Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Thursday, June 11, 2015

Cara menaja kempen taja shopping raya 2015 Projek Iqra


Kempen Taja Shopping Raya 2015


Beberapa hari sahaja lagi ramadhan menjelang tiba, masih sempat lagi jika anda ingin berkongsi kemeriahan berhari raya bersama golongan yang memerlukan. Berikut cik iena lampirkan bagaimana cara untuk membuat tajaan bagi kempen ini.

Mudah sahaja seperti anda shopping online cuma kali ini anda tidak dapat barang atau servis tapi anda akan mendapat lebih daripada itu yang mana ianya tidak nampak di mata dan tidak ternilai kebaikannya . Seperti anda sedia maklum memang banyak kelebihan untuk orang bersedekah.
Okay tanpa bercerita panjang cik iena kongsikan cara-caranya pada mereka yang berniat untuk bersedekah tapi berasa ragu-ragu, kurang pasti atau tidak beberapa yakin dengan pembayaran online.
Cik iena tunjukkan cara nya ok.

BAGAIMANA UNTUK MENAJA SHOPPING RAYA 2015?

 

Utk salurkan tajaan anda, sila lakukan transaksi di :-http://www.projekiqra.com/cs_cause/shopping-raya-2015/


Cara menaja kempen taja shopping raya 2015 Projek  Iqra


1) Masukkan jumlah tajaan RM200 diruang diatas kotak ‘Donate NOW’




Cara menaja kempen taja shopping raya 2015 Projek  Iqra



2) Klik button Donate NOW
3) Isi Bank pilihan untuk transaksi ini dan lengkapkan maklumat anda.




Cara menaja kempen taja shopping raya 2015 Projek  Iqra
cik iena letak dua nama sebab cik iena kongsi dengan adik. korang boleh kongsi dengan kawan2 yang laen kalau tak mampu nak derma RM200 , haaa cari sepuluh orang..seorang derma RM20 , cukuplah RM200.. tak jadi masalah boleh kongsi2


4) Klik Donate Now , kemudian seperti gambar dibawah klik Proceed




 
Cara menaja kempen taja shopping raya 2015 Projek  Iqra


5) Masukkan Username dan Password internet banking anda
6) Lengkapkan process Transfer Money didalam talian.



Cara menaja kempen taja shopping raya 2015 Projek  Iqra


7) Anda akan menerima notification di dalam email untuk rujukan transaksi ini




Cara menaja kempen taja shopping raya 2015 Projek  Iqra





Atau pun pada yang kurang yakin dengan cara ini , anda boleh menggunakan cara transfer duit secara online atau pun menggunakan CDM . 



Kempen Taja Shopping Raya 2015

 

Nama Akaun: Persatuan Kebajikan Projek Iqra’ SeMalaysia

No Akaun: 5648-1050-4003

Email: info@projekiqra.com

No Tel: 019-2175597 (Bendahari – Suhaimi Abdul Manan)


Nota : Sila emailkan maklumat penaja (nama,no.telefon,alamat) beserta slip transaksi kepada info@projekiqra.com
Untuk lebih lanjut, anda boleh menghubungi nombor di bawah:

- Solleh (0176702033)
- Sharifah (0172748904)
- Khairul anuar (0167361067)


Okay nak tau lebih lanjut boleh baca entry cik iena yang sebelum ni tentang projek ni . Alhamdulillah cik iena dah tunaikan janji. Pada awal cik iena post mengenai ni memang terdetik di hati nak membuat sumbangan . Kebetulan adik terbaca dan dia nak kongsi dengan cik iena. Alhamdulillah .

Kempen Taja Shopping Raya 2015

Sertai Shopping Raya 2015 

 
Cara menaja kempen taja shopping raya 2015 Projek  Iqra

UPDATE 11 JUN 2015 11 :22 AM

                                            600 penerima manfaat untuk ditaja
# Sudah ditaja : 274 penerima manfaat

# Belum ditaja : 326 penerima manfaat

Taja 1 penerima manfaat : RM 200 sahaja


"Tangan yang memberi LEBIH BAIK daripada tangan yang Menerima"


Jadi sama-sama lah kita menjadi YANG LEBIH BAIK
dan perbaiki diri kita menjadi yang TERBAIK




Hadith :
Dari Hakim bin Hizam r.a katanya:

”Tangan yang di atas (tangan yang memberi) lebih baik dari tangan yang di bawah (tangan yang menerima atau meminta). Maka kerana itu mulakanlah memberi kepada keluargamu. Sebaik-baik sedekah ialah ketika kaya. Sesiapa yang memohon dipelihara (agar ia tidak sampai meminta-minta) Allah akan memeliharanya dan sesiapa yang memohon dicukupkan (agar ia tidak bergantung selain kepada Allah) Allah akan mencukupkannya.” (al-Bukhari)


Kelebihan Bersedekah Menurut Keterangan al-Qur'an:


Kelebihan bersedekah secara umum digambarkan dengan indahnya di dalam Al-Qur'an. Banyak sekali ayat-ayat suci yang menerangkan.  Di antaranya seperti berikut:
Jelasnya, orang-orang yang bermurah hati membelanjakan hartanya pada jalan Allah - meliputi segala jenis kebajikan umum akan dibalas oleh Allah Taala dengan pahala tujuh ratus kali ganda, asalkan sedekah atau derma dan khairat itu diberikan dengan ikhlas kerana Allah semata-mata.
Sedekah itu ada  10 kepujian, lima di dunia dan lima di akhirat .

Lima di dunia

- Mencucikan hartanya

- Mencucikan badannya

- Menolak bala dan penyakit

- Menggembirakan orang miskin dan mengembirakan orang mukmin adalah semulia-mulia amal .

- Berkat hartanya dan diluaskan Allah rezekinya .

Lima Di akhirat :

- Dinaungkan Allah orang yang bersedekah di hari Qiamat ketika sangat panas

- Ringan hisabnya

- Berat timbangannya (amalan) di akhirat

- Mudah melalui titian Siratal-Mustaqim

- Bertambah darjatnya di dalam syurga
A photo posted by iena eliena (@ienaeliena) on

COUNTDOWN KEMPEN TAJA SHOPPING RAYA 2015 30 JUN 2015 =========================================== 600 penerima manfaat untuk ditaja # belum ditaja : 106 penerima manfaat # Sudah ditaja : 494 penerima manfaat -------------------------------------------- Taja 1 penerima manfaat : RM 200 sahaja Utk salurkan tajaan anda, sila lakukan transaksi di :- http://bitly.com/shoppingraya2015 Atau , (alternatif) ke :- Akaun : Maybank No.akaun : 564810504003 Nama : Persatuan Kebajikan Projek IQRA' SeMalaysia Emailkan : info@projekiqra.com Letakan nota : Shopping Raya 2015 Utk maklumat lanjut , Hubungi :- 1) solleh : 017 670 2033 2) sharifah : 017 274 8904 3) suhaimi : 019 217 5597 #projekiqra #kelabbloggerbenashaari #kbbaprojekiqra #sahabatiqra #sukarelawan #socialmedia #volunteer #charity #shoppingraya2015
A photo posted by iena eliena (@ienaeliena) on

COUNTDOWN KEMPEN TAJA SHOPPING RAYA 2015 03 Julai 2015 =========================================== 600 penerima manfaat untuk ditaja # belum ditaja : 66 penerima manfaat # Sudah ditaja : 534 penerima manfaat -------------------------------------------- Taja 1 penerima manfaat : RM 200 sahaja Utk salurkan tajaan anda, sila lakukan transaksi di :- http://bitly.com/shoppingraya2015 Atau , (alternatif) ke :- Akaun : Maybank No.akaun : 564810504003 Nama : Persatuan Kebajikan Projek IQRA' SeMalaysia Emailkan : info@projekiqra.com Letakan nota : Shopping Raya 2015 Utk maklumat lanjut , Hubungi :- 1) solleh : 017 670 2033 2) sharifah : 017 274 8904 3) suhaimi : 019 217 5597 #projekiqra #kelabbloggerbenashaari #kbbaprojekiqra #sahabatiqra #sukarelawan #socialmedia #volunteer #charity #shoppingraya2015
A photo posted by iena eliena (@ienaeliena) on



iena eliena



Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

No comments:

Post a Comment

Facebook Comment