Friday, May 18, 2012

Feed The Homeless (17 Mei 2012)



                       

Menu Hari ini Nasi Beriani.Memang sedap tau(^_~)
Keistimewaan malam ini adalah aktiviti 1Charity ini telah berjaya membuka mata golongan non muslim tentang keistimewaan dan keindahan Islam dan mlm ini salah seorang homeless telah di Islamkan di Masjid Jamek KL.
Syukur Alhamdulillah bertambah lagi saudara baru kita.


Untuk pengetahuan semua .untuk aktiviti pengagihan makanan buat golongan homeless/gelandangan ini tidak terhad kepada homeless yang beragama Islam sahaja.Makanan yang disediakan adalah untuk semua homeless/gelandangan tanpa mengira agama.




Beginilah keadaan di masjid jamek KL



Homeless/gelandangan di hiburkan dgn aktiviti wayang pacak






Doktor sukarelawan yg sedia berbakti
(^_~)





Homeless/gelandangan beratur utk mengambil makanan


*Kesemua pic diatas kredit kpd volunteer 1charity
hihi cik iena amek dr fb dorang


Yeayy new volunteer kiter..
sha & rakan
maaf tak ingat name yunk
(^_~)


Sha ade email cik iena tanya mengenai aktiviti homeless nie
dia tau dari blog cik iena
auchh terharu sungguh ade blog reader yg sudi hadir bersama2 membantu kami
Syukur alhamdulillah


Haa if korang nak join
blh la email cik iena yer
iena@ienaeliena.com

banyak pengalaman  dan pengajaran yg korang dapat if korang join aktiviti charity nie

moh kite layan pic lg
hahahah bile cik iena dh kuarkan kamera kesayangan
(^_~)


apelah yg d bincang kan tu



ala comel nye sha
opss kwn sha tgh gayut dgn encik bf ke
huhu


haha aktiviti wajib
snap pic sndri
tp senget lak
amek lg skali yer
(^_~)


ehh tetibe pic ni kecil resolution nyer






ade perbincangan sket
huhu



volunteer tgh basuh peralatan2 masak




Last pic
hahahhaa
jom balikkkkkkkkk



merelip tudung cik iena dgn manik
tudung nie cik iena yg jahit manik sendiri tau
(^_~)

Tak sabar nk tunggu aktiviti hari jumaat







♥♥ Info Menarik ♥♥











Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)  

9 comments:

fizafantagirO said...

wahh bagus la Cik Iena join xtvt cmni , amalan yang mulia lagi berpahala :)
Mesti sedih kan tgk keadaan mereka yang kurang bernasib baik ni :(

ain vanilla said...

boleh la suruh kak iena jahit manik dekat tudung ain pulak .:p huhuhu

Cik Adieb said...

Makanan tu bha,sadap2 ehh.Jauh aing liurrr,nasib takda orang nampak.Tolong menolong amalan yg mulia :)

Hanif Idrus said...

Tahniah untuk anda kerana mempunyai jiwa yang baik untuk membantu rakan-rakan yang susah...

ain vanilla said...

kak iena . can u help me sis ??

Iena Eliena said...

tlg ape tu yunk

ain vanilla said...

akk mcm mana nak letakkan sticky post . ?? means, akk buat mcm mana, yang entry GA akk tu biar dia MELEKAT je kat si2?

Iena Eliena said...

oouwh
ain edit entry tu
kt bahagian kanan ade bhagian post setting
pastu click publish on
pilih tarikh sampai bile nk sticky post entry:)
pastu klik update:)

ain vanilla said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...