Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo
Showing posts with label Volunteer. Show all posts
Showing posts with label Volunteer. Show all posts

Program Amal Anak-anak Gelendangan Anjuran Hanis Kamal Bakar dan rakan-rakan Artis bersama Radio Wanita 4U.FM


Alhamdulillah program pada malam ini berjalan dengan lancarnya. Tahniah di ucapkan kepada Hanis Kamal Bakar dan rakan-rakan yang lain diatas usaha murni menganjurkan program kebajikan seperti ini. Diharapkan program-program seperti ini akan berterusan . Semoga selepas ini akan menimbulkan lagi minat dan kesedaran terhadap orang ramai untuk mengadakan program kebajikan seperti ini.

 Program Amal Anak-anak Gelendangan Anjuran Hanis Kamal Bakar dan rakan-rakan Artis bersama Radio Wanita 4U.FM

Jutaan terima kasih juga di ucapkan kepada anda yang terlibat memberi sumbangan makanan, pakaian dan sebagainya untuk program kebajikan ini . Jutaan terima kasih yang tidak terhingga juga buat sukarelawan yang terlibat dan yang paling utama buat Hanis Kamal Bakar dan rakan-rakan yang terlibat pada malam ini. Tidak lupa juga buat rakan media cetak mahupun media blogger .
 Program Amal Anak-anak Gelendangan Anjuran Hanis Kamal Bakar dan rakan-rakan Artis bersama Radio Wanita 4U.FM
antara rakan blogger yang turut hadir

Semoga usaha murni ini akan menjadi ikutan buat rakyat jelata yang lain khususnya buat para artis dan dermawan hartawan jutawan wan wan wan .. Hahah okay iena dah melalut. Terlampau excited update blog selepas program . Bersemangat betul .

Sebenarnya cik iena dah biasa dengan program kebajian bersama gelandangan cuma yang berbeza kali ini adalah ramai kanak-kanak gelandangan yang hadir. Memandangkan program ini memang di fokuskan kepada anak-anak gelandangan memang ramai anak-anak gelandangan yang hadir. Tersentuh rasa hati melihat anak-anak kecil ini yang hidup di jalanan. Bersyukur cik iena masih ada tempat tinggal yang selesa .

 Program Amal Anak-anak Gelendangan Anjuran Hanis Kamal Bakar dan rakan-rakan Artis bersama Radio Wanita 4U.FM

Apa yang lagi menyentuh hati apabila cik iena sendiri melihat Hanis Kamal Bakar bertungkus lumus mengangkut barang-barang untuk diedarkan kepada gelandangan . Bayang kan, artis tuh auchhh bagus sangat attitude dia tau . Memang tersentuh hati tisu ni bila tengok ada rakan sukarelawan lain mengangkat barang dan terjatuh, dengan pantasnya Hanis Kamal Bakar pergi kearah sukarelawan tersebut dan mengutip barang-barang tersebut. Terkedu sekejap si hati tisu ni. Terus tak jadi nak ambil gambar. Hati banjir sekejap . Hanis Kamal Bakar kamu memang artis berhati mulia :)
Semoga rezeki kamu bertambah murah lepas ni Hanis Kamal Bakar . All The Best !!!

 Program Amal Anak-anak Gelendangan Anjuran Hanis Kamal Bakar dan rakan-rakan Artis bersama Radio Wanita 4U.FM
kata-kata aluan oleh Hanis Kamal Bakar

 Program Amal Anak-anak Gelendangan Anjuran Hanis Kamal Bakar dan rakan-rakan Artis bersama Radio Wanita 4U.FM
Hanis Kamal Bakar memberikan cup cake buat kanak-kanak yang hadir



Untuk pengetahuan anda semua terdapat pelbagai aktiviti yang di jalankan pada malam ini antaranya pengagihan makanan, pakaian serta barang keperluan asas, persembahan buskers, persembahan tarian, face painting dan pelbagai lagi aktiviti yang turut diadakan . yang Paling istimewa adalah lagu  ciptaan  Hanis Kamal Bakar  untuk anak-anak gelandangan juga turut di dendangkan . Sedih tau lagu dia .


Lagu ciptaan Hanis Kamal Bakar istimewa buat anak2 gelandangan
Lagu ciptaan @haniskamalbakar istimewa buat anak2 gelandanganSedih lirik dia T__TProgram Amal Anak-anak Gelendangan Anjuran @haniskamalbakar dan rakan-rakan Artis bersama Radio Wanita 4U.FMhttp://www.ienaeliena.com/2016/03/program-amal-anak-anak-gelendangan.html?m=0#faezramly#bloggermalaysia #MalaysianBlogger #anakanakgelandanganHKB#haniskamalbakar #4UFM #RTM #mediablogger #malaysiablogger #alzafaceliftclubmalaysia#ienaeliena #lifestyleBlogger #charity #kerjaamal
Posted by ienaeliena.com on Saturday, March 26, 2016

Buat masa ni layankan gambar yang ada tak berapa banyak . Nanti cik iena update video yang sempat di rakam kan okay  :)


 Program Amal Anak-anak Gelendangan Anjuran Hanis Kamal Bakar dan rakan-rakan Artis bersama Radio Wanita 4U.FM


 Program Amal Anak-anak Gelendangan Anjuran Hanis Kamal Bakar dan rakan-rakan Artis bersama Radio Wanita 4U.FM

 Program Amal Anak-anak Gelendangan Anjuran Hanis Kamal Bakar dan rakan-rakan Artis bersama Radio Wanita 4U.FM
rakan blogger, kak kolin sedang memberikan gula-gula kepada anak gelandangan


 Program Amal Anak-anak Gelendangan Anjuran Hanis Kamal Bakar dan rakan-rakan Artis bersama Radio Wanita 4U.FM
pengagihan baju

 Program Amal Anak-anak Gelendangan Anjuran Hanis Kamal Bakar dan rakan-rakan Artis bersama Radio Wanita 4U.FM
pakaian yang di derma untuk di agihkan buat gelandangan

 Program Amal Anak-anak Gelendangan Anjuran Hanis Kamal Bakar dan rakan-rakan Artis bersama Radio Wanita 4U.FM
auchh sempat nak ambil gambar tuan tanah  blog nie

 Program Amal Anak-anak Gelendangan Anjuran Hanis Kamal Bakar dan rakan-rakan Artis bersama Radio Wanita 4U.FM
antara salah satu penaja

 Program Amal Anak-anak Gelendangan Anjuran Hanis Kamal Bakar dan rakan-rakan Artis bersama Radio Wanita 4U.FM
wefie bersama rakan blogger

 Program Amal Anak-anak Gelendangan Anjuran Hanis Kamal Bakar dan rakan-rakan Artis bersama Radio Wanita 4U.FM
pertunjukan silap mata

 Program Amal Anak-anak Gelendangan Anjuran Hanis Kamal Bakar dan rakan-rakan Artis bersama Radio Wanita 4U.FM
face painting





Instagram Live Update


















iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


PROGRAM CHARITY ANAK-ANAK GELANDANGAN


Pada hari sabtu ini 26 March 2016 akan diadakan satu program amal buat gelandangan anjuran pelakon Hanis Kamal Bakar bersama rakan-rakan artis Malaysia . Tahniah cik iena ucapkan atas usaha untuk melakukan program amal ini .

PROGRAM CHARITY ANAK-ANAK GELANDANGAN

Kepada anda diluar sana yang ingin memberikan sumbangan buat gelandangan khususnya glandangan kanak-kanak amatlah di hargai. Antara barangan sumbangan yang di perlukan adalah

-Pakaian kanak2 lelaki
-Pakaian kanak2 perempuan
-Pakaian lelaki dewasa
-Pakaian perempuan dewasa
-Alat-alat permainan
-Bahan bacaan
-Tilam/toto
-Bantal dan selimut
-Makanan
-Minuman
-Wang ringgit
-Pampers
-Kasut/selipar
-Tuala wanita
-Barangan bayi
- Dan barangan keperluan Lain

Sekiranya anda berminat untuk membuat sumbangan anda boleh hubungi Zman Dian = 019-908 8923


"Segala jasa baik dan sokongan yang diberikan amatlah dihargai"


PROGRAM CHARITY ANAK-ANAK GELANDANGAN

PROGRAM CHARITY ANAK-ANAK GELANDANGAN DIANJURKAN OLEH PELAKON HANIS KAMAL BAKAR BERSAMA RAKAN-RAKAN ARTIS MALAYSIA


Program ini akan diadakan pada :


Tarikh                 : 26 mac 2016 (sabtu)
Jam                    : 4 petang (Pengumpulan Barang)
Program bermula : 9 MALAM
Lokasi                 : Pusat khidmat sementara gelandangan di Lorong Medan Tuanku 2.


Matlamat Program Charity Anak-Anak Gelandangan


Penganjuran Program Charity Anak-Anak Gelandangan ini adalah bertujuan untuk memberi kesedaran dan rasa motivasi kepada masyarakat tentang kepentingan silaturahim, persaudaraan, kesukarelaan, bertanggungjawab dan melakukan kebajikan kepada masyarakat umum serta memupuk budaya sayang menyangi antara satu sama lain.


Objektif Program


i. Memberi kesedaran tentang tanggungjawab sosial terhadap anak-anak gelandangan.

ii. Memupuk sifat penyayang dalam kalangan masyarakat terhadap golongan yang kurang bernasib baik.

iii. Membina semangat kerja berpasukan dan persefahaman melalui sukarelawan.



Committees Program anak-anak Gelandangan di antaranya :



1. Zman Dian - Organiser
2. Miza & Koie - HKB Crew
3. Kak Ann / Datin Nani - Radio Wanita 4U
4. Abg Lan / Abg Zali - Blood Brothers
7. Faez Ramly - Official Blogger
8. Eijjat & Kery & Echa - The Family
9. Usahawan Muah
10. Explore Angel's Club
11. PEWARIS Malaysia
12. Big Unity Event

Artis terlibat yang turut menjayakan seperti :


- Rockers Otai 90an
- Pelakon Malaysia
- Mentor
- AF
- Model
- Designer

Untuk maklumat lanjut sila layari http://faezramlypunye.blogspot.my/2016/03/nantikan-program-charity-anak-anak.html?m=1


Insya Allah cik iena juga akan sertai aktiviti ini pada hari sabtu nanti :)



iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Projek Amal membantu Gelandangan bersama Idea Master dan Hai Blogger


Pada 5 Mac yang lepas cik iena berkesempatan menyertai projek kerja amal membantu golongan gelandangan bersama-sama Idea Master iaitu sebuah Syarikat Percetakan yang tidak asing lagi dan juga bersama rakan-rakan blogger dari Hai Blogger di sekitar bandaraya Kuala Lumpur

Projek Amal membantu Gelandangan bersama Idea Master dan Hai Blogger
kesian tegok mereka tidur di kaki jalan. Alhamdulillah cik iena masih ada temptat berlindung

Alhamdulillah program Amal tersebut berjalan dengan jayanya dan kami hampir menghabiskan kesemua makanan serta pakaian yang perlu diagih kan kepada golongan gelandangan. Baki daripada makanan dan pakaian tersebut juga akan di agih kan kepada gelandangan yang mana kawasannya jauh dari kawasan pengagihan kami dengan menaiki kereta . Kawasan pengagihan kami pada malam tersebut hanya di sekitar Masjid Jamek, Petaling Street dan kawasan yang berhampiran kerana kami hanya berjalan kaki untuk mencari lokasi-lokasi gelandangan di kawasan yang berhampiran.
Sebelum meneruskan lebih lanjut tentang perjalanan program kerja amal kami cik iena kenalkan terlebih dahulu  tentang Syarikat Percetakan  Idea Master yang menerajui program ini.

 Idea Master

Merupakan Syarikat pembekal tshirt printing, baju korporat dan cenderamata korporat terbesar di Shah Alam. Ianya ditubuhkansekitar  tahun 2010. Antara produk yang mereka bekalkan ialah tshirt printing, jaket korporat, uniform korporat dan cenderamata korporat seperti mug, pen, towel, keychain, notepad, pendrive dan macam-macam lagi.


Projek Amal membantu Gelandangan bersama Idea Master dan Hai Blogger

 

Idea Master  mempunyai Kilang mereka sendiri untuk memproses baju-baju dan produk-produk lain. Mereka juga sangat mementingkan kualiti dan juga harga yang berpatutan.
Untuk mengetahui lebih lanjut tentang produk mereka boleh download katalog percuma mereka di www.ideamaster.com.my

Alamat HQ Idea Master: (Khas untuk Cetak Baju, Jaket Korporat dan Baju Korporat)
Idea Master Creation Sdn Bhd,
VG-4 Jalan Plumbum V7/V, Pusat Komersial Seksyen 7,
40000 Shah Alam, Selangor

Alamat Cawangan Idea Master: (Khas untuk Trofi, Medal dan Cenderamata Korporat)
Idea Master Global Sdn Bhd,
No.8A, Jalan Kristal J7/J,
Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor

Instagram : @ideamaster2u
Facebook: ideamasterpage
Website : www.ideamaster.com.my

Pengalaman Menyertai Projek Amal membantu Gelandangan bersama Idea Master dan Hai Blogger


Blogger-blogger berkumpul di sekitar Masjid jamek jam 8 Malam untuk penerangan ringkas dari founder +Hai Blogger! Official

Jam 9 Malam , pihak Idea Master hadir bersama kakitangan mereka yang turut sama melibatkan diri dalam aktiviti kerja amal ini . Pembungkusan makanan dan juga pakaian di urus sendiri oleh pihak Idea Master. Blogger- blogger hanya perlu membantu membuat agihan makanan dan juga pakaian kepada gelandangan .


Projek Amal membantu Gelandangan bersama Idea Master dan Hai Blogger
taklimat ringkas


Sebelum aktiviti di mulakan seperti biasa taklimat ringkas akan di beri . Aktiviti dimulakan dengan bacaan doa dan juga taklimat ringkas. Kami di bahagi kepada 4 kumpulan di mana ke empat-empat kumpulan akan mengagihkan makanan dan pakaian ke tempat yang berasingan.

Projek Amal membantu Gelandangan bersama Idea Master dan Hai Blogger
Kumpulan 1


Projek Amal membantu Gelandangan bersama Idea Master dan Hai Blogger
kumpulan 2

Projek Amal membantu Gelandangan bersama Idea Master dan Hai Blogger
kumpulan 3



Setelah selesai sesi bacaan doa dan taklimat ringkas dan juga pembahagian kumpulan. Kami di kehendaki untuk mengambil makanan dan pakaian untuk setiap kumpulan untuk diagihkan kepada gelandangan.




Projek Amal membantu Gelandangan bersama Idea Master dan Hai Blogger

Projek Amal membantu Gelandangan bersama Idea Master dan Hai Blogger

Projek Amal membantu Gelandangan bersama Idea Master dan Hai Blogger


Projek Amal membantu Gelandangan bersama Idea Master dan Hai Blogger


Selesai mengambil makanan dan pakaian untuk kumpulan masing masing kami bergerak dengan berjalan kaki untuk mencari gelandangan gelandangan di sekitar Kuala Lumpur.


Projek Amal membantu Gelandangan bersama Idea Master dan Hai Blogger
team cik iena sedang melintas jalan ;)


Untuk pengetahuan semua, ini bukan kali pertama cik iena menyertai aktiviti seperti ini.
Sekitar tahun 2012 cik iena sangat aktif dengan aktiviti membantu gelandangan di sekitar Kuala Lumpur. Cik iena pernah memberi makanan buat gelandangan di bawah-bawah jambatan di sekitar pasar seni dan banyak lagi tempat di sekitar Kuala Lumpur yang pastinya menjadi memori indah cik iena yang mana ianya membuatkan cik iena rasa lebih bersyukur dengan kehidupan cik iena berbanding kehidupan gelandangan-gelandangan yang lain. Untuk membaca tentang aktiviti charity cik iena boleh baca http://www.ienaeliena.com/search/label/Volunteer?m=0

Sila klik older sampai tahun 2012 ye hehe  :)


Projek Amal membantu Gelandangan bersama Idea Master dan Hai Blogger
cik iena sedang memberi makanan pakcik-pakcik diatas, kesian tengok pakck tu muka sedih je







Projek Amal membantu Gelandangan bersama Idea Master dan Hai Blogger
pihak Idea Master sedang memberikan makanan dan pakaian


Pengalaman yang di lalui lebih kurang sama jadi ianya tidak susah bagi cik iena. Gembira rasa hati di dalam kumpulan cik iena orang pertama berjaya menghabiskan makanan untuk di beri pada gelandangan. Mungkin kerana cik iena sudah biasa berhadapan dengan gelandangan. Lagipun setiap minggu pada hari khamis dan jumaat cik iena ade menyertai aktiviti pengagihan makanan buat gelandangan dan golongan memerlukan di belakang masjid jamek.




Projek Amal membantu Gelandangan bersama Idea Master dan Hai Blogger
Tips beri makanan buat gelandangan yang sedang tidur, jangan di kejutkan, just letak di tepi mereka. Takut mereka terkejut dan bertindak agresif semasa terjaga. Biasalah golongan macam ni kadang-kadang kene tangkap . Mereka takut kene serbu nad tangkap. So kita jangan takotkan mereka okay


Walaubagaimanapun aktiviti ini berbeza kerana , kami menyediakan makanan dan gelandangan yang akan datang sendiri. Berbeza dengan pada kali ini kami mencari sendiri gelandangan di kaki lima, di lorong-lorong, untuk memberi makanan.


Projek Amal membantu Gelandangan bersama Idea Master dan Hai Blogger
lokasi pengagihan bank muamalat, ehehhe tempat cik iena buat kerja amal setiap khamis n jumaat malam jika ada kelapangan






Apa yang sangat menyedihkan kan cik iena tatkala melihat orang menyelongkar tong sampah untuk mencari sesuatu. Cik iena tak pasti dia nak cari apa tapi bila di berikan makanan dia kelihatan sangat gembira dan berterima kasih. Rasa tenang dan gembira bila terdengar ucapan terima kasih apabila makanan di beri pada mereka.



Projek Amal membantu Gelandangan bersama Idea Master dan Hai Blogger
sangat sedih tengok uncle ni selongkar tong sampah T_______T


Ada juga yang menyentuh hati cik iena apabila salah seorang gelandangan meminta #travellingberuang yang cik iena bawa, katanya dia kehilangan anak. Ya Allah sedih rasa hati. Tapi cik iena tak boleh berborak lama dengan kakak tu kerana ada lagu tugasan lain yang perlu di buat. Semoga Allah mempermudahkan segala urusan mereka ;)




Projek Amal membantu Gelandangan bersama Idea Master dan Hai Blogger
kesian nya tgk








 cik iena ni memang suka berborak dengan gelandangan .tapi awas tau ada yang tak suka kita tanya banyak. Kita kene tengok tindak balas mereka juga . Ini apa yang cik iena pelajari sejak tahun 2012 cik iena menyertai kerja amal membantu gelandangan. Setiap mereka ada kisah mereka sendiri.

Kebanyakan gelandangan tidak suka gambar mereka diambil. Jadi jika ingin mengambil gambar di sarankan tidak menggunakan flash . Sepanjang aktiviti ini berjalan cik iena tidak mengambil sebarang gambar kerana cik iena sibuk mencari gelandangan untuk di berikan makanan. Fokus sungguh cik iena tau. orang pertama menghabiskan makanan, kemudian bantu kawan-kawan habiskan makanan pulak :)



 Okay selesai memberi makanan kami berkumpul, bergambar dan pulang kerumah. Untuk makanan yang tidak habis di agihkan. Pihak Idea Master akan sambung pengagihan makanan tersebut di kawasan lain di sekitar kuala lumpur dengan menaiki kereta.

Seingat cik iena semasa tahun 2012 cik iena pernah bagi makanan buat gelandangan di kawasan bukit bintang. Dekat time square dengan low yat memang banyak juga gelandangan di situ.


  Projek Amal membantu Gelandangan bersama Idea Master dan Hai Blogger kesian tegok mereka tidur di kaki jalan. Alhamdulillah cik iena masih ada temptat berlindung
bergambar bersama rakan blogger dan Idea Master

Projek Amal membantu Gelandangan bersama Idea Master dan Hai Blogger
bergambar bersama rakan blogger dan Idea Master




Projek Amal membantu Gelandangan bersama Idea Master dan Hai Blogger
bergambar bersama rakan blogger dan Idea Master

Tahniah di ucapkan kepada Idea Master kerana berjaya menganjurkan program kerja amal seperti ini. Di harap dapat di teruskan seperti biasa program kerja amal seperti ini. Semoga di murahkan rezeki lagi dan semoga perniagaan Idea Master lebih maju dan maju pada masa akan datang. Cik iena percaya dan yakin setiap kebaikan yang kita buat pasti di balas dengan kebaikan .

Tidak lupa juga Terima Kasih Idea Master diatas T Shirt yang di berikan. Memang sangat selesa untuk di pakai. Design pun cantik.. Tapi cik iena tak sempat pakai malam tersebut Almaklumlah perempuan bukan senang nak tukar baju, perlu cari tandas nak tukar baju. Kalau dapat pakai malam tu mesti lagi cantik kan. Sedondon je dengan Team Idea Master.


Gambar Kredit kepada +Hai Blogger!  .Cik iena fokus agih makanan so tak keluarkan handphone untuk ambil gambar semasa aktiviti pengagihan makanan tersebut :)





iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
 
Alhamdulillah malam tadi cik iena hadir. Minggu lepas cik iena tak hadir kerana sibuk. Pada malam tadi kami di bantu oleh sukarelawan adik-adik manis dari UKM bangi . Terima kasih buat adik-adik yang sudi menjadi sukarelawan malam tadi .
 
 
Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
cik iena dan adik, kene pakai glove dulu sebelum buat kerja tau.

Kepada anda yang berminat untuk menjadi sukarelawan amatlah dialu-alukan . Tiada syarat dikenenakan untuk menjadi sukarelawan cukup sekadar anda turut sama hadir membantu menyediakan makanan buat golongan yang memerlukan disamping sedikit peraturan yang perlu di patuhi untuk menghormati golongan gelandangan dan yang seantara dengannya iaitu tidak mengambil gambar mereka atau pun mengambil gambar suasana disana menggunakan flash sehingga ketara maneampakkan raut wajah mereka . Setiap mereka yang datang mengambil makanan ada masalah yang tersendiri . Kita perlu hormat mereka supaya tidak menyebarkan gambar mereka secara jelas.

Jemput cuci mata gambar cik iena ambil ni.



Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
cup cakes untuk tetamu kami

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
kari ayan

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
sayur kailaln & carrot

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
adik cik iena dan sukarelawan laen sedang memotong timun

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
pisang untuk pencuci mulut

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
air teh kurma merah


Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
juadah dari JAWI malam ni, kari ayam dan sambal belacan dari 1charity

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
juadah dari JAWi & 1charity

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
cup cakes

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
sukarelawan yang baik hati

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
sukarelawan dari UKM bangi

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
sukarelawan sedang menyediakan air minumam

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
juadah untuk tetamu

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
juadah dari 1charity


Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
sukarelawan yang baik hati

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
sukarelawan yang baik hati

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
perkhidmatan mencuci rambut juga di sediakan

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
perkhidmatan mencuci rambut juga disediakan

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
tetamu di hiburkan dengan movie yang di pasang di skrin. Malam tadi tengok cerita polis evo :)

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
rakan sukarelawan dan juga tetamu kami
 
JOM TENGOK GAMBAR LAGI DI FB
KLIK SINI

Kepada yang berminat boleh hadir di bank muamalat jalan melaka, belakang lrt masjid jamek aliran kelana jaya pada pukul 10 malam, setiap hari khamis dan jumaat. Kepada yang berminat untuk memberi sumbangan makanan juga amatlah dialu-alukan tetapi anda dikehendaki menghubungi pihak kami terlebih dahulu supaya tidak berlaku pembaziran makanan.




HELP THE POOR :- Remember even the smallest of gifts like a piece of bread given to them may be the reason Allah forgives you and enters you into Jannah.

Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: Siapa saja di antara orang mukmin yang memberi makan saudaranya sesama mukmin yang lapar, nescaya Allah akan memberinya buah-buahan syurga. Siapa saja antara orang mukmin yang memberi minum saudaranya sesama mukmin yang dahaga, nescaya Allah akan memberinya minuman Rahiqul Makhtum.

(Hadis Riwayat at Tirmizi)










iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve