Kungfu Bake Rice Aeon Big subang Jaya


 


Kungfu Bake Rice  Aeon Big subang Jaya
 

Kungfu Bake Rice merupakan salah satu restoran di bawah Paradise F&B Malaysia Berhad. Setelah mendapat sambutan yang menggalakkan di KLCC,  Kungfu Bake Rice telah membuka cawangan yang ke dua di AEON Big Subang Jaya yang terletak di  Lot G-04 & G-13.



Kungfu Bake Rice memberi anda kebebasan untuk customize hidangan pilihan anda terutama hidangan istimewa mereka iaitu Cheese Bake Rice



The Duo Master (Fish Fillet & Chicken Chop) - RM 16.90
The Duo Master (Fish Fillet & Chicken Chop) - RM 16.90
Cik iena suka sos krim dan sos tomato untuk hidangan ini. Rase dia memang sedap, sos kari jepun pun sedap tapi cik iena lebih suka gabungan sos krim dan sos tomato.

Terdapat Pelbagai Pilihan Menu untuk Cheese Bake Rice iaitu


  • The Duo Master (Fish Fillet & Chicken Chop) - RM 16.90
  • Chicken Chop Bake Rice - RM 13.90
  • Chicken Cutlet Bake Rice - RM 14.90
  • Mushroom Bake Rice - RM 12.90
  • Sausage Bake Rice - RM 13.90
  • Beef Patty Bake Rice - RM 15.90
  • Fish Fillet Bake Rice - RM 15.90



*Cheese Bake Rice diatas di hidangkan bersama keju mozzarella diatasnya dan dua sos pilihan dimana anda boleh membuat pilihan diantara 3 sos yang disediakakan iaitu sos krim, sos tomato dan sos kari Jepun


Japanese Black Pepper Curry Chicken Rice - RM 15.90
Japanese Black Pepper Curry Chicken Rice - RM 15.90


Japanese Black Pepper Curry Chicken Rice - RM 15.90
Japanese Black Pepper Curry Chicken Rice - RM 15.90

Japanese Black Pepper Curry memang sedap . Kari nya tidak berlemak sangat. Ada santap tapi tak terlalu pekat yang boleh menyebabkan kita cepat muak . Kari jepun  ni rasa dia agak manis sedikit  ditambah dengan Black pepper memang gabungan yang Umpphhhh
NAH JEMPUT MAKAN, SEDAP TAU

Japanese Black Pepper Curry Chicken Rice - RM 15.90
Japanese Black Pepper Curry Chicken Rice - RM 15.90


Tom Yam Soup With Rice/Mee Hoon - RM 15.90
Tom Yam Soup With Rice/Mee Hoon - RM 15.90

Tom Yam Soup Highly Recomended By cik iena
Diantara menu paling cik iena gemari di Kungfu Bake Rice
Tom yam ini pada asalnya memang pedas, walaubagaimanapun kita boleh request untuk tone down kan tahap kepedasan tu.
Cik iena cadangkan yang kurang makan pedas macam cik iena kene minta yang kurang pedas la tau.
Cik iena memang penggemar Tom Yam. Sebelum ni cik iena suka makan tomyam dekat Secret Recipe . Tapi Sekarang dah jumpa yang lebih sedap dari Secret Recipe.

Harga yang ditawarkan sangat berpatutan dengan bahan-bahan yang terdapat didalam tom yam ni.
Ada sotong, udang, cendawan, isi ikan, ayam
Orang kata lauk nya banyak lah
memang berbaloi baloi tambahan lagi saiz nya sangat besar

Ni cik iena tunjuk betapa besarnya tom yam ni
(^_~)
Perut cik iena boleh makan 1/3 je

Tom Yam Soup With Rice/Mee Hoon - RM 15.90
Tom Yam Soup With Rice/Mee Hoon - RM 15.90

Tom Yam Soup With Rice/Mee Hoon - RM 15.90
Tom Yam Soup With Rice/Mee Hoon - RM 15.90

Besar kan tom yam
The Best Tom Yam Nyummyyyyyy
alamak Cik iena pun nampak besar jugak,
cardigan ini yang bersalah, cardigan tu menampakkan cik iena gemok haha 



Rice And Noodles


  • Pan- Fried Omelette Rice - RM 12.90
  • Kung Pao Chicken Rice - RM 13.90
  • Yang Zhou Fried Rice - RM 13.90
  • Chicken Cutlet Nippon Curry Rice - RM14.90
  • Tom Yam Soup With Rice/Mee Hoon - RM 15.90
  • Japanese Black Pepper Curry Chicken Rice - RM 15.90
  • Tom Yam Seafood Fried Rice - RM 15.90

Kungfu Burger - RM7.90
Kungfu Burger - RM7.90 + add on Egg Rm1.60

Jom Kita lihat isi dalam Kungfu burger
Peha ayam yang dipanggang dan disaluti Pao Sauce

Kungfu Burger - RM7.90
Kungfu Burger - RM7.90 + add on Egg Rm1.60
Kungfu Burger - RM7.90
Kungfu Burger - RM7.90

Signature Burger (Add on RM 4 For Drink + Fries)


  • Kungfu Burger - RM7.90
  • Beef Patty Burger - RM 7.90
  • Fish Fillet Burger - RM 8.90
*Pilihan minuman - Cincau / Chrysanthenum / Green Tea / Coke / Sprite
*Tambah Cheese atau Telur pada RM 1.60


Kungfu French Toast (with peanut butter and honey)- RM 5.90
Kungfu French Toast (with peanut butter and honey)- RM 5.90


Kungfu French Toast sangat sedap, cik iena cadang kan anda di luar sana mencubanya
Pasti menjilat jari . Jom tegok isi dalam Kungfu French Toast
Kita bedah Kungfu French Toast

Kungfu French Toast (with peanut butter and honey)- RM 5.90
Kungfu French Toast (with peanut butter and honey)- RM 5.90



Kungfu French Toast Memang Best
Umpppphhhhhhh

Kungfu French Toast (with peanut butter and honey)- RM 5.90
Kungfu French Toast (with peanut butter and honey)- RM 5.90

Toast

  • Original French Toast - RM 4.90
  • Kungfu French Toast (with peanut butter and honey)- RM 5.90

NOODLES


  • Nissin Noodles With Chicken Sausage - RM 8.90
  • Nissin Noodles With Chicken Luncheon Meat - RM 9.90
  • Nissin Noodles With Chicken Chop - RM 9.90
  • Shin Noodles With Chicken Sausage - RM 10.90
  • Shin Noodles With Chicken Luncheon Meat - RM 10.90
  • Shin Noodles With Chicken Chop - RM 12.90

* Nissin tidak pedas (Original flavour)
* Shin pedas (Spicy Soup)


Mashed Potato - RM 3.60
Mashed Potato - RM 3.60
Mashed Potato dari Kungfu Bake Rice rasa dia lebih sedap dari mashed potato KFC okay
Anda di luar sana mesti cuba.

ADD-ONS

  • Sunny Side Egg - RM 1.60
  • Mashed Potato - RM 3.60
  • French Fries - RM 5.90

 DRINKS


DRINKS
DRINKS

Air yang patut anda cuba adalah Stylo Coffee
Coffee yang tidak berapa manis dan pahit.
Just Nice
Must Try !!
Stylo Coffee (Hot) - RM 5.90
Stylo Coffee (Hot) - RM 5.90


Stylo Coffee (Iced) - RM 6.90
Stylo Coffee (Iced) - RM 6.90

Kungfu Bake Rice  Aeon Big subang Jaya

 
Kungfu Bake Rice  Aeon Big subang Jaya
Kungfu Bake Rice  Aeon Big subang Jaya

 

Lot G-04 & G-13 , Aeon Big Subang Jaya
Waktu Perniagaan - 10 AM Hingga 10 PM
Website www.paradisefnb.com.my
Facebook Paradise Group Malaysia


Nota Blog : Senang je nak cari Kungfu Bake Rice Aeon Big Subang Jaya, berdekatan dengan KFC dan Secret Recipe . Pada anda yang berada di kuala lumpur boleh lah datang ke KLCC. Signature foodcourt KLCC, Stall 7B (Naik escalator, pergi ke bahagian kanan - hujung). Berita baik juga Kungfu Bake Rice akan membuka cawangan ketiga namun tempat baru masih belum tau lagi. Berkemungkinan di sekitar kuala lumpur lembah klang.









Thanks singgah blog cik iena yer
next time dtg singgah lg yer(^_~)
email : iena@ienaeliena.com


0 comments:

Post a Comment

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve