Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Wednesday, September 8, 2010

NUFFNANG

Assalammuailaikum semua..
okeh arini iena nk story pasal nuffnang..
as requested oleh member2 blogger..
they all nk tau mengenai nuffnang & cmner nk kasi duit nuffnang tu bergerak cepat;)
actually iena ni tak banyak gak tau pasal nuffnang nie sb iena baru jer hujung tahun 2009 berblogging nie..
iena pn tau from member & yg lain tu study sendiri la..
okeh yg nie iena cerita berdasarkan ape yg iena tau eyyhh...

 


Nuffnang adalah sebuah program buat duit seperti program yang lain iaitu berlandaskan kepada konsep Pay Per Click atau pengiklanan seperti Google Adsense, Bidvertiser dan beberapa program PPC yang lain.

Nuffnang memberi kemudahan pengiklan untuk mengiklankan produk mereka di blog-blog yang mendaftar dengan Nuffnang.

Antara pengiklan yang yang mengiklankan produk mereka ialah:


Okehh pada yg masih belum register tu..kene register dlu lh kn..

Nie sedikit info mengenai nuffnang yg iena tau

1.Korang mesti selalu update survey kat nuffnang tu (maybe dlm sebulan sekali kot) serta pastikan survey tu complete.



dekat home nuffnang tu..click BLOG MANAGER..
kemudian akan keluar list blog korang..


klik pada Update Survey dkt blog yg nk d update..
klu blh update semua blog yg ader...


2.Letakkan ketiga2 jenis add (skyscraper, leader board and large rectangle)dlm blog anda.
Kalau skyscraper tu, letak bhgn atas sekali sebelum widget2 lain ok?
Jika ketiga2 add ade dlm blog anda, maka chances nak dapat advertiser iklankan kat kita adalah tinggi.
Utk letak ketiga2 jenis add tu korang leh klik pada ADD ADD
lepastu nanti follow je ape yg dia suruh eyy




3.Ahli Nuffnang Glitterati mendapat perrhatian lebih dari ahli biasa.Ahli Glitterati cuma meletak iklan Nuffnang shj..kalau ade iklan berbayar yang lain, kita akan jadi ordinary member je…
hurmm yg nie iena agak musykil sket knp sblm ni status iena Glitterati..baru hari ni bertukar kpd ordinary..
padahal iena xder masukkan iklan berbayar lain..adeh..xper2 pas cuti rayer nti nk study knp jd cmtu ;)


4. okehh ape lg nk story eyy..hahah kan nuffnang ni di bayar per click..so kite mesti lah ajak kengkawan baca blog kite kn..
biler blog kiter kerap ader visitor..posibility nuffnang keluarkan iklan kat blog kiter tinggi..tapi kalau xder orang klick pun tak gune..kene ader org yg klik iklan tu jgak bru leh earn duit.
so.. pada fikiran iena tak semua org nk klik nuffnang kiter nie..rase cm sapelah kiter org nk bukak blog kiter kn..xder keje la pulak org tu nk klik nuffnang kiter..kehkeh..ape yg iena buat..iena klik sendiri jer la..haha..mcm blog iena time tengah2 mlm kol 11 ke 1 pagi tu memang ader kuar iklan nuffnang..so tiap2 mlm bukak la blog tuk klik nuffnang sndri..hahaha..tapi berhasil lah..siket2 lame2 jadi bukit…;)
dan hasil nyer dah 2 cheque keluar from nuffnang..
yeahhh suker..walaupun tak banyak tapi ade jugak hasil kan..
sikit2 lama2 jadi bukit..

5. ehh ade lg..yg nk kasi kengkawan bace blog kite nie kn...
iena wat camnie..iena guna NETWORKBLOG n setkan autopublish ..
so nanti every time iena update blog..kat fb pon akan kuar..
so nanti maybe akan adelah rakan2 fb yg akan klik..
ini adalah salah satu cara nk kasi up traffic la..
selain tu nk kasi up traffic kene rajin terjah blog org and kumen2 each other,bertukar2 link..



owkehh..kalau korang nk tau cmner nk masuk kn network blog tuh click sini

Utk new blogger plak yg masih x masukkan nuffnang tuh..klik sini untuk register nuffnang

owkehh rase nye stakat nie je dlu kot...
ade keje lg yg perlu diselesaikan..
uhuuu masih bekerja lg nie..
ptg kang balik keje bru balik kampung terus..

okeh nti pas raye sambung details sket la..
;)

4 comments:

  1. kak..musykil..kwn mas penah klik..tp mas x dpt pon pape income nye mase mas bukak nuffnang 2 kak..

    ReplyDelete
  2. sekali klik jer x blh mas..
    skali klik tu siket je dpt..
    bese nye sehari lebih dr 2 kali akak klik tuk nuffnang kt blog akak..
    nuffnang akan update earning every monday..isnin ptg cmtu lh..
    kalau sekali klik mmg xdpt pn..
    pastu kene klik iklan yg keluar oleh nuffnang..bukan klik perkataan nuffnang tu

    ReplyDelete
  3. kak iena,thnx untuk information yg amat2 berguna..
    t sy xphm g,sy tnya akak eh..
    leh x??
    heheh..

    ReplyDelete

Facebook Comment