Cincin dijari adakah bermakna dia sudah berpunya ?



Tetibe cik iena teringat dengan kata2 seorang sahabat.
"Kenapa iena keluar pakai cincin ? nanti takde orang mengorat "

Alkisahnye hari ni tak masak, so keluar makan dgn officemate perempuan kat foodcourt
cik iena mmg jarang sgt mkn luar nie
tibe2 banyak mata2 yang memandang
terase segan pulak..

cik iena tgk balik budak2 lelaki yg duk usha mesti pandang jari cik iena pastu tah ape yang d bualkan

haishhh
tu yang teringat kata2 seorang sahabat

tersenyum sensorang d buat nye

betol ke ape yg dikatakan kawan cik iena tu

kalau perempuan pakai cincin
lelaki tak ngorat

haishh payah la cmnie
tak kawen cik iena nanti

tapi kan kan
to all lelaki out there

tak semestinya perempuan yang pakai cincin tu dah berpunya
adakalanya cincin yg dipakai sekadar untuk berfashion
tapi cik iena bukan tuk fashion

cincin yg cik iena pakai
cincin emas yang my mum bagi
hurmm takkan la tak nak pakai cincin pemberian puan ibunda kan

haa kalau korang terbekenan ngan aweks ke
then tgk ade cincin d jari
jangan give up dlu
tidak menjadi kesalahan kalau kita berkawan n ber tanya 
adakah sudah berpunya..

tapi kan jangan lah nampak awek terus tanya da berpunya ke belum
ade yang kene penumbuk pulak nanti

slow2..
pelan2 kayuh

tegur2 dlu..
kenal2 dlu..
baru lah tanya

(^_~)

cik iena pun kalau kawan dgn lelaki
tengok dia pakai cincin
cik iena akan tanya
cincin ape tu ?

haha
tp cik iena tanya org tertentu je
(^_~)


okay2 nak sambung kerja
hari isnin nie bese lah keje banyak







Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com


2 comments:

  1. Oh Cik Iena tak suka makan luar ek. Kalau suka makan luar apa jadi ek he..23x

    Yang pasal cincin tue.

    Selalunya memang macam tue. Mesti tersalah anggap punya.

    Niat nak ngorat, bila nampak je terus cancel.

    Biasa la, awek yang cantik comel selalunya dah berempunya, kekandang dah kahwin siap ada anak berderet-deret lagi (tapi muka still awet muda)

    nanti ada masa nak buat la entry pasal ini.

    ReplyDelete
  2. @Bro Framestone
    biasanya cik iena masak, bawak bekal g opis.
    Tapi this week tak sempat masak sebab ade dua helai baju nak siapkan jahit manik T____T

    ouh mcm tu yer..
    tp cincin nie mak yg bg (^_~)

    ReplyDelete

Facebook Comment

Related Posts :

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve