Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ - 6 August 2015

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ -  6 August 2015
Alhamdulillah semalam salah seorang rakan blogger cik iena turut serta dalam aktiviti ini . Terima Kasih +Halim Brothers  sudi menjadi sukarelawan , harap sudilah  menghadirkan diri lagi jika ada kelapangan :)

Menurut Halim, hati dia rasa tenang je dapat beri makanan kepada golongan yang memerlukan . hehe comel je dia cakap macam tu . Feel dia memang lain kalau korang datang sendiri dan jadi sukarelawan tengok keadaan dorang macam mana. Cik iena memang suka bahagian memberi makanan .
Ha masa tu vokal kena baik.. hehe kene seceria yang boleh menjemput mereka makan,
Dialog biasa cik iena "Jemput makan pakcik , ada dessert kat belakang, ambil tau ". Dekat semua orang kene cakap. Kalau boleh masa cakap tu biar muka kita happy mengalu2kan kedatangan mereka. Masa bagi food tu bila mereka cakap terima kasih memang rasa gembira. Hati setenang-tenang nya. Ntah la susah nak digambarkan . Disitulah tempat cik iena mencari ketenangan . Jika cik iena tak sibuk, setiap minggu pada hari khamis cik iena akan meluangkan masa untuk aktiviti kerja amal ni .


Okay sempat je cik iena selfie masa tengah isi lauk hahaha

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ -  6 August 2015

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ -  6 August 2015


Cik iena bersama rakan2 sukarelawan


Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ -  6 August 2015



Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ -  6 August 2015

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ -  6 August 2015

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ -  6 August 2015


Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ -  6 August 2015



Apa yang menyentuh hati cik iena semalam cik iena tengok baby comel ni duk merangkak kat jalan. Kesian tau tengok. Masa tu kawan2 sukarelawan tak sampai lagi . Cik iena tengok sedih sangat. Sekali masa cik iena tengah kemas-kemas barang dengan rakn sukarelawan , mak baby ni datang dengan baby.. borak2.. dorang tunggu makanan rupanya..hehe cik iena tak kenal sangat dorang.
Geram tengok baby tu comel..rambut spicky okeyh .. 

Tengok tu cik iena selfie dia nak ambik henset
hihi
Apa2 pun semoga Allah melindungi mereka sekeluarga


Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ -  6 August 2015

Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ -  6 August 2015


Terima kasih buat adik cik iena yang sentiasa menyokong minat cik iena..
kalau dia ada di KL rumah cik iena, memang cik iena akan bawa dia sekali  :)
Share a meal with the poor and needy by ‪‎1Charity‬ -  6 August 2015





Kepada anda yang berminat untuk menjadi sukarelawan amatlah dialu-alukan . Tiada syarat dikenenakan untuk menjadi sukarelawan cukup sekadar anda turut sama hadir membantu menyediakan makanan buat golongan yang memerlukan disamping sedikit peraturan yang perlu di patuhi untuk menghormati golongan gelandangan dan yang seantara dengannya iaitu tidak mengambil gambar mereka atau pun mengambil gambar suasana disana menggunakan flash sehingga ketara maneampakkan raut wajah mereka . Setiap mereka yang datang mengambil makanan ada masalah yang tersendiri . Kita perlu hormat mereka supaya tidak menyebarkan gambar mereka secara jelas.


Kepada yang berminat boleh hadir di bank muamalat jalan melaka, belakang lrt masjid jamek aliran kelana jaya pada pukul 10 malam, setiap hari khamis dan jumaat. Kepada yang berminat untuk memberi sumbangan makanan juga amatlah dialu-alukan tetapi anda dikehendaki menghubungi pihak kami terlebih dahulu supaya tidak berlaku pembaziran makanan.


HELP THE POOR :- Remember even the smallest of gifts like a piece of bread given to them may be the reason Allah forgives you and enters you into Jannah.

Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud: Siapa saja di antara orang mukmin yang memberi makan saudaranya sesama mukmin yang lapar, nescaya Allah akan memberinya buah-buahan syurga. Siapa saja antara orang mukmin yang memberi minum saudaranya sesama mukmin yang dahaga, nescaya Allah akan memberinya minuman Rahiqul Makhtum.

(Hadis Riwayat at Tirmizi)




Live Update IG



iena eliena
Nukilan,

iena eliena
Instagram : @ienaeliena
Twitter : @ienaeliena
Email : iena@ienaeliena.com




0 comments:

Post a Comment

Powered by Jasper Roberts - Blog

Archieve