Lebih Baik Block Dari Bergaduh dan Menyakiti hati Sendiri

Artikel ini ditulis untuk rujukan iena untuk menjawab jika ada yang bertanya mengapa mereka di block. Cik iena block semua orang dalam friend list adik ipar Aten Alesya sebab tak tahan hidup dia suka cemburu membabi buta. Segala apa iena post nak ambil tau. Walaupun dia dah block akaun utama dia Aten Alesya tapi dia guna akan anak dia. 

https://web.facebook.com/putrinur.medina.7 

 

Block Facebook Semua Friend Aten Alesya - Aten Amiy Medina 


Sekarang akaun baru  dia iena akan block semua kawan kawan dia selagi dia tak block iena ni lagi . Kalau masih tak block boleh tau friend dia siapa dan boleh block semua. Sebab menurut adik dia boleh tengok akaun FB iena melalui kawan dia. jadi dari terus menyakitkan hati iena bila dia meroyan cemburu tengok kebahagian iena dan keluarga iena lebih baik iena block dia dari kawan kawan dia.

Lagipun tak salah block dia rasanya sebab ini pertama kali iena block orang. Aten Alesya ni selalu.Sepanjang berkahwin dengan adik iena asal bergaduh je dia block iena dan keluarga lepastu unblock balik. Itu je lah kerja dia. iena tak pernah block dia pun sebelum ni. Jadi iena rasa tak salah iena buat macam ni. Belajar dari dia juga.

 

Bukan sebab iena nak jaja cerita buruk dia di facebook. Tapi sebab taknak dia sakit hati tengok kebahhagiaan iena. Dia kan nak hidup mewah tapi tak dapat. Meroyan nak ape yang ipar ipar dia ada. Kalau tengok fb and insta iena jarang lah meroyan . Adik lelaki sendiri sahkan dia selalu tengok FB iena. Dia tau  kalau kakak dia takde nak meroyan dan menjaja jaja cerita dan mengutuk orang ni. Kalau  tiba tiba melenting pun sebab isteri dia yang mulakan.

 

Isteri dia jenis suka share status yang mengutuk mengeji orang. Suami pun dia kutuk dan perli terang terang di facebook dan status whatsapp apatah lagi ipar dan kawan kawan. Kawan kawan tak payah kata la dia selalu perli dan kutuk kawan kawan yang bercerai dan sekarang bakal terkena dekat dia. Dulu bila kita tegur perangai dia suka perli2 orang ni tak bagus dia taknak terima pakai.Pada dia apa yang dia cakap tu betul. Masa tu bangga suami dia walau gaji tak besar tapi bertanggung jawab. Sekarng tiba tiba tukar cerita kata suami tak bagi nafkah.

Sekarang semua kata kata dia berbalik pada dia, jenis dia semua kisah hidup orang nak ambil tau dan nak ulas dekat facebook. Macam kehidupan dia sempurna sangat.Dan sekarang dia da buang akaun Aten Alesya sebab terlalu banyak status mengutuk orang . Mungkin dia dah tak mampu nak delete status tu semua delete akaun terus.


Note : (iena kongsi coretan di blog sebab tak tahan dengan sikap dia tapi iena tak kongsi pun di FB pun)

 

ATEN ALESYA PENAGIH DADAH
yang iena bulat merah tu iena akan describe next artikel. Boleh buat novel kisah kesan pengambilan dadah dalam rumahtangga ni

 

 

Kes terbaru adalah perempuan ni serang adik iena nak tikam dengan gunting ditempat kerja. Cik iena yakin dan pasti orang normal tak berbuat bergini. Orang dibawah pengaruh dadah je buat benda macam ni. Dan tanggapan iena memang betul. Semalam berlaku pertengkaran perselisihan faham antara iena dan adik beradik disebabkan perempuan ni.


Ya semalam dia berjaya memporak porandakan keluarga kami sampai iena tak tahan dan keluar group daripada iena terus sakiti hati iena dan terus sakiti orang lain dengan pendapat iena yang ada yang tak boleh terima pakai. iena sangat setuju untuk adik lelaki menceraikan isteri nya selepas isterinya menyerang beliau ditempat kerja sehingga mahu membunuh menggunakan gunting.


Sehinggalah Cik iena berkongsi tentang satu artikel bagaimana untuk mengesan orang yang mengambil syabu. Beberapa minit kemudian semua adik beradik call iena berjemaah minta delete apa yang iena kongsi di facebook. Yes tepat jangkaan iena dia ambil DADAH !!!


Kakak ipar kau ni belajar tinggi tau bukan macam kau sekolah pun SPM tak lepas, cetek akal bertingkat tingkat. Okay artikel ini untuk cerita sebab iena block banyak akaun di facebook. Mungkin orang orang tu takde kaitan tapi disebabkan berada dalam friend list perempuan tu, iena block je sebab taknak  menyibuk dalam hidup iena dengan gunakan kawan kawan dia stalk iena. Alkisahnya dia nak hidup bahagia mewah macam apa yang orang lain ada.

Dia inginkan kemewahan tapi suami tak dapat bagi. Dari sebelum kawen lagi dia tau adik iena kerja apa dan berjanji sehidup semati. Sanggup kawen dengan adik iena dengan hantaran yang sangat sikit. Alhamdulillah lah hantaran sikit. tak terbeban adik iena. Sekarang baru iena tau kenapa maknya tak kisah dan letak hantaran sikit asal anak dia sah bernikah. Sebab anak dia da teruk rosak. PErasaan iena kuat mengatakan dia mengambil dadah sebelum kawen lagi. 

Mungkin mak dia mengharapkan anak nya berubah bila kawen tapi tidak. Bila anak nya ada sikap cemburu membabi buta dia menjadi semakin teruk dengan pengambilan dadah dia sehingga berlaku curang dan membuat percubaan mencederakan serta membunuh suami dan ugut suami macam macam kerana dibawah pengaruh DADAH !!!

 

Aten Alesya
sebelum dapat message ni, masa otw balik KL dari kampung iena dengan deqnor berfikir mungkin kami boleh suruh bangcik belajar bawa kereta untuk amek hati aten untuk jaga hubungan. Cuba jadi apa aten nak. Masa ni ikut la pilihan adik nk bersama lagi dengan isteri. Fikir baik baik macam mana nak betulkan hubungan tambah lagi baru tau rupanya lelaki yang dia cakap mampu bahagiakan dia tu bukan nak kawen dengan dia pun. Lelaki tu sendiri marah kenapa cakap lelaki tu nak kawen dengan dia. Bermaksud disini isteri adek syok sendiri( yang ni iena akan tulis juga alkisahnya stay tuned. Nak buat novel "Adik Ipar Curang dan kuat cemburu"

 

Aten Alesya

Aten Alesya
 


 

Aten Alesya

 


Aten Alesya



 

Nanti Cik iena akan cerita selanjutnya untuk rujukan iena dan keluarga dimasa hadapan dan mungkin boleh dijadikan rujukan untuk anda yang membaca jika ada simtom-simtom tersebut dalam ahli keluarga.  Simpan Screenshot sini dulu. Kalau dekat HP takut terdelete

 

Artikel ini ditulis 2021-01-12 , seperti biasa Cik iena set backdate sebab untuk taknak keluar dekat main page iena .  


Minta Maaf kalau iena terblock

iena minta maaf kalau akaun korang iena block. Mana tau kawan kawan atau saudara yang iena tak kenal facebook dia ke. Buat masa ni iena block semua kawan kawan Aten Alesya sebab iena tak tau siapa yang busuk hati suka kipaskipas si Aten ni. Kalau orang dibawah pengaruh dadah di hasut hasut di provoke provoke, macam macam dia boleh buat. Boleh sampai membunuh. Jadi lebih baik iena block je dulu semua. nanti iena unblock balik kalau dah verified akaun tu bukan orang yang suka melaga lagakan keluarga kami.

 

Ceritera Adik Ipar Kuat Cemburu

 
Atau Klik LAbel Adik Iparku Kuat Cemburu
 
 





0 comments:

Post a Comment

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve