Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Jasper Roberts - Blog

Wednesday, December 16, 2015

Salina'z Herbs


Salina'z Herbs


Salina'z Herbs  atau lebih dikenali dengan nama Salinaz Beauty merupakan syarikat bumi putera yang menawarkan pelbagai rangkaian produk kesihatan  dan kecantikan dalaman dan luaran untuk wanita dan lelaki. Beroperasi sejak  tahun 2017. Salina’z Herbs adalah salah satu syarikat bumiputra yang masih berdiri kukuh dalam bidang pengusahaan produk kecantikan wanita dan keluarga. 


Salina’z Herbs adalah satu satunya kedai Jamu yang telah beroperasi di Pusat Membeli Belah Alamanda Putrajaya sejak syarikat Salina’z Herbs ditubuhkan sehinggalah ke hari ini. Walaupun ramai peniaga yang telah silih bertukar ganti, namun dari sinilah Salina’z Herbs telah berjaya membina dan mengembangkan perniagaan mereka.


K08, Lower Ground, South Area Alamanda hopping Centre
Kiosk Salina'z Herb K08, Lower Ground, South Area
Alamanda hopping Centre. Berhadapan Vincci


Bagi warga Putrajaya, kedai jamu Salina’z Beauty adalah kedai jamu yang dapat memberi kemudahan kepada mereka untuk mencari produk penjagaan dan kecantikan diri.
Antara produk produk yang mendapat sambutan yang mengalakkan dari pengguna adalah  Perfect White Slym (minuman tambahan Kolagen) Slimax White Cafe (kopi), Corong Resdung, Minyak Kelapa Dara, Mandian Mujarab serta  Pencuci Wanita.

Pelbagai rangkaian produk yang di tawarkan oleh Salina'z Herbs
Pelbagai rangkaian produk yang di tawarkan oleh Salina'z Herbs


Selain dari produk yang bermutu tinggi, harga yang ditawarkan juga adalah serendah dari RM 19.90 sehingga RM 150.00.  Produk produk keluaran Salina’z Beauty adalah produk yang dihasilkan dari ramuan semulajadi dan kaya dengan pelbagai ramuan herba asli yang dijamin halal dan selamat digunakan untuk wanita dari semua peringkat umur.


Salina'z Herbs


Salina’z Herbs sentiasa memantau dan memastikan produk keluaran syarikat mereka bermutu tinggi, selamat digunakan dan mendapat kelulusan KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia). Pihak pengurusan juga sentiasa mengiatkan aktiviti promosi produk dari masa ke semasa melalui media cetak, media elektronik dan juga media sosial.
Bermula dengan hanya satu produk pada tahun 2007, kini Salina’z Herbs telah mempunyai lebih dari 15 produk dibawah jenama Salina’z Herbs.

Bloggers Day Bersama Salina'z Herbs


Baru-baru ini cik iena bersama rakan blogger yang lain telah di jemput untuk menyertai sesi perjumpaan bersama Salina'z Herbs . Di mana ketika ini kami di beri penerangan mengenai produk-produk yang di tawarkakn oleh Salina'z Herbs.


Bersama pengasas Salina Herbs Puan Nor Salina
Bersama pengasas Salina Herbs Puan Nor Salina, terima kasih cik iena dapat tempat kedua untuk contest bergambar bersama produk salina'z herb beserta slogan yang menarik :)

Puan Nor Salina selaku pengasas Salina'z Herb sendiri turun padang untuk sesi bersama blogger ini. Sikap Puan Nor Salina yang sangat peramah dan mudah di dekati lagi memudahkan para blogger bersoal jawab mengenai produk-produk Salina'z Herb

Puan Nor Salina  pengasas Salina'z Herb
Puan Nor Salina  pengasas Salina'z Herb



Puan Nor Salina  pengasas Salina'z Herb bersama adik dan anak lelaki beliau yang merupakan pengamal PERFECT WHITE SLIM
Puan Nor Salina  pengasas Salina'z Herb bersama adik dan anak lelaki beliau yang merupakan pengamal PERFECT WHITE SLIM


Gambar diatas merupakan gambar Puan Nor Salina bersama adik perempuan dan anak lelaki beliau yang mengamalkan Perfect White Slim . Dari pandangan mata depan-depan secara lansung gituh. Kulit adik Puan Nor Salina sangat cantik putih gebu. Rasa nak cubit-cubit je pipi dia tau. Pada masa tersebut pun dia datang tanpa make up. Kulit dia memang cantik. Jeles cik iena okay.Anak lelaki Puan Nor Salina pun kulit bersih tiada jerawat. Aha jarang lelaki kulit gebus ni. Tak semestinya perempuan je perlu tampil cantik menawan. Lelaki pun perlu juga tau.  Barulah awek tengok sikit  lalalalalaaaaa.






Salina'z Herbs
ahaa belakang tu rakan blogger yg selalu dgn cik iena pergi event (Rafzan Tomomi). sebab kami berdua biasa pergi naek public transport je. Dua-dua dah paham kalau ade event akan roger-roger untuk pergi sekali. So pada yang selalu ingat cik iena sombong taknak pergi event yang korang ajak tu ke maaf banyak2. Cik iena mmg pergi mana-mana event naek public transport. So cik iena kene pilih tempat dan kalau ada kawan yang boleh pergi sekali baru cik ienaa pergi. Tapi event kali ni cik iena tumpang new blogger comel ni tau, terima kasih banyak2 dilla tumpang kan kami yg comel lagi ceria lalalallala
ehh terima kasih founder hai blogger Halim  sb arrange kan transportation untuk kami (^_~) memahami sungguh hehe





Salina'z Herbs
cik iena & new blogger comel, ehee ni lah dilla, jemput singgah ke blog dilla http://beautyssleepy.blogspot.my












Diantara Produk yang menarik perhatian cik iena adalah Perfect White Slim dan Slimax White Cafe . Dimana kedua-dua produk ini mempunyai khasiat yang pelbagai.


Perfect White Slym




Perfect White Slym
Perfect White Slym

Kelebihan Perfect White Slym :


  • Mampu mencerahkan kulit dalam masa singkat
  • Menghilangkan bekas parut dan jerawat
  • Merawat buasir dan sembelit
  • Menghapuskan rekahan pada badan
  • Mengurangkan berat badan
  • Menghapuskan toksin dalam badan
  • Menggebukan kulit serta melembabkan
  • Melambatkan proses penuaan dan mengembalikan keremajaan kulit
  • Tiada kesan sampingan yang membebankan
  • Membantu menguatkan akar rambut
  • Sesuai digunakan oleh lelaki dan wanita dan juga individu yang mempunyai masalah alergic.



Packaging terbaru Perfect White Slym
Packaging terbaru Perfect White Slym - PWS21


Harga RM 179.00
Harga Promosi : RM 150
Promosi Akhir Tahun 2015 : Beli Dua Percuma Satu
Untuk mengetahui lanjut tentang produk, Klik Perfect White Slym


Slimax White Cafe



slimax white cafe salina'z herb
slimax white cafe salina'z herb


Formulasi dari Garcinia Combogia yang menghalang pembentukan lemak yang berlebihan dan membuatkan fasa kenyang. Membantu melangsingkan badan, merendahkan kolesteral dan mencerahkan kulit. Habbatus Sawda dapat merawat penyakit, masalah rambut, insomnia, mengurangkan sakit-sakit otot dan sendi, juga menambahkan tenaga. 



slimax white cafe salina'z herb
slimax white cafe salina'z herb




Kelebihan Slimax White Cafe



  • Membantu melangsingkan badan
  • Membantu merendahkan kolesterol
  • Membantu mencerahkan kulit
  • Membantu merawat penyakit
  • Membantu masalah rambut
  • Membantu masalah insomnia
  • Membantu mengurangkan sakit sendi & otot
  • Membantu menambah tenaga
Harga : RM 39.90 (15 Sachet)
Klik Slimax White Cafe


Nak bagi tau, Alhamdulillah semasa Bloggers day tersebut cik iena telah memenangi tempat kedua untuk contest yang dilansungkan ketika majlis berjalan. Contest bergambar bersama produk Salina'z herb beserta caption yang menarik. Dan, antara hadiah yang cik iena dapat adalah kedua-dua produk yang cik iena berminat ni (^_~)

Haa yang tu nanti dah habis makan cik iena review okay :)


Selain daripada dua produk diatas, antara produk lain yang di jual di  Salina'z Herbs adalah


Gamat Soap / Sabun gamat





Gamat Soap / Sabun gamat
Gamat Soap / Sabun gamat



Membantu mengurangkan masalah jerawat, resdung dan gatal-gatal muka.
Membersihkan kulit serta melembabkan secara semulajadi. Membersihkan kulit berminyak dan menghalus serta mencerahkan kulit.

Harga : RM 16.90


Sabun gamat ini juga ada di datangkan dengan set krim muka yang lain tau  . 
Harga satu Set RM 69.90 .  Sila klik Set Pencerahan Salina'z Herbs untuk info lanjut


Feminine Wash




Pencuci wanita yang boleh mengembalikan kewanitaan dan merapatkan otot vagina yang longgar selepas bersalin. Membantu mengatasi masalah keputihan, kegatalan dan berbau akibat daripada bakteria. Ia juga mengandungi bahan semulajadi seperti ekstrak akar serapat dan manjakani untuk memelihara keseimbangan pH yang memberi kesegaran dan keselesaan sepanjang hari.


feminine wash salina'z herb
feminine wash salina'z herb

 Khasiat-khasiat Feminine Wash  :


  • Mengembalikan kewanitaan
  • Merapatkan otot vagina yang longgar selepas bersalin
  • Membantu mengatasi masalah keputihan
  • Membantu mengatasi masalah kegatalan
  • Membantu mengatasi masalah berbau akibat daripada bakteria
  • Memelihara keseimbangan pH
  • Memberi kesegaran & keselesaan sepanjang hari








Terdiri daripada jenis perasa iaitu Kenanga dan Strawberi.

Harga : RM 29.90
Untuk info lanjut klik Feminine Wash


Jus Kembali dara



Produk Jus Kembali Dara adalah salah satu produk terlaris dan mendapat tempat di hati wanita. Produk ini bukan sahaja dapat mengekalkan kecantikan dalaman malah juga kecantikan luaran wanita. Telah dilancarkan pada tahun 2014, kini produk Jus Kembali Dara telah dilabel dan diadun dengan teknologi dan formulasi yang terkini bagi memberi manfaat yang maksima kepada pengguna.



Jus Kembali Dara
Cakkkkk kite malu lah.. ehem Jus Kembali Dara gituw tp kite tak kawen lg



Ramuan Jus Kembali Dara ini daripada bahan-bahan asli seperti tumbuhan, daun, akar kayu, buah-buahan, bunga-bungaan asli yang mempunyai khasiat yang tersendiri. Khasiat ramuan tradisi yang terdapat dalam Jus ini  dipercayai mujarab dan berkesan untuk meningkatkan proses imunisasi badan wanita.

Selain dari dapat memberi kesan kepada intimasi wanita ianya juga dapat merawat masalah keputihan, melambatkan proses monopous dan mengurangkan senggugut.


Jus Kembali Dara
Untuk pengetahuan, anak dara pun boleh minum Jus Kembali Dara ni untuk mengtasai masalah keputihan dan juga untuk tenaga yeahhh.. Lepas minum memang akan rasa bertenaga sedikit daripada hari lain. Chewaahhh (^_~)


Kelebihan Jus Kembali Dara


  • Merawat masalah keputihan & haid yang tidak teratur
  • Menaikan tulang punggung & payudara wanita agar lebih montok dan anjal
  • Menyuburkan rahim & peranakkan wanita (baik untuk wanita yang sukar mendapatkan zuriat)
  • Menegang & mencerahkan kulit
  • Melambatkan proses menopaus
  • Memberikan tenaga dalaman wanita
  • meningkatkan sistem imunisasi
  • Mengurangkan senggugut
  • Menambahkan keinginan seksual wanita & mengeratkan hubungan suami isteri
  • Sesuai untuk semua wanita sebelum atau selepas rumahtangga
  • Membantu mengatasi masalah keputihan
  • Mengetat dan mengecutkan rahim (bagi wanita lepas bersalin)
  • Menguatkan otot faraj dan mengetatkan faraj
  • Menambah kolagen dalam badan
  • Mencantikan kulit dan nenaikan seri wajah
  • Membantu menghilangkan bau badan
  • Menyeimbangkan dan mengawal kelembapan vagina
  • Membantu wanita dari dijangkiti penyakit kelamin yang disebabkan oleh jangkitan fungus dan bakteria
 Harga : RM 43.90

Klik Jus Kembali Dara




PUTRI DRINK GOLD  


Diformulasikan dari ramuan semulajadi seperti Pueraria Lobata dan Labisa Pumila (Kacip Fatimah) yang boleh meningkatkan keinginan seksual, kesuburan wanita, keseimbangan hormon dan menambahkan tenaga. Ia juga mengandungi marine Collagen bagi menghilangkan kedutan pada kulit dan mencerahkan kulit agar tampak lebih tegang, cantik dan gebu.


Putri Drink With Collagen Lobata Manjakani
Putri Drink Gold With Collagen Lobata Manjakani

Khasiat-khasiat lain yang ada pada Putri Drink Gold With Collagen Lobata Manjakani

  •  Meningkatkan keinginan seksual
  • Meningkatkan kesuburan wanita
  • Mengimbangi hormon
  • Membantu mencerahkan kulit
  • Menghilangkan kedutan pada kulit
  • Membantu menegangkan kulit
  • Membantu mencantikan & menggebukan kulit
  • Membantu menambah tenaga

Harga : RM 39.90
Klik Putri Drink Gold






Kesemua produk Salina'z Herbs Boleh dibeli secara terus dari Kedai Jamu Salina’z Beauty, kedai kedai jamu terpilih dan boleh dibeli melalui talian Facebook (online).

Banyak lagi produk yang di tawarkan korang boleh tengok website  www.salinazbeauty.com


Okay Nah cik iena belanja gambar selfie selepas event.
Hari ni dah hari ke 4 cik iena minum Perfect White Slym & Slimax White Cafe
Pada sebelah pagi cik iena akan minum  Slimax White Cafe dan sebelah malam cik iena akan minum  Perfect White Slym



Salina'z Herbs
gambar di pejabat, cik iena ke pejabat memang tak make up :) okay ini lah muka tanpa mekap. masa event tempoh hari ada mekap sikit (^_~)



Kedua-duanya mengenyangkan perut tau patut lah boleh kurus . Kepada yang ingin kurus dan dalam masa yang sama ingin kulit cantik gebus gebas boleh lah cuba ya.
Tapi cik iena tak nak kurus. Oleh yang demikian cik iena mesti paksa diri untuk makan walaupun kenyang

Oh ya lupa nak bagi tau , Slimax White Cafe ni cik iena letak di pejabat sebab untuk minum pagi di pejabat manakala Perfect white Slym cik iena hari2 bawa shaker ni je. Isi dua scope PWS dalam tu dan bawa ke office.  Sebelum balik kerja cik iena akan isi air, shake dan minum yeay.
Sebabnya cara pengambilan yang tepat untuk PWS adalah ketika perut kosong atau pun 30 minit sebelum makan.
Haaaaaaa biasanya cik iena balik kerja terus makan. So maka dengan itu cik iena minum sebelum keluar dari pejabat la. 
Tambahan lagi time berjalan tu organ-organ kita bekerja dengan aktif jadi ianya akan lebih menyerap khasiat2 PWS tersebut. 
(^_~)
Ehhh jangan lupa minum air masak banyak-banyak
kalau tak memang takde makna nya makan supplement tu .



Psssssssssstttttttttttttt
cik iena nak bagi tau ni
Untuk jualan akhir tahun ni ade diskaun yang super duper special
Harga Promosi RM150
Beli dua percuma satu
Ahaa jadi nya sebotol PWS berharga RM100 je lah
Jommm beli yukkkk..
Boleh share-share dengan member yang nak cuba tu
Kalau nak beli boleh directly contact salina'z herb atau pun boleh contact cik iena juga ya
(^_~)

Cik iena pun dah beli okay, walaupun dapat haritu tapi nak beli jugak sebab diskaun yang ditawarkan tu sangat berbaloi.




untuk maklumat lanjut sila hubungi salina herbs :

Instagram :   @salinazhrb
no tel : 019-2796949
email : salinazherb@ymail.com

Cawangan Salina Herbs / Salina Beauty

shah alam

No.10 tingkat 1. Alam budiman,
seksyen U10, Shah alam.

Putrajaya

No.26A, tingkat 1, Jalan Diplomatik, Presint 15,
65025 Putrajaya. K03,
Pasar Awam, Presint 16,
Putrajaya.

K08, Lower Ground, South Area
Alamanda hopping Centre
Jalan Alamanda, Presint 1, Putrajaya










iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


No comments:

Post a Comment

Mini Lazada