Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo

Ayam Sedap Baq Hang di The Chicken Rice Shop

Bila sebut sahaja The Chicken Rice Shop, umum mengetahui akan  keenakan Nasi Ayam di The Chicken Rice Shop.  Selain nasi ayam, terdapat juga menu lain yang ditawarkan. The Chicken Rice Shop juga sentiasa mengelurakan menu menu baru dengan memperkenalkan hidangan-hidangan ayam yang unik dengan pelbagai sajian tempatan lain sambil mengekalkan keasliannya.

Sempena Ramadhan 2021, TCRS menyajikan menu terbaru yang pasti menambat hati anda khususnya buat anda yang gemar masakan pedas iaitu  Ayam Sedap baq Hang. Menu istimewa ramadhan ini boleh dinikmati bermula 9 April 2021 sehingga 13 Jun 2021 Januari 2021.



Ayam Sedap Baq Hang di The Chicken Rice Shop
 
Untuk pengetahuan The Chicken Rice Shop merupakan antara restoran kegemaran Cik iena dan rakan-rakan pejabat di waktu makan tengah hari. Selalunya Cik iena akan berkunjung ke The Chicken Rice Shop KL Sentral atau Nu Sentral. Bukan sahaja makan tengah hari, adakalanya jika meraikan sesuatu majlis kecil juga The Chicken Rice Shop sentiasa menjadi pilihan kami.
 
Memang TCRS antara pilihan kerana faktor lokasi yang berdekatan dengan pejabat dan juga harga yang berpatutan. Pada Waktu lunch, sentiasa ada harga promosi lunch, harganya memangmurah dan berpatutan . Maka ianya memang merupakan restoran yang sesuai untuk pekerja-pekerja yang bekerja untuk menikmati hidangan makan tengah hari di waktu rehat.

 
 

Ayam Sedap Baq Hang The Chicken Rice Shop


 
Ayam Sedap Baq Hang di The Chicken Rice Shop



 
Ayam Sedap Baq Hang  Diperap dengan pelbagai campuran rempah yang unik, ianya dipanggang dengan sempurna, kemudian disaluti dengan sos istimewa, dihiasi dengan daun kari dan cili kering. Hidangan ayam yang cukup enak, sedap pedas berasa ini pasti akan membuat hati anda tertaut dan pasti akan kembali untuk menikmatinya semula.

Untuk anda yang tidak makan pedas anda perlu ambil Set Meal kerana kombinasi unik set ini didatangkan dengan air DIno Choco Malt yang akan tone down kan tahap kepedasan ayam sedap baq hang. Bagi ini Set Meal Ayam Sedap Baq Hang memang dah sesuai. Air milo sememangnya dapat kurangkan sedikit kadar kepedasan makanan yang kita sedang makan.


Harga Ayam Sedap Baq Hang di The Chicken Rice Shop





Ala carte RM16.90


Ayam Sedap Baq Hang di The Chicken Rice Shop
SET MEAL A

Meal A (1 Pax) RM25.90

  • Ayam Sedap Baq Hang 2 pcs
  • Pak Choy With Oyster Sauce (small)
  • 1 Bowl Of Rice
  • 1 Soup Of The Day 
  • Dino Choco Malt

Ayam Sedap Baq Hang di The Chicken Rice Shop


Meal B (2 Pax) RM58.90

  • Ayam Sedap Baq Hang 2 Pcs
  • Single serve chicken (choice of roast/steamed/soy sauce)
  • Nyonya Pai Tee (regular)
  • Sai To Fish Ball Soup (regular)
  • Pak Choy With Oyster Sauce (regular) or spicy savoury ladies fingers (regular)
  • 2 bowl of rice
  • 2 soup of the day
  • 2 Dino Choco Malt

Meal C (4 Pax) RM105.90

  • Ayam Sedap Baq Hang 4 pcs
  • 1/4 Chicken  (choice of roast/steamed/soy sauce)
  • Nyonya Pai Tee (large)
  • Penang Rojak (large)
  • Penang famous chicken rolls (3pcs)
  • Pak Choy With Oyster Sauce (large)  or spicy savoury ladies fingers (large)
  • 4 bowl of rice
  • 4 soup of the day
  • 4 Dino Choco Malt
 


Ayam Sedap Baq Hang di The Chicken Rice Shop


Ayam Sedap Baq Hang Pedas Gile Tapi Sedap !


Ayam Sedap Baq Hang Memang Sedap !
 

Untuk iena ayam ni memang sedap dan menepati citarasa kemelayuan iena. Cuma ianya sangat pedas untuk iena yang tak makan pedas. kalau mak iena mungkin dia cakap tak pedas :)


Ayam Sedap Baq Hang di The Chicken Rice Shop

 

 
Keenakan Ayam Sedap Baq hang ni jelas terasa, kepekatan rempah yang menyengit disulam dengan daun kari yang harum mewangi dan hirisan cili menambahkan kelazatan Ayam Sedap Baq hang
 

Jika makan Ayam sedap baq Hang  ni Cik iena memang suka makan sekali daun kari. Ada orang tak makan daun kari tapi berbeza dengan cik iena. Cik iena lebih suka gigit atau makan sekali daun kari tersebut kerana ianya akan menampilkan rasa lebih unik dan sedap menyengat.
 
Kepada anda yang masih belum pernah mencuba menu ini, Cik iena cadangkan untuk anda cuba sendiri keenakan rasa dan kepedasan Ayam Sedap Baq hang ini di  The Chicken Rice Shop.
 
 
Ayam Sedap Baq Hang di The Chicken Rice Shop


VLOG AYAM SEDAP BAQ HANG




 

 

Untuk maklumat lanjut mengenai Ayam Sedap Baq Hang atau promosi lain yang terdapat di The Chicken Rice Shop 

 

 



18 comments:

  1. Nampak iena enjoy makan ayam ni. Pandai guna ayat 'Ayam Sedap Baq Hang' ala Utara ni. Catchy dan boleh menarik orang untuk merasai ayam ni.

    ReplyDelete
  2. chicken rice shop memang tak pernah mengecewakan. semua menu kat sana sedap dan kena dengan selera pelanggan. yang ni belum try lagi

    ReplyDelete
  3. Kalau macam tu punya sedap baq hang ayam dia nasi tu kurang2 kena 2 pinggan. Barulah lepas tu boleh tersandar. Last makan kat sini pun tahun lepas rasanya. Nanti nak cuba jugaklah.

    ReplyDelete
  4. memang nampak sedap pun. nanti nak try selalu pi mesti ambik steam chicken je

    ReplyDelete
  5. Cawangan mana ni? Cantik pula background gambar Iena. Akak suka makan chicken rice shop sebab nasi ayam dia confirm sedap. Nanti nak try menu baru ni. Hehe.

    ReplyDelete
  6. Memang sedao betul makan kat sini. Tapi X pernah try menu baru ni. Nampak menarik

    ReplyDelete
  7. Tengok aje dah tau sedap bak hang oiii hahahaha.. nanti nak try laaa.. lama juga tak makan di CRS ni..

    ReplyDelete
  8. catchy betul nama menu ni, pandai TCRS pilih nama ekk. Aritu berkaitan jodoh hehe.. btw tgk rupa dah nampak mcm pedas, nak kena try ni sbb nak tau level pedas dia ^_^

    ReplyDelete
  9. Oo macam nih rupanya Ayam Baq Hang tu, selalu dengar kat iklan radio ingat kan ayam apa haha ! TCRS rupanya. Boleh cuba juga nih nanti.

    ReplyDelete
  10. Menarik juga kan menu Raya kali ni dari The Chicken Rice Shop.. macam nak pergi juga la nanti... (Y)

    ReplyDelete
  11. Kalau daun kari memang bau harum. Sedapnyaa..macam ayam kicap berempah la erk..nanti la kita cuba

    ReplyDelete
  12. nampak memang sedap. okay nak cubalah nanti time berbuka puasa. terima kasih share ya :)

    ReplyDelete
  13. Alamak, kita pun tak tahan pedas sebenarnya. Hehe. Tapi memang nampak sedap la ayam ni.

    ReplyDelete
  14. Rawlins suka pakej ini sebab lazat dan mengenyangkan. Memang sesuai untuk berbuka. Nie rasa cam nak pergi lagi

    ReplyDelete
  15. This looks absolutely delicious! I am sure the whole family will enjoy makan2 at this restaurant during ramadan!

    ReplyDelete
  16. okay terliur! and terima kasih sebab bagi idea mkan malam ni hahah ciken rice shop memang sedap cuma service boleh improve lagi

    ReplyDelete
  17. Chicken rice shop memang favourite, nak kena try ayam baq hang untuk berbuka puasa.. follow sini #1065

    ReplyDelete
  18. Okayy memang kena cuba nasi ayam dia! Set Meal A dia pun dah boleh kenyang dah. hehehe

    ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve