Showing posts with label cabaran30hari. Show all posts
Showing posts with label cabaran30hari. Show all posts

CABARAN 30 HARI | DAY 30 : PERKARA MENARIK YANG ANDA BERBANGGA TAHUN INI


#cabaran30hari  #kelabbloggerbenashaari 
Hari ke 30
 
PERKARA MENARIK YANG ANDA BERBANGGA TAHUN INI. 


BEST CATWALK 2014 OF MUSLIMAH FASHION SHOW COMPETITION BY MIDA'R 
pada 4 Januari 2014




Menarik ke?
Untuk cik iena yang dah lama tak mengaktifkan diri dalam bidang ni kira menarik lah 
dan bangga jugak lah. lalallalaaaa.
Cik iena stop selama dua tahun sebab enchik bekas tunang tak suka cik iena jadi model
T_____T

roomate yg sentiasa memberi support


Sebelum ni cik iena tak pernah masuk competition pun
selalu catwalk untuk event je.
tapi entah macam mana nak join pulak
Alhamdulillah walaupun tak menang tempat pertama , kedua or ketiga
cik iena dapat menang kategori Best Catwalk

Bersama event organizer, kak mida

 
Okies setakat ini je yer
bz gile kat office nie
 
Selamat bekerja cik programmer
(^_~)





Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

CABARAN 30 HARI | DAY 29 : BUNGA KEGEMARAN DAN ERTINYA UNTUK ANDA


Cik iena memang peminat bunga,
 lagi2 "Fresh flower"
Cik iena pun selalu buatkan fresh flower decoration untuk hand bouquet majlis pertunangan, pernikahan atau persandingan kawan2 terdekat.

Bunga yang Paling cik iena suka ialah
Bunga Mawar atau ros
 
kedua2 hand bouquet diatas, cik iena buat sendiri untuk bff dan cousin

 
APA ERTI BUNGA NI UNTUK CIK IENA,
 
Cik iena memang suka fresh flower.
So dah biasa dah la.
Kalau tanya erti bunga ni utk cik iena.
Tak tau nak jawab apa haha

Kalau bunga tu diberi daripada seseorang
maybe ianya akan ada makna
tapi kalau dah cik iena yang deco nye sendiri..
Makna nya cik iena sayang kepada penerima gubahan bunga tersebut la kot
Jom tengok pic fresh flower yang cik iena buat
Yang ni untuk my bff kak lieya di hari pertunangan kak lieya


sirih junjung deco by cik iena untuk sepupu nikah

hantaran deco by cik iena

fresh flowe deco untuk maksu sempena mothers day

hantaran deco untuk sepupu

hand bouquet deco for my cousin


fresh flower deco for my mum sempena mothers day

Kesemua bunga diatas adalah bunga segar
cik iena minat bunga yang fresh je
artificial flower kurang sikit
(^_~)
Actually banyak lagi fresh flower deco yang pernah cik iena buat.
Tapi malas nak cari gambar.
Pelamin fresh flower pun cik iena pernah buat.

Kalau bagi fresh flower tangan ni reti lah nak deco

sila jangan bagi artificial flower/ bunga tiruan/bunga mati
memang kaku lah tangan nak men deco nye
(^_~)

Apakah Maksud bunga Di Sebalik Pemberian?


Maksud Disebalik Warna:


  • Merah - lambang cinta , keberanian , penghargaan , romantik , dan kehangatan.
  • Kuning - lambang kegembiraan , kebahagiaan , kebebasan dan persahabatan.
  • Putih - lambangkehormatan dan kesucian hati.
  • Merah Jambu - lambang bergaya dan kesyukuran.
  • Merah Jambu Pekat - lambang terima kasih.
  • Merah Jambu Cair - lambang sedih , simpati dan persahabatan.
  • Jingga - lambang teruja dan bangga.
  • Biru - lambang misteri , khayalan dan mengharapkan peluang baru.
  • Gabungan Merah dan Putih - lambang penyatuan.
  • Gabungan Merah dan Kuning - lambang setia dan gembira.


Maksud Disebalik Bilangan:



  • 1 ros - cinta pandang pertama , kamu adalah orang yang ku tunggu-tunggu.
  • 2 ros - saling mencintai antara satu sama lain.
  • 3 ros - I LOVE U.
  • 6 ros - aku ingin menjadi milikmu.
  • 7 ros - aku tergila-gilakan kamu.
  • 9 ros - sebuah cinta yang kekal kekal bersama selagi kita hidup.
  • 10 ros - you’re perfect!
  • 11 ros - kamu adalah amat berharga bagi ku , dan adalah orang yang paling aku cintai.
  • 12 ros - be my steady.
  • 13 ros - secret admirer.
  • 15 ros - aku benar2 menyesal . maafkan aku!
  • 20 ros - percayalah, aku ikhlas terhadap mu.
  • 21 ros - aku tercipta hanya untuk kamu.
  • 24 ros - tidak berhenti memikirkan kamu… 24 hours tau..
  • 33 ros - untuk mengucapkan ‘ I LOVE YOU ‘ dengan penuh kasih sayang.
  • 36 ros - aku akan kenang saat romantis kita.
  • 40 ros - cintaku padamu adalah BENAR!
  • 50 ros - aku takkan pernah menyesal dengan cinta ini.
  • 99 ros - aku mencintai mu selama hayat ku.
  • 100 ros - akan kekal hidup bahagia bersama sehingga 100 tahun , kekal bersama sehingga hari tua.
  • 101 ros - you are my one and only one.
  • 108 ros - please marry me honey????
  • 365 ros - tidak dapat berhenti memikirkan kamu setiap hari.
  • 999 ros - cinta kita kekal abadi selamanya.

SUMBER : http://www.hadiahbunga.com/2012/07/25/maksud-bunga-di-sebalik-pemberian/







Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

CABARAN 30 HARI | DAY 28 : 5 PERKARA BERMULA DENGAN ANDAINYA

"Andainya hatiku bersuara
Pastinya ia akan berkata
Cukuplah sayang aku tidak berdaya
Mengharungi segala sengsara
 
Berapa kali harus aku terluka
Barulah kan ku sedar
Cintaku tidak layak untuk dirinya
Mengapa masih aku setia disisnya
Tidak ku mengerti ,tidak ku fahami"
 
 
ehhhh ini lirik lagu..
tajuk cabaran 30 hari hari ke 28 
 
5 PERKARA BERMULA DENGAN ANDAINYA
 
hampir terlupa hari ni ,
dah  pukul 12 mlm dah..
fikiran serabut hari ni
keluar cari ketenangan
T___T
 
  
::YANG PERTAMA::
 
Andainya dapat di putarkan masa , cik iena tak nak bertunang dengan enchek bekas tunang.
taknak kenal dia..Dia punca nama cik iena blacklist sebab dia menggunakan kad kredit cik iena dan menggunakan nama cik iena untuk buat personal loan.
 
 
::YANG KEDUA::
 
Andainya cik iena ade rezeki lebih, cik iena nak bawak mak and abah menunaikan haji .
 
 
::YANG KETIGA::
 
Andainya ada rezeki cik iena nak bukak butik sendiri dengan rekaan baju sendiri.
hehe dulu bercita2 nak jadi fashion designer
tapi ter jadi programmer pulak
(^_~)
  
::YANG KEEMPAT::
 
Andainya cik iena dapat memiliki hati seorang insan yang cik iena suka ,
cik iena akan bahagia kan dia dan takkan sakiti dia.
 
Opss susah betul nak ambil hati dia, 
  tak tau lah dia suka perempuan macam mana hehe.. 
kita ni biasa2 je..serba serbi kurang
 T___T 
 
 
::YANG KELIMA::
 
Andainya cik iena berkahwin,
Cik iena nak anak lima 
Lalalalalaaaaaaa
 
 
Task hari ke 28 ni macam mencabar sikit.
Cik iena tak tau nak tulis apa sebenarnya..
haha
ini lah jadi nya tulis time ngantuk
time nak tidur
ini pun taip kat handphone je
sambil baring2 nak tidur
nite alll
ehhh
layan lagu ni kejap
lirik dia buat cik iena nangis..
sesuai sangat dengan kisah cik iena
T____T
 
 
 

Lirik Andai Hatiku Bersuara - Chomel

Oh Tuhan, berikanlah aku
Kekuatan menempuhi dugaanMu
Aku percaya ada hikmahnya
Di setiap dugaan yang ku terima
Andainya hatiku bersuara
Pastinya ia akan berkata
Cukuplah sayang aku tidak berdaya
Mengharungi segala sengsara

Berapa kali harus aku terluka
Barulah kan ku sedar
Cintaku tidak layak untuk dirinya
Mengapa masih aku setia disisnya
Tidak ku mengerti ,tidak ku fahami
Seperti insan biasa aku ingin bahagia
Menyintai dan dicintai tiada duanya
Andai terlampau permintaanku ini
Maafkanlah kasih
Seperti insan biasa aku ingin bahagia
Menyintai dan dicintai tiada duanya
Andai terlampau permintaanku ini
Maafkanlah kasih
Oh Tuhan, berikanlah aku
Kekuatan menempuhi dugaanMu
Aku percaya ada hikmahnya
Di setiap dugaan yang ku terima

 






Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

CABARAN 30 HARI | DAY 27 : MOOD ANDA HARI INI


Assalamualaikum..
tajuk cabaran 30 hari hari ni macam memahami je cik iena yang tengah bersedih 
dan memerlukan tempat nak meluahkan apa yang terbuku di hati.


Mood hari ini sangat sedih tapi nak buat macam mana
kita hanya mampu merancang tapi Allah penentu segalanya

Sabar cik iena, sesungguhnya Allah takkan menguji di luar kemampuan hambanya.

Nanges jugak cik iena hari ni
tak pelah nangis tu satu terapi jugak kan

moga esok memberi sinar kebahagiaan buat cik iena..

Nak story lebih2 it to personal
haha 
tp awak awak walaupun saya cakap 
"saya ok je"
 tp hati saya tak ok pon..
saya cuma nak awak happy dgn kwn2 awak dan saya taknak awak rasa saya menyemak And menyusahkan awak 




tapi jauh d sudut hati saya berharap awak faham..
nampak nye macam tak je
hurmmm

saya pon tak faham kenapa saya boleh bersabar menanti awak
haishh ketuk kepala laju2 kat dinding karang
T___T

Ok nak sambung terapi menangis
nangis lah puas2 cik iena








Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

CABARAN 30 HARI | DAY 26 : GADGET KEPUNYAAN ANDA



Hampir terlupa cabaran 30 hari kelabbloggerbenashaari
task hari ini,

 GADGET KEPUNYAAN ANDA



Cik iena ada satu je gadjet.
Handphone ..
hehe takde laen dah.
Tapi ada dua handphone je



hehe yg ni main phone la
nombor digi

phone ni la nak update blog
(^_~)

COmel tak baru beli baju dia
tapi tak secomel yang beli kat korea ritu

err rindu hello kitty kiter
hilang masa kenduri kawen sepupu dekat kedah
T____T


Ha ni lagi satu
ni nombor celcom








Nieh hello kitty kesayangan cik iena
hilang mase kenduri kawen sepupu
sedih sangat hello kitty hilang

nak cari yang sama memang tak jumpa la
sebab beli kat korea
material dia tak sama dengan yang cik iena baru beli nie
 





Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

CABARAN 30 HARI | DAY 25 : BERITA TERKINI HARI INI YANG ANDA BACA


BAYI CEDERA DISERANG BIAWAK AIR,
itulah berita terkini yang cik iena baca hari ini.
Today cik iena ade meeting memang tak online sangat sebab meeting dekat office client then balik office sambung kerja.
 


 


Kejadian ni berlaku pada 22 september 2014.
Tapi cik iena baru terbaca hari ini.
Almaklumlah sibuk kerja. Takde masa nak tengok tv tengok berita.
hehe
 
Kesian nye tengok pi baby nie
comel pulak baby tu
 




Hah nie biawak yang serang baby tu kot
tengok dekat  SINI
besar lah jugak


 Berita Penuh sila baca
 
http://www.sinarharian.com.my/semasa/bayi-lapan-bulan-cedera-diserang-biawak-1.319302 
 
http://www.omaq.org/v3/info-bayi-lapan-bulan-cedera-diserang-biawak/ 
 






Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

CABARAN 30 HARI | DAY 24 : RUMAH IMPIAN ANDA


 
Semua orang sudah pastinya mengimpikan rumah yang besar dan selesa,
begitu juga dengan cik iena. Nak mencapai tu mungkin tunggu dah kawin kot,share beli dengan enchik suami.
Now cik iena dah ada rumah yang beli sendiri.
Rumah dua tingkat jugak.
Tapi rumah teres dua tingkat kos rendah je
(^_~)
itu jelah yang cik iena mampu beli.
Tapi rumah tu dekat Batang Kali,
Cik iena duduk KL.

So Rumah tu bagi familly duduk.

Tapi kan, cik iena berangan nak macam rumah dalam gambar tu.
Lebih kurang lah.

Insya Allah kalau ade rezeki tak kemana kan
Work Hard Cik iena
(^_~)

walaupun sibuk di office cik iena nak tulis jugak untuk cabaran 30 hari kelabbloggerbenashaari.
Okiesss ..
cik iena masih di office nie
nak sambung kerja





Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

CABARAN 30 HARI | DAY 23 : PEKERJAAN YANG ANDA INGIN SELAIN KERJA ANDA SEKARANG


 
Assalammualaikum, selamat bekerja cik iena
Saat dan ketika ini masih di office, bekerja selepas seminggu bercuti sakan
(^_~)
Task untuk hari ke 23
PEKERJAAN YANG ANDA INGIN SELAIN KERJA ANDA SEKARANG
Actually PROGRAMMER bukan lah cita cita cik iena masa sekolah dulu.
Masa zaman persekolahan dulu cik iena nak jadi fashion designer.
Siap ambil subjek tambahan lagi, pendidikan seni..
semata mata nak mengejar cita2
Tetapi apakan daya ayah tidak merestui
Terpaksa lah sambung belajar ikut jurusan yang ayah pilih yang ayah carikan.
Walaupun dah dapat tawaran untuk belajar fashion design
T______T
Pssttttt : comel kan fashion designer cik iena atas tu..masa ni ade fashion show dekat sungai wang KL.





Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

CABARAN 30 HARI | DAY 22 : DESTINASI PERCUTIAN IMPIAN


 
 
Assalammualaikum,
Selamat bekerja cik iena
setelah 1 week bercuti.

At this time masih di office, kerja kerja kerja 
(^_~)
Task cabaran 30 hari kelabbloggerbenashaari hari ini
DESTINASI PERCUTIAN IMPIAN
macam lebih kurang tajuk semalam je
if semalam cik iena cakap tempat yang cik iena ingin pergi 
dan tak pernah pergi adalah PARIS kan,
so di sini lah sambungan nya
 
DESTINASI PERCUTIAN IMPIAN
nak ke Eiffel Tower
 
selain pada tu kalau da sampai Paris tu nak ke
Arc de triomphe,Musee du louvre,Le Marais et la Place des Vosges and chateau de versailles
Okies
cik iena takleh story banyak sebab tengah buat kerja lagi di office..
akibat cuti seminggu
haha


daaaaaaaaaaaa
 





Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

CABARAN 30 HARI | DAY 21 : TEMPAT YANG ANDA INGIN PERGI DAN TAK PERNAH PERGI



Assalammualaikum, hari ni cik iena balik ke kl setelah bercuti di ipoh 1D1N and di pulau pinang 5D4N.
Hampir terlupa cabaran 30 hari kelabbloggerbenashaari..
okies topik hari ini..

tempat yang anda ingin pergi dan tak pernah pergi..
Sebelum ni cik iena teringin nak pergi korea..
Alhamdulillah tercapai juga..

so now cik iena teringin nak pergi paris

tengok member pergi paris best nye..
tengok gambar2
Rasa teruja nak pergi..


Cik iena kirim mekap pallete kat member..
wahh make up nye memang best..


Tapi kalau nak ke paris..
kene kumpul banyak duit la..

mata wang dia tinggi dari korea okey cik iena

haha

Okiess gambar kt atas takde kaitan pun..
gambar check out tadi

now otw balik kl dh
update guna phone je..

Wokiess..
hope perjalanan hari ni di permudahkanlah
smg kami selamat sampai
and hope jalan tak jammed..

good bye pulau pinang
(^_~)









Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

CABARAN 30 HARI | DAY 20 : QUOTE KEGEMARAN ANDA


"Never Give Up On Someone You Can't Go a Day Without Thinking About




Sometimes we give up before we even started doing something . Sometimes we give up just before making this huge breakthrough to success just because we saw how much effort should go through in order to succeed. Don’t give up beforehand!
 
.::CABARAN 30 HARI::.

 





Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

CABARAN 30 HARI | DAY 19 : 1 RESEPI KEGEMARAN ANDA

Assalammualaikum,
Hampir terlupa task cabaran 30 hari kelabbloggerbenashari 

Untuk hari ini tajuk nya
resepi kegemaran anda



Cik iena memang suka memasak
if tengok instagram cik iena
cari # tag

#ienalovecook

Sebelum pindah rumah baru hari2 masak and bawak bekal pergi kerja.
Tapi since pindah rumah baru ni
Jarang masak lah
sebab nye balik kerja lewat

kalau balik atas pada pukul 7

Lauk kat kedai memang habis

takkan nak masak sardin je kot
sebab kongsi dengan budak office
cukup bulan kira duit makan

ehh dah dah meh nak bagi tau

Resepi kegemaran cik iena

::Sambal tempe cili api ::

Ni resepi cik iena tambah2
yg laen sama je
cuma cik iena tambah hirisan daun kunyit

Mula2 tempe tu goreng dengan serbuk kunyit 
and garam..

Goreng ikan bilis

tumis bawang yang ditumbuk dengan cili api and kunyit hidup

Then Masukkan hirisan daun kunyit muda..
bagi daun tu layu sikit..
sebab cik iena suka makan hirisan daun kunyit tu haha
Letak garam n ajinamoto secukup rasa

then masukkan tempe & ikan bilis yang dh d goreng tadi

Ok.siap.dh

senang je










Ermm rindu plak kat tempe..
kat oenang ni tak jumpa lauk tempe lagi haha

okiess 
daaaaa
nk sambung jalan jalan penang




 
.::CABARAN 30 HARI::.

 





Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com
Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve