Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo

Koolit Cooling Moisturiser Mampu atasi Kulit Kering Dan Gatal

Koolit Cooling Produk Icy Feel Menyegarkan dan Menenangkan Untuk Kulit Kering  Dan Sensitif
 
 
Koolit Cooling Moisturiser Mampu atasi Kulit Kering Dan Gatal | Memiliki kulit yang cantik bersih serta sihat sememangnya menjadi idaman semua orang tidak kiralah wanita mahupun lelaki. Tidak terhad kepada kecantikan dan kesihatan kulit wajah sahaja. Kulit sihat cantik tubuh badan juga amat penting. Untuk itu disini Cik iena ingin kongsi dengan andaRangkaian produk penjagaan wajah dan juga badan untuk kulit kering atau kulit sensitif iaitu Koolit.
 
 
Koolit Cooling Produk Icy Feel Menyegarkan dan Menenangkan Untuk Kulit Kering  Dan Sensitif
Koolit Cooling Produk Icy Feel Menyegarkan dan Menenangkan Untuk Kulit Kering  Dan Sensitif

 


Koolit Untuk Kulit Kering Dan Sensitif

Untuk pengetahuan  produk Koolit diformulasi dengan Ekstrak Akar Manis (Licorice Root Extract) yang mempunyai sifat melegakan serta produk sihat tanpa pengelupasn kimia yang keras. Kandungan Ekstrak Akar Manis ini juga turut mengandungi vitamin semulajadi seperti vitamin E ,vitamin B kompleks seperti vitamin B1, B3 dan B5 yang sangat bermanfaat untuk kulit. 
 

Koolit Cooling Produk Icy Feel Menyegarkan dan Menenangkan Untuk Kulit Kering  Dan Sensitif
Koolit Cooling Produk Icy Feel Menyegarkan dan Menenangkan Untuk Kulit Kering  Dan Sensitif
 
 
Selain itu Ekstrak Akar Manis juga mengandungi polifenol yang berfungsi sebagai anti-radang dan antibakteria. Dengan kemampuan Liquorice sebagai antibakteria ia akan membantu menyembuhkan jerawat yang disebabkan oleh bakteria. Selain itu, ia dapat menghilangkan kemerahan atau keradangan yang disebabkan oleh jerawat kerana sifat anti-radang.
 

Koolit Cooling Moisturiser Produk Icy Feel Yang Berkesan,Menyegarkan dan Menenangkan Untuk Kulit Kering  Dan Gatal

 
Koolit Cooling Series
Koolit Cooling Series

 
 
Cik iena kongsikan Dua produk yang sangat Cik iena suka dari Koolit iaitu dari Koolit Cooling Series produk iaitu Koolit Cooling Body Moisturiser dan Koolit Cooling Facial Moisturiser.


Koolit Cooling Body Moisturiser

Koolit Cooling Body Moisturizer diformulasikan dengan ekstrak akar licorice dan skin mimic ceramides/Ceramides tiruan. Pelembap yang cepat menyerap ini membantu menenangkan dan memberikan kelembapan yang kuat pada kulit kering dan gatal. Ceramides tiruan ini membantu mengembalikan penghalang lipid semula jadi pelindung kulit sementara aroma pudina segar yang tahan lama dan rasa berais menjadikan tubuh anda berasa segar.

Koolit Cooling Body Moisturiser
Koolit Cooling Body Moisturiser


Kandungan Koolit Cooling Body Moisturiser

Aqua, Glycerin, Glyceryl Sterate, PEG-100 Stearate, Petrolatum, Cetyl Alcohol, Olea europaea (Olive) Fruit Oil, Dimethicone, Butylene GLycol, Menthol, Propylene, Glycol, Glycyrrhiza glabra, (Licorice) Root Extract, Tocopheryl, Acetate, Sodium Hyaluronate, Ceramide NP, Ceramide AP, Ceramide EOP, Phytosphingosine, Cholesterol, Sodium Lauroyl Lactylate, Carbomer, Xanthan Gum, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Polyacrylate Crosspolymer-6, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Tetrasodium EDTA, Fragrance, Triethanolamine.

 

Kelebihan Koolit Cooling Body Moisturiser

  • Melembapkan kulit dan memulihkan kulit sebagai penghalang pelindung semula jadi
  • Menghentikan kegatalan dalam masa 2 minit
  • Mengandungi ceramides tiruan kulit dalam nisbah 3: 1: 1
  • 2 x Kuasa Pelepasan Kerengsaan: Ekstrak Akar Mehtol & Licorice
  • Diperkaya dengan minyak zaitun, vitamin E dan Fosfolipid
  • Tiada bau mentol yang kuat
  • Mengandungi Sodium HYaluronate untuk mengisi penghalang kelembapan
  • Penyerapan pantas dan penyejukan 10 saat
Koolit Cooling Body Moisturiser


Cara Penggunaan Koolit Cooling Body Moisturiser

Sapukan pada bahagian yang memerlukan pada tubuh badan anda. Ianya juga boleh digunakan pada wajah namun anda perlu Elakkan dari terkena mata.

Produk ini sesuai untuk semua jenis kulit dan ianya  juga sesuai digunakan untuk dewasa mahupun kanak kanak  dan bayi.



Koolit Cooling Body Moisturiser
Koolit Cooling Body Moisturiser

 

Review Koolit Cooling Body Moisturiser

Cik iena sangat menggemari body lotion ini kerana ianya cepat menyerap, tidak melekit dan juga ianya mempunyai kesan penyejukan yang menyegarkan  disamping haruman yang menenagkan. Cik iena akan pakai dua kali sehari iaitu pada waktu pagi dan pada waktu malam.

Adakalanya sehingga 3 kali sehari. Bila Cik iena rasa susah untuk tidur kerana faktor kesibukan kerja. Rasa susah untuk lelapkan mata. Cik iena akan pakai  Koolit Cooling Body Moisturiser supaya badan Cik iena berasa segar dan dapat tidur dengan perasaan yang tenang.

Selain daripada itu produk ini juga dapat menghilangkan rasa gatal gatal pada kulit Cik iena dengan cepat. Kulit Cik iena memang akan alami gatal gatal sekiranya terkena bulu kucing atau selepas siang ayam atau seafoods. Dengan menggunakan produk ini ianya mampu melegakan dengan cepat disamping rasa segar yang menenangkan.

 

Harga Koolit Cooling Body Moisturiser

RM69.90  200ml

Dapatkan diskaun istimewa di Watsons : http://bit.ly/Koolit-Cooling-Body-Moisturiser

 

Rating Koolit Cooling Body Moisturiser

10/10

 

 

Koolit Cooling Facial Moisturiser

Koolit Cooling Facial Moisturizer mempunyai formula tidak berminyak dan cepat menyerap untuk menjaga kelembapan kulit anda. Ia diformulasikan dengan ekstrak akar licorice yang bermanfaat untuk kulit kering, kusam dan  skin mimic ceramides/Ceramides tiruan untuk mengembalikan penghalang pelindung semula jadi kulit. Ianya  memberikan penghidratan yang kuat dan mengekalkan kadar kelembapan kulit wajah. Koolit Cooling Facial Moisturiser hadir dengan Sensasi menyejukkan dan aroma pudina segar menenangkan kulit kering dan gatal.

 

Koolit Cooling Facial Moisturiser
Koolit Cooling Facial Moisturiser

 

Kandungan Koolit Cooling Facial Moisturiser

Aqua, Glycerin, Hydrogenated Polydecene, Caprylic/Capric Triglyceride, Betaine, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Polyacrylate Crosspolymer-6, Menthol, Butylene Glycol, Pentylene Glycol, Hydroxyphenyl Propamidobenzoic Acid, Propylene Glycol, Glycyrrhiza glabra (Licorice) Root Extract, Sodium Hyaluronate, Ceramide NP, Ceramide AP, Ceramide EOP, Phytosphingosine, Cholesterol, Sodium Lauroyl Lactylate, Carbomer, Xanthan Gum, Allantoin, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Tetrasodium EDTA, Fragrance, Citric Acid


KOOLIT COOLING FACIAL MOISTURISER


Kelebihan Koolit Cooling Facial Moisturiser

  • Mengatasi kekeringan, kegatalan dan menambah penampilan kulit yang sihat
  • Menghentikan kerengsaan wajah dalam 2 minit
  • Mengandungi ceramides tiruan kulit dalam catuan 3: 1: 1
  • Penyerapan pantas dan penyejukan 10 saat
  • Kuasa Pelepasan Kerengsaan 3x: Ekstrak Akar Menthol, Oat & Licorice
  • Diperkaya dengan Sodium Hyaluronate, Betaine dan Phospholipids
  • Tiada bau mentol yang kuat

 

Cara Penggunaan Koolit Cooling Facial Moisturiser

Selepas membersihkan wajah, Sapukan sedikit pada wajah anda dan  Elakkan dari terkena mata.

Produk ini sesuai untuk semua jenis kulit dan ianya juga sesuai digunakan untuk dewasa mahupun kanak kanak berusia 2 tahun keatas.

 

Koolit Cooling Facial Moisturiser
Koolit Cooling Facial Moisturiser

Review Koolit Cooling Facial Moisturiser

Ini merupakan antara Produk Koolit yang menjadi kegemaran cik iena kerana tekstur krim wajah yang lembut,mudah  meresap ke kulit wajah dan paling penting ianya tidak melekit dan juga ianya mempunyai kesan penyejukan yang menyegarkan  disamping haruman yang menenangkan. 
 
Untuk pengetahuan Cik iena tidak mengalami masalah kulit sensitif dibahagian wajah. Cuma kulit sensitif di bahagian badan. Jadi  produk  Koolit Cooling Facial Moisturiser ini membantu dari segi 
melembabkan wajah serta memberikan rasa segar bertenaga selepas mengaplikasikan krim ini pada wajah.


Harga Koolit Cooling Facial Moisturiser

 RM71.50  100ml

Dapatkan diskaun istimewa di Watsons : http://bit.ly/KOOLIT-Cooling-Facial-Moisturiser

 

Rating Koolit Cooling Facial Moisturiser

10/10

 

Selain itu terdapat juga produk lain dari rangkaian Koolit Cooling ini iaitu Koolit Cooling Body Wash dan Koolit Cooling Facial Cleanser. 

 

Rangkaian produk Koolit lain yang Cik iena cuba lagi adalah seperti berikut.


Koolit Soothing Lotion


Koolit Soothing Lotion merupakan losyen yang boleh digunakan di seluruh badan termasuk muka. Tekstur Koolit Soothing Lotion ini tidak melekit dan cepat meresap ke dalam kulit dengan pantas. Diperkayakan dengan Jojoba dan ekstrak licorice yang membantu melegakan kulit yang bengkak dan gatal.

 

Koolit Soothing Lotion
Koolit Soothing Lotion

 


Koolit Soothing Lotion juga memberikan kelembapan segera kepada kulit kering. Bukan sahaja kulit kering, kulit normal juga boleh. Ianya juga sesuai digunakan untuk bayi. Selain daripada itu ianya mengandungi 40 x  antioksidaan yang tinggi serta  Anti keradangan dan memberi  kesan pencerah kulit disamping mempunyai kandungan vitamin E semulajadi.




Koolit Soothing Lotion


Koolit Soothing Lotion juga merupakan krim tanpa wangian yang sesuai digunakan untuk semua peringkat umur.

Kandungan Koolit Soothing Lotion

Aqua, Hydrogenated Polydecene, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Dimethicone, Simmondsia chinensis (Jojoba) Seed Oil, Cyclopentasiloxane, Polysilicone-11, Polysorbate- 80,3-O-Ethyl Ascorbic Acid, Tocotrienol, Carotenoid, Tocopherol, Panthenol, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Glycyrrhiza glabra (Licorice) Root Extract, Butylene Glycol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Xanthan Gum, Triethanolamine, Caprylhydroxamic Acid, Glyceryl Caprylate


Kelebihan Koolit Soothing Lotion


  • Penyerapan pantas dalam 10 saat
  • Tidak berminyak
  • Antioksidan 40x lebih tinggi
  • Fragrance Free
  • Mengandungi Vitamin  E Semula jadi
  • Anti keradangan dan kesan pencerah kulit
  • HALAL Certified
  • High Quality
  • HACCP Certified



Koolit Soothing Lotion

Cara Pengunaan Koolit Soothing Lotion

Sapukan pada tubuh badan anda. (Face to Toe)

Ianya juga boleh digunakan pada wajah namun anda perlu Elakkan dari terkena mata.

Produk ini sesuai untuk kulit normal ke kulit kering dan ianya  juga sesuai digunakan untuk dewasa mahupun kanak kanak  dan bayi.

 

 

Koolit Soothing Lotion
Koolit Soothing Lotion

 

Review Koolit Soothing Lotion

Koolit Soothing lotion ini cepat menyerap dan juga tidak melekit. Ianya memberikan kelembapan yang pantas pada kulit apabila Cik iena memakainya.  Disebabkan Cik iena ada tiga jenis lotion Koolit Soothing Lotion, Koolit Calming Cream dan Koolit Cooling Body Moisturiser. Cik iena lebih menggemari Koolit Cooling Body Moisturiser kerana ciri Icy Feel yang ada pada lotion tersebut.

 

Koolit Soothing Lotion

Harga Koolit Soothing Lotion


RM35 200 ml

Dapatkan diskaun istimewa di Watsons : http://bit.ly/KOOLIT-Soothing-Lotion

 

Rating Koolit Soothing Lotion 

9/10



Koolit Calming Cream


Koolit Calming Cream adalah reka bentuk emolien yang kuat untuk memberikan pelembapan pada kulit yang kering dan  sensitif . Ianya diperkaya dengan ekstrak licorice untuk memberikan bantuan menenangkan cepat untuk kulit yang bermasalah dan tertekan dengan persekitaran. 


Koolit Calming Cream
Koolit Calming Cream


Koolit Calming Cream merupakan krim tanpa wangian yang sesuai digunakan untuk semua peringkat umur. Ianya mengandungi Minyak zaitun yang mampu memberikan kelembutan pada kulit. Seperti kita sedia maklum minyak zaitun baik untuk kulit kering dan sensitif. Jadi ia pastinya akan memberikan kelembapan kulit sepanjang masa .


Koolit Calming Cream



 


Kandungan Koolit Calming Cream 

Aqua, Glycerin, Petrolatum, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Dimethicone, Isononyl, Isononanoate, Olea europaea (Olive) Fruit Oil, Cetyl Alcohol, Butylene Glycol, Tocopheryl Acetate, Polysorbate-80, 3-O-Ethyl Ascorbic Acid, Tocotrienol, Carotenoid, Tocopherol, Glycyrrhiza glabra
(Licorice) Root Extract, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Caprylhyldroxamic Acid, Glyceryl, Caprylate, Tetrasodium EDTA, Triethanolamine

Koolit Calming Cream


 

Kelebihan Koolit Calming Cream

  • Penyerapan pantas
  • Tidak berminyak
  • Antioksidan 40x lebih tinggi
  • Mengandungi Vitamin E semulajadi
  • Fragrance Free
  • Minyak zaitun memberikan kelembutan pada kulit
  • Anti keradangan dan kesan pencerah kulit
  • HALAL Certified
  • High Quality
  • HACCP Certified


Koolit Calming Cream

Cara Penggunaan Koolit Calming Cream

Sapukan pada bahagian yang memerlukan pada tubuh badan anda. Ianya juga boleh digunakan pada wajah namun anda perlu Elakkan dari terkena mata.(Face to toe)

Produk ini sesuai untuk kulit kering sehingga terlalu kering dan ianya  juga sesuai digunakan untuk dewasa mahupun kanak kanak  dan bayi.

 

 


Koolit Calming Cream

 

Review Koolit Calming Cream

Koolit Calming Cream ini cepat menyerap dan juga tidak melekit. Ianya memberikan kelembapan yang pantas pada kulit apabila Cik iena memakainya. Disebabkan Cik iena ada tiga jenis lotion Koolit Soothing Lotion, Koolit Calming Cream dan Koolit Cooling Body Moisturiser. Cik iena lebih menggemari Koolit Cooling Body Moisturiser kerana ciri Icy Feel yang ada pada lotion tersebut.

Harga Koolit Calming Cream


RM 48 100 ml 

Dapatkan diskaun istimewa di Watsons : http://bit.ly/KOOLIT-Calming-Cream

Rating Koolit Calming Cream 

9/10


 

 


Koolit Cooling Produk Icy Feel Menyegarkan dan Menenangkan Untuk Kulit Kering  Dan Sensitif

Sekian perkongsian dari Cik iena untuk tempoh seminggu penggunaan produk Koolit. Kalau lama guna mungkin review lebih panjang. Cik iena review setakat tempoh penggunaan 1 minggu. Kepada anda diluar sana khususnya yang mempunyai masalah kulit kering dan sensitif. Cik iena cadangkan anda untuk menggunakan produk Koolit ini.

Banyak juga review yang Cik iena baca mengenai keberkesanan produk Koolit ini untuk kulit bermasalah seperti jerawat. Jadi tak salah untuk anda mencuba bagi memastikan keserasian produk ini dengan kulit anda.

Jika anda berminat untuk cuba anda boleh dapatkan di Watsons.Anda juga boleh buat pembelian online di www.watsons.com.my



Koolit Cooling Produk Icy Feel Menyegarkan dan Menenangkan Untuk Kulit Kering  Dan Sensitif



Untuk Maklumat Lanjut


 
 
 

 



14 comments:

  1. macam menarik je brand koolit ni, first time tau pasal brand ni, boleh la cuba nanti

    ReplyDelete
  2. Wah. Menarik betul namanya Koolit. Nampaknya banyak pelembap untuk kulit so baik Rawlins try memandangkan kulit Rawlins nie jenis kering

    ReplyDelete
  3. Ramai yang kata produk koolit ni bagus. Kak min lom pernah try lagi tp baca review semua kata best

    ReplyDelete
  4. Wahhh produk untuk hari raya bagi wanita muda zaman sekarang yang pentingkan penjagaan luaran dengan berkesan hehehehe tengok lah siapa yang gunanya...

    ReplyDelete
  5. dalam masa seminggu penggunaan pun dah boleh dapat rasa perbezaannya kan, janji kena konsisten pakai produk ni, sure lagi pushati

    ReplyDelete
  6. Selalu baca review pasal koolit ni. Tapi tak pernah try lagi. Macam kena cuba juga ni bila tengok Iena bagi rating 9-10 out of 10 😊

    ReplyDelete
  7. Ada range baru dari Koolit la! I pernah guna ni tapi 3 of the produk jer la.. Mcm nak try moisturizer dia pulak lepas ni!

    ReplyDelete
  8. Hey, Koolit is one of skin’s best friends. I love Koolit products. But this is the first time I heard of it’s cooling range. Will definitely try it. Thank you for sharing this good news.

    ReplyDelete
  9. bermacam macam jenis produk kecantikan wajah sekarang ni. Atas diri masing2 nak cuba atau tak, kalau cuba mana tau serasi

    ReplyDelete
  10. yes yes, I have used this range before & love its body wash 7 body lotion the most as moisture my dry skin. cheers, siennylovesdrawing

    ReplyDelete
  11. First time tahu pasal jenama ni. Akak suka lah semua produk Koolit in big size. Boleh share satu family. Hehehe.

    ReplyDelete
  12. Penyerapan pantas tu yang bagus, cepat serap, jimat masa pun ya.. pakaging dia agak besar Sis nengok.. boleh cuba nanti kalau ada terjumpa..

    ReplyDelete
  13. Yaya pernah try Koolit calming cream tu memang best sangat and sesuai untuk redakan eczema, kulit kering dan juga kulit sensitif

    ReplyDelete
  14. Masa yang firt koolit tu akak pakai dan masih pakai sehingga sekarang sebab keberkesananya memulihara dan merawat kulit yang bermasalah..rugi sapa tak try, ni ada fungsi cooling lagilah best ....

    ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve