Showing posts with label Make Up By Cik Iena. Show all posts
Showing posts with label Make Up By Cik Iena. Show all posts

Review Missha Coloring Multi Stick From Althea

Pemakaian pemerah pipi atau dikenali sebagai blusher boleh menaikkan lagi seri wajah seseorang. Ia dikatakan sebagai pelengkap solekan wajah.Walaupun hanya mengenakan solekan ringkas, pemakaian pemerah pipi dapat memberi kelainan pada wajah dengan efek-efek kemerahan di pipi supaya wajah anda tidak kelihatan pucat. Ini menambahkan lagi seri seseorang wanita itu.

Review Missha Coloring Multi Stick From Althea


Dewasa kini terdapat pelbagai jenis  pemerah pipi dari pelbagai rangkaian jenama di pasaran,iaitu cecair/ liquid, cream, tabur/debu, compact,duo , bronzer/ pinkish dan tint blusher . Mungkin selepas ini akan keluar pemerah pipi berjenis lain :)

Missha Coloring Multi Stick From Althea
Missha Coloring Multi Stick From Althea

Kali ini Cik iena  nak review pemerah pipi berjenis cream dalam bentuk stick dari Althea iaitu  Missha Coloring Multi Stick.

Althea Korea


Sebelum itu, apa itu Althea? Cik iena yakin, pada anda gemar bersolek anda pasti kenal akan portal online yang menjual barangan mekap iaitu Althea. Althea  merupakan portal online yang menjual barangan kecantikan dari Korea . ALTHEA menawarkan produk-prdouct K-Beauty (Korea) dengan harga termurah, 100% asli, dan ianya juga menawarkan penghantaran percuma seluruh dunia.


Missha Coloring Multi Stick



Ia merupakan blusher atau pemerah pipi yang bertekstur krim . Mudah untuk diaplikasikan dan hasilnya lebih menarik berbanding blusher berjenis compact yang biasa anda gunakan. Missha Coloring Multi Stick hadir dengan 10 pilihan warna yang menarik.



Missha Coloring Multi Stick From Althea
Missha Coloring Multi Stick From Althea

Missha Coloring Multi Stick Sesuai untuk semua jenis kulit . Ia merupakan produk keluaran Korea dan ianya sangat di gemari oleh remaja korea yang suka bersolek ringkas menggunakan pemerah pipi dan pemerah bibir sahaja bagi solekan natural yang sangat terkenal di Korea.


Missha Coloring Multi Stick From Althea
Missha Coloring Multi Stick From Althea



Istimewanya blusher ini lagi adalah ianya hadir bersama berus . Dimana berus ini digunakan untuk meratakan blusher yang anda aplikasikan pada pipi anda. Ianya sangat praktikal dan mudah untuk di bawa kemana-mana.



Missha Coloring Multi Stick From Althea
Missha Coloring Multi Stick From Althea

Missha Coloring Multi Stick From Althea
Missha Coloring Multi Stick From Althea



Kali ini Cik iena mencuba warna Rosy Angle. Warna pink-pink peach . Cik iena memang suka warna-warna macam ni. Selain daripada warna Rosy Angle terdapat 9 lagi warna-warna untuk di jadikan pilihan anda.


Warna-warna  Missha Coloring Multi Stick



Warna-warna  Missha Coloring Multi Stick




Cara penggunaan


Selepas memakai foundation sebelum memakai bedak asas, sapukan blusher pada pipi dan ratakan menggunakan berus. Perlu di ingatkan untuk blusher atau pemerah pipi berjenis krim, ianya perlu di pakai sebelum anda memakai bedak. Jika anda memakainya selepas memakai bedak ianya akan bercapuk.


Missha Coloring Multi Stick From Althea
Missha Coloring Multi Stick From Althea


Jadi pastikan anda memakan pemerah pipi ini terlebih dahulu sebelam memakai bedak. Selepas memakai pemerah pipi berjenis krim ini anda juga boleh memakai blusher jenis compact jika anda tidak suka efek lembab dan glowing dari blusher berjenis krim ini.


Review  Missha Coloring Multi Stick


Cik iena suka Blusher ni sebab ianya didatangkan sekali dengan berus . Jadi pemakaian blusher lebih mudah. Tak perlu bawa blusher dan berus berasingan di dalam handbag. Warna blusher ini juga cantik cuma bagi Cik iena ia tak pigment sangat. Anda memakai dalam amaun yang lebih jika anda jenis seperti cik iena yang suka warna terang jelas kelihatan di pipi.



Missha Coloring Multi Stick From Althea
Missha Coloring Multi Stick From Althea


Untuk Cik iena yang gemar warna-warna terang . CIk iena memang suka pipi kelihatan pink, merah mahupun peach. Untuk blusher ini cik iena akan pakai dalam amaun lebih berbanding Blusher stick lain yang akan cik iena review dalam artikel berikutnya. Blusher tersebut juga dari Althea :)


Missha Coloring Multi Stick From Althea
Missha Coloring Multi Stick From Althea


Selain dari aplikasikan ianya di bahagian pipi, cik iena juga gunakan sebagai highlight di bawah dagu dan juga tepi hidung . Dah kata produk korea mesti nak bersolek nampak ala-ala gadis korea ,muka pink-pink (^_~)


Rating

7/10

Harga Missha Coloring Multi Stick


Harga Missha Coloring Multi Stick


Harga promosi semasa Artikel ini di tulis RM50 (diskaun 33%)
Harga Asal RM75

Kepada anda yang ingin mendapatkannya anda boleh beli di http://my.althea.kr/coloring-multi-stick-2016-new (iena buang link sebab produk da habis :) korang boleh tengok mainpage https://my.althea.kr?afmc=ienaeliena)

Untuk Maklumat Lanjut Layari


Website : http://my.althea.kr
Facebook : Althea
Instagram :  @altheakorea
Youtube : https://www.youtube.com/c/AltheaKoreaTV
Blog : http://blog.althea.kr/







KELAS MEKAP MURAH BANGI


Wanita dan kecantikan sering dikaitkan bersama. Tidak hairan ramai wanita yang gemar bersolek bagi menyerlahkan lagi kecantikan pada wajah. Namun begitu dalam bersolek , anda seharusnya tau asas sesuatu solekan terlebih dahulu.


KELAS MEKAP MURAH BANGI


Tidak kiralah anda mempelajarinya secara dalam talian di Youtube mahupun di Live Facebook yang sangat popular sekarang. Rata-rata ramai Make Up Artist yang gemar menunjukkan Skill solekanmasing-masing secara live di facebook.

KELAS MEKAP MURAH BANGI


Tidak kurang juga masih ada yang menghadiri kelas-kelas solekan untuk mempelajari teknik solekan dan lakukannya secara praktikal supaya teknik solekan tersebut dapat tersemat di dalama jiwa kita.
Sama seperti Cik iena . Walaupun terdapat banyak Video tutorial solekan di Youtube dan Live FAcebook tentang solekan, Cik iena masih memilih untuk menghadiri sendiri kelas solekan.



Ini adalah kerana Cik iena dapat mempelajari nya secara praktikal dan di sini juga segala pertanyaan tentang solekan boleh di tanya terus kepada tenaga pengajar dan kita pasti akan di beri perhatian dan tenaga pengajar akan menjawab soalan kita.



KELAS MEKAP MURAH BANGI


Berbeza dengan di Youtube perlu komen dan menanti mereka membalas komen. Untuk Live Video pu;a adakalanya komen anda tidak di baca kerana terlalu banyak pertanyaan dari penonoton. Jadi pada Cik iena untuk anda yang betul-betul gemar akan solekan . Boleh luangkan masa menghadiri mana-mana kelas solekan untuk mendapatkan ilmu solekan yang di perlukan.



Pada anda yang mempunyai bakat solekan, Kelas make up atau solekan  merupakan peluang keemasan untuk anda mengembangkan bakat anda di dalam bidang solekan profesional. Dalam kelas tersebut anda akan mempelajari teknik-teknik profesional dalam bidang solekan dan selok belok menjadi make up artist .


KELAS MEKAP MURAH BANGI
Di tengah2, dua MUA muda yang berjaya



Beberapa bulan yang lepas Cik iena ada menyertai satu kelas solekan yang di kelolakan oleh dua orang MUA yang muda lagi cantik dan berpengalaman di Bangi iaitu Onie dan juga Nadia. Dimana kelas solekan ini dianjurkan khas buat Beauty Blogger yang berminat untuk mendalami ilmu solekan.





Wokay tadi iena attend kelas mekap anjuran MUA @onieysf Dan @iamnadiazainol Nanti iena review okay.. Dan iena pn akan review goodies dari @glowcskin @Chadiyusaishah_shop @mizzlyana @zulaikhazulkifli yeayy.. Tq awak awak semua.. Tak sabar nak praktik kan dan guna mekap yg d hadiahkan yeayy.. Tadi iena mekap tak jadik hahaha. Nanti iena buat balik dengan hati yang tenang. .. Tangan ketaq2 xjadi hahaha.. Btw terima kasih atas undangan.. Walaupun iena mmg da pandai mekap tp iena mmg suka belaja mekap sb yg membezakan hasil solekan tu adalah teknik.. Bile bertuka teknik tangan iena ketaq haha..tapi bagus nya iena dapat belaja banyak teknik... Rajin dan malas je ..haha Kite g keje tak mekap sangat sb tu tak praktik kn.. Agaknya kalau lepas ni iena mekap tebal g keroje cmne laa Mesti kene bahan ngan opismateπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ . #MalaysianBlogger #blogger #bloggermy #bloggermalaysia #lifestyleBlogger #beautyblogger #fashionblogger #socialMediaInfluencer #ienaeliena #love #cute #fashion #igers #instadaily #beautiful #instagood #follow #happy
A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on





Selain ilmu solekan yang di turunkan secara praktikal, kelas ini juga telah di taja oleh beberapa individu atau organisasi bagi memperkenalkan produk keluaran mereka . Cik iena akan nyatakan kesemua Sponsor untuk kelas solekan ini di penghujung Artikel.


KELAS MEKAP MURAH BANGI
sekanya peserta mendapat barang dari penaja

KELAS MEKAP MURAH BANGI
Yeayyyy terima kasih penaja


Dalam kelas tersebut, kami diajar teknik makeup , untuk Natural Look dan Half Moon Cut Crease. Kedua-dua jenis solekan ini sememangnya sedang trending dalam industri kecantikan di Malaysia khususnya.


Kedua-dua teknik solekan ini di ajar oleh MUA yang berbeza. Cik iena akan kongsikan satu persatu teknik untuk perkongsian bersama anda. Cik iena akan mulakan dengan teknik Natural Look dan seterusnya Half Moon Cut Crease.


KELAS MEKAP MURAH BANGI
Onie dua dari kiri dan Nadia dua dari kanan


Teknik Solekan Natural Look Oleh MUA Nadia


Seperti biasa, tenaga pengajar akan mengajar dari permulaan langkah solekan sehinggalah selesai semua langkah solekan . Di sini MUA Nadia berkongsi tentang produk-produk yang di gunakan . Produk yang sesuai untuk kulit normal, kombinasi dan kering .


KELAS MEKAP MURAH BANGI
MUA Nadia menunjukkan cara-cara solekan Naturan Look

KELAS MEKAP MURAH BANGI
Fokus para peserta melihat cara-cara  solekan Natural Look

Pelbagai tips yang di kongsi oleh MUA Nadia bagi menampakkan solekan Natural itu nampak lebih cantik semulajadi dan menyerlah dengan teknik-teknik tertentu . Jika Cik iena ceritakan tak perlu lah anda semua hadir kelas solekan ini .


KELAS MEKAP MURAH BANGI
MUA Nadia berkongsi mengenai manfaat serum  yang di gunakan


Semasa sesi bersama MUA Nadia ini solekannya agak ringkas kerana solekan Natural namun walaupun ianya solekan Natural terdapat beberapa tips penting yang di kongsikan oleh MUA Nadia yang lemah lembut orangnya.


KELAS MEKAP MURAH BANGI
Cik iena rasa cik iena terlebih over belajar mekap duduk depan sekali haha


Segala soalan yang diutarakan oleh Cik iena dan rakan-rakan dapat di jawab oleh MUA yang mengajar. Walaupun kadang kala soalan yang di tanya terlalu basic tapi tahukah anda jika anda bertanya dan terus bertanya walau soalan yang sama. Anda pasti akan sentiasa ingat ilmu tersebut.

KELAS MEKAP MURAH BANGI
berkongsi tips dan berbincang tentang solekan bersama rakan


Teknik Solekan Natural Look Oleh MUA Nadia
Hasil Solekan MUA NAdia


Jadi di sini Cik iena hanya akan cerita pengalaman menyertai kelas ini sahaja dan bukan mengenaik tekinik solekan tersebut. 


MUA Nadia


Fanpage : Makeup By Nadia Zainol
Facebook : Nadia Zainol
Instagram : @iamnadiazainol
Whatsapp : +60 19-256 3266

Teknik Solekan Half Moon Cut Crease Oleh MUA Onie


Selepas selesai mempelajari teknik solekan Natural Look dari MUA Nadia, kami berehat sebentar dan seterusnya Teknik Solekan   Half Moon Cut Crease oleh MUA Onie. Sejujurnya teknik ini sangat mencabar buat Cik iena.


KELAS MEKAP MURAH BANGI
MUA Onie berkongsi mengenai cara penyapuan foundation


KELAS MEKAP MURAH BANGI
MUA Onie menunjukkan langkah-langkah menyapu pembayang mata



Cik iena memang menggemari solekan akan tetapi teknik ini Cik iena kurang arif. Amat sukar untuk cik iena lakukannya sewaktu praktikal . Semasa melihat MUA Onie mengajar terasa mudah. Tetapi apabila sesi praktikal. Sesi untuk aplikasikan ilmu yang di pelajari. Cik iena gagal. Jujur Cik iena gagal. haha ..

KELAS MEKAP MURAH BANGI
MUA Onie berkongsi info tentang produk yang di gunakan dalam solekan

KELAS MEKAP MURAH BANGI
peserta yang gigih ambil gambar untuk rujukan



Maka dengan itu sememangnya kelas solekan amat penting . Di sini anda boleh pelajari dengan betul . Walaupun cik iena baru lepas belajar tapi cik iena gagal lakukannya apatah lagi anda yang hanya menonton di Youtube atau FB Live . Sekali tengok mesti tak boleh . Ya betul orang kata "Practice make perfect".

KELAS MEKAP MURAH BANGI
MUA Onie menunjukkan cara blending eye shadow untuk solekan Cut Crease

KELAS MEKAP MURAH BANGI
CIk iena suka karekter tegas dan suara lantang MUA Onie

 Semasa sesi bersama MUA Onie , beliau juga banyak berkongsi Tips solekan sama seperti Nadia. kedua-dua MUA mempunyai karekter yang berbeza. Onie agak sedikit garang. Nada suara yang lantang sangat Cik iena suka terasa masuk ke dalam otak .

Banyak juga tips yang cik iena gunakan dari kedua-dua MUA yang mengajar pada hari tersebut.


KELAS MEKAP MURAH BANGI
MUA Onie yang sentiasa memberi tips

Teknik Solekan Half Moon Cut Crease Oleh MUA Onie
HAsil solekan MUA Onie


MUA Onie


Fanpage : Make Up by Onie Yusof
Facebook : Onie Yusof
Instagram : @onieysf
Whatsapp : +60 17-244 4589



Sesi Praktikal Kelas Solekan


Untuk sesi Praktikal kelas solekan Cik iena memilih Teknik Half Moon Cut Crease . Seperti yang telah Cik iena nyatakan diatas Cik iena gagal . Ya Cik iena gagal mendapat hasil yang di inginkan. Agak susah untuk mengaplikasikan teknik ini kerana Cik iena baru pertama kali belajar dan aplikasikan teknik tersebut.


KELAS MEKAP MURAH BANGI
sesi mempraktikkan apa yan g di pelajari



Jadi hasilnya tidak memuaskan Cik iena namum apa yang Cik iena suka adalah kedua-dua MUA memperbetulkan solekan Cik iena dengan mengarahkan untuk lakukan itu ini dan itu supaya solekan tersebut dapat di perbaiki.

Bak kata MUA Onie, "KITA YANG BUAT DIA" . Haaa dah salah pandai-pandai la adjust bagi lawa. Yang ni sangat seronok . Haa berbaloi lah belajar kelas make up ni tau . Kalau tonton Video je kita tak dapat ilmu yang lengkap sebenarnya . Sebab bila sesi praktikal mereka takde depan mata kita untuk ajar dan betulkan kesalahan kita :)

KELAS MEKAP MURAH BANGI
kesemua peserta sedang mempraktikkan apa yang di pelajari



Wokay kepada anda yang berminat untuk mempelajari kelas solekan murah di Bangi boleh lah menghubungi kedua-dua MUA tersebut iaitu Onie dan Nadia.

KELAS MEKAP MURAH BANGI
Cik iena sedang mempraktikkan apa yang di pelajari


Untuk pengetahuan anda semua, pada 20 januari 2018 ini akan diadakan satu sesi grouping kelas solekan di Seksyen 7 Bangi. Jangan lupa booking ya. Untuk tarikh lain boleh follow sosial media MUA :)



Harga Kelas Mekap Murah Bangi


Small Group RM 150 per person (Harga berubah mengikut harga semasa pasaran)
Personal Class one to one RM350 per person



KELAS MEKAP MURAH BANGI

KELAS MEKAP MURAH BANGI


Pada yang berminat berikut maklumat untuk dua mua yang boleh anda hubungi dan lihat hasil solekan mereka




Selain membuat kelas solekan , pastinya juga mereka mengambil upah untuk mecantikkan anda di MAjlis-majlis tertentu seperti Dinner, tunang, nikah , kawen dan sebagainya . Jadi kalau anda masih belum mempunyai MUA untuk majlis anda atau masih tercari-cari MUA yang sesuai boleh lah survey hasil solekan ke dua-dua MUA ni ya (^_~)

PENAJA KELAS SOLEKAN

KELAS MEKAP MURAH BANGI

Baeklah seperti yang cik iena nyatakan di awal artikel mengenai penaja yang menaja kelas solekan ini . Okay dibawah Cik iena senaraikan .





LM Beauty Cosmetics

Fb : Nurliyana Abd Malik


GlowCSkin


FB page: GlowCSkin
No phone: 011-10404225



 Chadiyus anggun enterprise


Pages : Chadiyus anggun enterprise



zulaikha zulkifli

Pages : zulaikha zulkifli
Fb : zulaikha zulkifli



Photographer
Ig : izxati_
Fb :
013-3365587








Insta Post Untuk Review Penaja



Selamat pagi korang, huwa jammed lg la rini.. Belek2 hp jmp video lawak ni.. . . Haha abam sebelah tu ngan anak nye terkejut tetibe ade minah catwalk kat mall ni.. Lalalalaaa begitu lah seketul iena suka hati dia je nak catwalkπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ . . Wokay belanja nah belanja video #ootd Cik iena pakai Blause dari @zulaikhazulkifli ❤❤❤ . Cik iena suka material yang lembut, tak panas dan tak jarang.. . Untuk pengetahuan terdapat size XS sehingga XL . Nak tgk bnyk lg koleksi menarik jgn lupa terjah ig @zulaikhazulkifli πŸ’˜ @zulaikhazulkifli πŸ’˜ @zulaikhazulkifli πŸ’˜ . . #zulaikhazulkifli #zzootd #MalaysianBlogger #blogger #bloggermy #bloggermalaysia #lifestyleBlogger #beautyblogger #fashionblogger #socialMediaInfluencer #ienaeliena #love #cute #fashion #igers #instadaily #beautiful #instagood #follow #happy
A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on


Selamat pagi korang, huwa jammed lg la rini.. Belek2 hp jmp video lawak ni.. . . Haha abam sebelah tu ngan anak nye terkejut tetibe ade minah catwalk kat mall ni.. Lalalalaaa begitu lah seketul iena suka hati dia je nak catwalkπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ . . Wokay belanja nah belanja video #ootd Cik iena pakai Blause dari @zulaikhazulkifli ❤❤❤ . Cik iena suka material yang lembut, tak panas dan tak jarang.. . Untuk pengetahuan terdapat size XS sehingga XL . Nak tgk bnyk lg koleksi menarik jgn lupa terjah ig @zulaikhazulkifli πŸ’˜ @zulaikhazulkifli πŸ’˜ @zulaikhazulkifli πŸ’˜ . . #zulaikhazulkifli #zzootd #MalaysianBlogger #blogger #bloggermy #bloggermalaysia #lifestyleBlogger #beautyblogger #fashionblogger #socialMediaInfluencer #ienaeliena #love #cute #fashion #igers #instadaily #beautiful #instagood #follow #happy
A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on


Selamat pagi korang, huwa jammed lg la rini.. Belek2 hp jmp video lawak ni.. . . Haha abam sebelah tu ngan anak nye terkejut tetibe ade minah catwalk kat mall ni.. Lalalalaaa begitu lah seketul iena suka hati dia je nak catwalkπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ . . Wokay belanja nah belanja video #ootd Cik iena pakai Blause dari @zulaikhazulkifli ❤❤❤ . Cik iena suka material yang lembut, tak panas dan tak jarang.. . Untuk pengetahuan terdapat size XS sehingga XL . Nak tgk bnyk lg koleksi menarik jgn lupa terjah ig @zulaikhazulkifli πŸ’˜ @zulaikhazulkifli πŸ’˜ @zulaikhazulkifli πŸ’˜ . . #zulaikhazulkifli #zzootd #MalaysianBlogger #blogger #bloggermy #bloggermalaysia #lifestyleBlogger #beautyblogger #fashionblogger #socialMediaInfluencer #ienaeliena #love #cute #fashion #igers #instadaily #beautiful #instagood #follow #happy
A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on


Selamat pagi korang, huwa jammed lg la rini.. Belek2 hp jmp video lawak ni.. . . Haha abam sebelah tu ngan anak nye terkejut tetibe ade minah catwalk kat mall ni.. Lalalalaaa begitu lah seketul iena suka hati dia je nak catwalkπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ . . Wokay belanja nah belanja video #ootd Cik iena pakai Blause dari @zulaikhazulkifli ❤❤❤ . Cik iena suka material yang lembut, tak panas dan tak jarang.. . Untuk pengetahuan terdapat size XS sehingga XL . Nak tgk bnyk lg koleksi menarik jgn lupa terjah ig @zulaikhazulkifli πŸ’˜ @zulaikhazulkifli πŸ’˜ @zulaikhazulkifli πŸ’˜ . . #zulaikhazulkifli #zzootd #MalaysianBlogger #blogger #bloggermy #bloggermalaysia #lifestyleBlogger #beautyblogger #fashionblogger #socialMediaInfluencer #ienaeliena #love #cute #fashion #igers #instadaily #beautiful #instagood #follow #happy
A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on


Selamat pagi korang, hari ni iena nak share berus make up dan beauty blender dari @lmbeautycosmetics . . Berus mekap ni memang best..lembut je dan mudah nak blend.. Korang blh guna untuk apply n blend eye shadow , lepas tu boleh guna untuk highlight n shading mcm kat hidung cik iena yang kemek tu..cik iena berus berus bagi mancung haha.. . Beauty blender ni memang tip top. Sangat lembut tau..cik iena pernah beli kt lazada...awakkkk keras awakkkk..haaa yang ni lembut betul..iena suka betul time nak cuci beauty blender ni..hahaha suka perah2 dia..perah kembang kuncup kembang kuncup..lembut sangat.. Foundation pn mudah sekata tau.. . Haa ni cik iena mekap dlm keter versi ekspress..haishhh tak jammed teruk plak hari ni.. Payah nak amek gambo..blur sesaje..klu time jem teruk penuh hp gamba selfieπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ Org kt sebelah yg drive kereta ni ke #bertabahlah dapat kawan mcm ni dlm keter mekap selfie mekap selfie😁😁😁 . . Untuk maklumat lanjut : FB Pages : LM Beauty Cosmetics Ig :@lmbeautycosmetics Fb : Nurliyana Abd Malik Beauty gem rm30 Brush rm60 Beli 2 ni dpt box. Exc postage . #MalaysianBlogger #blogger #bloggermy #bloggermalaysia #lifestyleBlogger #beautyblogger #fashionblogger #socialMediaInfluencer #ienaeliena #love #cute #fashion #igers #instadaily #beautiful #instagood #follow #happy
A post shared by Malaysian BloggerπŸ’„πŸ‘ πŸ‘—πŸ‘œπŸ΄πŸΉ (@ienaeliena) on






Review Althea Party All Night Box


Wanita dan kecantikan berpisah tiada. Walaupun telah memiliki beberapa set kecantkan mahupun set solekan pasti akan ada rasa ingin membeli pelbagai lagi produk .  Cik iena adalah salah seorang daripadanya. Walaupun beg mekap Cik iena dah penuh . Cik iena tetap mempunyai keinginan untuk mengumpul alat solek terutamanya.

Review Althea Party All Night Box


Di sini Cik iena ingin kongsikan tempat di mana anda boleh mendapat kan set solekan pada harga yang lebih murah berbanding dengan harga loose item . Anda boleh dapatkan pelbagai Set Beauty Box dari Althea .

Althea Beauty Box


Althea Beauty Box adalah salah satu program dari althea yang  mana ianya merupakan kotak  kecantikan atau beauty box yang didalamnya mengandungi 6-12 produk  K-beauty yang ianya   disesuaikan dengan tema dari kotak tersebut.

Review Althea Party All Night Box
Althea Party All Night Box

Mengapa Althea Beauty Box ini bernilai untuk anda beli? 


  1. Kotak tema-tema yang diberikan cukup menarik
  2. Harga dari 1 (satu) kotak kecantikannya lebih murah dibandingkan jika kita membeli unit harga dari produk-produk yang terdapat di dalam kotak itu
  3. Kotak kecantikan ini tidak perlu menggunakan program  langganan seperti kebanyakan kotak kecantikan yang diluar sana.
  4. Semua kotak  merupakan edisi terhad .


 Althea Party All Night Box
hasil solekan menggunakan  Althea Party All Night Box

Althea Beauty Box sendiri mempunyai kotak kecantikan 2 (dua) jenis iaitu:


ALTHEA BOX: Beauty Box ini berdasarkan tema tertentu, dimana isi dalam kotak itu merupakan campuran dari  produk yang terkenal dan produk kegemaran ramai yang terbaru.


TREND BOX: Beauty Box   ini berdasarkan dari trend kecantikan semasa di Korea. Di lengkapi  dengan produk K-Beauty yang paling terkenal (baik dari jenama baru atau produk terbaru dari jenama yang sudah sedia ada).


 Althea Party All Night Box
Hasil solekan menggunakan  Althea Party All Night Box

Baru-baru ini cik iena di beri kesempatan untuk review  Althea Party All Night Box.  Jom lihat apa yang ada di dalam Beauty Box ini dan review dari cik iena :)


Althea 'Party All Night' Beauty Box


Review Althea Party All Night Box
Althea Party All Night Box


Produk kecantikan yang terdapat di dalam box ini adalah :

  1. Konstante Elganz Fixer
  2. Water Lip Tattoo 
  3. Full Cover Liquid Concealer (2017 New)
  4. Power 10 Formula Samples
  5. Max Change Oil Foam Sample
  6. 16 Brickit Shadow Hit 10 Choco


 Althea Party All Night Box
hasil solekan menggunakan  Althea Party All Night Box


Untuk pengetahuan anda di dalam box ini mengandungi produk bersaiz penuh iaitu Konstante Elganz Fixer (50ml), Water Lip Tatoo #rosegold,  Full Cover Liquid Concealer (2017 New) #sandbeige,
 dan 16 Brickit Shadow Hit 10 Choco . Manakala terdapat dua produk dalam saiz sample iaitu Max Change Oil Foam dan Power 10 Formula .


 Althea Party All Night Box
 Althea Party All Night Box

Box kecantikan ini di jual pada harga RM 118 diamana harga asal untuk kesemua produk di dalam box  adalah RM 369 . Untuk Althea PArty All Night Box ini anda dapat jimat RM251.


Video Unboxing Althea Party All Night Box 




Murah bukan Harga yang ditawarkan . Sememangnya ianya sangat-sangat  berbaloi untuk anda miliki.



 Video Review Althea 'Party All Night' Beauty Box



Althea Party All Night Box


1.  Konstante Elganz Fixer

Konstante Elganz Fixer merupakan spray wajah yang bertujuan untuk mengekalkan solekan . Ianya di gunakan agar solekan lebih tahan lama dan lebih menyerlah . Selain dari mengekalkan solekan ianya juga memberikan kelembapan pada wajah dan seterusnya memberikan efek  glowing pada solekan.


 Konstante Elganz Fixer

Konstante Elganz Fixer



Konstante Elganz Fixer ini mempunyai tekstur yang tidak melekit dan sangat selesa ketika anda menyemburkannya pada wajah di tambah dengan haruman yang menenangkan.


Konstante Elganz Fixer Sesuai Untuk :-

  • Anda yang sering risau mascara anda akan comot
  • Anda yang risau eye liner anda akan comot
  • Anda yang sering risau solekan tidak tahan lama
  • Anda yang inginkan hasil solekan yang flawless
  • Anda yang inginkan warna pembayang mata serta blusher tampak lebih menyerlah. 
  • Anda yang risau solekan anda akan hilang jika terkena peluh mahupun air hujan
    Anda yang mempunyai masalah rambut suka melekat pada solekan yang sticky



 Konstante Elganz Fixer
 Konstante Elganz Fixer

Cara Penggunaan : 


Selepas anda selesai bersolek, sembur Konstante Elganz Fixer  pada wajah anda. Jarakkan 20 cm ke 30 cm daripada wajah ketika anda menyembur Konstante Elganz Fixer. Boleh juga di gunakan sebelum mengenakan solekan.


Kandungan :


water, Glycerin Methylpropanediol, Polyesters-5, Panthenol, Pentylene Glycol, Pro panediol, Alcohol, Chlorphenesin, Phaseolus RadiatusSeed Extract, Cimicifuga Dahurica Root Extract, Mentha Piperita (Peppermint) Leaf Extract, Punica Granatum Fruit Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Zingiber officinalel (Ginger) Root Extract, Schizandra ChinensisFruit Extract, Coptis Chinensis Root Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Butylene Glycol, 1,2Hexanediol, Propolis Wax, Disodium EDTA, Caprylyl Glycol, Ethylexylglycerin, Phenoxyethanol



 Konstante Elganz Fixer
 Konstante Elganz Fixer

Review Konstante Elganz Fixer

Cik iena suka make up fixer ini. Selepas sembur pada wajah, kulit wajah  menjadi lembut dan lembab, tak rasa seperti pakai maku up walaupun kita bermake up tebal . Solekan nampak lebih menarik. Warna pembayang mata , pemerah pipi serta shading dan highlight menyerlah dari sebelum di sembur fixer.


Solekan juga menjadi tahan lama di samping memberi efek glowing pada wajah.

Rating :

10/10




2. Water Lip Tattoo (Rose Gold)


Water Lip Tattoo merupakan Lip Tattoo berasaskan air diaman seperti yang anda sedia maklum Lip Tatto kebiasaannya adalah berbentuk Gel dan ianya perlu di kupas selepas ianya kering untuk mendapatkan warna bibir yang cantik semulajadi.  Berbeza dengan Water Lip Tattoo  ini ianya tidak perlu di kupas namun hasilnya tetap cantik.



Water Lip Tattoo (Rose Gold)

Water Lip Tattoo (Rose Gold)



Ianya mempunyai warna yang sangat pigment. Hanya satu sapuan sahaja warna jelas di bibir.  Ianya juga tahan lama dan waterproof . Ianya juga mengandungi Hydrated Gel formula yang menjadikan bibir anda kekal lembab. Warna tahan lama dan cantik tanpa rekahan.





Cara Penggunaan : 


Sapukan pada bibir sama ada  keseluruhan bibir ataupun hanya aplikasi di bahagian tengah bibir :)



Water Lip Tattoo (Rose Gold)
Water Lip Tattoo (Rose Gold)

Review Water Lip Tattoo

Cik iena suka Tekstur lembut Water lip tattoo ni . Warnanya sangat pigment. Hanya satu sapuan dah nampak terang warnanya. Selain menggunakannya di bibir. Cik iena juga guna sebagai based untuk shading di pipi dan tulang rahang bawah pipi untuk menampakkan efek pipi kurus .

Rating :

9/10


3. Full Cover Liquid Concealer (2017 New)


Full Cover Liquid Concealer di gunakan sebagai asas solekan bagi menaikkan lagi seri wajah serta menutup cela pada wajah . ianya mampu menutup parut jerawat , bintik-bintik hitam dan parut-parut lain di wajah serta ianya juga dapat menutup lingkaran gelap bawah mata.


Full Cover Liquid Concealer
Full Cover Liquid Concealer


Ianya juga boleh di gunakan untuk membentuk kening supaya dapat menghasilkan kening yang cantik dengan menggunakan Full Cover Liquid Concealer di bahagian bawah dan atas kening bagi menutup bulu-bulu halus kening.



Cara Penggunaan : 

Sapu kan Full Cover Liquid Concealer pada wajah dan blend menggunakan beauty sponge atau berus . Cik iena lebih gemar memakai beauty sponge. Untuk menutup cela seperti parut jerawat atau lingkaran gelap bawah mata letakkan amoun lebih sedikit berbanding bahagian lain dan blend agar nampak sekata.


Full Cover Liquid Concealer
Full Cover Liquid Concealer


Review Full Cover Liquid Concealer (2017 New)

Cik iena suka Tekstur Full cover liquid concealer ni . Ianya mudah untuk diaplikasikan dan tahan lama. Ianya juga dapat menutup parut-parut yang terdapat pada wajah dan juga mampu menutup lingkaran gelap bawah mata.

Rating :

9/10


4. Power 10 Formula Samples


Terdapat pelbagai rangkaian jenis Power 10 Formula yang memberi Boosting pada wajah mengikut jenis kulit wajah anda. IAnya sangat cepat meresap pada wajah justeru itu khasiat kebaikannya di perolehi dengan pantas.

Untuk beauty box ini Cik iena dapat Power 10 Formula Syn-Ake dan Power 10 Formula WH Effector


Power 10 Formula Syn-Ake  adalah untuk kulit kering manakala Power 10 Formula WH Effector  adalah untuk kulit normal kepada kering iaitu kulit Combination.




Power 10 Formula Samples
Power 10 Formula Samples yang dua pakacing kecil


Cara Penggunaan : 

Sapukan Power 10 formula ini selepas mencuci wajah dan sebelum mengenakan apa-apa krim penjagaan wajah anda yang lain.


Kandungan :



Review  Power 10 Formula Samples

Power 10 Formula WH Effector  sangat sesuai dengan kulit kombinasi Cik iena . Kulit rasa lembut selepas mengaplikasikannya . Boleh beli saiz penuh :)

Manakala Power 10 Formula Syn-Ake pula untuk anda yang mengalami masalah kulit kering . Cik iena pakai semestinya rasa lembab kerana ianya berfungsi untuk melembabkan tekstur kulit anda yang berjenis kulit kering.  Namun Cik iena lebih prefer Power 10 Formula WH Effector  untuk kulit kombinasi Cik iena.

Rating :

8/10



5. Max Change Oil Foam Sample


Max Change Oil Foam ni mengandungi Hyluranic Asid  di mana ianya sangat bagus untuk melembabkan kulit wajah . Selain Hyluranic asid yang bagus untuk melembabkan wajah ianya juga mengandungi Amino asid yang bertujuan untuk menganjal dan menegangkan kulit wajah di samping mengandungi Ceramide yang berfungsi untuk mengekalkan kelembapan .



Max Change Oil Foam Sample

Max Change Oil Foam Sample yang bewarna hijau



Cara Penggunaan : 

Cuci wajah dengan air bersih dan MAx change oil foam . Ratakan pada wajah, gosok sehingga berbusa dan bersihkan busa atau buih dari wajah.




Review Max Change Oil Foam Sample

Cik iena suka Tekstur lembut halus dan berbusa cleansing foam ini. Haruman nya juga sangat mendamaikan dan menyegarkan. Apabila selesai mencuci wajah, wajah terasa segar dan bersih . Terasa kekototan pada wajah hilang dan wajah tidak berminyak
serta kulit menjadi lembut dan lembab.

PAda anda yang seusia Cik iena iaitu 30 an, Cik iena sangat cadangkan pencuci wajah ini kerana ianya melembab serta mengekalkan kelembapan kulit wajah . Tiada masalah garis-garis halus yang akan muncul jika anda mengamalkan pencuci wajah yang mengandungi Hyluranic Asid .

Rating :

10/10



6. 16 Brickit Shadow Hit 10 Choco


16 Brickit Shadow Hit 10 Choco mempunyai 10 tona warna pembayang mata yang menarik dimana ianya sesuai di gunakan untuk solekan harian mahupun solekan untuk ke majlis-majlis tertentu.


16 Brickit Shadow Hit 10 Choco
16 Brickit Shadow Hit 10 Choco


Mempunyai dua berus yang mana berus besar di gunakan untuk mengaplikasikan pembayang mata pada seluruh kelopak mata. Manakala berus kecil dan runcing di guna untuk membentuk solekan  mata atau membentuk smokey eyes.



16 Brickit Shadow Hit 10 Choco
16 Brickit Shadow Hit 10 Choco


10 tona warna yang terdapat dalam 16 Brickit Shadow Hit 10 Choco

  1. Egg Nog
  2. Cotton Sugar
  3. Sweet Latte
  4. Milk Coco
  5. Rose Macaron
  6. Hazelnut Syrup
  7. Cinamon Powder
  8. Deep Brownie
  9. Melting Ganache
  10. Cacao 100


5 tona warna awal iaitu Egg Nog, Cotton Sugar, Sweet Latte, Milk Coco dan Rose Macaron sangat sesuai untuk anda yang sukakan solekan ringkas ke pejabat. Ianya sesuai untuk penggunaan harian.

Manakala 5 tona warna seterusnya iaitu Hazelnut Syrup, Cinamon Powder, Deep Brownie, Melting, Ganache dan Cacao 100 sesuai untuk majlis-majlis tertentu atau sesuai untuk anda yang gemarkan solekan menonjol pada bahagian mata.


Cara Penggunaan : 


Sapu 16 Brickit Shadow Hit 10 Choco pada kelopak mata . Ianya juga boleh di guna sebagai shading dengan menggunakan warna Milk Coco dan gunakan warna Egg Nog sebagai Highlight.



16 Brickit Shadow Hit 10 Choco
16 Brickit Shadow Hit 10 Choco

Kandungan :


Talc, Synthetic Fluorphlogopite, Mica (CI 77019), Slica, Boron Nitride, Nylon-12, Titanium Dioxide (CI 77891), Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Phenyl Trimethicone, Dimethicone, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Magnesium Stearate, Magnesium Myristate, Propanediol, Polybutene, Dimethiconol Stearate, Triethoxycaprylylsilane, Methicone, Yellow Oxide of Iron (CI 77492), Black Oxide of Iron (CI 77499), Red Oxide of Iron (CI 77491), Neopentyl Glycol Diethylhexanoate, Diisostearyl Malate, Dipentaerythrityl Hexahydroxystearate/Hexastearate/Hexarosinate, Isostearyl Neopentanoate, Lauroyl Lysine, Glass, PTFE (Polytetrafluoroethylene), Methyl Methacrylate Crosspolymer, Calcium Sodium Borosilicate, Polyglyceryl-2 Triisostearate, Triethylhexanoin, Carmine (CI 75470), Manganese Violet (CI 77742), Ultramarines (CI 77007), Acid Yellow 23 (Yellow 5) (CI 19140), Tin Oxide (CI 77861)




16 Brickit Shadow Hit 10 Choco


Review 16 Brickit Shadow Hit 10 Choco

Cik iena suka kesemua tona warna dalam palette ini. Semua warna yang terdapat dalam pallete ini adalah warna yang sesuai di gunakan untuk penggunaan harian mahupun penggunaan solekan ke majlis-majlis tertentu. Warna nya juga sangat shimering. Cik iena suka warna shimering dari pallete ini.  Selain pembayang mata. Cik iena juga gunakan sebahagian dari warna dalam palette ini untuk shading dan highlight.

Rating :

10/10




16 Brickit Shadow Hit 10 Choco
Hasil solekan dari Althea Party All Night Box


Menarik bukan box ajaib nie ? Cik iena suka sangat Box ni sebab ianya hampir lengkap untuk sesuatu solekan. Selain untuk pembayang mata  16 Brickit Shadow Hit 10 Choco juga boleh di gunakan untuk shading dan highlight. 

Manakala Water Lip Tattoo (Rose Gold) pula selain untuk bibir ianya boleh di gunakan untuk membuat shading based bagi menyerlahkan lagi hasil shading. 

Full Cover Liquid Concealer pula selain untuk asas solekan sebagai foundation, ianya juga boleh di gunakan bagi membentuk kening untuk menutup anak-anak rambut halus kening supaya dapat menghasilkan kening yang cantik. Selaint itu ianya juga boleh menutup parut degil da n juga lingkaran gelap bawah mata.


Konstante Elganz Fixer  pula sangat membantu untuk menaikkan lagi seri solekan serta menjadikan solekan tahan lama di samping melembabkan wajah .


Untuk mendapatkan Althea Party All Night Beauty Box ini sila layari  http://my.althea.kr/party-makeup-box(iena buang link sebab dah takde promo ni, korang boleh tengok main page https://my.althea.kr?afmc=ienaeliena)
Selain Althea Party All Night Beauty Box ini anda juga boleh mendapatkan Beauty Box yang lain di http://my.althea.kr/althea-box



Untuk Maklumat Lanjut Layari


Website : http://my.althea.kr
Facebook : Althea
Instagram :  @altheakorea
Youtube : https://www.youtube.com/c/AltheaKoreaTV
Blog : http://blog.althea.kr/








Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve