Tutorial Print 4R 100 Pieces di Photobook


Ini adalah lanjutan daripada post cik iena mengenai promosi gambar RM 0.10 sekeping di photobook. Ada diantara sahabat yang bertanya bagaimana untuk cetak gambar tersebut. Di kedai mana ? ada di branch mana . Jawapan nya hanya cetak online . terdapat aplikasi yang disediakan untuk anda memuat naik gambar dan edit dan susun gambar mengikut citarasa anda . Terdapat pelbagai tools yang perlu anda cuba sendiri. Cik iena akan kongsi kan yang basic untuk rujukan kawan-kawan.

Pada sesiapa yang dah beli http://www.ienaeliena.com/2015/06/gambar-4r-rm010-sekeping-minimum-100.html . Anda akan menerima vucher code email . Voucher tersebut akan digunakan semasa checkout . Untuk step awal cik iena tunjuk mula-mula nak buat ye. Tak sampai checkout lagi tau sebab gambar tak cukup lagi . Sekadar tutorial rujukan awal pada yang bertanya .

Klik pada link yang telah diberi dalam email atau

klik
http://www.photobook.com.my/prints/photo-prints

Kemudian akan keluar page ni 

 
Tutorial Print 4R 100 Pieces di Photobook


Pilih kuantiti 100

Untuk makluman bahagian pemilihan kuantiti ini sangat penting .
Voucher yang kita dapat untuk 100 keping, 
so mesti pilih seratus keping
:)
Jangan pandai2 pilih 200 atau sebagainya
nanti masa checkout voucher anda akan jadi tidak valid sebab lari dari syarat voucher
(^_~)
Wahh berpengalaman sungguh kan.
Cik iena bukan kerja dengan photobook tapi cik iena pelanggan photobook yang suka beli voucher photobook


Haa ni refresh balik tawaran voucher
Kene pilih ikut kritaria okay



Tutorial Print 4R 100 Pieces di Photobook


Paper type boleh pilih salah satu mengikut tawaran 


Tutorial Print 4R 100 Pieces di Photobook


Kemudian klik
Personalize

Tutorial Print 4R 100 Pieces di Photobook


Kalau dah ada account, sign in sahaja
kalau takde Register dulu ya

okay ni selepas sign in atau register

Tutorial Print 4R 100 Pieces di Photobook
 
Nampak tak gambar hijau yang cik iena tunjuk tu
klik untuk upload gambar anda
 
 
 
Tutorial Print 4R 100 Pieces di Photobook



Kemudian klik Upload

Tutorial Print 4R 100 Pieces di Photobook


gambar sedang dimuat naik

Tutorial Print 4R 100 Pieces di Photobook

ok klik continue


Tutorial Print 4R 100 Pieces di Photobook



Sebelah kiri tu gambar yang sedang di upload

Sekarang mula lah proses drag-drag gambar
Atau kalau anda malas guna je function Auto Fill

Tutorial Print 4R 100 Pieces di Photobook


Korang perlu cek gambar setiap page pastikan gambar fit pada page atau anda boleh edit tampah perkataan ke. nak besarkan nak kecil kan
nak letak banyak gambar dalam satu page pun boleh

Tapi ingat kalau gambar hp tu gambar kecil tak boleh letak 1 gambar satu page akan keluar warning bagi tau gambar kita tak memenuhi resolution yg di perlukan

Seeloknya gambar kamera atau gambar hp yang size nya 10mp keatas


Tutorial Print 4R 100 Pieces di Photobook

Tutorial Print 4R 100 Pieces di Photobook


Okay seterusnya korang buat lah sampai 100 keping
cik iena stop disini ya
Cik iena save dulu
haaa korang boleh buat mcm cik iena save dulu
then ada  masa sambung balik
(^_~)
Mudah kan

Tutorial Print 4R 100 Pieces di Photobook
 
 
Hamboi nama project ada batch 1
haha almaklumlah cik iena beli banyak
untuk sendiri sahaja 300 keping
 
Untuk familly 400 Keping
(^_~)
 
Terima Kasih Photobook untuk Voucher yang awesome ni auchhhhh
i loike
 

iena eliena



Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com


0 comments:

Post a Comment

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve