Semi-Matte Lipstick | Lip & Co Beauty


Tidak akan lengkap suatu solekan tanpa gincu atau lipstick . Oleh itu Lipstick dikatakan elemen yang sangat penting untuk menghasilkan solekan yang cantik. Padanan warna lipstick yang menarik dan sesuai juga boleh menaikkan lagi seri wajah atau seri solekan.

Semi-Matte Lipstick | Lip & Co Beauty



Dalam zaman serba moden ini terdapat pelbagai jenama Lipstick berada di Pasaran. Antara yang menjadi pilihan Cik iena adalah Lipstick dari Lip & Co. Beauty.



Lip & Co Beauty


Terdapat banyak jenama seperti cendawan tumbuh. Kepelbagaian jenama Lipstick merupakan trend terkini dalam industri kecantikan global yang sedang melanda pasaran Malaysia khususnya.  Lip & Co Beauty memperkenalkann barisan produk utama iaitu  Beloved Classic Bullet Lipstick Range , Velvet Pout.


Lip & Co Beauty
Lip & Co Beauty


Untuk anda yang gemar bersolek seperti Cik iena sudah pasti anda tahu bahawa warna bibir adalah bahagian penting dalam solekan. Walaupun anda tidak mengenakan pembayang mata atau pemerah pipi, hanya dengan mengenakan lipstick yang sesuai dapat menaikkan seri wajah. Pemilihan warna yang betul boleh menaikkan lagi seri wajah dan  menyempurnakan bentuk wajah anda.





Lip & Co Beauty
Lip & Co Beauty




Rangkaian Velvet Pout Lip & Co Beauty hadir dengan 10 warna terdapat dalam formulasi semi-matte yang mengandungi pigmen formulasi yang boleh dibina yang direka untuk memastikan keselesaan dan memastikan seri wajah anda naik.


Lip & Co Beauty
Lip & Co Beauty


Lipstick dari Lip & Co Beauty Direka selepas tempoh penyelidikan dan pembangunan yang intensif, Lip & Co Beauty menghasilan lipstick yang mempunyai warna yang tinggi pigmen dan telah dicipta untuk memastikan ianya tahan lebih lama daripada warna liptick biasa .


Review Semi-Matte Lipstick  dari Lip & Co Beauty


Antara kesepuluh warna Cik iena telah mencuba 3 warna iaitu :-

  • Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )
  • Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #03 - Bohemian Soul )
  • Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious )

Cik iena suka lipstick Semi-Matte ini kerana ianya sesuai untuk bibir Cik iena yang kering. Jika dilihat sekarang sangat banyak matte lipstick di pasaran. Matte lipstick sememangnya cantik akan tetapi ianya tidak sesuai untuk Cik iena yang berbibir agak kering.

Untuk memakai matte lipstick cik iena terlebih dahulu perlu memakai lipbalm supaya dapat memberi kelembapan pada bibir . Berbeza dengan lip & Co Beauty , Cik iena tidak perlu mengenakan lipbalm terlebih dahulu kerana ianya tidak 100% matte.

Okay jom Cik iena tunjuk Hasil tiga warna yang cik iena cuba dan beberapa warna yang cik iena campur :)



Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )


Velvet Pout SeVelvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )mi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )
Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )

Warna Pink sememangnya warna kegemaran Cik iena . Tidak kira pink lembut atau terang. Cik iena senang menggayakan apa jua tona warna pink :) 

Ingin tampak lebih menarik boleh campur dengan warna yang lain 
(^_~)

Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )
Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )

Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )
Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )



Rating Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )


  • Texture : 9/10
  • Colour : 10/10



Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #03 - Bohemian Soul )


Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #03 - Bohemian Soul )


Ini merupakan salah satu warna yang jarang Cik iena cuba. Kalau Cik iena cuba pun sekadar untuk review ataupun jika ada photoshoot de ngan tema tertentu yang memerlukan cik iena memakai warna coklat .

Warna ini membuat cik iena nampak garang . Walaubagaimanapun jika diaplikasikan selapis sahaja atau dengan jumlah yang kecil warna nya cantik , nampak seperti nude colour.

Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #03 - Bohemian Soul )
Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #03 - Bohemian Soul )

Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #03 - Bohemian Soul )
Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #03 - Bohemian Soul )


Rating Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #03 - Bohemian Soul )

  • Texture : 9/10
  • Colour : 7/10 




Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious )


Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious )
Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious )


Tona warna merah juga merupakan salah satu warna lipstick kegemaran Cik iena. Ramai yang tidak berani mengenakan warna merah tapi berbeza dengan Cik iena. Untuk kelihatan lebih Matang dan Elegant Cik iena akan memakai lipstick bewarna Merah.

Almaklumlah Cik iena walaupun berusia 32 tahun wajah Cik iena kelihatan muda dari usia. Adakalanya Cik iena perlu kelihatan usia Cik iena jadi Cik iena akan memakai warna Merah :)


Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious )
Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious )

Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious )
Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious )





Rating Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious ) 

  • Texture :9/10
  • Colour : 10/10

Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious )  +  Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )





  Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious )  +  Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )


Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #01 - Audacious )  +  Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace )

Cantikkan, Cik iena guna warna Grace #07 pada keseluruhan bibir kemudian letakkan warna Audacious #01 pada bahagian bibir di tengah. Bibir yang selalu kita guna letak Lip Tint :)

Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace ) + Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #03 - Bohemian Soul )
Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace ) + Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #03 - Bohemian Soul )


Ha, ini pu;a gabungan Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #07 - Grace ) + Velvet Pout Semi-Matte Lipstick ( #03 - Bohemian Soul ) . Di mana kedua-duanya di blend sekali. Bermaksud pakai dua-dua warna dan Cik iena kemam-kemam bibir bagi sekata . Cara pemakaiannya berbeza dengan gabungan dua warna diatas.



Semi-Matte Lipstick | Lip & Co Beauty
Semi-Matte Lipstick | Lip & Co Beauty

Macam mana ? Cantik kan warna lipstick dari Lip &  Co Beauty ni. Cik iena sangat suka Teksture semi-matte lipstick ni . Sememangnya sangat sesuai untuk bibir Cik iena .


Harga Lipstick  Semi-Matte Lip & Co Beauty


Semi-Matte Lipstick | Lip & Co Beauty
Semi-Matte Lipstick | Lip & Co Beauty


Harga  Lipstick Semi-Matte Lip & Co adalah RM 49
Untuk pengetahuan anda Terdapat promosi Beli Dua Lipstick Dengan Harga RM69 dimana anda dapat berjimat RM29



Kepada anda yang berminat boleh dapatkan secara online di lawan web yang Cik iena sertakan di bawah ataupun boleh DM instagram mahupun facebook mereka.


Product review & collaboration With Blogger And Sosial Media Influencer


Istimewa buat anda yang bergelar Blogger dan juga Influencer anda berpeluang untuk Review Lipstick ini tau . Nak tau Caranya. Mudah Sahaja. Sila Isi Form pada pautan yang Cik iena beri di bawah .

Mana tau ada rezeki untuk Review. Blogger dan Influencer terpilih akan dapat Lipstick yang sangat Cantik dari Lip & Co Beauty ni.

Sila Lengkapkan Borang di Product review & collaboration


Untuk Maklumat Lanjut Layari :


Website : https://lipandco.com/
Facebook : https://www.facebook.com/lipandcobeauty
Instagram : https://www.instagram.com/lipandcobeauty/
Twitter : https://twitter.com/lipandcobeauty




4 comments:

  1. CCL pun sejenis bibir yang kering, memang susah kalau nak pakai lipstik jenis matte ni . Kena apply vaseline atau pun lip balm sebelum apply lipstik kat bibir . Nak cuba la lipstik ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kita sama bibir kering :)
      memang kene pilih2 lipstick sikit.. kalau yg matte kene pakai pelembab :D

      Delete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog