Grab The Promo

Pencuci Wajah Tanpa Kandungan Asid | Pembersih dan penyegar 2 dalam 1 Safi Balqis Oxywhite


Sememangnya agak sukar mencari pencuci wajah yang tidak mempunyai kandungan asid. Kebanyakan produk penjagaan wajah menggunakan pelbagai jenis asid dengan pelbagai kegunaan di dalam sabun pencuci wajah serta krim dan barangan penjagaan wajah yang lain.

Pencuci Wajah Tanpa Kandungan Asid
Pencuci Wajah Tanpa Kandungan Asid | Pembersih dan penyegar 2 dalam 1 safi balqis oxywhite


Kebanyakan wanita cenderung memilih produk kecantikan yang bertujuan untuk mencerahkan wajah. Namun bagi cik  kulit yang lembut serta lembab lebih baik dari kulit yang cerah tetapi kering .

Cik iena yakin pasti ramai yang tidak menyedari akan kandungan asid dalam produk kecantikan anda. Namun ada diantara asid yang boleh di gunakan untuk tujuan kecantikan . Kita seharusnya peka dengan kandungan yang terdapat di dalam produk kecantikan kita supaya ianya selamat untuk di gunakan mengikut kesesuaian kulit.

Baru-baru ini cik iena telah menjalani rawatan laser iaitu Cutera Laser Genesis Treatment . Rawatan ini memerlukan cik iena untuk tidak menggunakan produk-produk yang mengandungi asid kecuali Hyaluronic Acid.


Kebanyakan produk yang cik iena lihat di pasaran (watsons dan guardian)  mengandungi pelbagai jenis asid.  Cik iena tidak arif nak terangkan jenis-jenis asid  tapi yang pasti pihak The Suisse Clinic  menasihati cik iena agar tidak menggunakan produk yang mengandungi asid dalam tempoh dua minggu selepas rawatan dan maklumat mengenai Hyaluronic Acid Baik Untuk Hydration juga cik iena tau dari mereka kemudian cik iena google.

Beberapa hari lepas dalam artikel Penjagaan selepas rawatan laser (Cutera Laser Genesis Treatment) cik iena bercerita mengenai sukarnya cik iena mencari produk yang tidak mengandungi asid dan kemudian pihak  The Suisse Clinic  memberitahu bahawa Hyaluronic Acid Baik Untuk Hydration selepas cik iena bertanya tentang keraguan cik iena.

Kemudian hari ini rabu 13 september cik iena sekali lagi ke Guardian KL Sentral untuk mencari Face Mask yang mengandungi Hyaluronic acid dan juga pencuci wajah yang tidak mengandungi asid. Sebelum ni cik iena ada beli semasa misi membeli face mask tersebut akan tetapi setelah mencuba cik iena rasa kurang selesa. Rasa tak bersih muka jadi cik iena beli jenama lain pula.


Pencuci Wajah Tanpa Kandungan Asid
Pencuci Wajah Tanpa Kandungan Asid yang cik iena beli sebelum ini tapi cik iena kurang selesa

Pencuci Wajah Tanpa Kandungan Asid



Maka dengan itu  semasa proses pencarian tersebut cik iena berminat nak cuba Pembersih dan penyegar 2 dalam 1 safi balqis oxywhite.  Panjangnya nama . Cik iena baca kandungannya ianya tidak mengandungi asid jadi cik iena nak cuba.


 Pembersih dan penyegar 2 dalam 1 safi balqis oxywhite


Pencuci Wajah Tanpa Kandungan Asid
Pencuci Wajah Tanpa Kandungan Asid


 Pembersih dan penyegar 2 dalam 1 safi balqis oxywhite
Pembersih dan penyegar 2 dalam 1 safi balqis oxywhite

Disebabkan  Pembersih dan penyegar 2 dalam 1 safi balqis oxywhite yang tidak mengandungi asid ini cik iena tertarik terjatuh hati dengan rangkaian produk safi balqis oxywhite belakang tu . Ini semua salah aunty promoter yang annoying tu.

Ehh nak salahkan promoter pulak . Actually tujuan asal nak cari Hydration Mask and pencuci wajah yang tiada kandungan asid. Disebabkan cik iena pergi waktu lunch hour cik iena nak cepat dan mohon bantuan promoter untuk cari produk yang tiada kandungan asid ..

Pencuci Wajah Tanpa Kandungan Asid
Pencuci Wajah Tanpa Kandungan Asid yeayy. haha nak tunjuk muka selepas 4 hari buat rawatan laser jugak tu haha

Pencuci Wajah Tanpa Kandungan Asid



Maka dengan itu dia cadangkan Pembersih dan penyegar 2 dalam 1 safi balqis oxywhite  kemudian dia bagi iena cuba tester produk   safi balqis oxywhite yang lain  dan dia mula mempromosi kan dengan tawaran diskaun .



Pencuci Wajah Tanpa Kandungan Asid


Apaa?? Diskaun ? okay cik iena terjebak . Maka dengan itu semakin banyak barangan skincare cik iena oleh kerana nak beli dua item je . Jadi macam ni haha

Antara banyak produk safi balqis oxywhite yang cik iena borong , nerikut yang tiada kandungan asid yang akan cik iena guna dalam tempoh dua minggu selepas rawatan dan yang selebihnya selepas tempoh dua minggu cik iena akan gunakan :)

Pencuci skincare Tanpa Kandungan Asid
Pencuci safi balqis oxywhite Tanpa Kandungan Asid


Okay ni pula hydration facemask yang cik iena berjaya jumpa . Hari-hari kene pakai ok :)

Loreal Hydrafresh Masi In Water Gel




Loreal Hydrafresh Masi In Water Gel
Loreal Hydrafresh Masi In Water Gel

Loreal Hydrafresh Masi In Water Gel
Loreal Hydrafresh Masi In Water Gel

Loreal Hydrafresh Masi In Water Gel
Loreal Hydrafresh Masi In Water Gel

Kalau rajin nanti cik iena review okay

 Pencuci Wajah Tanpa Kandungan Asid


Pada anda yang sedang menjalani rawatan laser seperti cik iena boleh lah gunakan dua pencici wajah tanpa kandungan asid yang cik iena jumpa ni . Jenuh cik iena baca kandungan tau. Naik rabun mata. Sebelum ni tak pernah kisah pun. Ni semua gara-gara nak cantik buat rawatan laser haha

 Pencuci Wajah Tanpa Kandungan Asid
 Pencuci Wajah Tanpa Kandungan Asid

Okaylah dah mengantuk . Nanti ada masa cik iena review produk-produk ni ya ..Cik iena beradu dulu .daaaaaaaaaaa
Semoga selepas tiga rawatan cik iena jadi cantik macam Nora Danish hahaha



Di mana untuk dapakan Rawatan Cutera Laser Genesis ?


Kepada yang berminat boleh dapatkan rawatan ini di The Suisse Clinic


Alamat :
Suisse Clinic Sdn Bhd (1091050-V)
Unit A-M-2, Mezzanine Floor,
Northpoint Offices, Mid Valley City,
No. 1 Jalan Medan Syed Putra Utara,
59200 Kuala Lumpur
Malaysia

E: enquiries@thesuisseclinic.com
T: +603 2283 6886.




Hyaluronic Acid Baik Untuk Hydration


Semenjak menjalani rawatan Cutera Laser Genesis ni, Cik iena mula lah alert  mengenai kandungan asid di dalam produk kecantikan . Menurut doktor yang melakukan rawatan Cutera Laser Genesis  tempoh hari cik iena perlu mengelakkan dari memakai produk penjagaan wajah yang mengandungi Asid bagi mendapatkan Hasil yang di inginkan.

Hyaluronic Acid Baik Untuk Hydration
Sumber : google


Cik iena ada rasa takot jika terguna produk mengandungi asid sesuatu akan terjadi pada wajah cik iena. Jadi semalam dalam artikel cik iena (Penjagaan selepas rawatan laser (Cutera Laser Genesis Treatment)) cik iena mencari produk yang tidak mengandungi asid terutama pencuci wajah dan face mask kerana cik iena di kehendaki untuk memakai hydration face mask setiap hari selama dua minggu.

Hyaluronic Acid Baik Untuk Hydration


Oleh kerana cik iena menjumpai kebanyakan Hydration face mask mengandungi  Hyaluronic Acid  jadi cik iena bertanya kepada pihak The Suisse Clinic mengenai kandungan asid ini dan mereka menjawab bahawa:  


Hyaluronic Acid Baik Untuk Hydration.

Cik iena pun salah juga tak google terlebih dahulu, terus ke watsons dan cari face mask tanpa asid . Patutlah susah nak jumpa Hydration Face Mask tanpa asid . Sememangnya Hyaluronic Acid di guna untuk Hydration. Budak bertuah betul cik iena ni. Jadi Esok atau lusa terpaksa lah cik iena sekali lagi ke Watsons atau Guardian untuk mencari lagi face mask dan skincare lain.


Manfaat Hyaluronic Acid untuk Kulit


Ianya berfungsi melembapkan dan sering disebut sebagai salah satu kandungan andalan untuk produk anti penuaan . Hyaluronic Acid (HA) adalah kandungan semulajadi yang sebenarnya terdapat pada setiap permukaan kulit manusia. HA dalam tubuh manusia adalah molekul yang bertindak sebagai sendi sendi, saraf, dan memberikan penghidratan kepada kulit dan rambut berkat keupayaan untuk menahan kelembapan.

Dengan HA, kulit akan lembut dan lembut kerana HA dapat meningkatkan pengeluaran kolagen. Itu sahaja? Bukan itu sahaja! HA juga merupakan salah satu antioksidan yang boleh melawan radikal bebas. Ramai juga memberi manfaat? Tetapi dengan usia, kulit melambatkan HA dengan perlahan sehingga pada sesetengah orang akan mengakibatkan penampilan tanda-tanda penuaan seperti kedutan, garis halus, dan permukaan kulit yang terendam dan kering.

Okay maka dengan itu cik iena telah meng google kandungan apakah baik untuk hydation . Menurut doktor selama dua minggu setiap hari perlu memakai hydraytion face mask. Okay jadi ini adalah untuk rujukan cik iena mencari Hydration face mask sekali lagi :)



Hidrasi Kulit Dengan 6 Kandungan Berikut


1. Glycerin
2. Ceramides
3. Urea
4. Hyaluronic acid
5. Lactic acid
6. Petrolatum

Sumber : https://journal.sociolla.com/hidrasi-kulit-dengan-6-kandungan-andalan/




Di mana untuk dapakan Rawatan Cutera Laser Genesis ?


Kepada yang berminat boleh dapatkan rawatan ini di The Suisse Clinic


Alamat :
Suisse Clinic Sdn Bhd (1091050-V)
Unit A-M-2, Mezzanine Floor,
Northpoint Offices, Mid Valley City,
No. 1 Jalan Medan Syed Putra Utara,
59200 Kuala Lumpur
Malaysia

E: enquiries@thesuisseclinic.com
T: +603 2283 6886.



Baiklah sekian perkongsian Malam ini . Terajin pulak nak tulis coretan tentang penjagaan Cutera Laser Genesis Treatment ni  . Risau jadi lain muka kan . So kene jaga betul-betul.

Untuk cik iena selamat bershopping lagi cari produk Hydration untuk kulit yang baru menjalani rawatan Cutera Laser Genesis .




Penjagaan selepas rawatan laser (Cutera Laser Genesis Treatment)


Wanita dan kecantikan tidak dapat di pisahkan . Beberapa hari yang lepas cik iena telah membuat Rawatan Cutera Laser Genesis . Ia merupakan salah satu dari laser treatment . Sebelum ini cik iena pernah melakukan Fractional CO2 Laser Treatment di mana ia merupakan mimpi ngeri seorang blogger yang kerap menghadiri majlis-majlis tertentu.

Bukan lah bermaksud cik iena ianya teruk atau menakutkan. Kesannya sangat cantik, kulit memang akan cantik akan tetapi ianya mempunyai downtime . Dimana kulit kita akan mengalami pengelupasan dan sebagainya bergantung kepada individu . Jadi ianya tidak sesuai untuk cik iena yang kerap menghadiri Event .

Cutera Laser Genesis Treatment
Cutera Laser Genesis Treatment


Untuk pengetahuan terdapat dua jenis laser treatment iaitu yang mempunyai kesan downtime dan juga tidak mempunyak kesan downtime . Kali ini cik iena melakukan rawatan Cutera Laser Genesis dimana ianya tidak mempunyai kesan downtime . Serta merta kita boleh mengenakan solekan akan tetapi terdapat beberpa perkara yang perlu di titik beratkan untuk penjagaan kulit dalam masa dua minggu selepas rawatan.

Penjagaan selepas rawatan laser (Cutera Laser Genesis Treatment)


Dua perkara yang di tegaskan oleh Doktor yang merawat cik iena untuk rawatan Cutera Laser Genesis ini adalah

1. Guna Hydating Mask Setiap Malam selama dua minggu selepas rawatan
2. Guna Sunblock

Untuk mendapatkan Hasil yang cantik dan bagus, dilarang menggunakan produk yang mempunyai Acid  selama Dua minggu selepas rawatan dan juga tidak boleh menggunakan skrub mahupun pencuci wajah berjenis skrub.

Maafkan cik iena, cik iena lupa nak catit apa yang doktor cakap kenapa tak boleh guna produk penjagaan wajah ber asid . Untuk sesi rawatan kedua nanti cik iena akan tanya sekali lagi untuk rujukan cik iena juga (^_~).

Dalam artikel berikutnya cik iena akan kongsikan mengenai kebaikan  Cutera Laser Genesis Treatment ni ya . Actually cik iena cuma perlu kongsi pengalaman selepas 3 kali rawatan . Tapi cik iena nak tulis juga pengalaman cik iena dalam tempoh penjagaan ni yang mana cik iena rasa agak sukar untuk mencari produk skincare tanpa Asid T____T


Untuk pengetahuan tiada pantang larang lain seperti pantang larang makanan untuk rawatan ini :)
cuma anda perlu kurangkan aktiviti luar bagi memastikan kulit tidak terlalu terdedah pada matahari untuk tempoh dua minggu pertama selepas rawatan.

Misi Pencarian Hydrating Face Mask Tanpa Kandungan Asid


Sesungguhnya ianya sangat sukar. Kebanyakan produk skincare mempunyai asid . Produk pencerahan sememangnya kesemuanya mengandungi asid . Percaya atau tidak kita mesti tidak pernah mengambil kisah kandungan asid pada produk kecantikan bukan?

Cik iena sendiri tak pernah alert mengenai ni, asal halal dan jenama yang kerap di dengar cik iena cuba je. Kali ni misi pencarian yang memakan masa yang lama . Asalnya cik iena nak beli online akan tetapi ada yang tidak memaparkan kandungan face mask tersebut jadi cik iena mengambil keputusan untuk ke Watsons 

Hampir 98% produk penjagagaan wajah yang cik iena baca kandungannya mempunyai kandungan Asid . Sampaikan adik yang kerja Watsons melawati mall puntolong cik iena baca kandungan . Cik iena taknak yang ada asid. Bagus betul adik ni .

Jadi selepas mencari dan tercari-cari berejam di Watsons . Cik iena berjaya mendapatkan face mask berikut . Akan tetapi stock ni tidak mencukupi untuk dua minggu penggunaan. Menurut doktor setiap hari cik iena perlu memakai Hydrating face mask.

Buat masa ini cik iena akan pakai  yang ada ni dan juga barangan review sebelum ini yang tidak mempunyai kandungan Asid iaitu  Aloe Vera Fresh Soothing & Moisturising Gel dan B-Liv (nanti cik iena update ok)



 Hydrating Face Mask Tanpa Kandungan Asid


Hydrating Face Mask Tanpa Kandungan Asid
Inilah hasil tangkapan Hydrating Face Mask Tanpa Kandungan Asid, jenuh nak cari kene baca semua tau

Hasil tangkapan Hydrating Face Mask Tanpa Kandungan Asid . Cik iena baca kesemua kandungan supaya memastikan cik iena dapat produk tanpa asid. Sejujurnya sangat sukar untuk menadpatkan produk tanpa asid . Cik iena sendiri tak perasan cik iena terambil juga yang ada asid. Punyalah cik iena baca satu persatu .



Hydrating Face Mask
Hydrating Face Mask tapi ada kandungan asid

Hydrating Face Mask
tak perasan Hydrating Face Mask ni ade kandungan asid T__T

Rezeki adik lah cik iena bagi face mask tu dekat dia . Sebenarnya boleh je simpan pakai dua minggu selepas rawatan tapi adik pun dah tolong cik iena mengkhatam bahan-bahan kandungan dalam semua produk kecantikan kat watsons tu ha.

Jadi berikut merupakan Hydrating Face MaskTanpa Kandungan Asid




Hydrating Face Mask Tanpa Kandungan Asid
Hydrating Face Mask Tanpa Kandungan Asid

Hydrating Face Mask Tanpa Kandungan Asid
Hydrating Face Mask Tanpa Kandungan Asid

Hydrating Face Mask Tanpa Kandungan Asid

Hydrating Face Mask Tanpa Kandungan Asid
Hydrating Face Mask Tanpa Kandungan Asid

Hydrating Face Mask Tanpa Kandungan Asid
Hydrating Face Mask Tanpa Kandungan Asid

Hydrating Face Mask Tanpa Kandungan Asid
Hydrating Face Mask Tanpa Kandungan Asid



Hydrating Face Mask Tanpa Kandungan Asid


Haa tak banyak pun Hydrating Face Mask Tanpa Kandungan Asid ni, ada 5 jenis je yang cik iena jumpa di Watsons Melawati Mall





GAMBAR SELEPAS RAWATAN



Hari pertama selepas rawatan Cutera Laser Genesis


Ahad 10 September 2017,  kulit cik iena tiada perubahan sama seperti selepas rawatan. Tiada kesan terbakar atau sebagainya. Cuma semasa cik iena pakai gel alovera ada rasa sedikit gatal tapi cuma sekejap sahaja.

Hari ke dua selepas rawatan Cutera Laser Genesis


Isnin 11 September 2017 , kulit cik iena masih tiada perubahan, sama seperti selepas rawatan tiada kesan terbakar. Tapi kali ini tiada rasa gatal memakai gel alovera. Malam artikel ini di taip cik iena akan gunakan salah satu dari face mask yang di beli.

 Hari ke dua selepas rawatan Cutera Laser Genesis, Isnin 11 September 2017
 Hari ke dua selepas rawatan Cutera Laser Genesis, Isnin 11 September 2017
Atas ni gambar tanpa solekan (sunblock) dengan lighting matahari jam 4 PM. Gambar di pejabat masa cik iena nak ke surau. Mata lebam hidung bengkak sebab cik iena menangis. Sedih hari ni hari pertama tanpa kawan pejabat yang da kerja sama-sama 4 tahun . Terasa kehilangan bila dia berhenti kerja . Selalu dia yang ingatkan cik iena solat kalau cik iena sibuk kerja T___T


Ouh ya lupa pula cik iena nak kongsikan pencuci muka tanpa kandungan asid yang cik iena temui . Susah tau nak cari. Rasa nak menangis meraung kat Watsons tu , naik rabun mata cik iena baca kandungan setiap produk. Nanti sambung cerita okay . Ni pun dah lewat malam. bali dari Melawati Mall , mandi dan menulis luahan hati ni hahah..

Wokayyy ada masa cik iena tulis pencuci muka tanpa kandungan asid okay . Manalah tau anda-anda yang baca ni pun nak buat rawatan  Cutera Laser Genesis .




Di mana untuk dapakan Rawatan Cutera Laser Genesis ?


Kepada yang berminat boleh dapatkan rawatan ini di The Suisse Clinic


Alamat :
Suisse Clinic Sdn Bhd (1091050-V)
Unit A-M-2, Mezzanine Floor,
Northpoint Offices, Mid Valley City,
No. 1 Jalan Medan Syed Putra Utara,
59200 Kuala Lumpur
Malaysia

E: enquiries@thesuisseclinic.com
T: +603 2283 6886.



Selamat Malam Awak.. Tak sabar nak tungguk kesan selepas 3 kali rawatan . Tapi lama lagi la sampai bulan November  (^_~)

IRDKL Mall Pusat Hiburan Keluarga dan Pawagam Pertama di Shah Alam


Masa bersama keluarga seharusnya dimanfaatkan dengan aktiviti  menarik yang dapat mengeratkan lagi silaturrahim sesama keluarga. Dalam zaman serba canggih dan moden ini salah satu aktiviti yang dapat menambat hati anak-anak muda adalah dengan membawa mereka ke taman tema atau pusat hiburan keluarga yang terdapat permainan game dan pelbagai permainan teknologi terkini selaras dengan peredaran zaman.


SIMULATOR IRDKL MALL SHAH ALAM
jom race :)

IRDKL Mall Pusat Hiburan Keluarga dan Pawagam  Pertama di Shah Alam


IRDKL Mall merupakan antara pusat hiburan keluarga yang menarik untuk anda kunjungi bersama keluarga khususnya. Ia merupakan sebuah Mall yang menghimpunkan pelbagai jenis Hiburan keluarga dan juga pawagam .
Di bangunkan khusus buat anda yang ingin berkumpul bergembira bersama keluarga  di dalam satu  bumbung.Tidak terhad juga kepada keluarga , ianyanya juga boleh di kunjungi bersama sahabat-sahabat untuk meluangkan masa bersama bergembira di bawah satu bumbung tanpa perlu ke lokasi lain.

Selain pusat hiburan seperti karaoke, Children arcade, virtual arcade, digital dart, dan british pool , terdapat juga servis lain seperti food court dan juga Dewan / TSR Hall untuk di sewa .

Cik iena sendiri berkesempatan melihat dewan yang serba lengkap dan cukup indah serta luas.  Selain itu cik iena juga telah mencuba beberapa permainan game di IRDKL Mall  dan cik eina juga sempat berkaraoke serta menonton wayang bersama rakan . Kesemua aktiviti ini cik iena lakukan hanya dalam satu banggunan.

Menarik bukan? Cik iena akan kongsikan pengalaman semasa di IRDKL Mall tetapi sebelum itu mesti anda ingin tau apa itu IRDKL Mall dan mengapakah kebanyakan tempat di dalam mall tersebut di namakan TSR? Haa sebenarnya cik iena yang tertanya-tanya . Alang-alang cik iena kongsikan info yang cik iena google bersama rakan pembaca :)


IRDKL Mall Milik IRDK Land Sdn Bhd


Terletak di antara Persiaran Selangor dan Jalan Padang Jawa . Ianya dibina bagi menyediakan hiburan keluarga sihat. Pusat hiburan keluarga ini dimiliki sepenuhnya oleh syarikat hartanah  IRDK Land Sdn Bhd di bawah kepimpinan IRDK Land Group of Companies.

IRDK Mall menyediakan pawagam pertama di Shah Alam. Pusat Hiburan keluarga ini juga di lengkapi dengan kemudahan medan selera untuk pengunjung . Apa yang membezakan Mall ini dan Mall lain adalah di sini hanya menawarkan perkhidmatan Hiburan sahaja . Tidak terdapat tempat membeli-belah untuk anda . Jadi anda dapat meluangkan masa secukupnya bersama keluarga dengan menemani mereka bermain permainan kegemaran mereka.


MAKSUD TSR


Sepanjang cik iena berada di IRDK Mall apa yang cik iena perasaan kebanyakan tempat di dalam Mall ini di beri nama TSR . Cik iena sendiri tertanya-tanya kenapa. Akhirnya cik iena jumpa juga jawapannya.

TSR merupakan nama Pemilik dan Pengarah Urusan Kumpulan IRDK Land iaitu Tan Sri M. P Ramasamy

Tan
Sri
Ramasamy


Perkhidmatan WIFI Percuma


Untuk pengetahuan semua IRDKL Mall menawarkan perkhidmatan WIFI percuma buat semua pengunjung mereka . Cik iena sendiri menggunakan WIFI IRDKL Mall semasa berada di IRDKL  Mall . Kelajuan WIFI boleh tahan laju semasa cik iena tiba di sana lebih kurang jam 3 petang .  Kadar kelajuan WIfi menjadi berkurangan setelah penunjung mulai membanjiri IRDK Mall lewat petang :)

Komen cik iena ianya bagus berbanding Mall lain jarang menawarkan WIFI percuma buat pengunjung. Dapat juga jimat penggunaan Data cik iena (^_~)

Semasa kunjungan cik iena tiada password dikenakan untuk mengakses Wifi IRDKL Mall Shah Alam .




IRDKL Mall Pusat Hiburan Keluarga dan Pawagam  Pertama di Shah Alam
Pelbagai Hiburan keluarga yang terdapat di IRDKL Mall Shah Alam


Kanak-kanak sememangnya memerlukan permainan yang menghiburkan. Tanpa permainan yang menceriakan mereka, mereka akan mudah menjadi bosan.Di IRDKL Mall tidak ada kekurangan aktiviti untuk kanak-kanak kerana disini terdapat pelbagai jenis permainan buat kanak-kanak seperti  permainan arked, dan Mario Land ,permainan perlumbaan, menembak bola keranjang, menari dan menumbuk kuasa.

Berikut cik iena kongsikan tempat-tempat yang sempat cik iena singgah semasa berada di IRDKL Mall Shah Alam baru-baru ini.




CHILDREN ARCADE – (DIGITAL FUNTIME)


IRDKL menawarkan salah satu daripada 10D Arcade Virtual Reality yang paling maju (di Level 10) yang mana ianya dijamin dapat  membuat remaja dan orang dewasa muda kembali lagi. Bagi anak-anak kecil juga, terdapat Pusat Kanak-kanak eksklusif di Aras 13.


DIGITAL FUNTIME IRDKL MALL SHAH ALAM
DIGITAL FUNTIME IRDKL MALL SHAH ALAM



DIGITAL FUNTIME IRDKL MALL SHAH ALAM
DIGITAL FUNTIME IRDKL MALL SHAH ALAM

DIGITAL FUNTIME IRDKL MALL SHAH ALAM
GAMBAR RAKAN PEJABAT CIK IENA  DI DIGITAL FUNTIME IRDKL MALL SHAH ALAM

DIGITAL FUNTIME IRDKL MALL SHAH ALAM
GAMBAR RAKAN BLOGGER DI DIGITAL FUNTIME IRDKL MALL SHAH ALAM

DIGITAL FUNTIME IRDKL MALL SHAH ALAM
CIK IENA BERSAMA RAKAN PEJABAT DI DIGITAL FUNTIME IRDKL MALL SHAH ALAM

Purata Harga untuk setiap game adalah RM 3 per game

SIMULATOR



SIMULATOR IRDKL MALL SHAH ALAM


Simulator Kereta lumba ini juga sangat menarik bagi cik iena kerana kita dapat rasakan sendiri pergerakan kereta tersebut semasa perlumbaan . Pendek kata semasa kita main permainan ini kereta akan bergerak mengikut arah yang dipandu. Sekiranya berlaku kemalangan. Kita akan rasa gegarannya.


SIMULATOR IRDKL MALL SHAH ALAM
Muka cuak belum apa2 lagi kene sakat dengan atok kat belakang tu haha

Harga bagi simulator ini adalah RM10 per game


Video Simulator








DIGITAL DARTS – TARGET (THE SHARP REFLEX)




DIGITAL DARTS
DIGITAL DARTS
Penggemar permainan Dart  atau permainan anak panah juga boleh mencuba permainan ini disini. Terdapat 7 Dart Digital yang terdapat di level 10 dan 13 di IRDKL Mall. Mesin Dart Digital membolehkan kita bermain dalam persekitaran yang selamat & mesra dimana Tiada penggunaan  logam di penghujung dart.

VIRTUAL ARCADE




VIRTUAL ARCADE IRDKL MALL SHAH ALAM
Agaknye apa yang momi nampak tu haha

Antara Virtual Arcade yang ada di IRDKL Mall . Terdapatbanyak lagi. Maaf cik iena terlupa ambil gambar  :)


9D VIRTUAL EXCITEMENT / REALITI MAYA 9D



9D VIRTUAL EXCITEMENT / REALITI MAYA 9D
9D VIRTUAL EXCITEMENT / REALITI MAYA 9D

Realiti Maya 9D antara permainan yang menarik perhatian cik iena .Ianya dapat membuatkan anda merasai pengalaman seperti anda berada di dalam video pilihan anda. Perjalanan permainan VD 9R VR menjadikan pengalaman permainan berjalan lebih jauh dengan tarikan interaktifnya. Dunia yang tidak berkesudahan.

9D VIRTUAL EXCITEMENT / REALITI MAYA 9D
Raut wajah sebelum main 9D Virtual Excitiment . Tergelak sebab plan nak kenekan member naik Roller Coster. Akhirnya cik iena yang terkena


9D VIRTUAL EXCITEMENT / REALITI MAYA 9D
Terdapat banyak video untuk pilihan
Untuk permainan ini harga dalam anggaran RM13 untuk 2 video.

VIDEO CIK IENA BERMAIN 9D VIRTUAL EXCITEMENT









TIDAK MENGGUNAKAN TOKEN


Pasti ada yang tertanya-tanya bagaimanakan cara pembayaran permainan game disini. Mungkin ada yang menyangka ianya menggunakan sistem token seperti puat hiburan lain. 



IRDKL Mall Pusat Hiburan Keluarga dan Pawagam  Pertama di Shah AlamIRDKL Mall Pusat Hiburan Keluarga dan Pawagam  Pertama di Shah Alam
kad yang digunakan untuk permainin di IRDKL MALL


Di sini anda cuma perlukan Kad Digital Funtime untuk bermain permainan disini. Anda cuma perlu membeli kad ini dengan harga RM4 dan kemudian tambah nilai mengikut jumlah yang anda inginkan. Dianggarkan harga game disini RM 3 untuk setiap game. namun terdapat beberapa game yang mempunyar harga yang berbeza.


KARAOKE KELUARGA – MELODY (TOTAL SOUL RELAXATION)




KARAOKE KELUARGA – MELODY



Karaoke, bercakap mengenai karaoke pasti ramai gemar berkaraoke termasuk cik iena. Tapi suara cik iena tidak la sedap. Segan kalau orang luar dengar. Kalau pergi karaoke perlu cari yang bilik kebal supaya orang sebelah tak dengar  (^_~)


KARAOKE KELUARGA – MELODY


Menariknya karaoke di IRDKL Mall ni anda semua tidak dapat mendengar suara bilik sebelah berkaraoke seperti kebanyakan pusat karaoke yang ada.

Sejujurnya semasa berjalan menuju ke tandas atau ke bilik karaoke cik iena, cik iena tidak dengar bunyi bilik lain berkaraoke. Jadi tak perlu risau atau rasa malu kalau-kalau bilik sebelah atau pengunjung yang lalu dengar suara sumbang cik iena ni:)


KARAOKE KELUARGA – MELODY


Dari segi sound system memang bagus cuma untuk pemilihan lagu agak sukar untuk cik iena pilih. Mungkin kerana ini merupakan pertama kali cik iena di sini. Setiap sistem pusat karaoke pastinya berbeza . Difahamkan banyak lagu baru disini cuma cik iena gagal mencari dan faktor kesuntukan masa jadi layan kan saja lagu yang terpantas di jumpai .



TSR Cinemax IRDKL Mall




TSR Cinemax IRDKL Mall
TSR Cinemax IRDKL Mall

TSR Cinemax IRDKL Mall  mengukir nama dalam sejarah kerana ia merupakan pawagam pertama  di Malaysia yang dibuka di wilayah Shah Alam dan ia juga  mempunyai semua sistem bunyi & skrin terbaik di dunia dalam satu multiplex tunggal.


TSR Cinemax IRDKL Mall
TSR Cinemax IRDKL Mall


Ia menyediakan kerusi kabin yang paling mewah dan selesa di skrin pawagam Diraja (royale) . Ia juga menawarkan kerusi kabin kembar di skrin utama Pawagam dan Skrin Cinema.

TSR Cinemax dilengkapi dengan Projektor 4K dengan bahagian atas garisan Harkness dengan keadaan teknologi audio seni Dolby Atmos, Auromax, DTSX & Klipsch sistem bunyi dengan sistem sub-woofer yang dimuatkan untuk memberi pengguna pengalaman bunyi kelas dunia dan menikmati momen-momen yang tidak dapat dilupakan dengan TSR sepanjang masa.







TSR Cinemax IRDKL Mall
TSR Cinemax IRDKL Mall


Apa yang cik iena perasan lagi menariknya cinemax disini ianya menjual makanan berat berbeza dengan cinema lain di Malaysia


TSR Cinemax IRDKL Mall
TSR Cinemax IRDKL Mall

TSR Cinemax IRDKL Mall
TSR Cinemax IRDKL Mall


Selain daripada itu yang menarik perhatian cik iena juga adalah ianya menggunakan sistem scanner semasa anda ingin memasuki pawagam . Tak perlu lagi koyak-koyak tiket . Walaubagaimanapun sistem ini masih baru di Malaysia. jadi perlu pengawasan pekerja di sni. Semasa cik iena berada disini memang ada pekerja yang membantu pengunjung untuk scan tiket.

Jadi lepas ni dah tau tak perlu bantuan pekerja di sini :)


TSR Cinemax IRDKL Mall
scan tiket sebelum masuk ke Screening Hall

TSR Cinemax IRDKL Mall
TSR Cinemax IRDKL Mall

Di TSR Cinemax IRDKL Mall tidak perlu risau jika dapat tempat dibawah dan perlu menonton dalam keadaan mendongak . Ya tidak perlu risau. Walaupun seat anda di bawah anda tetap dapat menonton dengan leher yang selesa. tidak terlalu mendongak di kebanyakan pawagam lain. Maaf cik iena tak sempat ambil gambar kedudukan Screen.

Untuk pembelian tiket secara online sila layari http://www.tsrcinemax.asia/









 TSR Conference Hall 


Conference Hall ini dari sudut pandangan cik iena ianya sememangnya Hall Mewah yang dilengkapi pelbagai kemudahan . Dekorasi dewan juga sangat cantik dihiasi Lampu unik yang sentiasa bertukar warna .

TSR Conference Hall di IRDKL Mall Shah Alam
TSR Conference Hall di IRDKL Mall Shah Alam

TSR Conference Hall di IRDKL Mall Shah Alam
TSR Conference Hall di IRDKL Mall Shah Alam

TSR Conference Hall di IRDKL Mall Shah Alam
TSR Conference Hall di IRDKL Mall Shah Alam

TSR Conference Hall di IRDKL Mall Shah Alam
TSR Conference Hall di IRDKL Mall Shah Alam

TSR Conference Hall di IRDKL Mall Shah Alam


Video TSR Conference Hall di IRDKL Mall Shah Alam 



BALLROOM LED COVE LIGHT






Difahamkan Kos sewaan untuk dewan tersebut adalah RM 25,000 . Untuk melihat lebih lanjut mengenai TSR Conference Hall ini boleh lawati laman twitter https://twitter.com/tsrconference atau website http://tsrconferencehall.com/





ini view sebelum cik iena memasuki IRDKL Mall




Waktu Operasi IRDKL Mall  Shah Alam


Isnin Hingga Ahad
10 Am Sehingga 12 Tengah Malam


Alamat  IRDKL Mall  Shah Alam

No.1, Jalan Serai Wangi M 16/M,
Alam Avenue 2, Seksyen 16,
40000 Shah Alam,
Selangor Malaysia.


Untuk Maklumat Lanjut Layari :

Website : http://www.irdklmall.com
Twitter : https://twitter.com/irdklmall
Tel: (+603) 5522 2229
Email : enquiry@irdklmall.com



Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve