FEED THE HOMELESS PROGRAMME - 15 JANUARY 2015

kerja amal memberi makanan buat gelandangan atau homeless


Seperti biasa program ini akan berlansung pada setiap hari khamis dan jumaat bertempat di bank muamalat Jalan melaka berhampiran station LRT masjid jamek.


 

Aktiviti malam tadi, selain memberi makanan terdapat juga aktiviti lain yang disediakan buat gelandangan iaitu aktiviti menonton movie dan juga perkhidmatan memotong dan mencuci rambut buat gelandangan.

Kepada anda diluar sana yang berminat untuk menyumbangkan tenaga mahupun wang ringgit dan juga perkhidmatan boleh berbuat demikian. Pihak kami amat menghargai jasa baik anda.



Juadah yang disajikan pada malam tadi adalah Nasi putih, telur dadar, tomyam campur, sambal belacan, jelly dan buah limau

kerja amal memberi makanan buat gelandangan atau homeless

Okay jom tengok gambar yang sempat cik iena rakamkan disepanjang aktiviti semalam.
Terima kasih di ucapkan kepada sukarelawan baru yang memeriahkan suasana semalam.
Cik iena tak sempat berbual and bertanya mereka dari mana. tapi memang ramai lah. Meriah rasanya.
Pada yang berminat untuk menjadi sukarelawan boleh lah inform yer.

kerja amal memberi makanan buat gelandangan atau homeless
bersama adik yang teman cik iena malam tadi

kerja amal memberi makanan buat gelandangan atau homeless
okay selfie sikit

kerja amal memberi makanan buat gelandangan atau homeless
ehh volunteer tu gelak kite selfie







kerja amal memberi makanan buat gelandangan atau homeless
volunteer/sukarelawan sibuk menyediakan makanan buat gelandangan

kerja amal memberi makanan buat gelandangan atau homeless
volunteer/sukarelawan sibuk menyediakan makanan buat gelandangan

kerja amal memberi makanan buat gelandangan atau homeless
volunteer/sukarelawan sibuk menyediakan makanan buat gelandangan

kerja amal memberi makanan buat gelandangan atau homeless
volunteer/sukarelawan sibuk menyediakan makanan buat gelandangan

kerja amal memberi makanan buat gelandangan atau homeless
volunteer/sukarelawan

kerja amal memberi makanan buat gelandangan atau homeless
volunteer/sukarelawan memberi khidmat memotong rambut dan mencuci rambut buat gelandangan

kerja amal memberi makanan buat gelandangan atau homeless
volunteer/sukarelawan sibuk menyediakan makanan buat gelandangan

kerja amal memberi makanan buat gelandangan atau homeless
ehh tangan cik iena, tengah letak sambal belacan.

kerja amal memberi makanan buat gelandangan atau homeless
volunteer/sukarelawan sibuk mencuci dan menggunting rambut gelandangan

kerja amal memberi makanan buat gelandangan atau homeless
volunteer/sukarelawan sibuk menyediakan makanan buat gelandangan

kerja amal memberi makanan buat gelandangan atau homeless
adik2 cik iena yang turut sama membantu

kerja amal memberi makanan buat gelandangan atau homeless
adik cik iena pun jadi sukarelawan






kerja amal memberi makanan buat gelandangan atau homeless
tomyam campur yang sedap, gelandangan puji sedap tau

kerja amal memberi makanan buat gelandangan atau homeless
Nasi putih, telur da dar dan sambal belacan

kerja amal memberi makanan buat gelandangan atau homeless

kerja amal memberi makanan buat gelandangan atau homeless
volunteer/sukarelawan sibuk memberi makanan buat gelandangan.Tapi cik iena baru perasan Abang baju hitam tu bukan gelandangan, hehe one of volunteer. Dia nak menyakat lah tu. budak baju putih tu baru lagi kalau tak silap.

kerja amal memberi makanan buat gelandangan atau homeless
reena, kawan adik yang turut membantu



kerja amal memberi makanan buat gelandangan atau homeless
nyummyyyy bau de cukup menggugat

kerja amal memberi makanan buat gelandangan atau homeless
akak nak gambar nak gambar



kerja amal memberi makanan buat gelandangan atau homeless
volunteer/sukarelawan sibuk memberi makanan buat gelandangan

kerja amal memberi makanan buat gelandangan atau homeless

kerja amal memberi makanan buat gelandangan atau homeless
volunteer/sukarelawan sibuk memotong dan mencuci rambut gelandangan

kerja amal memberi makanan buat gelandangan atau homeless

kerja amal memberi makanan buat gelandangan atau homeless

kerja amal memberi makanan buat gelandangan atau homeless

kerja amal memberi makanan buat gelandangan atau homeless

kerja amal memberi makanan buat gelandangan atau homeless

kerja amal memberi makanan buat gelandangan atau homeless


Okay cik iena balik awal pukul 11. 15 PM sebab cik iena naek LRT je. Mintak permission dekat kak Enn nak balik awal. Dorang semua memang memahami . Cik iena sampai kat sini dalam pukul 9.45 PM.  Cik iena balik kerja 9.20 PM terus datang sini. Alhamdulillah walaupun penat tapi rasa puas dapat tolong orang. Insya Allah jika ada kelapangan cik iena akan terus aktif membuat kerja-kerja amal. AZAM 2015 banyak kan beramal (^_~)

Nota Blog : Tolong jangan pandang rendah dan menghina pada golongan gelandangan . Setiap yang terjadi di muka bumi ini pasti ada hikmahnya. Mungkin mereka diuji dengan cara begitu. Kita tak tau lagi bagaimana Allah nak uji kita . Dan Please jangan pertikaikan kenapa perlu bantu golongan gelandangan. Anda tidak berada ditempat mereka. Jika ingin membantu. Bantu lah seikhlas hati.






Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com


0 comments:

Post a Comment

Powered by Jasper Roberts - Blog