Review Daniel Wellington Classic Petite


Setiap individu biasanya akan memakai jam tangan sebagai perhiasan untuk ke mana-mana. Jika anda merupakan peminat atau pengumpul jam tangan, cik iena yakin anda pasti kenal dengan jenama Daniel Wellington ini. Rekaan jam jenama ini boleh dikatakan sesuai untuk digayakan pada bila-bila masa sahaja samaada casual atau untuk ke acara-acara lain mahupun acara rasmi .

Daniel Wellington Original


Cik iena bukan lah pengumpul mahupun peminat jam tangan. Malahan sebelum ini Cik iena memang tidak memakai jam. Tetapi pertama kali Cik iena lihat jam tangan yang di pakai oleh rakan pejabat Cik iena jadi berminat.  Dan bermula lah operasi CIk iena membuat survey harga untuk membeli jam tersebut .

Daniel Wellington Original
Berangan nak jadi model Daniel Wellington


Jemput baca di http://www.ienaeliena.com/2018/01/nak-jam-tangan-daniel-wellington-murah.html




Review Jam Tangan Daniel Wellington Classic Petite Dari @dwclassicpetite




Jam tangan Daniel Wellington koleksi Classic Petite sangat elegant. Ianya sesuai untuk di gunakan untuk acara casual mahupun ke majlis-majlis tertentu .


Daniel Wellington
Daniel Wellington

Classic Petite  sangat berbeza dari koleksi DW yang  lain kerana menggunakan tali jejaring. Di samping itu, Classic Petite juga mempunyai saiz terkecil, dari diameter bezel (32 mm) hingga lebar tali (14 mm). Saiz kecil dan tali jejaring ini menjadikan Classic Petite kelihatan sangat feminin dan manis, sesuai untuk di bawa ke Majlis-Majlis.



Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dan Daniel Wellington sterling black



Setakat ini cik iena pakai jam ni memang elok dan ianya berkualiti dan memang persis jam mahal . Menurut kawan cik iena yang dah lama pakai pun kualiti jam memang bagus. Tiada kerosakan mahupun calar walaupun beliau seorang yang lasak.


 Beli Daniel Wellington di @dwclassicpetite



Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white

Pada yang berminat untuk membeli boleh terus beli di http://bit.ly/jam-daniel-wellington
atau boleh DM mereka di instagram. Sejujurnya pada awalnya Cik iena rasa kurang percaya dengan link yang di berikan tetapi di sebabkan ianya dari kawan dan menurut kawan link tersebut bukan scam. Jadi diatas jaminan beliau cik iena pun beli di link tersebut.


Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dari @dwclassicpetite


Jika di lihat pada harga di website Daniel Wellington Malaysia, harga yang di tawarkan agak murah berbanding website rasmi. Menurut seller ianya adalah original-OEM. Memandangkan rakan pejabat cik iena ,Afni telah pergi  ke Butik Daniel Wellington di Mid Valley untuk memastikan  jam yang beliau dapat itu Original atau tidak tidak . Dan pihak Butik Daniel Wellington di Mid Valley memaklumkan bahawa ianya adalah jam tangan DW  original . Maka Cik iena pun beli.

Daniel Wellington
Daniel Wellington


Cik iena  tidak ragu-ragu untuk beli sebab  Butik kata Original.  Kalau nak beli di butik dia mahal sangat cik iena rasa sebab banyak benda lain lagi nak guna duit :)  So cik iena beli di link yang di berikan diatas.

Gambar Jam Tangan Daniel Wellington dari @dwclassicpetite

Disini cik iena kongsikan gambar Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite yang cik iena beli . Memang sangat cantik dan berkualiti . Tangan cik iena kecil dari wanita normal . Sangat kecil macam budak sekolah .

Pada awalnya Cik iena khuatir susah nak adjust tapi salah jangkaan cik iena. Mudah je nak adjust . So kalau tangan besar ke kecil ke a, anda tak perlu risau boleh adjust tak perlu pergi kedai untuk tebuk lubang atau potong :)


Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite


Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite




Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite


Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite



Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite


Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Cik iena sangat puas hati dengan material dan kualiti pada harga yang di tawakan . Mesti ramai risau, raagu-ragu dan khuatir kan. So selepas baca ni dah tau nak beli pada seller mana kan. Memang sangat ramai yang jual cuma kita tak tau kualiti produk tersebut. Sekarang Cik iena kongsi sebab ramai yang bertanya .

Susah tau nak cerita banyak kali, ulang-ulang jawab soalan yang sama pada orang yang berbeza maka dengan itu artkel ini di karang supaya mudah cik iena nak menjawab persoalan. Boleh baca di Blog (^_~)

Ini review jam  tapi Review jujur dari hati cik iena  untuk page yang dia suruh beli tu memang page tu nampak macam scam . Biasalah mind set orang malaysia taku sikit nak beli online terutama dari page yang tak pernah di dengari dan takde main page. Kita rasa ragu-ragu lah.

Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite



Nasib baik kawan dah pun pergi sendiri Butik Daniel Wellington di Mid Valley untuk tanya tentang keaslian jam dia tu.  Pada yang tak tau macam mana nak beli cik iena ada screenshoot sikit. Kalau tak berani beli sendiri boleh DM instagram @dwclassicpetite  atau kalau nak cik iena tolong belikan pun boleh . Tapi kene bank in duit pada cik iena dulu lah ya . Yang ni boleh email cik iena di iena@ienaeliena.com

Okay jom tengok macam mana nak beli :)


Jam Tangan Daniel Wellington Murah

Jam Tangan Daniel Wellington Murah

Jam Tangan Daniel Wellington Murah

Jam Tangan Daniel Wellington Murah


Cik iena rasa tak ramai yang berani beli kat sini sebab cik iena pun berperasaan macam tu sebelum ni . So lebih baik yang nak beli direct DM ig @dwclassicpetite atau whatsapp mereka di https://api.whatsapp.com/send?phone=601123262969


DW MOMENTS



Daniel Wellington Original
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington Original
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite


Daniel Wellington Original
cik iena ke pejabat memakai Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite


Daniel Wellington Original
cik iena ke pejabat dan lunch di Nu sentral, Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington Original
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington Original
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington Original
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington Original
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington Original
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington Original
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite


Daniel Wellington Original
cik iena keluar berjalan memakai Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington Original
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite



Daniel Wellington Original
cik iena ke kenduri kawen memakai Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite


Daniel Wellington Classic Petite
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite


Daniel Wellington Original
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite



Daniel Wellington Original
cik iena ke malam gala filem surf this love mengenakan Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite


Daniel Wellington Original
bergaya dengan Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington Original
cik iena ke pejabat dengan memakai Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite

Daniel Wellington Original
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite


Daniel Wellington
Daniel Wellington Melrose white dari www.instagram.com/dwclassicpetite



Mak aiiiiiiii meletup blog. Banyak betul gambar #DWMOMENTS  . Wokay sekian review dari Cik iena (^_~)





2 comments:

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve