Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo

Butik Mama : MYanie 39

Assalammualaikum semua..cik iena nk share koleksi jubah dari butik mama yg pernah cik iena shoot utk product shoot with butik mama..
thanks to kak aina krn sudi bekerjasama dgn cik iena(^_~)


Harga : RM135.00
Deskripsi :

+ Koleksi Eksklusif Bussaina Apparels - JANUARY 2012
+ Eksklusif Jubah Bussaina
+ Material : Lycra Korea
+ Free size up to L (S,M,L)
+ Labuh 53inch

( Koleksi Terbaru yang menjadi pilihan ramai & Eksklusif Hanya Dari Butik MaMa! )

* Jubah Layer Bertingkat Eksklusif sesuai untuk Kasual dan semua majlis rasmi
* Sesuai untuk ibu mengandung dan menyusu badan
Untuk pembelian online sila rujuk http://www.butikmama2u.com

Okay cantek kn koleksi jubah dr butik mama..
mmg sgt sesuai utk muslimah2 diluar sana..
kalau yg free hair pun sesuai je pakai..
look so sweet (^_~)
manis + sopan je :)
okiess next update ade lg koleksi dr butik mama ...

Butik Mama : MYanie 39

Assalammualaikum semua.. cik iena nk share koleksi jubah dari butik mama yg pernah cik iena shoot utk product shoot with butik mama..
thanks to kak aina krn sudi bekerjasama dgn cik iena(^_~)


Harga : RM135.00
Deskripsi :

+ Koleksi Eksklusif Bussaina Apparels - JANUARY 2012
+ Eksklusif Jubah Bussaina
+ Material : Lycra Korea
+ Free size up to L (S,M,L)
+ Labuh 53inch

( Koleksi Terbaru yang menjadi pilihan ramai & Eksklusif Hanya Dari Butik MaMa! )

* Jubah Layer Bertingkat Eksklusif sesuai untuk Kasual dan semua majlis rasmi
* Sesuai untuk ibu mengandung dan menyusu badan
Untuk pembelian online sila rujuk http://www.butikmama2u.com
Okay cantek kn koleksi jubah dr butik mama..
mmg sgt sesuai utk muslimah2 diluar sana..
kalau yg free hair pun sesuai je pakai..
look so sweet (^_~)
manis + sopan je :)
okiess next update ade lg koleksi dr butik mama ...

Bunyi ‘Aneh Dan Menakutkan Dari Langit’ Di Sarawak Dapat Perhatian Dunia



Insiden ‘bunyi aneh dan menakutkan’ dari langit yang kedengaran di Kota Samarahan, Sarawak pada 11 dan 12 Januari lalu kini mendapat perhatian antarabangsa apabila artikel mengenainya yang disiarkan di The Borneo Post mula dibincangkan secara hangat di dalam internet di seluruh dunia.

Pada yang belum tahu, sehari sebelum kejadian pada waktu mejelang Subuh itu berlaku, terjadi perkara yang sama di Aaborg, Denmark.

Bahkan bunyi aneh dan menggerunkan tersebut pernah direkodkan di Sweden pada 1 November tahun lalu

The Borneo Post tempoh hari melaporkan satu bunyi aneh telah kedengaran di Kampung Meranek, Kota Samarahan yang mencetuskan ketakutan dan kegelisahan penduduknya.

Tidak lama selepas bunyi itu kedengaran, satu kejadian gempa bumi kuat (7.3 skala Richter) berlaku di Sumatera, Indonesia.

Bagaimanapun masih tidak dapat dipastikan sejauh mana kaitannya antara bunyi aneh itu dan kejadian gempa bumi tersebut.

sila rujuk di sini : http://www.theborneopost.com/2012/01/15/rumble-in-the-sky-over-samarahan/

Ini bunyi yang berjaya direkodkan oleh salah seorang penduduk:

 

 

Sementara itu Timbalan Menteri Sains, Teknologi dan Innovasi, Datuk Fadillah Yusuf tidak mahu terus membuat konklusi mengenai perkara itu.

Katanya, beliau perlu terlebih dahulu mendapatkan maklumat saintifik mengenainya daripada Jabatan Metrologi.

Selain daripada kejadian gempa bumi di Sumatera itu, ada juga teori yang mengaitkan bunyi aneh itu dengan sebuah program yang dikenali sebagai High Frequency Active Auroral Research Programme (HAARP)

HAARP adalah program penyelidikan berkaitan ionosfera dan dinaungi sepenuh oleh US Air Force, US Navy, University of Alaska dan Defense Advanced Research Projects Agency(DARPA).

DARPA adalah sebuah agensi yang ditubuhkan oleh kerajaan Amerika Syarikat untuk membina pelbagai senjata berteknologi tinggi untuk kegunaan ketenteraan Amerika Syarikat.

HAARP berselindung dengan aktiviti penyelidikan saintifik yang kononnya menyelidik lapisan ionosfera bagi meningkatkan lagi penggunaan sistem komunikasi dan pemantauan cuaca.

Tapak penyelidikan HAARP yang berada di Gakona, Alaska menempatkan peralatan berteknologi tinggi iaitu Ionospheric Research Instrument(IRI).

IRI adalah sebuah instrumen yang menghasilkan frekuensi radio berdefinisi tinggi sekitar 2.7MHz sehingga 10MHz.

IRI mampu memancarkan frekuensi ke lapisan yang terhad untuk dicapai iaitu di lapisan Ionosfera dan menghantar kembali isyaratnya ke bumi.

Apapun sehingga kini, belum ada jawapan jelas mengenai apa sebenarnya yang berlaku di Kota Samarahan dan beberapa buah kawasan di dunia tempoh hari.

Yang pasti, bunyi yang aneh dan menggerunkan itu akan terus menghantui penduduk selagi tiada jawapan yang jelas mengenainya – Oleh SYAHRIL A. KADIR (Mynewshub.my)



Source From : http://mynewshub.my

2nd day @ dusun (24 disember 2011)

Seawal 7 pg cik iena g kutip buah durian yg gugur dgn inchik boy pren..
waa cejuk nye pepagi kt dusun..
susana nyaman je..
tenang je rase tau


nie durian pertama yg cik iena kutip
namanya durian bacang ..
durian bacang nie kecil2 je..comel je tau

kalau x silap nie nama nye durian tapak gajah:)

dh jm durian jalan la lg kt dusun..
pastuh cik iena jmp cendawan pulak..
wah cedap ni klu masak megi:)

jalan2 lg..jmp buah cempedak..
nyum nyum bile lh nk msk nie
ley wt cempedak goreng :)

okies..cik iena pn terus jalan2 sekitar dusun..
tetibe jmp pucuk paku
cik iena pn tunjuk lh kt cik boy pren..nie la pokok pucuk paku
dia xtau pokok pucuk paku mcm mane rupanye
hihihih excited je dia..

alang2 jmp pucuk paku..cik iena petik la

petik2 pucuk paku pandang atas kepala..
nun d atas sane ade petai lorhhhh..
hihihi malangnye petai tu sgt tinggi..
hihihi xdpt nk memetiknye haaaaa

Setelah pusing2 dusun..
time tuk msk plak
memandangkn x planning pn nk stay kt dusun smp siang..
so xde benda nk d masak..
adek cik iena g kdai runcit kt kg berhampiran beli megi..
we all pn masak megi..
nyummy sedap nye
megi kari + pucuk paku yg cik iena petik + kerang rebus

nyum nyum cedap nye org tu mkn

haaa ni ikan yg di pancing oleh cik boy pren n adek cik iena..
wt ikan bakar je

selepas mkn..
mkn buah durian pulak..
hihi ni adek cik iena

tekun btl dia bukak durian tu

ehhhh sempat pulak pandang kamera ye

nyummyyy

slps mkn..kami g mandi sungai..
tp sblm tu kami cari udang dlu kt sungai

haa ni udang nyee

tgh sibuk cari udang..
kedebushhhhhhh
durian jatuhhhh

ini lah pokok durian yg jatuh td

yeayyy buah koko

korek pasir..nk buat kolam ikan sementara..
hihi ikan yg di pancing

ni la ikan nyee


lepas mandi2
perut pn lapar..
kami pn masak la megi lagi
tp kali ni rencah nye lain..

megi kari + udang yg kami tangkap + rebung yg abah ambik kt dusun + cendawan yg cik iena ambik + bunga kantan yg dambil kt dusun
wahhhhhhhhh sedapnyeeeeeeee

selepas mkn
kami berkemas untuk pulang :)
Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve