Grab The Promo
Grab The Promo

KEMPEN KESEDARAN SAYANGI KULIT WAJAH ANDA DENGAN EPHYRA

Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua
 

KEMPEN KESEDARAN SAYANGI KULIT WAJAH ANDA DENGAN EPHYRA

Terdedah kepada sinaran UV atau cahaya matahari terik dalam tempoh yang panjang adalah antara punca terjadiya masalah kulit wajah termasuk kanser kulit. Perkara ini didedahkan oleh Pakar Estetik dan Kecantikan, Dr. Hatun Deleila Azrai dalam Majlis Kempen Kesedaran “Sayangi Kulit Wajah Anda” anjuran Ephyra.


KEMPEN KESEDARAN SAYANGI KULIT WAJAH ANDA DENGAN EPHYRA

Antara masalah kulit yang timbul termasuklah jeragat, tompok hitam atau ‘melasma’ yang menyebabkan wanita kurang berkeyakinan diri untuk berjumpa orang ramai. Seawal usia 20-an, wanita berisiko untuk berdepan dengan masalah kulit wajah.  Jeragat terutamanya, bukan sahaja mencacatkan penampilan seseorang malahan tanpa pengawalan dan rawatan yang betul ia boleh menjadi masalah serius.KEMPEN KESEDARAN SAYANGI KULIT WAJAH ANDA DENGAN EPHYRA


“Kajian menunjukkan 80-90% wanita Asia mengalami masalah jeragat akibat sinaran UV. Sinaran UV dari matahari yang berlebihan menghasilkan melanin yang banyak. Melanin diperlukan oleh kulit untuk melindungi sel daripada rosak. Namun, sekiranya penghasilan melanin berlebihan, ia akan menyebabkan tompok hitam terjadi dan tidak terkawal.”
Kempen kesedaran “Sayangi Kulit Wajah Anda!” yang dianjurkan Ephyra memberi kesedaran kepada wanita untuk menjaga dan menghargai kulit wajah mereka dalam cabaran cuaca hari ini.


KEMPEN KESEDARAN SAYANGI KULIT WAJAH ANDA DENGAN EPHYRA
 
Pengarah Urusan & Pengasas Ephyra , Pn. Amiza Amiruddin memberitahu Ephyra kini menambah dua lagi produk penjagaan wajah iaitu Serum Ephyra Skin Nano Advanced Repair & Pelembap Muka Ephyra Skin Snow Advanced White Repair. Disamping ‘killer product’ mereka iaitu sabun pencuci muka Ephyra Skin Bar.  Serum yang berteknologi Nano & dipatenkan di Switzerland ini bertekstur ringan dengan bahan asasnya adalah air. Manakala pelembap muka dengan teknologi Geno-White pula sangat mudah menyerap dan langsung tidak melekit atau berminyak apabila digunakan.


Ia dirumuskan khas dan difokuskan kepada masalah kulit wanita Asia seperti jeragat, jerawat, parut jerawat, kulit kendur dan kulit kusam. Formulasi semulajadi yang hebat digunakan dengan kandungan bahan antioksida seperti Glutathione, Vitamin C dan Vitamin E yang diekstrak dari sumber buah-buahan.

Duta Ephyra, Memey Suhaiza & Norman Hakim pun turut berkongsi pengalaman mereka menggunakan produk Ephyra setelah hamper 4 tahun. Malahan apa yang menarik Ephyra yang terkini telah menerima Anugerah Asia Pacific Super Health Brand 2015-2017. Anugerah ini memberikan kredibiliti dan keyakinan pengguna tentang kualiti produk tempatan seperti Ephyra.

KEMPEN KESEDARAN SAYANGI KULIT WAJAH ANDA DENGAN EPHYRA
 

Semalam, baru je terima parcel Ephyra Skin Care Series. Tak sabar nak cuba dan rasa sendiri keberkesanan produk terbaik dari Ephyra ni. Tambahan pula nak Hari Raya kan, semua nak berseri-seri & nampak cantik. Tunggu review dari saya ye!

Untuk konsultasi dan maklumat lanjut mengenai produk Ephyra hubungi –

Facebook : www.facebook.com/oceanlife2u
Instagram : www.instagram.com/ephyra2u
Hotline : 019-3999 238 / 03-4141 7889

iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com
6 comments:

 1. yayyy tak sabar nak cantik cantik dengan ephyra masa raya nanti..

  ReplyDelete
 2. Dah nak raya... Dila pun kne try juga ni... :)

  ReplyDelete
 3. pengalaman zaza pakai produk ephyra sangat membantu rawat kulit zaza...now tengah cuba set nya pula..

  ReplyDelete
 4. best !! Tak berminyak..mudah meresap :)

  ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve