Grab The Promo
Grab The Promo
Grab The Promo

Majlis Pelancaran Tochigi Nikkori Pear Dan Ibaraki Sweet Potato


Majlis Pelancaran Tochigi Nikkori Pear Dan Ibaraki Sweet Potato

Baru baru ini The National Federation of Agricultural Cooperative Associations (Zen-Noh) dengan kerjasama  AEON BIG dan Eurofarm telah melancarkan dua produk tanaman daripada Jepun iaitu  Nikkori Pear dan Ibaraki Japanese Sweet Potato di AEON BIG Store Mid Valley.


Majlis Pelancaran Tochigi Nikkori Pear Dan Ibaraki Sweet Potato
Memperkenalkan auhentic produk pertanian Jepun untuk pasaran Malaysia (kedua kiri ke kanan) Encik Mitsuru Nakata (AEON BIG Pengarah Urusan), Encik Harumi Nakagawa (JA Zenoh Naib Pengerusi Ibaraki), Encik Takeshi Takahashi (Zenoh Pengerusi Lembaga Penyeliaan Tochigi), Encik Yukio Oshima (JA Zenoh Naib Pengerusi Tochigi), Encik Takaaki Inazawa (JA Zenoh Wakil Tochigi Pengarah Lembaga Pengarah dan Presiden), Encik Yoshiaki Sakuma (JA Zenoh Wakil Tochigi Pengarah Lembaga Pengarah dan Presiden), Encik Nobuyoshi Kurosaki (Pengarah JA Zenoh Tochigi Wakil Lembaga dan Presiden), Encik Satoshi Nozawa (Tochigi Prefecture Kerajaan Urusan Kanan), Puan Edmanda Chang (Pengarah Eurofarm), dan Encik Jeffrey Tan (Pengarah Urusan Eurofarm). Memberikan mereka sokongan penuh mereka adalah Mama Orange, Mascot AEON BIG (kiri) dan Tochimarukun, Mascot Tochigi ini.


Majlis di lengkapi dengan ucapan dan penerangan dari Mr Takesgi Takahasgi, Mr Harumi Nakagawa dan akhir sekali ucapan dari Mr Mitsuru Nakata iaitu Managing Director, Aeon Big.
Katanya, mulai tahun depan akan ada lebih banyak produk makanan, buah buahan dan sayur sayuran segar dari Jepun  memasuki pasaran Aeon Big seperti ikan dan sayuran seiring dengan permintaan masyarakat Malaysia yang kini mementingkan sumber makanan yang sihat dan berkualiti disamping dapat memperkukuhkan ekonomi, teknologi dan persahabatan antara dua negara.


Majlis Pelancaran Tochigi Nikkori Pear Dan Ibaraki Sweet Potato
Majlis Pelancaran Tochigi Nikkori Pear Dan Ibaraki Sweet Potato


Selain daripada itu menurut Encik Jeffrey Tan, Pengarah Urusan Eurofarm
"Nikkori Pear dan Ibaraki Japanese Sweet Potato  merupakan dua produk pertanian terbaik di Jepun, dengan itu Eurofarm amat sukacita untuk membawa buah yang paling menarik dan lazat ini ke Malaysia,"



Majlis Pelancaran Tochigi Nikkori Pear Dan Ibaraki Sweet Potato
Blogger-blogger Malaysia yang berjaya menarik perhatian bos-bos besar Jepun semasa Majlis Pelancaran Tochigi Nikkori Pear Dan Ibaraki Sweet Potato




Majlis Pelancaran Tochigi Nikkori Pear Dan Ibaraki Sweet Potato
Bersama rakan-rakan blogger yang turut sama memeriahkan Majlis Pelancaran Tochigi Nikkori Pear Dan Ibaraki Sweet Potato. Sampaikan Bos-bos besar dari jepun pun nak bergambar dengan kami yang comel kiut miut nie (^_~)

Tochigi Nikkori Pear 

 

Majlis Pelancaran Tochigi Nikkori Pear Dan Ibaraki Sweet Potato
Boleh di dapati dengan harga promosi RM22.90 sebiji

Nikkori Pear dihasilkan dari wilayah Tochigi. Ia merupakan buah pear lewat matang atau dalam erti kata lain kualiti buah pear yang tahan lama, boleh kekal baik sehingga 4 bulan  apabila buah disimpan pada suhu bilik. Berat purata adalah 800 gm dan boleh mencecah sehingga 1 kg sebiji. Kulit Nikori Pear bewarna  coklat kemerahan dengan isi yang putih serta jus yang manis dan kurang berasid.
Nikkori Pear hanya boleh dituai pada pertengahan Oktober dan disimpan untuk tempoh masa yang panjang sehingga Februari.



Majlis Pelancaran Tochigi Nikkori Pear Dan Ibaraki Sweet Potato
Nikkori pear yang besar dimana berap purata sebiji dari 800 gm ke 1kg




Majlis Pelancaran Tochigi Nikkori Pear Dan Ibaraki Sweet Potato
nampak tak kebesaran nikkori pear ni ;)

Majlis Pelancaran Tochigi Nikkori Pear Dan Ibaraki Sweet Potato
kelihatan sangat menyelerakan aummmmm

 REVIEW CIK IENA :


Nikkori pear ni sangat manis, rangup dan berjus. Jika di bandingkan dengan buah pear yang lain. Kemanisan nya jelas ketara berbeza. Kerangupan nya juga membuatkan ianya sangat lazat dan membuatkan kita rasa nak makan dan makan lagi. Rangup, manis dan ber jus. 




Majlis Pelancaran Tochigi Nikkori Pear Dan Ibaraki Sweet Potato
Nyummyy sedap sangat, anda perlu cuba okay ;)

Ibaraki Japanese Sweet Potato

 


Majlis Pelancaran Tochigi Nikkori Pear Dan Ibaraki Sweet Potato
Boleh di dapati dengan harga promosi RM9.90 1 kg

 

 

Ibaraki merupakan pengeluar kedua terbesar sweet potato di Jepun. Sweet potato lebih di kenali dengan nama keledek di Malaysia . Di Jepun, Ibaraki Japanese sweet potato paling banyak ditanam adalah 'Beniazuma dan Beniharuka' yang terkenal dengan tekstur bersifat lembut dan flaky serta manis.


Sweet potato kaya dengan , kalsium, vitamin A dan vitamin, B. Di Jepun, Sweet potato ini di amalkan untuk mereka yang ber diet bagi mengurangkan pengambilan kalori disamping mendapatkan semua nutrisi, serat dan vitamin C.



Majlis Pelancaran Tochigi Nikkori Pear Dan Ibaraki Sweet Potato
Ibaraki Sweet Potato yang telah di rebus

 REVIEW DARI CIK IENA:


Sweet potato atau keledek ni memang sangat manis jika di bandingkan keledek yang terdapat di Malaysia. Setelah mak kepada cik iena rasa. MAk bagi tau , ini adalah pertama kali dia merasakan keledek yang sangat manis. Serius memang manis gila . Cik iena just rebus makan macam tu je tak perlu cicah apa-apa. Tapi kalau nak lagi umphhh cicah dengan kelapa parut muda perghhh memang terangkat. Gabungan keledek yang manis dan kelapa parut yang lemak berkrim pasti membuat anda teruja. Okay nanti cik iena nak beli lagi dan makan dengan kelapa parut muda. Keledek ni kalau buat kuih keria rasanya tak perlu gula kot sebab ianya tersangat manis. 


Untuk pengetahuan anda, buat masa ini  hanya  kedai atau pasar raya besar sahaja yang menjual  kedua-dua hasil pertanian jepun ini dimana salah satu daripadanya adalah AEON Big Mid Valley.
Jadi jangan lupa untuk dapatkan makanan berkhasiat lagi sedap dan manis daripada jepun ini okay.



Majlis Pelancaran Tochigi Nikkori Pear Dan Ibaraki Sweet Potato
Ahaa sedondon kan cik iena dengan maskot ni.. tapi cik iena lebih comel kot lalalalallaaa













iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Jom Cantik Dengan Lets Cantik Skincare


Jom Cantik Dengan Lets Cantik Skincare

Memiliki kulit wajah yang cantik adalah impian semua wanita. Kulit yang sihat dan bersih mencerminkan kesihatan, kebersihan serta gaya hidup yang baik. Kulit yang licin, tegang, anjal, kemerah-merahan, dan bebas daripada jerawat adalah idaman setiap wanita . 
Pada masa kini wanita sangat mementingkan soal kecantikan terutama buat wanita yang berkerjaya mahupun wanita-wanita yang sudah berkahwin. Amat penting bagi seorang wanita bergelar isteri menjaga kecantikan buat suami tercinta.
Malahan jika kita lihat  zaman sekarang, remaja perempuan juga sudah mula pandai menjaga kecantikan dan personaliti diri. 

Jika kita lihat pada masa kini di pasaran banyak terdapat produk kecantikan yang tumbuh bagaikan cendawan. Tapi dalam banyak-banyak produk kecantikan ini tak semuanya betul-betul berkesan untuk kulit seseorang. Setiap orang mempunyai kulit yang berlainan. Tahap kesesuaian produk kecantikan adalah berlainan bagi setiap individu. Sebagai pengguna, kita perlu bijak memilih produk yang betul-betul diyakini keberkesanannya dan juga produk yang betul-betul sesuai untuk diri kita.





Lets Cantik Skincare oleh NurSajat Beautician




Jom Cantik Dengan Lets Cantik Skincare
Kali ini cik iena nak kongsi bersama anda tentang produk kecantikan Lets Cantik Skincare dari NurSajat Beautician yang dihasilkan dengan teknologi terkini yang telah diformulasikan dengan penggunaan bahan-bahan semula jadi daripada Tea Tree, Ekstrak Papaya, Coconut Oil, B, Stem Cell dan Microcitrus Australasisca Fruit ,Extract yang dipercayai mampu mengekalkan kecantikan kulit secara keseluruhan.
Jom Cantik Dengan Lets Cantik Skincare
kekal cantik dengan tiga langkah mudah


Produk Lets Cantik Skincare ini terdiri dari 3 jenis produk yang mempunyai fungsinya yang tersendiri. Lets Cantik Skincare ini terdiri daripada pencuci muka, serum malam, krim pemutih muka (BB Cream) dan krim jerawat untuk kulit yang bermasalah.

 Georgeous BB Gream 15GM
  •  Melindungi kulit daripada sinaran matahari.memberi kelembapan pada kulit muka,Mengecilakn pori-pori.Mengembalikan keremajaan kulit, merawat kulit berminyak membantu mengurangkan jerawat.
    Amazing Cleanser Gel 50ML
  •  Melembutkan, menghaluskan dan melicinkan kulit muka serta membantu menghilangkan jerawat dan kedutan kulit. Kulit lebih berseri dan bermaya.
     Fabulous Night Serum 
  • Memberi kelembapan pada kulit muka, mengecilkan pori-pori, mengembalikan keremajaan kulit anti kedutan, mencerahkan kulit muka, membantu mengurangkan jerawat dan jeragat.
Produk Lets Cantik ini juga telah digunakan oleh orang ramai malahan artis tanah air juga menggunakan produk ini dan mereka sentiasa menerima reaksi yang positif daripada pengguna-pengguna yang telah mencuba produk ini mengenai keberkesanannya.

Bagaimana untuk mendapatkan Lets Cantik Skin Care?

Pada yang ingin mendapatkan produk ini anda boleh dapatkan di laman web rasmi yang baru sahaja di lancarkan  iaitu

Jom Cantik Dengan Lets Cantik Skincare
Buat masa ini NurSajat Beautician  memiliki dua cawangan iaitu di Galaxy Ampang Shopping Mall, Kuala Lumpur dan di Bandar Baru Uda Johor Bahru. Pusat kecantikan yang dimiliki NurSajat Beautician mempunyai 5 pembantu perubatan yang professional dan diiktiraf dari Kerajaan untuk memberikan rawatan kepada pelanggan.




Bagi yang berminat untuk menjadi stokis NurSajat Beautician untuk produk kecantikan Lets Cantik ini amatlah di alu alukan, pendaftaran stokis juga dibuka buat anda yang berminat. Jadi anda boleh ambil peluang ini untukmenjana pendapatan tambahan.Tambahan lagi ketika  dalam keadaan ekonomi yang kurang baik serta keadaan kos sara hidup yang semakin meningkat ketika ini.

Perkhidmatan Lain NurSajat Beautician



Selain daripada penjualan produk Lets Cantik Skincare, NurSajat Beautician juga ada menyediakan pelbagai perkhidmatan lain di pusat kecantikannya yang terletak di Galaxy Ampang Shopping Mall dan Bandar Baru Uda Johor Bahru.

Jom Cantik Dengan Lets Cantik Skincare


Antara perkhidmatan yang disediakan adalah Facial Treatment, Injection IV Drip, IV Drip, Drip, Facial, Nano Treatment dan banyak lagi. Jadi pada anda yang ingin  kelihatan cantik  boleh cuba perkhidmatan yang disediakan oleh NurSajat Beautician di pusat kecantikannya.

Pusat kecantikan yang dimilikinya juga sering dikunjungi oleh wanita-wanita korporat, pelakon, penyanyi, pereka fesyen, peragawati, suri rumah dan pelajar-pelajar. Untuk maklumat yang lanjut  atau untuk pendaftaran stokies anda boleh layari laman sosial “Instagram” milik Nur Sajat dan NurSajat Beautician.










iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Photobook The Best Service




Photobook  The Best Service

Semalam photobook cik iena sampai, baru je submit order 30 November 2015 beberapa minit sebelum pukul 12 malam . 3 November Dah dapat . Cik iena dapat percuma je tau. Hanya bayar RM8 untuk postage je. Sebelum ni kan cik iena suka share photobok percuma :)
Rugi lah siapa tak beli voucher percuma tu.
Cik iena beli voucher percuma ni dah lama. dan tarikh print gambar last 30 November 2015 tu kelam kabut cik iena buat. Hentam je lah janji ada gambar. 
 


Photobook  The Best Service
 
Yang cik iena baru beli sebelum ni lambat lagi tarikh nya tahun depan.
okay boleh kumpul gambar lagi ni
Ahaa
pada yang berminat ni cik iena nak share korang boleh dapatkan photobook macam cik iena dalam gambar tu 40 pages serendah RM3
Nak ke tidakk???
 
Klik link di bawah ye
Photobook serendah RM3
Harga boleh berubah rubah bergantung pada promosi
(^_~)


Photobook  The Best Service
 
Okay kembali kepada tajuk atas tu photobook the best service

Photobook  The Best Service



Kenapa cik iena cakap macam tu sebabnya setiap kali cik iena beli tempoh cetak gambar tak lah lama sangat tau dan kualiti gambar pun memuaskan. Selain daripada tu banyak template photobook yang di sediakan.




Photobook  The Best Service


Bulan September yang lepas cik iena ada print gambar dengan syarikat lain. Bukan photobook lah. Ni nak habak ni sampai sekarang tak dapat gambar. Duit dah bayar. Bila follow up  boleh dia cakap minta maaf sebab server problem dan semua gambar hilang.


Grrrrrrr sakitnya tuh di sini.
Dah tau macam tu kenapa tak email client awal-awal dan bagi tau.
Bila dah dua bulan cik iena email baru nak bagi tau and minta maaf.
Then dia minta hantar semula gambar
T_____T
kita ni dah la tak da masa nak pilih2 hantar gambar balik
sakit betul hati
Oleh yang demikian pilih lah Photobook
lalallalalalaaaaaaaaaaa



Photobook  The Best Service






iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
 
Alhamdulillah malam tadi cik iena hadir. Minggu lepas cik iena tak hadir kerana sibuk. Pada malam tadi kami di bantu oleh sukarelawan adik-adik manis dari UKM bangi . Terima kasih buat adik-adik yang sudi menjadi sukarelawan malam tadi .
 
 
Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
cik iena dan adik, kene pakai glove dulu sebelum buat kerja tau.

Kepada anda yang berminat untuk menjadi sukarelawan amatlah dialu-alukan . Tiada syarat dikenenakan untuk menjadi sukarelawan cukup sekadar anda turut sama hadir membantu menyediakan makanan buat golongan yang memerlukan disamping sedikit peraturan yang perlu di patuhi untuk menghormati golongan gelandangan dan yang seantara dengannya iaitu tidak mengambil gambar mereka atau pun mengambil gambar suasana disana menggunakan flash sehingga ketara maneampakkan raut wajah mereka . Setiap mereka yang datang mengambil makanan ada masalah yang tersendiri . Kita perlu hormat mereka supaya tidak menyebarkan gambar mereka secara jelas.

Jemput cuci mata gambar cik iena ambil ni.



Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
cup cakes untuk tetamu kami

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
kari ayan

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
sayur kailaln & carrot

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
adik cik iena dan sukarelawan laen sedang memotong timun

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
pisang untuk pencuci mulut

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
air teh kurma merah


Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
juadah dari JAWI malam ni, kari ayam dan sambal belacan dari 1charity

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
juadah dari JAWi & 1charity

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
cup cakes

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
sukarelawan yang baik hati

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
sukarelawan dari UKM bangi

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
sukarelawan sedang menyediakan air minumam

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
juadah untuk tetamu

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
juadah dari 1charity


Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
sukarelawan yang baik hati

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
sukarelawan yang baik hati

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
perkhidmatan mencuci rambut juga di sediakan

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
perkhidmatan mencuci rambut juga disediakan

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
tetamu di hiburkan dengan movie yang di pasang di skrin. Malam tadi tengok cerita polis evo :)

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 3 Disember 2015
rakan sukarelawan dan juga tetamu kami
 
JOM TENGOK GAMBAR LAGI DI FB
KLIK SINI

Kepada yang berminat boleh hadir di bank muamalat jalan melaka, belakang lrt masjid jamek aliran kelana jaya pada pukul 10 malam, setiap hari khamis dan jumaat. Kepada yang berminat untuk memberi sumbangan makanan juga amatlah dialu-alukan tetapi anda dikehendaki menghubungi pihak kami terlebih dahulu supaya tidak berlaku pembaziran makanan.




HELP THE POOR :- Remember even the smallest of gifts like a piece of bread given to them may be the reason Allah forgives you and enters you into Jannah.

Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: Siapa saja di antara orang mukmin yang memberi makan saudaranya sesama mukmin yang lapar, nescaya Allah akan memberinya buah-buahan syurga. Siapa saja antara orang mukmin yang memberi minum saudaranya sesama mukmin yang dahaga, nescaya Allah akan memberinya minuman Rahiqul Makhtum.

(Hadis Riwayat at Tirmizi)










iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


OST Chowrasta | Cinta Ke Akhir Cerita



Antara babak romantik dalam Chowrasta

 Lirik Lagu OST Chowrasta Cinta Ke Akhir Cerita


L
Aku selalu merasa ada kau bersama sama ku
Dalam susah dalam sedih dalam setiap resahku
Engkau selalu ada untuk membekal aku semangat
Merongkah arus dan onak duri yang membeban fikiran


P
Aku selalu akan ada bersamu tanpa engkau sedari
Kerna aku sedar keterbatasan cintaku ini
Aku tahu dan akui rasa ini bukan palsu
Kita kan berasama berlari hingga penghujung kisah


L & P
Kita cuma perlu berbicara dari hati ke hati
Kerna kau bagi ku cinta yang hadir tanpa di duga.

L
Kita juga harus percaya selamanya tentang illahi

P
Kerna himah cinta dengan hikmah pertemuan ini

L&P
Bila tiba masa kita kan bersama dalam cinta 

Kau dan aku masing masing mengerti hati sendiri
Tanpa perlu merungkap rasa tanpa berpura pura

P
Berlarilah akan ku tunggu bersamamu kekasih
Berlarilah pimpin aku hingga ke hujung dunia



* Maaf kalau cik iena tersalah dengar and tulis (^_~)

OST Chowrasta Cinta Ke Akhir Cerita

 


Tajuk : Cinta Ke Akhir CeritaOST filem ChowrastaPenyanyi : EEZA ZAINAL & TAUFIQ RODZIKomposer & Penggubah Lagu :...
Posted by ienaeliena.com on Sunday, November 29, 2015


Lagu ni cik iena record semasa cik iena mengadiri majlis pratonton bersama media di Nu Sentral 18 November yang lepas. First time dengar lagu ni terus suka tau. Maaflah cik iena record guna hp saje (^_~)



Antara babak romantik dalam Chowrasta
Antara babak romantik dalam Chowrasta


Antara babak romantik dalam Chowrasta

Untuk sinopsis dan trailer boleh baca Chowrasta Adaptasi kisah naib canselor UiTM







iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com


Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve