Friday, January 22, 2010

Buku Asas Solekan


Finally..
dapat
gak buku nie..
setelah sekian lama menanti..
buku ini d beli secara online dengan alaf21 dan bayar pada 14 Jan 2010 14:19:41
and terima pada hari ini 22 Jan 2010 jam 4.15 pm
hmmm lebih kurang seminggu jugak lah proses nyer..
:)
ape2 pun thanks to gee sb tlg yer..






 

CONTEST TIRU AKSI EL


CONTEST TIRU AKSI EL !!



Sila klik gambar utk ke blog tuan penganjur..

Jom tgk ape syarat2 nyer


• Jadi Follower BLOG diatas dan add blog diatas dalam bloglist kamoDONE !
• Kamo harus ada blog...dan pic itu juga adalah KAMOO..no other org okDONE !
• Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri iniDONE !
• Dalam entri itu, upload gmbar2 seperti pic2 di atas...SEJIBIK ok..kahhhhhDONE !
• Sila nyatakan nama kamooIENA
• Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini.DONE !

  • kalo korg baik ati perut...leh letak STICKY MODE..x letak pun xpe..tp makesure korg wat satu entri psl contest ini ok...oraittt
utk meriahkan lg contest ni...taipkan KENAPA SAYA PTT MENANG........

(patah perkataan suke2 ati korglah)


KENAPA SAYA PTT MENANG HMM SAYE RASE SAYA PATOT MENANG SB GAMBAR SAYA MEMANG SENGAL DAN BUROK..LAGI YANG LAST SKALI..HAHAHAH JULING GITU



TARIK TUTUP: 230110



HADIAH:
WANG TUNAI





ape lg aok meh leh join...kahhhhhhhh



nota bijik: MUKE KAMOO SJ OK...XBLEH ORG LEN...

BRU LAH SPOTRIM..tul x..kehkehkehkeh

haha
nak tergelak berguling2 tgk pic nie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|




hahah buwokkk nyerrr iena..
ngee~~~

nie lak picture muke tak buwokk d hari yg same
haha time laki2 g smyang jmaat..
snap pic kat opis..




 

Thursday, January 21, 2010

BONITA PICTURE CONTEST


BONITA PICTURE CONTEST!! !!



Sila klik gambar utk ke blog tuan penganjur..

Jom tgk ape syarat2 nyer


 


  • Contest ini akan bermula pada 1/JAN/2010 hingga 31/JAN/2010.SEMPAT LG
  • Hanya 2 ORANG pemenang sahaja yang kami cari.

  • Anda mestilah terlebih dahulu membeli shawls dari Bonita ShawlsDAH BELI.

  • Letakkan banner "BONITA PICTURE CONTEST" di blog anda.DONE
  • Buat entry tentang contest ini bersertakan

*gambar diatas DONE

*gambar anda (sambil menggayakan shawl dari Bonita Shawls.)DONE

*sertakan link blog kami www.bonita-shawls.blogspot.comDONE
  • Setelah semua syarat di atas anda patuhi,sila hantarkan komen di SINI dan sertakan (nama/alamat/url blog anda/no.tel)

HADIAH NYER

 


JOHAN

3 helai shawl (RM30) + hadiah misteri dari BONITA SHAWLS





NAIB JOHAN

2 helai shawl (RM20)

haha over excited betul..

shawls belum dpt lg nak publish gak entry nie..

huhu tak kire nak publish jgak..

nGee~~~harap2 bertuah ler


TARAAAAAAA
GAMBAR YG D PERTARUHKAN ADALAH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|

|
|
|
|
|

|
|
|
|
|



 

FREE VOUCHER Lost World of Tambun!!


FREE VOUCHER Lost World of Tambun!! !!



Sila klik gambar utk ke blog tuan penganjur..

Jom tgk ape syarat2 nyer


 

1. Kalau bukan my follower, be my follower. kalau x jadi follower, cam mane nak tau update whether u ols lucky ke x kan..huhu



2. Buat satu entry, about this giveaway with the picture of pressie for this giveaway dan link kan ke entry giveaway ini. (http://arvanees.blogspot.com/2010/01/free-voucher-lost-world-of-tambun.html)



to get information on harga sebenar tiket ke Lost World of Tambun, you can get it from here.




 


for your information, each voucher is valid to buy 6 entrance tickets. and i have two vouchers to be given away..

hurry up yer..mari menjoinkan diri.kalau ade 2 orang join, maknanye u ols dapat one each laa..kalau sorang je, u akan dapat both vouchers but kalau ramai join terpaksa laa i wat undian..huhuhu..



closing date will be end of this month : 31st January 2010.

 

No Parking Please!!!

hahah geram nyer semalam..
ader org tak reti malu parking dpn umh org
lame lak tu..
tak reti2 nak alih kereta..
tuan umah da balik keje nak parking keter
dia wat tatau je..wat mcm tu umah dia



haha..
notis nie terpaksa d keluarkan sb
org kt area umah tu degil la
suke parking dpn umah org..
mule2 sabar je..
lam2 x blh nk sabar..
utk permulaan keluarkn notis dlu..
hmm
bayang kan 3 keter nak park..
satu keter parking dalam..
satu keter parking dpn pagar..
satu lg parking dpn umh lh tepi pagar..
skali ade keter mane tah tetibe parking..
lame lak tu..
kiter ni nk parking depan umah org pun pikir 2 ke 3 kali
kenape ler org tu tak reti pikir..
parking lh kat umah kosong..
hmmm ni x..umah yg berpenghuni gak nak parking..  

Wednesday, January 20, 2010

SMOOCH 2010 - GIVEAWAY


SMOOCH 2010 - GIVEAWAY !!



Sila klik gambar utk ke blog tuan penganjur..

Jom tgk ape syarat2 nyer


 

1- Terbuka Kepada semua blogger(IM A NEW BLOGGER !!)
2- Perlu menjadi folower link LoveMyNewLife & SMOOCH(DONE !!)
3- Link kan kedua2 link ker Blog List anda (no link will automatically reject)( DONE !! )
4- Letakan Baner contest di entry dan sidebar berserta link contest http://smoochonline.blogspot.com/2010/01/smooch-2010-giveaway.html(DONE !!)
5 - Buat Satu entry berkenaan dgn SMOOCH degan soalan2 dibawah :-

* Kenapa memilih SMOOCH?

sebenarnya nie first time iena bukak blogshop SMOOCH..wah pas nie mmg iena ltak dkat shooping list iena ler..
snang sket nk tgk update tudung2 baru kn..
hmm okay jgak wat giveaway cmnie..iena boleh tau tmpt2 nk shooping tudung..boleh lah wat pilihan bijak..ceh2..mesti ler nak yg cantik n murah kn..
emm cam tak jawab soklan jer lg..
hmm iena pilih smooth kerana iena tgk harga2 tudung memang agak berpatutan..
ade yg termasuk kos pos plak tu..huhu yg tu mmg best..ngee~~~


* Apa yang nemarik tentang SMOOCH?

yang menarik tentang SMOOCH nie sb SMOOCH jual tudung2 dengan harga yang agak berpatutan.
contoh nyer

PRICE : RM 15 Only *included postage*



Code : MWRS 01





Code : MWRS 02





Code : MWRS 03





Code : MWRS 04





Code : MWRS 05





Code : MWRS 06


hah....
murah kn...
*included postage* tuuuu..best..
* Jika anda pernah Shopping dgn SMOOCH berikan pendapat anda tentang service & Koleksi SMOOCH?

Dah kater first time bukak kn..mesti ler belum pernah shopping kat SMOOCH lagi..
tapi..pasnie insyaallah mesti jadi customer SMOOCH..
iena dh masuk kn list nk kat shooping list..haha klu tgk kt blog iena ade mcm2 bloglist..
shopping bloglist..shawls bloglist..photographer bloglist..cupcake bloglist..lens bloglist..
craft bloglist..mcm2 lg ler..hah nk tau sb ape..sb senang nk tgk updates by kategori..boley la beza2 kn harga..
huhu jimat mmg jimat..


* serta cadangan anda?

Cadangan iena eyyy..
hmmm jual shawls bnyk2..
iena suke shawls..


7- SMOOCH 2010 - GIVEAWAY sebagai tajuk entry.
6- Emailkan Permalink anda ke :- smooch_boutique@yahoo.com
berserta dgn Nama & No.Phone




 


pemenang akan dipilih menerusi entry anda..

Bakal menerima hadiah menarik dari SMOOCH

Tarikh Tutup adalah :
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
*
TaRaaaaaaaaaaaa

Hari nie da...
cpat2 lg bpe jam jer lagi

Tarikh tutup penyertaan pada 20 January 2010 @ 20:10pm


 

Kryolan Giveway !!!

yehaa..
setelah sekian lame menanti..
akhirnya dapat jgak giveaway dr kryolan..
iena dapat semalam..
balik keje tgk2 ade surat..
ngeeee...
tgk nama sender pn dh tau ape isi nyer..
lalala

Kryolan Supracolor Oil Base Makeup



haha x cun ler pic nie..



Taraaa...
nk snap pic dgn kryolan supra gak
lalalaa












Iena dapat kale D4
sebelum ni pakai Dermacolor Camouflage Cream Single Palette(beli dr kak anne-kryolan malaysia)
hehe ni iena snap pic kryolan supra colour & Dermacolor Camouflage Cream Single Palette




yg beso tu kryolan(D4)..yang kecik tu dermacolor(D4)






Hari nie iena try pakai kryolan supra..
pakai kryolan supra je lah..
pakai nipis je..
kang tebal2 mcm nk g event lak kn
haha
x mekap pun,pakai foundation je..
hihi..
foundation nie senang nak apply kat muke berbanding dermacolor..
dermacolor agak kesat..
yg nie tak kesat pn..
mmg snang ler nk pakai..












Thanks Kak Ann from kryolan..  

Tuesday, January 19, 2010

Cute Cats !!!!

huhu..
terjumpa pic kucing ni kat blog danielzain.com
jom cuci mate..
suke tgk meoww nie..
cumel..
gerammmm
nk picit2..

















 

NYL COLLECTION GIVEAWAY


NYL COLLECTION GIVEAWAY !!



Sila klik gambar utk ke blog tuan penganjur..
sblm tu nk intro sket..
giveaway nie d anjurkan sempena pembukaan blogshop baru nyll

Apa yg anda perlu buat....


 

1) Menjadi follower NYL COLLECTION (DONE !!)

2) Membuat entry tentang contest nih dan memberi comment membina dlm usaha nil memperbaiki kelemahan blogshop nil serta di link kan ke entry ini(DONE !!)

pada pndapat iena,awak boleh jual shawls yg agak mendapat sambutan skrg..lagi ok kalau jual shawls yg lain dr yang lain..cthn nyer shawls yg ade beads ke..hehe sb iena suke jahit beads dkat shawls yg iena beli
:)..bile ade beads..merelip merelap shawls..mesti org tny beli kt mane..hehe..ehh tp bukan yg beads sarat2..just simple beads..klu sarat beads mestilah mahal kn..

3) Copy Image diatas dan diletak kan di side bar blog korang dan di link kan ke NYL COLLECTION. 1 lg.. Image diatas mestilah dimasukkan juga kedalam entry korang.(DONE !!)

4) Meletakkan NYL COLLECTION dan BUNGA-BUNGA KEHIDUPAN (nk glemer jgk!,hehe) di blog list korang(DONE !!)

5) Then, antar link entry korang ke ruangan komen ataupun ke flerida_haliza@yahoo.com dengan tajuk 'NYL COLLECTION GIVEAWAY'(DONE !!)

habis!! Senang kn? hehe.. JOM JOINT!!!!

Hadiah nyer adalah

 

Pemenang dipilih secara Random.
Seramai 5 orang yang bertuah akan dapat giveaway dr NYLCOLLECTION.

Tarikh Tutup adalah :
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
*
TaRaaaaaaaaaaaa

ok, Setelah dipersetujui oleh tuan Kedai,

tarikh tutup NylCollection Giveaway adlh pd



10hb February!




n Pemenang bertuah akan diundi kurang seminggu dr tarikh tu (InsyaAllah)



so, msa masih ada:)

bg sesiapa yg blm joint n nk joint dialu2kn keyh
:)  

Monday, January 18, 2010

Nak minta tolong

Oppss
mesti terkejutkn
nk mintak tlg aper lh tu eyy..
tadi iena bace foward2 email dr kak aida..
rajin sungguh kak aida foward2 email kt iena..
terbaca lah satu email nie..
owkay ..
iena copy je lah eyy..




From: Norhaisinah Bt Asmoni (MISC)
Sent: Monday, 11 January, 2010 9:18 AM
To: you !!
Subject: Nak minta tolong


Salam,

Kawan2,

Nak minta tolong, kalau ur blood type is A+, klu boleh
dermakan darah kat my son yg due for transfusion tentatively
next week kat University Hospital. Last Saturday, I went to UH
for Thalasemia Association meeting, the doctor told me that
the blood bank is very critical. Kalau anak nak buat
transfusion, kena bawa penderma dtg ke hospital and named that
blood under my son's name Muhammad Dzulhilmi b Dzulhaidi (MRN
No. 2246976-1). Tempat Derma, Tabung Darah, Tkt 1, Menara
Utama, University Hospital, Petaling Jaya.

I need 2 donors as my son require two packs during
transfusion. Kalau lebih ramai, lagi bagus as the hospital
need to filter the blood first. It is not only for my son,
tapi kanak2 lain yang menghidapi thallasemia and need blood
transfusion for the rest of their live to survive. Kalau ada
yg nak tlg derma, kindly let me know.

Thank you so much, hanya Allah yg dapat membalasnya.

Best Regards,

Norhaisinah Asmoni
CPSM Planning
MISC Bhd
Tel    : 03-22752590
E-mail :  nasmoni@miscbhd.com



owkay dh bace kn email tu..
ehh yg to : You !!iena yg tulis..bnyk sgt foward2 email nye kn cm semak jer..
kpd sesiapa yg nk menderma darah blh lah contact kak Norhaisinah Asmoni..

knp iena tak derma ???
hah knp eyy..
satu iena tak tau darah iena jenis ape pn sbenarnyer..
hehe..
satu lg berat tak mencukupi untk menderma darah..
huhu..

owkay..
sekian utk entry arini..


STATUS (5.40pm 18 Jan 2010): KAK NORHAISINAH KATE DAH DAPAT PENDERMA
TERIMA KASIH KPD PENDERMA TERSEBUT.



THANKS SUDI BACE..
:)  

HIDUP BERANI UNTUK GAGAL


Contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL !!
Hahah...contest mood lg iena nie..
owkay lah jom kiter terjah kat blog penganjur yer
http://denaihati.blogspot.com/2009/12/contest-hidup-berani-untuk-gagal.html

sblm tu nie nk g tau..
iena tau contest ni dr blog
http://zaikulim.blogspot.com/ owkay now korang pn kene wat bnda yg same bile dh bace eyy..
hehe..
jom ler join..
same2 memeriah kn contest nie..
hadiah nyer memang menarik tau..
so aper lg..
Copy paste artilkel bwh ini kat blog korang >>>>>>>>>>>

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

"Saya tahu contest "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" dari blog http://ienaeliena.blogspot.com/ " Contest ini berjaya dianjurkan atas sokongan sponsor yang sentiasa bermurah hati iaitu DSGClicks, Berani Gagal Network, One Malaysia Blogshops, Anisha Online Mall dan Saudacare.

1. Contest mudah sahaja iaitu dipenghujung contest (tarikh penutup akan diumumkan kemudian), blog yang tersenarai di sesawang pencarian google.com.my menggunakan page the web berdasarkan browser FireFox dengan kata kunci "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" pada ranking 1 - 5 akan memenangi hadiah bernilai RM500 setiap seorang dan pada ranking 6 - 10 akan memenangi hadiah bernilai RM250 setiap seorang.

2. Kepada yang rajin mempromosi contest "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" akan mendapat hadiah RM10 untuk setiap referral. Lebih banyak referralnya maka lebih banyaklah hadiahnya.

3. Hadiah bertuah untuk penyertaan ke 10, 25, 50, 75, 100 dan seterusnya setiap gandaan 25 bernilai RM50 mengikut urutan link yang dihantar melalui ruang komen.

Syarat-syarat contest "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL"

1. Terbuka kepada Satu Dunia Melayu yang mempunyai weblog samada berbahasa Melayu atau English.

2. Buat satu entri bebas di weblog ANDA dan wajib ada perkataan "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" dan saya tahu contest "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" dari blog : contoh saya tahu contest "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" dari blog Hidup Biar Sedap.

3. Dalam entri Anda wajib ada nama-nama sponsor dan tolong update bila ada sponsor baru.

4. Dalam entri jangan lupa backlink kepada Denaihati.

5. Tinggalkan komen dan link entri anda di posting contest "HIDUP BERANI UNTUK GAGAL" di weblog Yang Terbuku Di Hati.

6. Jangan lupa subscribe blog ini melalui email dan aktifkan.

7. Follow Twitter @Denaihati dan klik button retweet di entri ini.

8. Follow Facebook @Denaihati dan kongsikan link contest ini dengan teman-teman Facebook ANDA.

9. Tambahkan link blog Denaihati ke dalam bloglist ANDA untuk terus monitor contest ini.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
dah paste linkkan entry korang tu kat http://denaihati.blogspot.com/2009/12/contest-hidup-berani-untuk-gagal.htmlSemoga berjaya

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...