Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Monday, September 29, 2014

CABARAN 30 HARI | DAY 29 : BUNGA KEGEMARAN DAN ERTINYA UNTUK ANDA


Cik iena memang peminat bunga,
 lagi2 "Fresh flower"
Cik iena pun selalu buatkan fresh flower decoration untuk hand bouquet majlis pertunangan, pernikahan atau persandingan kawan2 terdekat.

Bunga yang Paling cik iena suka ialah
Bunga Mawar atau ros
 
kedua2 hand bouquet diatas, cik iena buat sendiri untuk bff dan cousin

 
APA ERTI BUNGA NI UNTUK CIK IENA,
 
Cik iena memang suka fresh flower.
So dah biasa dah la.
Kalau tanya erti bunga ni utk cik iena.
Tak tau nak jawab apa haha

Kalau bunga tu diberi daripada seseorang
maybe ianya akan ada makna
tapi kalau dah cik iena yang deco nye sendiri..
Makna nya cik iena sayang kepada penerima gubahan bunga tersebut la kot
Jom tengok pic fresh flower yang cik iena buat
Yang ni untuk my bff kak lieya di hari pertunangan kak lieya


sirih junjung deco by cik iena untuk sepupu nikah

hantaran deco by cik iena

fresh flowe deco untuk maksu sempena mothers day

hantaran deco untuk sepupu

hand bouquet deco for my cousin


fresh flower deco for my mum sempena mothers day

Kesemua bunga diatas adalah bunga segar
cik iena minat bunga yang fresh je
artificial flower kurang sikit
(^_~)
Actually banyak lagi fresh flower deco yang pernah cik iena buat.
Tapi malas nak cari gambar.
Pelamin fresh flower pun cik iena pernah buat.

Kalau bagi fresh flower tangan ni reti lah nak deco

sila jangan bagi artificial flower/ bunga tiruan/bunga mati
memang kaku lah tangan nak men deco nye
(^_~)

Apakah Maksud bunga Di Sebalik Pemberian?


Maksud Disebalik Warna:


  • Merah - lambang cinta , keberanian , penghargaan , romantik , dan kehangatan.
  • Kuning - lambang kegembiraan , kebahagiaan , kebebasan dan persahabatan.
  • Putih - lambangkehormatan dan kesucian hati.
  • Merah Jambu - lambang bergaya dan kesyukuran.
  • Merah Jambu Pekat - lambang terima kasih.
  • Merah Jambu Cair - lambang sedih , simpati dan persahabatan.
  • Jingga - lambang teruja dan bangga.
  • Biru - lambang misteri , khayalan dan mengharapkan peluang baru.
  • Gabungan Merah dan Putih - lambang penyatuan.
  • Gabungan Merah dan Kuning - lambang setia dan gembira.


Maksud Disebalik Bilangan:



  • 1 ros - cinta pandang pertama , kamu adalah orang yang ku tunggu-tunggu.
  • 2 ros - saling mencintai antara satu sama lain.
  • 3 ros - I LOVE U.
  • 6 ros - aku ingin menjadi milikmu.
  • 7 ros - aku tergila-gilakan kamu.
  • 9 ros - sebuah cinta yang kekal kekal bersama selagi kita hidup.
  • 10 ros - you’re perfect!
  • 11 ros - kamu adalah amat berharga bagi ku , dan adalah orang yang paling aku cintai.
  • 12 ros - be my steady.
  • 13 ros - secret admirer.
  • 15 ros - aku benar2 menyesal . maafkan aku!
  • 20 ros - percayalah, aku ikhlas terhadap mu.
  • 21 ros - aku tercipta hanya untuk kamu.
  • 24 ros - tidak berhenti memikirkan kamu… 24 hours tau..
  • 33 ros - untuk mengucapkan ‘ I LOVE YOU ‘ dengan penuh kasih sayang.
  • 36 ros - aku akan kenang saat romantis kita.
  • 40 ros - cintaku padamu adalah BENAR!
  • 50 ros - aku takkan pernah menyesal dengan cinta ini.
  • 99 ros - aku mencintai mu selama hayat ku.
  • 100 ros - akan kekal hidup bahagia bersama sehingga 100 tahun , kekal bersama sehingga hari tua.
  • 101 ros - you are my one and only one.
  • 108 ros - please marry me honey????
  • 365 ros - tidak dapat berhenti memikirkan kamu setiap hari.
  • 999 ros - cinta kita kekal abadi selamanya.

SUMBER : http://www.hadiahbunga.com/2012/07/25/maksud-bunga-di-sebalik-pemberian/







Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

No comments:

Post a Comment

UBER PROMO CODE - IENA

UBER PROMO CODE - IENA