Blog Tutorial- Follower



Apa itu follower?
ahaa..follower tu adalah kiter nyer pengikut lah..
saper2 yg follow kiter akan dapat update lah klu kiter post new entry..

kalau korang nk follow mane blog senang jer..
ader dua cara..

satu..klik follow kat sini..



ataupun dkat atas skali ade menu follow



aha lepastu ikut je step dia..
boleh follow secara private atau public..

klu private nie..org len takkan tau la kiter follow dia..
klu public..org akan tau sb gamba kiter akan kuar kt follower tu
uhuuuu..

xder la print screen lg..
nti klu iena nak mem follow blog org iena print screen n tunjuk kt sini eyy

Sambungan


dah ader org yg nk d follow..
so nie cth dia yer..
kalau kiter belum follow dia lg..
button follow akan ade
klik follow


popup new window

klik follow this blog..

kuar page ni

klik DONE




pastu nanti window tadi akan close sendiri n blog yg kite follow akan d refresh/reload..
kuar lah cmni..
menandakan kiter dah pun menjadi follower dia













JIKA RAJIN..SILA KLICK..







5 comments:

  1. i da jd follower u..

    ahakz!!

    saja je nak eksen sket.. :)

    ReplyDelete
  2. eheee...
    thanks..
    haa jap2..nk follow u n print screen..nk smbg entry yg tersangkut kt atas ni..hehe

    ReplyDelete
  3. ok done...
    hehe dah follow u..
    bnyk nye ur follower..
    nk jadi mcm u jgak bnyk follower
    :)

    ReplyDelete
  4. iena,manade byk..org len da 1000++ da..

    hehehe

    takper,jom kite same2 mengumpul follower..hehe

    rajin2 la blogwalking..

    thanks erk! :)

    ReplyDelete
  5. hehe xper..
    bnyk la jgak tu hampir 100
    aha tu ler kene rajin terjah blog org
    :)
    ur wlcm dear

    ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve