ini.

 


AIK CHEONG IT’S SIX PACK Chocolate Marshmallow
AIK CHEONG IT’S SIX PACK Chocolate Marshmallow

 

IT’S SIX PACK Chocolate Marshmallow mengandungi

  • Chocolate Premix 40g x 6 sachets
  • Marshmallow 3g x 6 sachets
  • Brown Sugar 5g x 12 sachets 



2. AIK CHEONG IT’S SIX PACK Cappuccino Choco Topping

 


AIK CHEONG IT’S SIX PACK Cappuccino Choco Topping
AIK CHEONG IT’S SIX PACK Cappuccino Choco Topping

 

 Masa untuk tea time dan anda boleh berehat sebentar dengan secawan Cappuccino Choco Topping dalam cawan menarik bewarna  biru. Ia juga mudah untuk disediakan dengan tambah air panas dan ia sedia untuk dinikmati selang waktu rehat seketika. 


AIK CHEONG IT’S SIX PACK Cappuccino Choco Topping

 

IT’S SIX PACK Cappuccino Choco Topping mengandungi

  • Cappuccino Premix 25g x 6 sachets
  • Choco Toppings 0.5g x 6 sachets
  • Brown Sugar 5g x 12 sachets



3. AIK CHEONG IT’S SIX PACK Teh Tarik Gula Melaka

 

AIK CHEONG IT’S SIX PACK Teh Tarik Gula Melaka

 

Jika anda beristirehat minum dengan raan-rakan apa yang anda sering pesan untuk minum mestilah secawan Teh Tarik bukan?. Ia bagaikan satu nostalgik kepada suasana santai dan berborak yang lebih panjang. Kali ini Teh Tarik Aik Cheong menggunakan Gula Melaka sebagai ganti kepada gula konvensional atau susu pekat. Jadi tak salah nikmati Teh Tarik sihat ini dengan cara mudah dalam cawan menarik bewarna coklat ini.


AIK CHEONG IT’S SIX PACK Teh Tarik Gula Melaka

 

 IT’S SIX PACK Teh Tarik Gula Melaka mengandungi

  • Teh Tarik Premix 40g x 6 sachets
  • Nata De Coco 32g x 6 pcs


4. AIK CHEONG IT’S SIX PACK  White Coffee Salted Gula Melaka


AIK CHEONG IT’S SIX PACK  White Coffee Salted Gula Melaka
AIK CHEONG IT’S SIX PACK  White Coffee Salted Gula Melaka

 

White coffee salted gula melaka merupakan campuran kopi  Arabica, liberica dan Bobusta yang diadunkan dengan Salted Gula Melaka (gula asal Melaka). Campuran kopi istimewa ini pasti akan membuat anda mengimbau kenangan kisah dongeng keluarga dan anak-anak yang sedang berlarian di perkampungan kembali menjelma ketika anda sedang menghirup campuran kopi ini.



AIK CHEONG IT’S SIX PACK  White Coffee Salted Gula Melaka
AIK CHEONG IT’S SIX PACK  White Coffee Salted Gula Melaka

 

IT’S SIX PACK  White Coffee Salted Gula Melaka 

  • White coffee premix 30g x 6 sachets
  • Freeze dried coffee 1g x 6 sachets

 

 Untuk pengetahuan anda, sekiranya anda membeli Aik Cheong It's Six Pack series Sempena perayaan hari Raya ini , anda akan dapat percuma 1 set sampul raya (angpow) bagi setiap box.

Baiklah, nak tengok macam mana rupa air ni boleh tonton video dibawah Cik iena bancuh semua air It's Sixpax series.

Aik Cheong IT’S SIXPACK berkonsepkan “Family-Styled Boxed” 


 

 

Dapatkan Variasi Produk Aik Cheong Secara Online


AIK CHEONG IT’S SIX PACK
 
 
Selaras dengan kemajuan teknologi terkini, kini anda boleh dapatkan produk Aik Cheong secara online di Official store mereka seperti dibawah.
 

Anda juga boleh dapatkan  variasi produk Aik Cheong di Aeon Big, Giant dan  Mydin.


AIK CHEONG IT’S SIX PACK

Untuk Maklumat Lanjut

Aik Cheong Instagram : @aikcheong_official
 
 IT's more than just Facebook : https://www.facebook.com/itsbyacc
 IT's more than just Instagram :  @its_by_acc

 

 

 

 

 



22 comments:

  1. Aik Cheong ni kilangnya di Melaka. Akak ipar dan anak-anak buah ada bekerja di situ. Besar kilangnya. Mereka juga ada buat kopi untuk jenama lain..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ouh iena baru tau Aik Cheong ade buat kopi tuk jenama lain jugak :)

      Delete
  2. Banyak pilihan ada. Rambang mata camni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe warna packaging pun cantik2 lagi rambang mata kn :)

      Delete
  3. Wahh menariknya tengok Aik Cheong It’s Six Pack tuu! Qeela suka juga minum coffee Aik Cheong ni, nanti nak try laa yang baru ni, flavour pon semua best2 je nampaknya tuu hehee 😍

    ReplyDelete
  4. cantik packaging dia. boleh la try nanti. nak hilangkan rasa mengantuk WFH. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe cantik kan packaging dia.. boleh la cuba nanti..memang hilang ngantuks :D

      Delete
  5. Menarik nya packaging dia iena..warna warni membuat hati nk beli hehee :)

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. mekasih shida..iena pun da follow shida sblm ni :)

      Delete
  7. Menarik nya Six Pack Aik Cheong ni. Kopi depa sedap gak. Masih ada lagi ni versi Black punya. Buat gift pun lawo ni sempena Fathers Day.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yups betul nk buat hadiah pn lawa sebab packaging dia cantik :)

      Delete
  8. bestnyaaa packaging pun cantik sangat. semua flavours ada, bestttt.. bae memang suka coffee

    ReplyDelete
  9. Sekarang kalau jalan jauh, memang Sis beli Aik Cheong kopi cawan tu je, puashati sebab cawan besar... kat rumah ni pun ada 4 cawan tu hehehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aik Cheong Cup to cantik kan..warna dia memang menarik perhatian betul :)

      Delete
  10. Jen juga nak order lah sekarang. Sangat suka Aik Cheong coffee! Bestnya dapat semua kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe boleh la order ..now senang je blh beli kt shopee n lazada :)

      Delete
  11. Banyaknya flavour dan colorfull.. mesti rambang mata nk try yg mana satu dulu hehe

    ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve