Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo
Showing posts with label Modelling. Show all posts
Showing posts with label Modelling. Show all posts

Colour Block Imej Berkeyakinan Tinggi


Warna Kontra atau Colour Block merupakan fashion yang di gemari dan juga dikatakan jimat kerana anda boleh menyuai padankan pakaian anda dengan mana-mana warna yang menarik .
 
Colour Block Imej  Berkeyakinan Tinggi
 
Malah, warna-warna terang bermotifkan luar daripada kebiasaan ini sememangnya menangkap pandangan dan memberikan aura berganda yang memberikan gambaran bahawa anda merupakan seorang yang bijak, berani, berkeyakinan tinggi dan pandai memancing tumpuan umum.


 
Warna Kontra atau Colour Block merupakan fashion yang di gemari dan juga dikatakan jimat kerana anda boleh menyuai padankan pakaian anda dengan mana-mana warna yang menarik .
 
Seperti mana corak dan rekaan pakaian, warna juga mengalami perubahan dan transformasi dari semasa ke semasa, sesuai dengan kematangan dan kemajuan pemikiran masyarakat masa kini. Yang sebenarnya mudah untuk menggayakan pakaian yang mempunyai warna kontra asalkan anda tahu teknik padanan warna yang sesuai.
 

Warna Kontra atau Colour Block merupakan fashion yang di gemari dan juga dikatakan jimat kerana anda boleh menyuai padankan pakaian anda dengan mana-mana warna yang menarik .

 
Aksesori yang digunakan juga boleh menimbulkan impak blocking atau kontra. Ia tidak semestinya pada pakaian malah jam, beg tangan, rantai leher atau gelang juga boleh digayakan dengan warna kontra dengan warna pada pakaian asalkan tidak terlihat padat dan berserabut. 
 
 
Warna Kontra atau Colour Block merupakan fashion yang di gemari dan juga dikatakan jimat kerana anda boleh menyuai padankan pakaian anda dengan mana-mana warna yang menarik .
 
Okay jom cuci mata tengok gambar photoshoot cik iena. Peplum Pink ini di suai padankan dengan Skirt biru turquoise . Pada bahagian bawah dada peplum ni cik iena jahitkan sedikit beads berwarna biru turquoise bangi menampakkan lagi kesesuaian baju dan kain tersebut. Selain daripada mengenekan peplum pink ini bersama kain biru turquoise, cik iena juga mengenakan dengan seluar biru turquoise.
 

Warna Kontra atau Colour Block merupakan fashion yang di gemari dan juga dikatakan jimat kerana anda boleh menyuai padankan pakaian anda dengan mana-mana warna yang menarik .

 
Cik iena juga memakai peplum pink ini bersama skirt hitam yang disuaikan dengan tudung Hitam juga. Boleh juga di padankan dengan kain hijau dan tudung Hijau. Hehe sebab tu cik iena suka colur blocking. Senang je mix match. Hah silap-silap penuh satu katil sebab cik iena dok keluar-keluarkan baju,seluar kain yang ada untuk sesi mix match 
(^_~)
Warna Kontra atau Colour Block merupakan fashion yang di gemari dan juga dikatakan jimat kerana anda boleh menyuai padankan pakaian anda dengan mana-mana warna yang menarik .
 
 Sebenarnya saja tulis pasal colour block sebab cik iena terjumpa gambar ni. Kebetulan cik iena tak update lagi photoshoot ni.
Huwaaa maaflah cik iena sangat sibuk terlalu banyak gambar yang di kepam kepam. Banyak juga blog post untuk personal yang cik iena tak update. Cik iena beri keutamaan pada yang penting dulu seperti review produk, makanan dan sebagainya yang mana merupakan salah satu side income cik iena lah 
(^_~)
Warna Kontra atau Colour Block merupakan fashion yang di gemari dan juga dikatakan jimat kerana anda boleh menyuai padankan pakaian anda dengan mana-mana warna yang menarik .




Warna Kontra atau Colour Block merupakan fashion yang di gemari dan juga dikatakan jimat kerana anda boleh menyuai padankan pakaian anda dengan mana-mana warna yang menarik .



Warna Kontra atau Colour Block merupakan fashion yang di gemari dan juga dikatakan jimat kerana anda boleh menyuai padankan pakaian anda dengan mana-mana warna yang menarik .



Warna Kontra atau Colour Block merupakan fashion yang di gemari dan juga dikatakan jimat kerana anda boleh menyuai padankan pakaian anda dengan mana-mana warna yang menarik .

Warna Kontra atau Colour Block merupakan fashion yang di gemari dan juga dikatakan jimat kerana anda boleh menyuai padankan pakaian anda dengan mana-mana warna yang menarik .

 
 
 
Okay, Kredit kepada Encik Photog En Min untuk gambar-gambar diatas.
 
Nak Tengok Lagi boleh tengok dekat sini 
 
 
 
Gambar IG cik iena yg mana cik iena memakai colour block
huhu gambar yang teringat untuk di harshtag kan :D

#ienaelienacolourblock 
 
 
 





iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Photo By Muhd Asyraf | Yapahseng


 
Photo By Muhd Asyraf | Yapahseng
 
Assalammualaikum &  selamat pagi.
Kepada anda yang masih mencari khidmat photographer untuk majlis-majlis anda tak kira samada majlis perkahwinan, pertunangan, hari jadi dan sebagainya boleh lah hubungi Acap.
Acap merupakan Fulltime photographer.

Muhd Asyraf

+60 14-735 9351
(Call/sms/whatsapp)

Nak tengok gambar lain di fanpage beliau

ShootersCam Picture's



Mimpi moon cik iena update gambar photoshoot dah lama, encik photog baru upload semalam , kebetulan lepas sahur tak tidur dan enty ni tak banyak kene fikir ayat nak taip macam entry untuk produk review, event review, food review. maka boleh lah update terus. Sebelum ni banyak gambar photoshoot pending tak update kat blog sb nak tunggu update ikut turutan konon. Sampai bile tak update kan.. Banyak sangat yang menanti di update
(^_~)

Nota Blog : kawan2 photog lain mohon jangan sentap kalau cik iena tak update gambar korang. Cik iena sibuk . Bila ada masa baru update . Yang lepas2 punye gambar banyak tak update T___T










iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


BTS Photoshoot With Majalah Nur Karangkraf


Behind the scene photoshoot wanita berkerjaya & extreme activity Majalah Nur Karangkraf di Skytrex Shah Alam  bersama rakan model, make up artist dan juga blogger  Dalin LienDa Winda
Kerjaya cik iena sebagai seorang programmer , model, make up artist dan juga blogger
Kerjaya cik lien sebagai setiausaha, model, make up artist dan juga blogger.
Terima kasih diatas jemputan :)
Okay dua gambar ni dari
Memorable Photography Services
 Kalau Nak cari photographer untuk majlis anda boleh lah hubungi
Faeez Ezuan 
atau
Dalin LienDa Winda
 Faezz merupakan fulltime photographer,
sangat senang berurusan dengan beliau

 
Memorable Photography Services

Memorable Photography Services
 

Okay berikut pula gambar dari hp cik iena . Tapi cik iena tak bawa h masa naek skytrex sebab photographer tak bagi bawa nanti melambatkan masa . Photog nam ambil gambar , kami nak ambil gambar jadi lambat habis nanti . So yang tu kalau nak tengok kene tunggu majalah NUR keluaran Ogos 2015

BTS Photoshoot With Majalah Nur Karangkraf


Wah bam2 nya muka kita kalau selfie mcm ni


BTS Photoshoot With Majalah Nur Karangkraf

BTS Photoshoot With Majalah Nur Karangkraf


BTS Photoshoot With Majalah Nur Karangkraf

BTS Photoshoot With Majalah Nur Karangkraf

BTS Photoshoot With Majalah Nur Karangkraf

BTS Photoshoot With Majalah Nur Karangkraf







iena eliena



Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

Rehearsal Fashionshow


Seperti biasa sebelum sesuatu pertunjukan fesyen, raptai atau rehearsal perlu di lakukan untuk memastikan majlis akan berjalan dengan lancar. Sehari sebelum event Pretty & Plump raptai di buat. Tugasan kali ini cik iena perlu keluar 7 kali . 4 Kali untuk produk, sekali untuk peragakan tudung, sekali untuk peragakan busana muslimah dan sekali untuk peragakan dress .

Wahh banyak kali , penat la jugak . Perlu teliti dan cepat untuk menukar pakaian . Mujur ada rakan rakan model yang baik dan saling bantu membantu di belakang tabir.
Jom tengok gambar di sekitar rehearsal . Event ini diadakan di sebuah butik yang terletak di Sri Rampai , Gombak.

 
Rehearsal Fashionshow

Rehearsal Fashionshow

Rehearsal Fashionshow

Rehearsal Fashionshow

Sementara yang lain rehearsal untuk aktiviti lain di dalam,
kami ambil peluang rehearsal jalan-jalan kucing di luar
(^_~)

Sampai turn kami rehearsal kt tmpt sebenar dah ade step sendiri takyah fikir-fikir lagi
 

 
Rehearsal Fashionshow

Rehearsal Fashionshow

Rehearsal Fashionshow

Rehearsal Fashionshow

Rehearsal Fashionshow

Rehearsal Fashionshow

Rehearsal Fashionshow

Rehearsal Fashionshow

Rehearsal Fashionshow

Rehearsal Fashionshow



Rehearsal Fashionshow

 

iena eliena



Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com

BTS Flower Dress Photoshoot


Selesai beriadah di Farm In The City Seri Kembangan, cik iena ada photoshoot bunga-bunga cinta.
Dress ni cik iena jahit sendiri bunga-bunga nya tu. Haha panggil lah bunga-bunga cinta. Cik iena jahit penuh kasih sayang okay (^_~)


photoshoot

Dress ni hanya muat di pakai oleh tuan empunya blog dan mereka-mereka yang berpinggan 25 inci
Cik iena nie nampak je macam berisi tapi sekeping je sebenarnya haha
 



photoshoot

photoshoot

photoshoot

photoshoot

photoshoot
 

Last pose,
menari dengan girang nya

photoshoot
 
 

photoshoot
 
  Okay dah habis shoot, tukar baju balik
Ni lah make up dari pagi cik iena
selepas subuh mekap
mujur bendera merah
takyah mekap banyak kali
photoshoot

photoshoot
 
berpeluh-peluh cik iena
(^_~)


iena eliena



Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com
Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve