Tips Melancong : Tukar duit lebih awal



Pada yang ingin melancong, jangan lupa tukar duit dulu sebelum melancong ke luar negara. Rajin-rajin  tengok currency. Agak-agak murah boleh la tukar. Kalau lagi rajin, survey2 la money changer yang bagi rate paling murah sekali. Kalau boleh jangan  tukar duit kat negara yang kita pergi melancong  sebab rate akan jadi lebih mahal.

Seeloknya kita tukar duit sebelum menjejakkan kaki ke luar negara.
Pernah terjadi pada sahabat cik iena dua tahun yang lepas ketika kami bercuti di Phuket, Thailand, masa tu tak cukup duit untuk membeli belah. Terpaksa tukar duit di Phuket. Rate dia memang mahal la jika nak di bandingkan di Malaysia. Sebab mereka tau kita pelancong. Nak tak nak kita akan beli juga.
So ada baik nya buat persediaan awal. 
Tukar duit di Malaysia okeyh 

Kalau korang nak tau current currency boleh cek dekat


Ni antara yang paling murah. Kalau korang ade link utk currency yang murah2 boleh lah share ye.
Sepanjang cik iena tengok money changer yang berdekatan tempat kerja cik iena KLCC & avenue K
Memang mahal mahal lah rate dia http://moneymaster.com.my/ yang paling murah
di mana ianya terletak di LG040 Centre Court, Lower Ground Floor Midvalley Megamall,
Kalau pergi sini memang panjang lah barisan nak membeli nya.
Alhamdulillah cik iena ada sahabat yang bekerja di money changer dekat chowkit.


cik iena with bff dr sekolah, zyda
Cik iena kalau pergi overseas selalu tukar dengan dia je.
Yang pasti dia memang akan bagi rate lagi murah la dari yang laen2
Sayang kamu zaidah muahhhhhh
okay rindu korang semua
Okay, mood excited nak pergi Bangkok nie
Jumaat ni fly dah. To kawan2 yang nak kirim jangan lupa bank in duit sebelum 29 hb  okey.
No kiriman air liur.









Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com


0 comments:

Post a Comment

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve