Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Thursday, May 17, 2012

sit and eat with homeless

Jumaat ini Kak Enn akan menyambut majlis kesyukuran sempena hari kelahiran beliau.Permintaan Kak Enn pada volunteer adalah  sit and eat with them(homeless), be in the que with them and layan mereka macam kita layan kawan kita.Ini adalah kelainan untuk aktiviti 1charity di masjid jamek.


Para volunteer akan beratur bersama homeless untuk mengambil makanan dan makan bersama mereka.PAra Volunteer  tidak perlu buat kerja seperti sebelum ni kerana ade pihak katering yang akan menyediakan semuanya.


Akan tetapi aktiviti midnite run penagihan makanan kepada homeless yg tidak hadir..iaitu homeless yg berada dijalanan dan bawah jambatan masih diteruskan.




Wah menarik..hihi cik iena tak pernah lg berborak dgn homeless lame2 sb cik iena takut tersalah tanya.Nanti dorang terase plak ke kan.So esok cik iena hati2 dgn setiap tutur kata yer.Jaga Hati dan perasaan mereka jika ingin bercakap (^_~)


Dari Haritsah bin Wahab r.a., katanya: "Saya mendengar Rasulullah s.a.w. bersabda: "Sukakah engkau semua saya beritahu, siapakah ahli syurga itu? Mereka itu setiap orang yang lemah dan dianggap lemah oleh para manusia, tetapi jikalau dia bersumpah atas Allah, pastilah Allah mengabulkan apa yang disumpahkannya itu. Sukakah engkau semua saya beritahu, siapakah ahli neraka itu? Mereka itu ialah setiap orang yang 'utul (keras), jawwazh (bakhil) tetapi gemar mengumpulkan harta, lagi pula bongkak." (Muttafaq 'alaih)



Opsss
kedua2 gambar diatas tu bukan gambar homeless betul..
hahah
tu gambar cik iena mase photoshoot dkt kerinchi KL
ehem2 berbakat tak nak berlakon
ahahha muke tembok btul kn cik iena nie
ape2 pun photoshoot ni mmg best..
terbaik lorhh team photog n model yg sporting shoot dpn org ramai
yg bestnye ade yg ingat TV3 
auhh teruskan je la lakonan itu
hahaha







♥♥ Info Menarik ♥♥











Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)

5 comments:

  1. berbakat ar cik iena. lps ni leh try jdi plakon lak. hee :)

    ReplyDelete
  2. oo..cik iena ke dalam pic tu..!
    nur mcm pernah tgk pic tu sebelum ni, tapi xhengat di mana, xsalah de sorang lagi yg jadi perempuan gila kan...?

    kat mana ekkk...lupaaaa laaaa...!

    ReplyDelete
  3. @|shuhadaothman|TM mekasih:)
    @Cik Nur sblm ni cik iena ade publish kt blog jgak :)

    ReplyDelete
  4. tapi nur bukan tgk dekat blog, tapi dekat FB.. :)

    ReplyDelete
  5. ouh
    dkt fb photographer kot time ni ramai photographer ade

    ReplyDelete

Facebook Comment